Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (2)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Ферментация<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Показані документи з 1 по 9
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Полищук Е. И., Колтукова Н. В.
Назва : Сравнительная идентификация штаммов-возбудителей кандидозов человека с помощью тест-систем и методом ферментации-ассимиляции углеводов
Місце публікування : Лабораторная диагностика. - К., 1999. - № 2. - С. 32-36 (Шифр ЛУ1/1999/2)
MeSH-головна: КАНДИДОЗ -- CANDIDIASIS
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гавриков А. В., Рязанов И. А., Калужский В. Е.
Назва : Зависимость процедуры выделения и очистки рекомбинантного интерферона-α-2b человека от условий его накопления в клетках штамма-продуцента в ходе регулируемого культивирования
Місце публікування : Биотехнология. - 2006. - № 5. - С. 23-31 (Шифр БР27/2006/5)
Предметні рубрики: Хроматография жидкостная
Интерферон альфа-2B
Лактозы факторы
Ферментация
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Агаджанян А. Е., Варданян А. А., Сагиян А. С.
Назва : Усовершенствование процесса выделения и очистки валина из ферментационного раствора
Місце публікування : Биотехнология. - 2007. - № 4. - С. 41-46 (Шифр БР27/2007/4)
Предметні рубрики: Валин-- выдел
Ферментация
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Луканин А. В.
Назва : Опытная установка микробиологического синтеза. Инженерно-технологические аспекты
Місце публікування : Антибиотики и химиотерапия. - 2008. - Т. 53, № 9/10. - С. 50-57 (Шифр АР14/2008/53/9/10)
Предметні рубрики: Микробиологические методы-- оборуд
Ферментация
Биотехнология
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Донцов А. Г.
Назва : Удаление взвешенных частиц из растворов гидролитических ферментных препаратов с помощью коагуляции
Місце публікування : Биотехнология. - 2009. - № 3. - С. 88-90 (Шифр БР27/2009/3)
Предметні рубрики: Коагулянты-- выдел
Ферментация
Растворы
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Левандовський Л. В., Бондар М. В.
Назва : Особливості метаболізму дріжджів при їх рециркуляції в умовах спиртової ферментації мелясного сусла
Місце публікування : Мікробіол. журн. - К., 2016. - Т. 78, № 1. - С. 44-53 (Шифр МУ14/2016/78/1)
MeSH-головна: SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
ЭТАНОЛ -- ETHANOL
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Bati V. V., Boyko N. V.
Назва : The Microbial Diversity and its Dynamics in the Ethnic Fermented Foods of the Black Sea Region
Місце публікування : Мікробіол. журн. - К., 2016. - Том 78, N 5. - С. 53-64 (Шифр МУ14/2016/78/5)
MeSH-головна: ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
ПРОБИОТИКИ -- PROBIOTICS
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ МИКРОБИОЛОГИЯ -- FOOD MICROBIOLOGY
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бобровська О. А., Сергєєв С. В.
Назва : Вплив елементів технології вирощування на вміст БАР у деяких сортотипах NICOTIANA TABACUM в умовах клімату Поділля
Паралельн. назви :Influence of elements of growing technology on the content of biologically active substances in some varieties of NICOTIANA TABACUM in the conditions of the climate of Podillia
Місце публікування : Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2019. - Т. 23, № 2. - С. 199-203 (Шифр ВУ80/2019/23/2)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ТАБАК -- TOBACCO
ФЕНОЛЫ -- PHENOLS
БЕЛКИ РАСТИТЕЛЬНЫЕ -- PLANT PROTEINS
КОМПЛЕКСНЫЕ СМЕСИ -- COMPLEX MIXTURES
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
КЛИМАТ -- CLIMATE
Географіч. рубрики: Поділля
Анотація: У статті наведені результати досліджень впливу елементів технології вирощування, а саме застосування двох прикореневих підживлень та фітогормонів на показники фенологічних процесів у рослин Nicotiana tabacum в умовах клімату Поділля. Досліджено специфіку особливостей росту та розвитку двох сортотипів Virginia-27, та Burley Silver River. Визначений вміст біологічно активної речовини – нікотину у вирощеній рослинній сировині й встановлені біологічні особливості накопичення БАР у сировині в залежності від сортотипу та технологічних елементів вирощування. Проведений порівняльний аналіз вмісту нікотину при застосуванні мінеральних добрив у рівнях - N90Р120К90 й Р90К90 у порівнянні з контролем. Відмічено, позитивний вплив добрив на фенологічні стани розвитку й прискорення темпів дозрівання листя на 8 днів у порівнянні з контролем. Встановлена тенденція зменшення кількості нікотину у рослинах, які отримували прикореневе мінеральне живлення, ніж у рослин контрольної групи. Також нами виявлений позитивний вплив фітогормонів на фенологічні й фізіологічні параметри вирощуваних рослин. Однак, в умовах нашого регіону, питання щодо досліджуваних елементів технології вирощування та їх вплив на хімічний склад вирощуваних рослин вимагає більш детального вивчення. Виходячи з цього, проведення таких досліджень є важливим як у практичному господарському, так і науковому медико-біологічному сенсіThe article presents the results of a study of the influence of elements of the cultivation technology, namely the use of two basal dressings and phytohormones on the indicators of phenological processes in Nicotiana tabacum plants in the conditions of the Podillia climate. The specific features of the growth and development of two varieties of the Virginia-27 and Burley Silver River were studied. The amount of the biologically active substance - nicotine in the grown raw materials is determined and the biological features of the accumulation of biologically active substances in the raw materials are established depending on the type and technical methods of cultivation. A comparative analysis of the nicotine content was carried out using mineral fertilizers in the proportions N90P120K90 and P90K90 in comparison with plants on the control. A positive effect on the phenological levels of development and acceleration of leaf ripening for 8 days in comparison with the control was noted. A tendency has been found to reduce the amount of nicotine in plants that received basal mineral dressing, compared with plants in the control. Also, we have identified the positive effect of phytohormones on the phenological parameters of grown plants. However, in the conditions of our climate, questions about the cultivation technologies under study and their influence on the chemical composition of the grown plants require more detailed study. On this basis, such studies are necessary both in practical, economic, and scientific medical and biological aspects
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Fomina M. O., Ianieva O. D., Havrylenko M. V., Golovach T. M., Pidgorskyi V. S.
Назва : Ethanol production by co-cultivation of yeast and lactic acid bacteria on starch
Місце публікування : Мікробіологічний журнал. - К., 2021. - Том 83, N 4. - С. 3-14 (Шифр МУ14/2021/83/4)
MeSH-головна: КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СРЕДЫ -- CULTURE MEDIA
СТРЕПТОКОКК БЫЧИЙ -- STREPTOCOCCUS BOVIS
SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE
КРАХМАЛ -- STARCH
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
ГИДРОЛИЗ -- HYDROLYSIS
ЭТАНОЛ -- ETHANOL
МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ -- MICROBIOLOGICAL TECHNIQUES
ХРОМАТОГРАФИЯ ГАЗОВАЯ -- CHROMATOGRAPHY, GAS
ХРОМАТОГРАФИЯ ГАЗОВАЯ МАСС-СПЕКТРОМЕТРИЯ -- GAS CHROMATOGRAPHY-MASS SPECTROMETRY
SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE
Анотація: Сумісне культивування амілолітичних бактерій зі статусом GRAS та етанолсинтезуючих дріжджів Saccharomyces cerevisiae в середовищі, що містить крохмаль, може стати одним із шляхів вирішення проблеми утилізації крохмалевмісних відходів та одночасного отримання етанолу – перспективного біопалива – з метою підвищення октанового числа. Метою даної роботи було випробувати комбінацію мікроорганізмів (амілолітичних молочнокислих бактерій та дріжджів), придатних для сумісного культивування на крохмалі, та визначити оптимальні умови для співферментації крохмалю. Методи. В роботі були задіяні традиційні мікробіологічні, біохімічні та статистичні методи, включно з методом серійних розведень, для визначення росту змішаних культур мікроорганізмів, газовою хроматографією/мас-спектрометрією (GC/MS) для визначення концентрації етанолу та планом Бокс-Бенкена для оптимізації умов продукування етанолу. Результати. Визначена комбінація мікроорганізмів для сумісної одностадійної ферментації крохмалю: штам етанолсинтезуючих дріжджів S. cerevisiae УКМ Y-527 та амілолітичний штам молочнокислих бактерій Streptococcus bovis ІМВ B-7151. Математичне моделювання з використанням плану Бокса-Бенкена (3k-p) визначило оптимальні параметри сумісної ферментації крохмалю в процесі співкультивування дріжджів і бактерій: 10 г/л крохмалю в середовищі, одночасна інокуляція обома штамами мікроорганізмів та тривалість культивування 72 години. Теоретично отримані параметри були експериментально підтверджені: максимальна концентрація етанолу 1,95 г/л за умов експерименту відповідала теоретичним розрахункам. Висновки. Запропоновано та оптимізовано спосіб сумісної ферментації крохмалю з використанням комбінації штамів амілолітичних молочнокислих бактерій S. bovis ІМВ B-7151 та дріжджів S. cerevisiae УКМ Y-5098, яка може бути задіяна для одностадійного процесу гідролізу та ферментації крохмалю та крохмалевмісних відходів для отримання біоетанолу та мікробної біомаси.
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)