Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Рамноза<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Показані документи з 1 по 6
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Иванова В. С., Трухачев А. Л., Лебедева С. А.
Назва : Отбор атипичных рамнозопозитивных штаммов основного подвида Yersinia pestis принятыми методами индефикации
Місце публікування : Клиническая лабораторная диагностика. - 2007. - № 11. - С. 50-54. - ISSN 0869-2084 (Шифр КР12/2007/11). - ISSN 0869-2084
Предметні рубрики: Рамноза
Чумная палочка
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Варбанець Л. Д., Мацелюх О. В., Авдіюк К. В., Гудзенко О. В., Нідялкова Н. А., Романовська В. О., Таширев О. Б.
Назва : Гідролітична активність мікроорганізмів, виділених з екосистем узбережжя Мертвого моря
Місце публікування : Мікробіологічний журнал: Наук. журн./ НАН України, Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Національний аграрний ун-т, Нац.аграр.ун-т . - Київ, 2014. - № 1. - С. 16-20 (Шифр МУ14/2014/1)
MeSH-головна: ПЕПТИД-ГИДРОЛАЗЫ -- PEPTIDE HYDROLASES
АЛЬФА-АМИЛАЗЫ -- ALPHA-AMYLASES
РАМНОЗА -- RHAMNOSE
ВОДА МОРСКАЯ -- SEAWATER
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гудзенко О. В., Варбанець Л. Д.
Назва : Оптимізація умов культивування Penicillium tardum – продуцента α-l-рамнозидази
Місце публікування : Мікробіологічний журнал: Наук. журн./ НАН України, Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Національний аграрний ун-т, Нац.аграр.ун-т. - Київ, 2015. - Т. 77, № 4. - С. 25-31. - ISSN 0201-8462 (Шифр МУ14/2015/77/4). - ISSN 0201-8462
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: PENICILLIUM -- PENICILLIUM
РАМНОЗА -- RHAMNOSE
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гудзенко О. В., Варбанець Л. Д.
Назва : Очистка та фізико-хімічні властивості ?-L-рамнозидази Penicillium tardum
Місце публікування : Мікробіол. журн. - К., 2016. - Т. 78, № 1. - С. 13-22 (Шифр МУ14/2016/78/1)
MeSH-головна: РАМНОЗА -- RHAMNOSE
PENICILLIUM -- PENICILLIUM
КЛЕТКИ КУЛЬТИВИРУЕМЫЕ -- CELLS, CULTURED
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гудзенко О. В., Варбанець Л. Д., Курченко І. М., Наконечна Л. Т.
Назва : Скринінг продуцентів ?-1-рамнозидаз серед представників роду Peniciltium
Місце публікування : Мікробіол. журн. - К., 2016. - Т. 78, № 2. - С. 33-42 (Шифр МУ14/2016/78/2)
MeSH-головна: PENICILLIUM -- PENICILLIUM
ГЛИКОЗИДЫ -- GLYCOSIDES
РАМНОЗА -- RHAMNOSE
СПЕКТРОФОТОМЕТРИЯ -- SPECTROPHOTOMETRY
Анотація: Метою роботи було дослідити ?-L-рамнозидазу [КФ 3.2.1.40] – фермент, який гідролітично відщеплює термінальні ?-1,2-, ?-1,4- та ?-1,6-зв’язані залишки L-рамнози. Внаслідок скринінгу, проведеного серед 30 штамів мікроміцетів, встановлено, що в супернатанті культуральних рідин різних видів Penicillium: P. tardum 60, 39, 2929, 2962, 2963, 2964, 2965, 2966, P. rugulosum 2778, 1652, 2766, P. restrictum 425, 2756, P. aсuleatum 202, 217, 329, 2973, 2974, 2975, 2976, 2977, 2979 виявлено ?-L-рамнозидазну активність, що складала від 0,07 до 0,53 од/мг білка. Найбільш активним виявився P. aсuleatum 202. З супернатанту культуральної рідини даного мікроміцета осадженням сульфатом амонію (90 % насичення) отримано комплек- сний ензимний препарат та вивчено деякі фізико-хімічні властивості. Показано, що ензим має рН оптимум 3,0, а термооптимум – 60 °С. Встановлено, що досліджува- ний препарат ?-L-рамнозидази P. aquleatum 202 був стабільним у діапазоні рН від 2,0 до 4,0 упродовж 90 хв. При значенні рН 5,0 активність комплексного ензимного препарату дещо зменшувалась і складала до 40 % від вихідної. За оптимальних зна- чень рН 3,0 та температури 15 °С, досліджувана ?-L-рамнозидаза була стабільна протягом трьох діб. Поряд з ?-L-рамнозидазною, препарат P. aсuleatum 202 виявляв лише ?-D-глюкозидазну активність.
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гудзенко Е. В., Борзова Н. В., Варбанец Л. Д., Иваница В. А., Сейфуллина И. И. , Марцинко Е. Э., Пирожок О. В., Чебаненко Е. А.
Назва : Гликозидазная активность бактерий рода Bacillus, выделенных из Черного моря
Місце публікування : Мікробіологічний журнал. - К., 2019. - Том 81, N 3. - С. 14-26 (Шифр МУ14/2019/81/3)
MeSH-головна: КЛЕТКИ КУЛЬТИВИРУЕМЫЕ -- CELLS, CULTURED
БАЦИЛЛЫ -- BACILLUS
РАМНОЗА -- RHAMNOSE
ГЛИКОЗИДГИДРОЛАЗЫ -- GLYCOSIDE HYDROLASES
ФЕРМЕНТОВ АКТИВАЦИЯ -- ENZYME ACTIVATION
ГЕРМАНИЙ -- GERMANIUM
Анотація: Высокий биотехнологический потенциал морских микроорганизмов как производителей ферментов в последние годы стимулировал обширные исследования их разнообразия и биологических особенностей, включая активный скрининг гликозидаз морских бактерий для коммерческого применения. Целью данной работы было изучение способности бактерий, выделенных из донных отложений Черного моря, продуцировать гликозидазы различной специфичности, а также исследование возможности использования координационных соединений германия для повышения ферментативной активности бактерий род Bacillus . Методы.Культивирование бактерий проводилось в подводных условиях; мальтоза и рамноза были использованы в качестве источников углерода. Активность гликозидаз определяли методом Ромеро и Дэвиса, белка - методом Лоури. Координационные соединения германия использовали в качестве эффекторов биосинтеза и активности ?-L-рамнозидазы в концентрациях 0,1 и 0,01%. Результаты. На основании скрининга 12 активности гликозидаз (?-D-галактозидаза, ?-D-глюкуронидаза, ?-D-маннозидаза, ?-D-ксилозидаза, ?-D-фукозидаза, ?-D-ксилозидаза, ?-D-глюкозидаза , N-ацетил-?-D-глюкозаминидаза, N-ацетил-?-D-глюкозаминидаза, N-ацетил-?-D-галактозаминидаза, ?-D-глюкозидаза, ?-L-рамнозидаза) среди 10 культур Bacillus, ? Активность -L-рамнозидазы (0,03-0,18 Ед / мг белка) была обнаружена у 8 штаммов. Культура бациллзр. 19 был самым активным. Снижение активности ?-L-рамнозидазы Bacillus sp. 19 наблюдалось после введения комплексов германия (0,1 и 0,01%) в питательную среду. Мы показали, что бис (бипиридин) хлородинам (II) бис (цитрато) германат (IV) октагидрат и трис (бипиридин) никель (II) бис (цитрато) германат (IV) моногидрат могут быть использованы для увеличения активности ?-L-рамнозидазы Bacillus sp. 19. Выводы. Впервые показана активность ?-L-рамнозидазы морских штаммов, относящихся к видам Bacillus licheniformis , Bacillus atrophaus, Bacillus subtilis . Активация ?-L-рамнозидазы из Bacillus sр. 19 координационных соединений германия не наблюдалось
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)