Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (3)Рідкісні видання (3)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Углеводы пищевые<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Показані документи з 1 по 8
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Колтун В. З., Лобыкина Е. Н.
Назва : Значение скорости усвоения углеводов в диетотерапии
Місце публікування : Клиническая медицина. - 2003. - № 8. - С. 59-64. (Шифр КР13/2003/8)
Предметні рубрики: Диетотерапия
Углеводы пищевые
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): эндокринологусписок
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лобыкина Е. Н., Колтун В. З., Хвостова О. И.
Назва : Гликемический индекс продуктов и использование его в диетотерапии ожирения
Місце публікування : Вопросы питания. - 2007. - Т. 76, № 1. - С. 14-21 (Шифр ВР56/2007/76/1)
Предметні рубрики: Ожирение-- диет тер
Углеводы пищевые
Питания оценка
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кіхтяк О. П.
Назва : Харчові предиктори та провокатори розвитку цукрового діабету 2 типу і серцево-судинних уражень
Місце публікування : Серце і судини. - 2013. - № 1. - С. 115-119 (Шифр СУ25/2013/1)
MeSH-головна: ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2
ДИЕТА ВЕГЕТАРИАНСКАЯ -- DIET, VEGETARIAN
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES
МЯСНЫЕ ПРОДУКТЫ -- MEAT PRODUCTS
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мікрюкова Н. Г.
Назва : Пребіотичні властивості вуглеводів у формуванні здоров’я дітей
Місце публікування : Здоровье ребенка. - 2013. - № 3. - С. 64-68 (Шифр ЗУ27/2013/3)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS
ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Чернышева М. Б., Макарова М. А., Цветков И. С.
Назва : Морфологические изменения внутренних органов у крыс при длительном избыточном потреблении углеводов и жиров
Місце публікування : Морфологические ведомости. - 2014. - № 3. - С. 74-78 (Шифр 83223/2014/3)
MeSH-головна: КРЫСЫ -- RATS
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES
ЖИРЫ -- FATS
МЕТАБОЛИЧЕСКИЙ СИНДРОМ X -- METABOLIC SYNDROME X
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Hankey G. J.
Назва : Питание и риск развития инсульта
Місце публікування : LANCET. Neurology. - 2015. - № 1. - С. 18-36. - ISSN 1995-1566 (Шифр ЛУ23/2015/1). - ISSN 1995-1566
MeSH-головна: ИНСУЛЬТ -- STROKE
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- NUTRITION DISORDERS
ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ, ОМЕГА-3 -- FATTY ACIDS, OMEGA-3
БЕЛКИ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY PROTEINS
БЕЛКИ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY PROTEINS
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кисельова І. В., Біляєв А. В.
Назва : Ефективність вживання вуглеводного напою перед ортопедичними хірургічними втручаннями у дітей
Місце публікування : Клінічна хірургія. - Київ, 2018. - Том 85, N 11. - С. 74-77 (Шифр КУ5/2018/85/11)
Примітки : Бібліогр. наприкінці ст.
MeSH-головна: КОСТНО-МЫШЕЧНОЙ СИСТЕМЫ БОЛЕЗНИ -- MUSCULOSKELETAL DISEASES
ПРЕДОПЕРАЦИОННОЕ ВЕДЕНИЕ БОЛЬНОГО -- PREOPERATIVE CARE
НАПИТКИ -- BEVERAGES
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES
ДЕТИ -- CHILD
Анотація: Мета. Визначити вплив передопераційного вживання вуглеводного напою на метаболічні показники стресової відповіді на ортопедичні хірургічні втручання у дітей. Матеріали і методи. У дослідній групі 30 дітей віком старше 1 року вживали напій, що містив 25 мг харчового вуглеводу мальтодекстрину на 100 мл води, за дві години до індукції анестезії. У контрольній групі 30 дітям призначали стандартне передопераційне голодування. Порівнювали концентрації глюкози, інсуліну, кортизолу у плазмі крові, індекси інсулінорезистентності та чутливості до інсуліну та наявність кетонових тіл у сечі після операції. Результати. Перед операцією показники концентрації глюкози у плазмі крові в дослідній групі були вище, ніж у контрольній групі (р = 0,02). Наприкінці операції в дослідній групі були вище показники індексу чутливості до інсуліну (р = 0,01), нижче показники концентрації інсуліну у плазмі крові (р=0,008) та індексу інсулінорезистетності (р = 0,01). У контрольній групі індекс інсулінорезистентності перевищував норму у 30% хворих. Кетонові тіла в сечі в дослідній групі спостерігали у 20%, в контрольній - у 50% хворих. Висновки. Вживання вуглеводного напою за дві години до хірургічного втручання покращувало метаболічний профіль у дітей, яким виконували ортопедичні операції, та зменшувало прояви хірургічного стресуObjective. The impact of preoperative consumption of carbohydrate drink on metabolic indices of the stress answer towards orthopedic surgical interventions in children was determined. Materials and methods. In the investigated group 30 children, ageing more than one year, have consumed a drink, containing 25 mg of the food carbohydrate maltodextrin on 100 ml of water, two hours before the anesthesia induction. Standard preoperative starvation was administered to 30 children of a control group. There were compared the blood plasm concentrations of glucose, insulin, cortisol, and the insulin-resistance indices together with sensitivity towards insulin as well as the ketone bodies presence in urine after the operation. Results. Preoperatively the indices of the glucose concentration in the blood plasm in the investigated group were higher, than in a control group (p = 0.02). At the end of the operations the sensitivity to insulin indices in the investigated group were higher (p = 0.01), the indices of insulin concentration in the blood plasm - lower (p=0.008) as well as of the insulin-resistance index (p = 0.01). In a control group the insulin-resistance index have exceeded the norm in 30% of patients. Ketone bodies in urine in the investigated group were observed in 20%, while in a control one - in 50% of patients. Conclusion. Consumption of a carbohydrate drink two hours before conduction of surgical intervention have improved a metabolic profile in children, in whom orthopedic operations were performed, and reduced the surgical stress signs
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Матасар І. Т., Петрищенко Л. М., Луценко О. Г.
Назва : Особливості вуглеводного обміну, фактори ризику та фактичний вміст вуглеводів у раціонах харчування дітей, які мешкають у несприятливих екологічних умовах
Паралельн. назви :Features of carbohydrate metabolism, risk factors, and factual content of carbohydrates in children's food intake residing under unfavourable ecological conditions
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2018. - № 4. - С. 48-52 (Шифр ДУ9/2018/4)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ДЕТИ, ВОЗРАСТ 6-12 ЛЕТ -- CHILD, 6-12 YEARS OLD
ДЕТЕЙ ОХРАНЫ ЗДОРОВЬЯ СЛУЖБЫ -- CHILD HEALTH SERVICES
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES
МОНОСАХАРИДЫ -- MONOSACCHARIDES
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: Показано роль та значення вуглеводів у житті людини. Також визначено фактичний вміст вуглеводів у раціонах харчування дітей середнього шкільного віку, які проживають в екологічно небезпечних умовах. Мета: Оцінити, з гігієнічної точки зору, рівні споживання різних груп вуглеводів дітьми середнього шкільного віку, які постійно мешкають на територіях радіоекологічного контролю та територіях, що не відносяться до таких, і у разі встановлення невідповідності фізіологічним потребам обговорити негативні наслідки та обґрунтувати шляхи профілактики можливих захворювань, пов'язаних з надлишком вживанням простих вуглеводів. Матеріали і методи: У статті представлено дані аналізу фактичного споживання вуглеводів дітьми середнього шкільного віку, які проживають у селах Іванківського району Київської області, що відносяться до території постраждалої внаслідок аварії на ЧАЕС та селищі Петропавлівська Борщагівка (с. П. Борщагівка) Києво-Святошинського району Київської області як умовно "чистої" території. Використано анкетно-опитувальний метод з послідуючим вивченням та аналізом хімічного складу раціонів харчування, визначено величини вживання вуглеводів дітьми віком від 10 до 13 років. Для оцінки достатності фактичного споживання вуглеводів використано "Норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії". Використано гігієнічні, аналітичні, математико-статистичні, програмно-технологічні методи досліджень. Результати роботи: Гігієнічні дослідження стану фактичного харчування дітей середнього шкільного віку свідчать про порушення співвідношення між різними видами вуглеводів, що може мати негативний наслідок на перебіг обміну та формування преморбідних станів, пов'язаних з надлишком вживанням простих вуглеводів. Для оптимізації рівня моно - та дисахаридів у раціоні харчування необхідно розробити та впровадити у практику продуктові набори для дітей у навчальних закладах, що розташовані на радіоактивно забруднених територіях що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС та інших територіях радіоекологічного контролю. Висновки. Результати досліджень показали, що раціони харчування дітей із обстежених місць проживання у різні пори року за вмістом вуглеводів не відповідали нормам раціонального харчуванняThe role and significance of carbohydrates in human life is shown. Also, the factual content of carbohydrates in food intakes of middle school age children, living under ecologically hazardous conditions, was determined. Objectives: We estimated, from a hygienic point of view, the levels of consumption of different groups of carbohydrates by middle school age children, residing permanently at the territories of radioecological control and territories not related to them, established a discrepancy with the physiological needs, discussed the negative consequences, and substantiated the ways for the prevention of possible diseases associated with an excessive consumption of simple carbohydrates. Materials and methods: In the article we presented the findings of the analysis of the actual consumption of carbohydrates by middle school age children, living in the villages of Ivankiv district, Kyiv region, belonging to the territory, suffered from the accident at the Chernobyl Nuclear Power Plant, and Petropavlovsk Borshchahivka village, Kyiv-Sviatoshynnskyi District, Kyiv region as a "clean" territory. We used the questionnaire method with the subsequent study and analysis of the chemical composition of food intakes, determined the values of carbohydrate consumption by the children 10 - 13 years of age. We used "The Norms of Physiological Needs of the Population of Ukraine in the Main Nutrients and Energy" to assess the factual consumption of carbohydrate [1]. We applied hygienic, analytical, mathematical-and-statistical, program-and-technological methods for research. Results: Hygienic studies of the state of the factual diet of middle school age children indicate a disorder in the correlation among different types of carbohydrates which may negatively affect the course of metabolism and the formation of premorbid states associated with an excessive consumption of simple carbohydrates. In order to optimize the level of mono- and disaccharides in the food intake, it is necessary to develop and implement into the practice the food sets for the children in educational institutions located in radioactive contaminated areas, suffered from the accident at the Chernobyl NPP, and other areas of radioecological control. Conclusions. The results of the research showed that the food intakes of the children from the examined places of residence did not comply with the standards of balanced diet on the content of carbohydrates in different seasons
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)