Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (16)Рідкісні видання (5)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевых продуктов анализ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 46
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-46 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Корильчук Н. І.
Назва : Вибіркова дисципліна як запорука підвищення професійного рівня
Паралельн. назви :Selective discipline as a guarantee of increasing the professional level
Місце публікування : Медична освіта. - Тернопіль, 2021. - N 4. - С. 32-36 (Шифр МУ7/2021/4)
MeSH-головна: ПРОГРАММЫ КОНТРОЛЯ УРОВНЯ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПОДГОТОВКИ СТУДЕНТОВ -- COMPETENCY-BASED EDUCATION
ОБРАЗОВАНИЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ -- EDUCATION, PROFESSIONAL
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Анотація: У статті представлений досвід викладання вибіркової дисципліни. Програма з дисципліни «Практична дієтологія. Типологічні особливості харчової поведінки людини» для студентів медичних закладів вищої освіти України ІІІ–ІV рівнів акредитації складена для галузі знань 22 «Охорона здоров’я», спеціальності 222 «Медицина» (другий магістерський рівень вищої освіти) із кваліфікацією «Лікар», відповідно до навчального плану підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня відповідних кваліфікацій та спеціальностей у закладах вищої освіти МОЗ України з урахуванням стандарту вищої освіти другого (магістерського) рівня підготовки здобувачів вищої освіти, робочих навчальних планів, обговорених і затверджених на засіданні вченої ради Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України 27.04.2021 р. (протокол № 24) та введених у дію наказом від 27.04.2021 р. № 186. Вивчення дисципліни «Практична дієтологія. Типологічні особливості харчової поведінки людини» закладає принципи людиноцентрованого підходу в медичному контексті, розвиває навички побудови довіри у відносинах із пацієнтом, формує бачення суб’єктності і кордонів особи, розкриває можливі бар’єри комунікації, виробляє переконання важливості співчуття та емпатії, закладає розуміння холістичного підходу, включає питання профілактики емоційного вигорання лікаря.The article presents the experience of teaching elective discipline. The program on the discipline “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” for students of high educational institutions of Ukraine ІІІ–ІV level of accreditation is composed for specialty 222 “Medicine”, branch of knowledge 22 “Public Health”, for Master’s degree with qualification “Doctor”. The program is compiled in accordance with the curriculum for higher education applicants of the second (master›s) level of relevant qualifications and specialties in higher education institutions of the Ministry of Health of Ukraine taking into account the standard of higher education of the second (master›s) standard, and curricula. The program was discussed and approved at the Academic Council meeting of I. Horbachevsky Ternopil National Medical University Ministry of Health of Ukraine 27.04.2021 Protocol No. 4 and introduced in effect by order No. 186 of 27.04.2021. “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” as a course includes issues the principles of human-centered approach in the medical context, develops skills of building trust in the relationship with the patient, forms a vision of subjectivity and boundaries of the person, reveals possible barriers to communication, develops the importance of compassion and empathy, lays an understanding of holistic approach; includes issues of prevention of emotional burnout of the doctor 3. Purpose of the course The purpose of the course “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” is to provide training for highly qualified specialists in the field of health care by mastering the basic communicative competencies of a doctor in the nutrition field
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуліч М. П., Петренко О. Д., Любарська Л. С. , Депутат Ю. М.
Назва : Харчування солдатів у бойових умовах: еволюція від Запорізької Січі до сьогодення
Місце публікування : Медичні перспективи. - Д., 2020. - Т. 25, № 1. - С. 221-229 (Шифр МУ10/2020/25/1)
Примітки : Бібліогр.: с. 228-229
MeSH-головна: ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Анотація: Харчування військовослужбовців у польових умовах або під час виконання спеціальних завдань з відривом від баз постачання має велике значення для підтримки боєздатності військ. Незамінним елементом у забезпеченні особового складу харчуванням є індивідуальні «сухі пайки», які найчастіше формуються з розрахунку на харчування одного військовослужбовця на одну-три доби. Комплектування армійських пайків у більшості країн здійснюється за національними нормами фізіологічної потреби з обов’язковим урахуванням рівня фізичного навантаження, статі та віку військовослужбовців. За останні роки процес удосконалення харчування військовослужбовців привертає увагу не тільки фахівців, але й громадськості. Інтерес представляє питання, як змінювалося харчування особового складу військ у бойових умовах за минулі часи. Мета роботи - вивчити в історичному аспекті особливості харчування військових в умовах бойових дій за період від Запорізької Січі до цього часу
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лопатинська О.
Назва : Оцінка користі та безпеки застосування кави та кофеїновмісних напоїв
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2019. - № 4. - С. 20-21 (Шифр ФУ17/2019/4)
MeSH-головна: КОФЕ -- COFFEE
КОФЕИН -- CAFFEINE
ИЗОФЕРМЕНТЫ -- ISOENZYMES
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Анотація: За даними світової статистики близько 80% населення світу систематично споживають каву та кофеїновмісні напої, які визнано найбільш вживаними, соціально прийнятними стимуляторами. Через високу популярність цих продуктів їхнє споживання загалом вважається безпечним, проте тривале та безконтрольне їх використання може призвести до системних небажаних наслідків. Часто навіть наявність хронічних захворювань у багатьох пацієнтів і систематичний прийом лікарських засобів з метою фармакотерапії не стають причиною відмови від систематичного вживання кави та кофеїновмісних напоїв
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Vavrinevych O. P., Antonenko A. M., Omelchuk S. T.
Назва : Hygienic assessment of fungycidesm on human health influence risk after consumption of agricultural products growed in their application
Паралельн. назви :Гігієнічна оцінка ризику несприятливого впливу фунгіцидів на здоров’я людини при споживанні сільськогосподарської продукції, вирощеної з їх застосуванням
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2018. - № 1. - С. 58-63 (Шифр ДУ9/2018/1)
Примітки : Bibliogr. at the end of the art.
MeSH-головна: СЕЛЬСКОГО НАСЕЛЕНИЯ ЗДОРОВЬЕ -- RURAL HEALTH
АГРОХИМИКАТЫ -- AGROCHEMICALS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
РИСКА СТЕПЕНИ ОЦЕНКА -- RISK ADJUSTMENT
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: The main component of rational nutrition is the obligatory consumption of vegetables and fruits. It is known that the use of chemical plant protection products to combat various diseases is an integral part of the intensive technology of fruit, vegetable crops and vineyards growing, but the presence of its residual amounts in food products and raw materials may lead to violations in the health of consumers. Purpose the work was hygienic assessment of the risk of fungicides adverse effects on human health when consuming agricultural products grown in their application. Materials and methods. The half-life periods (τ50) of the substance in plants were calculated. For this purpose, a method of mathematical modeling was used. In order to evaluate the obtained indices, we proposed the algorithm for a comprehensive assessment of the possible negative impact on human organism of pesticides in the use of agricultural products grown in their application. Results and discussion. The results of calculations and comparison of variables showed that the values of a possible daily intake of pesticide with products were significantly lower than allowable daily intake of pesticide with products for all studied fruit and vegetable crops. Conclusions.It was established that the magnitude of the risk of harmful effects of fungicides in the consumption of agricultural products grown during their application were 1-2 orders of magnitude lower than the allowable ones and ranged from 1,2×10-2 to 2,6×10-1Основним компонентом раціонального харчування є обов’язкове споживання овочів та фруктів. Відомо, що застосування хімічних засобів захисту рослин для боротьби з різними захворюваннями є невід’ємною частиною інтенсивної технології вирощування плодових, овочевих культур та виноградників, проте наявність залишкових кількостей їх у харчових продуктах та сільськогосподарській сировині може призвести до порушень здоров’я споживачів. Метою роботи була гігієнічна оцінка ризику впливу фунгіцидів на здоров’я людини при споживанні сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх. Матеріали та методи. Розраховані періоди напівруйнування (τ 50) речовини у рослинах. Для цього був використаний метод математичного моделювання. Для оцінки отриманих показників ми запропонували алгоритм комплексної оцінки можливого негативного впливу на організм людини пестицидів під час використання сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх. Результати і обговорення. Результати розрахунків та порівняння отриманих величин показали, що значення можливого щоденного споживання пестицидів з продуктами були значно нижчими, ніж допустиме щоденне споживання пестицидів з продуктами для усіх досліджених овочевих культур. Висновки. Встановлено, що величина ризику шкідливого впливу фунгіцидів під час споживання сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх, на 1-2 порядки нижче за допустимий і коливається від 1,2х10-2 до 2,6х10-1
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Krouse L.
Назва : П’ять найпоширеніших помилок у приготуванні їжі, які ускладнюють процес боротьби із зайвою вагою
Місце публікування : Бібліотека сімейного лікаря та сімейної медсестри. - 2018. - № 5. - С. 63-65 (Шифр БУ48/2018/5)
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ВЕСА СНИЖЕНИЯ ПРОГРАММЫ -- WEIGHT REDUCTION PROGRAMS
Анотація: Lauren Krouse є незалежним письменником та дослідником у Північній Кароліні. Випускник MFA in Creative Nonfiction program at UNC-Wilmington. Любить писати про здоров’я, фітнес, політику та громадську діяльність
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Редькин Р., Орловецкая Н., Данькевич О.
Назва : Пять серьезных взаимодействий пищи и лекарств
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2017. - № 12. - С. 40-41 (Шифр ФУ17/2017/12)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВОЙ ПРОДУКТ-ЛЕКАРСТВО, ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ -- FOOD-DRUG INTERACTIONS
ФАРМАКОЛОГИЧЕСКИЕ ПРОЦЕССЫ -- PHARMACOLOGICAL PROCESSES
Анотація: В некотором смысле можно сказать, что мы — это то, что мы едим. Пища, которую мы употребляем, может снижать эффективность лекарств. Иногда пациенты даже не подозревают, что в определенных случаях «здоровая пища» может иметь серьезные последствия при смешивании с некоторыми лекарственными средствами
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Рекомендації хворим на артеріальну гіпертензію щодо способу життя та харчування
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2017. - № 12. - С. 42-43 (Шифр ФУ17/2017/12)
MeSH-головна: ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
АНТИГИПЕРТЕНЗИВНЫЕ СРЕДСТВА -- ANTIHYPERTENSIVE AGENTS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ЖИЗНИ СТИЛЬ -- LIFE STYLE
Анотація: На артеріальну гіпертензію (АГ) страждає кожен третій дорослий житель України. Підвищений рівень артеріального тиску (АТ) спричиняє патологічні зміни в серці, судинах, нирках, сітківці, головному мозку, які призводять до погіршення зору, пам’яті, cну, зниження розумової діяльності, розвитку інфаркту міокарда та інсульту. Доведено, що ці патологічні зміни можна попередити, якщо контролювати рівень АТ. Самолікування АГ неприпустиме. Тільки лікар може призначати гіпотензивні ЛЗ, а провізори та фармацевти мають бути готові надати пацієнтам консультацію не тільки про особливості застосування гіпотензивних препаратів, а й про спосіб життя та харчування при АГ*
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кирик Д. Л.
Назва : Молекулярно-генетичний контроль контамінації продуктів птахівництва бактеріями роду Campylobacter
Місце публікування : Лікар. справа. - київ, 2017. - N 3/4. - С. 131-134 (Шифр ЛУ2/2017/3/4)
MeSH-головна: КАМПИЛОБАКТЕРИОЗЫ -- CAMPYLOBACTER INFECTIONS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
ПТИЦЕВОДСТВО -- POULTRY BREEDING
Анотація: В Україні проблема вивчення молекулярної епідеміології кампілобактеріозу знаходиться на початковій стадії, тому визначення генетичних детермінант патогенності у штамів різного походження є актуальним напрямом епідеміологічних досліджень. Сучасні методи молекулярно-генетичного аналізу, що ґрунтуються на виявленні специфічних для шуканих мікроорганізмів нуклеотидних послідовностей ДНК, значно розширюють можливості виявлення у харчових продуктах важко культивованих патогенних кампілобактерій. Схожість генетичних детермінант патогенності у штамів кампілобактерій, виділених від хворих на гостру кишкову інфекцію та з продуктів птахівництва, підтверджує взаємозв’язок епідемічного й епізоотичного процесів і необхідність організації комплексного молекулярно-епідеміологічного нагляду реформованими системами охорони здоров’я і ветеринарної служби
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Демецкая А.
Назва : Многоликий витамин: и В3, и ниацин
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2016. - № 3. - С. 34 (Шифр ФУ17/2016/3)
MeSH-головна: НИКОТИНАМИД -- NIACINAMIDE
НИАЦИН -- NIACIN
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Анотація: Открытие и изучение витамина РР (ниацина, или витамин В3) неразрывно связано с изучением пеллагры — заболевания, которое поражает людей, употребляющих в качестве основного продукта питания кукурузу
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Левицкий А. П., Макаренко О. А.
Назва : Химический состав пасты черники, включая полифенольные вещества [Електронний ресурс]
Місце публікування : Новая медицина тысячелетия. - 2016. - № 2. - С. 12-14 (Шифр НУ46/2016/2)
Форма і об'єм ресурсу: Электрон. журн.
MeSH-головна: ЧЕРНИКА -- HUCKLEBERRY PLANT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Горбань І. М., Кваша О. О., Смирнова І. П., Осипенко С. Б.
Назва : Оцінка дінаміки показників ліпідного та вуглеводного обміну при вживванні чорничної пасти "LiQberry" [Електронний ресурс]
Місце публікування : Новая медицина тысячелетия. - 2016. - № 2. - С. 26-30 (Шифр НУ46/2016/2)
Форма і об'єм ресурсу: Электрон. журн.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ЧЕРНИКА -- HUCKLEBERRY PLANT
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- CLINICAL TRIAL
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Любарська Л. С., Ємченко Н. Л., Гуліч М. П.
Назва : Фактичний вміст мікроелементів цинку і міді у харчових раціонах дітей дошкільних навчальних закладів м. Києва
Паралельн. назви :The actual content of zinc and copper trace elements in the food intake of the children at pre-school educational institutions in Kyiv
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2015. - № 4. - С. 47-50 (Шифр ДУ9/2015/4)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- TRACE ELEMENTS
ЦИНК -- ZINC
МЕДЬ -- COPPER
ДОШКОЛЬНИКИ
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вершубская Г. Г., Козлов А. И., Касаткина Я. А.
Назва : Влияние доходов и питания населения на размеры тела новорожденных
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2014. - Т. 93, № 1. - С. 115-117 (Шифр 71458/2014/93/1)
MeSH-головна: МЛАДЕНЕЦ С НИЗКИМ ВЕСОМ ПРИ РОЖДЕНИИ -- INFANT, LOW BIRTH WEIGHT
НОВОРОЖДЕННОГО МАССА ТЕЛА -- BIRTH WEIGHT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вялов С.
Назва : Осторожно, обычная еда!
Місце публікування : Здоровье. - 2014. - № 11. - С. 92 (Шифр 71653/2014/11)
MeSH-головна: ПЕЧЕНЬ -- LIVER
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мартынчук А. А., Губская Е. Ю.
Назва : Современные перспективы диагностики и лечения пищевой непереносимости
Місце публікування : Лікарська справа. - 2014. - № 11. - С. 64-68. - ISSN 0049-6804 (Шифр ЛУ2/2014/11). - ISSN 0049-6804
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS

Ключові слова (''Вільн.індекс.''): тест-fed
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Иванова И. К., Шиц Е. Ю., Корякина В. В.
Назва : Определение аутентичности и термической преобразованности продуктов пчеловодства методом ямр-спектроскопии
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 3. - С. 72-76 (Шифр ВР56/2013/82/3)
MeSH-головна: МЕД -- HONEY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
МАГНИТНО-РЕЗОНАНСНАЯ СПЕКТРОСКОПИЯ -- MAGNETIC RESONANCE SPECTROSCOPY
ТЕПЛО -- HOT TEMPERATURE
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Басов А. А., Быков И. М.
Назва : Сравнительная характеристика антиоксидантного потенциала и энергетической ценности некоторых пищевых продуктов
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 3. - С. 77-78 (Шифр ВР56/2013/82/3)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS
ЭНЕРГЕТИЧЕСКИЙ ОБМЕН -- ENERGY METABOLISM
СРАВНИТЕЛЬНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ -- COMPARATIVE STUDY
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Смоляр В. І.
Назва : Формула раціонального харчування
Місце публікування : Проблеми харчування. - 2013. - № 1. - С. 5-9 (Шифр П602527/2013/1)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуліч М. П., Ємченко Н. Л., Верченко Т. В., Ятченко О. О., Ольшевська О. Д., Єрмоленко В. П., Моісеєнко І. Є.
Назва : До питання створення таблиць хімічного складу молока і молочних продуктів вітчизняного виробництва
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2012. - № 1. - С. 65-69 (Шифр ДУ9/2012/1)
Предметні рубрики: Молоко
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Экопродукты: что это такое и где их взять?
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 1. - С. 43-48 (Шифр 71653/2012/1)
Предметні рубрики: Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-46 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)