Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (16)Рідкісні видання (5)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевых продуктов анализ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 45
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-45 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Корильчук Н. І.
Назва : Вибіркова дисципліна як запорука підвищення професійного рівня
Паралельн. назви :Selective discipline as a guarantee of increasing the professional level
Місце публікування : Медична освіта. - Тернопіль, 2021. - N 4. - С. 32-36 (Шифр МУ7/2021/4)
MeSH-головна: ПРОГРАММЫ КОНТРОЛЯ УРОВНЯ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПОДГОТОВКИ СТУДЕНТОВ -- COMPETENCY-BASED EDUCATION
ОБРАЗОВАНИЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ -- EDUCATION, PROFESSIONAL
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Анотація: У статті представлений досвід викладання вибіркової дисципліни. Програма з дисципліни «Практична дієтологія. Типологічні особливості харчової поведінки людини» для студентів медичних закладів вищої освіти України ІІІ–ІV рівнів акредитації складена для галузі знань 22 «Охорона здоров’я», спеціальності 222 «Медицина» (другий магістерський рівень вищої освіти) із кваліфікацією «Лікар», відповідно до навчального плану підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня відповідних кваліфікацій та спеціальностей у закладах вищої освіти МОЗ України з урахуванням стандарту вищої освіти другого (магістерського) рівня підготовки здобувачів вищої освіти, робочих навчальних планів, обговорених і затверджених на засіданні вченої ради Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України 27.04.2021 р. (протокол № 24) та введених у дію наказом від 27.04.2021 р. № 186. Вивчення дисципліни «Практична дієтологія. Типологічні особливості харчової поведінки людини» закладає принципи людиноцентрованого підходу в медичному контексті, розвиває навички побудови довіри у відносинах із пацієнтом, формує бачення суб’єктності і кордонів особи, розкриває можливі бар’єри комунікації, виробляє переконання важливості співчуття та емпатії, закладає розуміння холістичного підходу, включає питання профілактики емоційного вигорання лікаря.The article presents the experience of teaching elective discipline. The program on the discipline “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” for students of high educational institutions of Ukraine ІІІ–ІV level of accreditation is composed for specialty 222 “Medicine”, branch of knowledge 22 “Public Health”, for Master’s degree with qualification “Doctor”. The program is compiled in accordance with the curriculum for higher education applicants of the second (master›s) level of relevant qualifications and specialties in higher education institutions of the Ministry of Health of Ukraine taking into account the standard of higher education of the second (master›s) standard, and curricula. The program was discussed and approved at the Academic Council meeting of I. Horbachevsky Ternopil National Medical University Ministry of Health of Ukraine 27.04.2021 Protocol No. 4 and introduced in effect by order No. 186 of 27.04.2021. “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” as a course includes issues the principles of human-centered approach in the medical context, develops skills of building trust in the relationship with the patient, forms a vision of subjectivity and boundaries of the person, reveals possible barriers to communication, develops the importance of compassion and empathy, lays an understanding of holistic approach; includes issues of prevention of emotional burnout of the doctor 3. Purpose of the course The purpose of the course “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” is to provide training for highly qualified specialists in the field of health care by mastering the basic communicative competencies of a doctor in the nutrition field
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вершубская Г. Г., Козлов А. И., Касаткина Я. А.
Назва : Влияние доходов и питания населения на размеры тела новорожденных
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2014. - Т. 93, № 1. - С. 115-117 (Шифр 71458/2014/93/1)
MeSH-головна: МЛАДЕНЕЦ С НИЗКИМ ВЕСОМ ПРИ РОЖДЕНИИ -- INFANT, LOW BIRTH WEIGHT
НОВОРОЖДЕННОГО МАССА ТЕЛА -- BIRTH WEIGHT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сергевнин В. И., Вольдшмидт Н. Б., Сармометов Е. В., Кудреватых Е. В., Смирнова Л. Н., Хасанов Р. Х., Голубева Е. М.
Назва : Влияние ротавирусной контаминации молочных продуктов на заболеваемость населения
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2007. - № 1. - С. 56-58 (Шифр ГР6/2007/1)
Предметні рубрики: Ротавирусные инфекции-- этиол
Молочные продукты-- вред возд
Пищевая микробиология
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шевелева С. А., Куваева И. Б.
Назва : Гармонизация требований к микробиологической безопасности пищевых продуктов: постановка вопроса и современные проблемы
Місце публікування : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 4. - С. 35-45 (Шифр ВР56/2006/75/4)
Предметні рубрики: Пищевая микробиология
Пищевых продуктов анализ
Питания контроль
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Степкин Ю. И., Грушнина Е. В.
Назва : Гигиеническая сертификация импортной продукции
Місце публікування : Здравоохранение Рос.Федерации. - М., 1998. - № 2. - С. 52-53 (Шифр 73163/1998/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ОБРАБОТКА -- FOOD HANDLING
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беляев Е. Н., Иванов А. А., Фокин М. В.
Назва : Гигиеническая характеристика продуктов питания, содержащих генетически модифицированные компоненты
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2006. - № 4. - С. 7-11 (Шифр ГР6/2006/4)
Предметні рубрики: Пищевых продуктов анализ
Пищевые продукты-- анал
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Янишева Н. Я., Черниченко І. О., Бабій В. Ф.
Назва : До питання нормування у продуктах харчування хімічних канцерогенів, що циркулюють у навколишньому середовищі
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2002. - № 4. - С. 13-17 (Шифр ДУ9/2002/4)
MeSH-головна: ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ МОНИТОРИНГ -- ENVIRONMENTAL MONITORING
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
КАНЦЕРОГЕННОСТИ ТЕСТЫ -- CARCINOGENICITY TESTS
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуліч М. П., Ємченко Н. Л., Верченко Т. В., Ятченко О. О., Ольшевська О. Д., Єрмоленко В. П., Моісеєнко І. Є.
Назва : До питання створення таблиць хімічного складу молока і молочних продуктів вітчизняного виробництва
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2012. - № 1. - С. 65-69 (Шифр ДУ9/2012/1)
Предметні рубрики: Молоко
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сорокина Е. Ю., Чернышева О. Н.
Назва : Идентификация рекомбинантной ДНК в пищевых продуктах, произведенных из гибридных генно-инженерно-модифицированных растений
Місце публікування : Вопросы питания. - 2012. - Т. 81, № 1. - С. 44-48 (Шифр ВР56/2012/81/1)
Предметні рубрики: ДНК рекомбинантная
Пищевых продуктов анализ
Генная инженерия
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бержец В. М., Петрова Н. С., Хлгатян С. В., пищулина Л. А.
Назва : Изучение аллергенов из овощей, фруктов и ягод.
Місце публікування : Журнал микробиологии, эпидемиологии и иммунобиологии. - 2004. - № 2. - С. 56-60 (Шифр ЖР14/2004/2)
Предметні рубрики: Аллергены
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беркетова Л. В.
Назва : Исследование качественного и количественного состава пищевых волокон в сухих завтраках и биологически активных добавках к пище, содержащих пищевые отруби
Місце публікування : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 2. - С. 30-32 (Шифр ВР56/2006/75/2)
Предметні рубрики: Пищевые добавки-- сравн исслед
Пищевые волокна-- сравн исслед
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Демецкая А.
Назва : Многоликий витамин: и В3, и ниацин
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2016. - № 3. - С. 34 (Шифр ФУ17/2016/3)
MeSH-головна: НИКОТИНАМИД -- NIACINAMIDE
НИАЦИН -- NIACIN
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Анотація: Открытие и изучение витамина РР (ниацина, или витамин В3) неразрывно связано с изучением пеллагры — заболевания, которое поражает людей, употребляющих в качестве основного продукта питания кукурузу
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кирик Д. Л.
Назва : Молекулярно-генетичний контроль контамінації продуктів птахівництва бактеріями роду Campylobacter
Місце публікування : Лікар. справа. - київ, 2017. - N 3/4. - С. 131-134 (Шифр ЛУ2/2017/3/4)
MeSH-головна: КАМПИЛОБАКТЕРИОЗЫ -- CAMPYLOBACTER INFECTIONS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
ПТИЦЕВОДСТВО -- POULTRY BREEDING
Анотація: В Україні проблема вивчення молекулярної епідеміології кампілобактеріозу знаходиться на початковій стадії, тому визначення генетичних детермінант патогенності у штамів різного походження є актуальним напрямом епідеміологічних досліджень. Сучасні методи молекулярно-генетичного аналізу, що ґрунтуються на виявленні специфічних для шуканих мікроорганізмів нуклеотидних послідовностей ДНК, значно розширюють можливості виявлення у харчових продуктах важко культивованих патогенних кампілобактерій. Схожість генетичних детермінант патогенності у штамів кампілобактерій, виділених від хворих на гостру кишкову інфекцію та з продуктів птахівництва, підтверджує взаємозв’язок епідемічного й епізоотичного процесів і необхідність організації комплексного молекулярно-епідеміологічного нагляду реформованими системами охорони здоров’я і ветеринарної служби
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Красильщиков М. И., Потехина М. В., Гавриленко Е. В
Назва : О совершенствовании гигиенического обучения работников предприятий общественного питания и продовольственной торговли
Місце публікування : Гигиена и санитария. - М., 1999. - № 1. - С. 25-28 (Шифр ГР6/1999/1)
MeSH-головна: РЕСТОРАНЫ -- RESTAURANTS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Омега-3 жирные кислоты и их польза для сердечно-сосудистой системы
Місце публікування : Провизор. - 2010. - № 18. - С. 32-35 (Шифр 22633/2010/18)
Предметні рубрики: Сердечно-сосудистая система-- действ преп-- физиол
Жирные кислоты, омега-3-- анал-- фарм
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Иванова И. К., Шиц Е. Ю., Корякина В. В.
Назва : Определение аутентичности и термической преобразованности продуктов пчеловодства методом ямр-спектроскопии
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 3. - С. 72-76 (Шифр ВР56/2013/82/3)
MeSH-головна: МЕД -- HONEY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
МАГНИТНО-РЕЗОНАНСНАЯ СПЕКТРОСКОПИЯ -- MAGNETIC RESONANCE SPECTROSCOPY
ТЕПЛО -- HOT TEMPERATURE
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Аксенов И. В., Эллер К. И., Тутельян В. А.
Назва : Оптимизация аналитических методов количественного определения охратоксина А в пищевых продуктах
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2006. - № 4. - С. 50-53 (Шифр ГР6/2006/4)
Предметні рубрики: Пищевые продукты, загрязнение-- анал
Пищевых продуктов анализ
Охратоксины-- анал-- вред возд
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вялов С.
Назва : Осторожно, обычная еда!
Місце публікування : Здоровье. - 2014. - № 11. - С. 92 (Шифр 71653/2014/11)
MeSH-головна: ПЕЧЕНЬ -- LIVER
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Горбань І. М., Кваша О. О., Смирнова І. П., Осипенко С. Б.
Назва : Оцінка дінаміки показників ліпідного та вуглеводного обміну при вживванні чорничної пасти "LiQberry" [Електронний ресурс]
Місце публікування : Новая медицина тысячелетия. - 2016. - № 2. - С. 26-30 (Шифр НУ46/2016/2)
Форма і об'єм ресурсу: Электрон. журн.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ЧЕРНИКА -- HUCKLEBERRY PLANT
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- CLINICAL TRIAL
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лопатинська О.
Назва : Оцінка користі та безпеки застосування кави та кофеїновмісних напоїв
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2019. - № 4. - С. 20-21 (Шифр ФУ17/2019/4)
MeSH-головна: КОФЕ -- COFFEE
КОФЕИН -- CAFFEINE
ИЗОФЕРМЕНТЫ -- ISOENZYMES
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Анотація: За даними світової статистики близько 80% населення світу систематично споживають каву та кофеїновмісні напої, які визнано найбільш вживаними, соціально прийнятними стимуляторами. Через високу популярність цих продуктів їхнє споживання загалом вважається безпечним, проте тривале та безконтрольне їх використання може призвести до системних небажаних наслідків. Часто навіть наявність хронічних захворювань у багатьох пацієнтів і систематичний прийом лікарських засобів з метою фармакотерапії не стають причиною відмови від систематичного вживання кави та кофеїновмісних напоїв
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-45 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)