Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Рыбий жир<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 19
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-19 
1.


    Яременко, О. Б.
    Роль дієтичних факторів у розвитку та модифікації перебігу системного червоного вовчака [Текст] / О. Б. Яременко, Д. І. Коляденко // Український ревматологічний журнал. - 2021. - № 2. - С. 9-18. - Бібліогр. в кінці ст.


Рубрики: Ресвератрол

MeSH-головна:
ВОЛЧАНКА КРАСНАЯ СИСТЕМНАЯ -- LUPUS ERYTHEMATOSUS, SYSTEMIC (диетотерапия, лекарственная терапия, патофизиология, профилактика и контроль, этиология)
ХОЛЕКАЛЬЦИФЕРОЛ -- CHOLECALCIFEROL (терапевтическое применение)
РЫБИЙ ЖИР -- FISH OILS (терапевтическое применение)
КАЧЕСТВО ЖИЗНИ -- QUALITY OF LIFE
Анотація: Системний червоний вовчак (СЧВ) — одне з найтяжчих системних захворювань сполучної тканини, що розвивається частіше у молодих жінок і дівчат, хоча може виникати в будь-якому віці. Хворі на СЧВ, як і раніше, мають високий ризик смерті (в 3 рази вищий, ніж у загальній популяції). Основою покращення прогнозу при СЧВ вважаються рання діагностика, інтенсифікація базисної терапії та мінімізація дози глюкокортикоїдів (ГК), активне призначення гідроксихлорохіну, контроль побічних ефектів ГК та імуносупресантів, застосування імунобіологічних препаратів, оцінка серцево-судинного ризику та лікування серцево-судинних захворювань. Однак останніми роками з’являються пуб­лікації про можливий вплив стану харчування та окремих інгредієнтів їжі на перебіг захворювання. Серед компонентів продуктів харчування вивчається значення насичених і ненасичених жирів, вітамінів, антиоксидантів, алкоголю, продуктів, багатих на клітковину. Найпереконливішу інформацію стосовно можливого впливу на активність та перебіг СЧВ отримано щодо вітаміну D, риб’ячого жиру, алкоголю, зеленого чаю, харчової солі. Саме аналізу літературних даних щодо цих питань присвячено нашу оглядову роботу
Дод.точки доступу:
Коляденко, Д. І.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Эффекты жировой эмульсии, содержащей рыбий жир, на жирные кислоты фосфолипидов плазмы крови, маркеры воспаления и клинический исход у септических пациентов: рандомизированное контролируемое клиническое исследование [Текст] / V. Barbosa [и др.] // Вестник интенсивной терапии. - 2010. - № 4. - С. 17-24

Рубрики: Сепсис

   Слепого отбора метод контролируемый


   Питание парентеральное


   Рыбий жир


   Жирные кислоты


Дод.точки доступу:
Barbosa, V.
Miles, E.
Calhau, C.
Lafuente, E.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Стороженко, Г. В.
    Корекція індукованих етанолом порушень ліпідного профілю у тканинах щурів [Текст] / Г. В. Стороженко // Одеський медичний журнал : Наук.-практ.журн. - 2014. - № 3. - С. 30-34. - Библиогр.: с.33-34


MeSH-головна:
ЭТАНОЛ -- ETHANOL (вредные воздействия)
ЛИПИДНОГО МЕТАБОЛИЗМА РАССТРОЙСТВА -- LIPID METABOLISM DISORDERS (диагноз)
РЫБИЙ ЖИР -- FISH OILS (терапевтическое применение)
КВЕРЦЕТИН -- QUERCETIN (терапевтическое применение)
ЖИВОТНЫЕ ЛАБОРАТОРНЫЕ -- ANIMALS, LABORATORY
Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Сокровище морских глубин [Текст] // Фармацевт практик. - 2012. - № 6. - С. 32

Рубрики: Жирные кислоты, омега-3

   Рыбий жир


Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Сисолятін, С. В.
    Жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки коропа (Cyptinus carpio L.) за умов штучного гіпобіозу [Текст] = Fatty acid composition of total lipids in liver of carp (Cyptinus carpio L.) under artificial hibernation / С. В. Сисолятін, С. В. Хижняк // Доповіді Національної академії наук України. - 2017. - № 8. - С. 102-105. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ЛИПИДНЫЙ ОБМЕН -- LIPID METABOLISM (физиология)
ПЕЧЕНЬ -- LIVER (метаболизм)
КАРПЫ -- CARPS (метаболизм, физиология)
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ -- FATTY ACIDS (анализ, выделение и очистка)
РЫБИЙ ЖИР -- FISH OILS
Анотація: Досліджено склад та кількісний вміст жирних кислот загальних ліпідів печінки коропа лускатого за умов штучного гіпобіозу. Методом газової хроматографії ідентифіковано 28 жирних кислот, кількісний вміст яких змінюється протягом періоду перебування риб у стані штучного гіпобіозу. Встановлено, що перерозподіл у кількісному співвідношенні жирних кислот призводить до зниження сумарного вмісту насичених і зростання вмісту ненасичених жирних кислот, переважно за рахунок поліненасичених кислот
Изучен состав и количественное содержание жирных кислот общих липидов печени чешуйчатого карпа при искусственном гипобиозе. Методом газовой хроматографии идентифицировано 28 жирных кислот, количественное содержание которых изменяется при введении рыб в состояние искусственного гипобиоза. Установлено, что перераспределение в количественном соотношении жирных кислот приводит к уменьшению суммарного содержания насыщенных и возрастанию содержания ненасыщенных жирных кислот, преимущественно за счет полиненасыщенных кислот
The composition and the quantitative content of fatty acids of total lipids in liver of scaly carp under artificial hibernation are studied. The method of gas chromatography identified 28 fatty acids, the quantitative content of which changes when fish are in the state of artificial hibernation. It has been established that a redistribution in the quantitative ratio of fatty acids leads to a decrease of the total content of saturated fatty acids and an increase of the content of unsaturated ones, mainly due to polyunsaturated acids
Дод.точки доступу:
Хижняк, С. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Рыбий жир наш ответ старости [Текст] // Фармацевт практик. - 2014. - № 12. - С. 22


MeSH-головна:
РЫБИЙ ЖИР -- FISH OILS
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ, ОМЕГА-3 -- FATTY ACIDS, OMEGA-3
Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Рыбий жир наш ответ старости [Текст] // Фармацевт практик. - 2014. - № 10. - С. 58-59


MeSH-головна:
РЫБИЙ ЖИР -- FISH OILS (терапевтическое применение)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


   
    Метаболическая иммуномодуляция: полиненасыщенные жирные кислоты для профилактики острой респираторной патологии у детей [Текст] / Л. С. Овчаренко [и др.] // Современная педиатрия. - 2017. - N 1. - С. 64-73. - Библиогр.: с. 72


Рубрики: Рейтоил

MeSH-головна:
РЕСПИРАТОРНЫЕ ИНФЕКЦИИ -- RESPIRATORY TRACT INFECTIONS (иммунология, профилактика и контроль)
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ, ОМЕГА-3 -- FATTY ACIDS, OMEGA-3 (прием и дозировка, терапевтическое применение)
РЫБИЙ ЖИР -- FISH OILS (прием и дозировка, терапевтическое применение)
АДЪЮВАНТЫ ИММУНОЛОГИЧЕСКИЕ -- ADJUVANTS, IMMUNOLOGIC (прием и дозировка, терапевтическое применение)
ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Овчаренко, Л. С.
Слуцкая, Т. В.
Вертегел, А. А.
Андриенко, Т. Г.
Самохин, И. В.
Кряжев, А. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Кутузова, И. В.
    Экспериментальное исследование противоаллергической активности рыбьего жира эйковит [Текст] / И. В. Кутузова, А. И. Волков, Л. Г. Миллер // Вестник дерматологии и венерологии. - 1999. - № 6. - С. 40-44


Рубрики: Эйковит--фарм

MeSH-головна:
ЛЕКАРСТВ ОЦЕНКА ДОКЛИНИЧЕСКАЯ -- DRUG EVALUATION, PRECLINICAL (использование, методы)
ДЕСЕНСИБИЛИЗИРУЮЩИЕ СРЕДСТВА -- ANTI-ALLERGIC AGENTS (фармакология)
РЫБИЙ ЖИР -- FISH OILS (фармакология)
Дод.точки доступу:
Волков, А. И.
Миллер, Л. Г.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Исследование влияния рыбьего жира как источника w3 полиненасыщенных жирных кислот на когнитивные функции дошкольников 5-6 лет [Текст] / И. Я. Конь [и др.] // Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - 2009. - Т. 87, № 1. - С. 84-88

Рубрики: Познавательная способность--дети--действ преп

   Жирные кислоты, омега-3--тер прим


   Рыбий жир


   Дошкольники


Дод.точки доступу:
Конь, И. Я.
Шилина, Н. М.
Коростелева, М. М.
Буданцева, С. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-19 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)