Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Фрукты<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 42
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-42 
1.


   
    Яблочный пай [Текст] // Здоровье. - 2012. - № 9. - С. 80-81

Рубрики: Фрукты

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Фрукты в питании детей раннего возраста [Текст] / И. Я. Конь [и др.] // Лечащий врач : журнал для практикующего врача. - 2008. - № 2. - С. 64-71 . - ISSN 1560-5175

Рубрики: Фрукты

   Младенец, питание


Дод.точки доступу:
Конь, И. Я.
Абрамова, Т. В.
Куркова, В. И.
Пустограев, Н. Н.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Фруктовый калейдоскоп [Текст] // Женское здоровье. - 2005. - № 1. - С. 48-49

Рубрики: Фрукты

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Фруктовые пюре в питании детей грудного и раннего возраста [Текст] / В. П. Мисник [и др.] // Соврем. педиатрия. - 2012. - № 4. - С. 23-25

Рубрики: Младенец, питание

   Фрукты


Кл.слова (ненормовані):
гербер
Дод.точки доступу:
Мисник, В.П.
Клименко, Л.А.
Зеленая, Н.А.
Брюханова, А. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


   
    У меню — самі вітаміни! [Текст] // Фармацевт практик. - 2011. - № 7/8. - С. 64-66

Рубрики: Тыквенные

   Фрукты


Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Страничка диетолога: яблочная диета [Текст] // Фармацевт практик. - 2012. - № 9. - С. 74

Рубрики: Фрукты

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Семененко, В. М.
    Гігієнічне нормування нового регулятора росту рослин прогексадіон-кальцію в об’єктах агроценозу яблуневого саду [Текст] / В. М. Семененко, М. М. Коршун // Довкілля та здоров’я. - 2013. - № 3. - С. 20-25


MeSH-головна:
РАСТЕНИЙ РОСТА РЕГУЛЯТОРЫ -- PLANT GROWTH REGULATORS
ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ ГИГИЕНА -- ENVIRONMENTAL MEDICINE
ФРУКТЫ -- FRUIT
ВОДЫ ЗАГРЯЗНИТЕЛИ -- WATER POLLUTANTS
Дод.точки доступу:
Коршун, М.М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Сагиндыкова, Б. А.
    Технологические параметры, влияющие на выделение масла из семян винограда [Текст] / Б. А. Сагиндыкова, Р. М. Анарбаева, И. А. Мартынова // Фармация : Науч.-практ.журн. - 2013. - № 4. - С. 32-34. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
ФРУКТЫ -- FRUIT
МАСЛА РАСТИТЕЛЬНЫЕ -- PLANT OILS
ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
Дод.точки доступу:
Анарбаева, Р. М.
Мартынова, И. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Пузак, О. А.
    Дослідження вуглеводів листя абрикоса звичайного (Armeniaca vulgaris Lam.) / О. А. Пузак, Л. В. Упир, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - № 2. - С. 30-34

Рубрики: Фрукты

   Углеводы


Дод.точки доступу:
Упир, Л. В.
Кисличенко, В. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Примак, Р.
    Забытый «бренд». Киевское сухое варенье [Текст] / Р. Примак // Фармацевт практик. - 2016. - № 3. - С. 46-47


MeSH-головна:
ФРУКТЫ -- FRUIT (история)
ПЕКТИНЫ -- PECTINS (история)
ПРОДУКТЫ КОНСЕРВИРОВАННЫЕ -- FOOD, PRESERVED (использование, история)
Анотація: Сегодня их называют цукатами и приобретают в супермаркетах совсем недешево, поскольку это «заморские» сладости. Но в течение нескольких веков их называли «киевским сухим вареньем», и было оно гордостью и визитной карточкой Киева, или «брендом», как сейчас принято говорить. Такой продукт пользовался большой популярностью во всей Европе, ибо был не только очень вкусным, но и весьма полезным
Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


   
    Потребление определенных видов фруктов связано со снижением риска развития сахарного диабета [Текст] // Діабет. Ожиріння. Метаболічний синдром. - 2014. - № 2. - С. 92-94


MeSH-головна:
ДИАБЕТ САХАРНЫЙ -- DIABETES MELLITUS (профилактика и контроль, этиология)
ФРУКТЫ -- FRUIT (вредные воздействия, классификация)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

12.


    Попович, В. П.
    Амінокислотний склад лікарської рослинної сировини вишні та черешні [Текст] / В. П. Попович, Л. В. Упир, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - № 3. - С. 48-49

Рубрики: Аминокислоты незаменимые

   Фрукты


Дод.точки доступу:
Упир, Л. В.
Кисличенко, В. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

13.


   
    Полезны ли фруктовые соки детям? [Текст] // Фармацевт практик. - 2017. - № 9. - С. 11


MeSH-головна:
ФРУКТЫ -- FRUIT (метаболизм)
НАПИТКИ -- BEVERAGES (вредные воздействия, использование)
ДЕТИ -- CHILD
Анотація: В 2017 г. Американская академия педиатрии выпустила рекомендации в отношении потребления фруктовых соков младенцами, детьми и подростками. Основная идея: цельные фрукты всегда полезнее, чем соки. А детям первого года жизни фруктовые соки вообще не показаны
Вільних прим. немає

Знайти схожі

14.


   
    Подагра та дієта: що нового? [Текст] // Боль. Суставы. Позвоночник. - 2012. - № 4. - С. 101-102

Рубрики: Подагра--диет тер

   Витамин C--тер прим


   Мочевой кислоты выведение, лекарственные средства


   Фрукты


Вільних прим. немає

Знайти схожі

15.


   
    Пищевая ценность тропических и субтропических фруктов [Текст] / Г. Г. Рубцов [и др.] // Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 1. - С. 41-44


MeSH-головна:
ФРУКТЫ -- FRUIT (химия)
ПЕРСЕЯ -- PERSEA (химия)
МАНГО -- MANGIFERA (химия)
ДЫННОЕ ДЕРЕВО -- CARICA (химия)
Дод.точки доступу:
Рубцов, Г. Г.
Бессонов, В. В.
Банков, В. Г.
Махова, Н. Н.
Шевякова, Л. В.
Богачук, М. Н.
Байгарин, Е. К.
Бру Лазар Яо

Вільних прим. немає

Знайти схожі

16.


   
    Определение флавоноидов в овощах и фруктах и принципы создания расчетной базы данных для оценки потребления флавоноидов населением [Текст] / Э. А. Мартинчик [и др.] // Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 6. - С. 34-37

Рубрики: Флавоноиды

   Фрукты


   Овощи


Дод.точки доступу:
Мартинчик, Э. А.
Батурин, А. К.
Кошелева, О. В.
Тутельян, В. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

17.


   
    Одержання та стандартизація згущеного соку з журавлини болотної плодів [Текст] = Оbtaining and standardization of condensed juice from cranberries marsh fruits / К. М. Яцюк [та ін.] // Медична та клінічна хімія. - 2019. - Том 21, N 2. - С. 55-60


MeSH-головна:
ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL
НАПИТКИ -- BEVERAGES
VACCINIUM MYRTILLUS -- VACCINIUM MYRTILLUS
ФРУКТЫ -- FRUIT
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
Анотація: Цінною сировиною для розробки фітопрепаратів є журавлини болотної плоди, які застосовують при лікуванні інфекцій сечовидільної системи, застудних та стоматологічних захворювань. Біологічно активні речовини, що містяться в цій сировині, здатні проявляти антимікробні властивості щодо головних уропатогенних штамів мікроорганізмів. При розробці твердих лікарських форм для застосування в урології перспективним є одержання згущеного соку з журавлини болотної плодів. Мета дослідження – розробити технологію одержання та здійснити стандартизацію згущеного соку з журавлини болотної плодів. Методи дослідження. Свіжоодержаний та згущений сік з журавлини болотної плодів піддавали аналізу за такими показниками, як: опис, рН, сухий залишок (свіжий сік), ідентифікація і кількісне визначення основних груп біологічно активних речовин. Результати й обговорення. У результаті проведених досліджень розроблено оптимальну технологію одержання згущеного соку з журавлини болотної плодів. Для свіжоодержаного та згущеного соку визначено основні показники якості. Висновки. Обґрунтовано оптимальний метод одержання свіжого соку з журавлини болотної плодів та визначено такі його критерії якості, як: зовнішній вигляд, рН від 2,46 до 2,5, ідентифікація методами тонкошарової хроматографії, кольоровими реакціями, кількісне визначення методами титриметрії та УФ-спектрофотометрії (органічні кислоти – не менше 0,78 %, поліфеноли – не менше 1,8 %, таніни – не менше 0,39 %, проантоціанідини – не менше 0,33 %). При одержанні згущеного соку з журавлини болотної плодів встановлено, що оптимальним методом загущування є інфрачервоне сушіння при 35–40 °С до 30 % від початкової маси. Визначено основні показники якості згущеного соку з журавлини болотної плодів, а саме: опис, рН від 2,46 до 2,5, кількісний вміст (органічні кислоти – не менше 2,37 %, поліфеноли – не менше 5,37 %, таніни – не менше 1,06 %, проантоціанідини – не менше 0,95 %). Розроблено технологічну схему одержання згущеного соку з журавлини болотної плодів
Cranberries marsh fruits is a valuable raw material for the development of phyto preparations, which are used in the treatment of urinary tract infections (UTI), colds and dental diseases. Biologically active substances (BAS) contained in this raw material and can exhibit antimicrobial properties to the major uropathogenic strains of microorganisms. Obtaining condensed juice from Cranberries marsh fruits is promising, when developing solid dosage forms for use in urology. The aim of the study – to develop a technology obtaining and standardize condensed juice from Cranberries marsh fruits. Research Methods. Freshly prepared and concentrated juice from Cranberries marsh fruits was analyzed by the following parameters: description, pH, dry residue (fresh juice), identification and quantitative determination of the main groups of biologically active substances. Results and Discussion. The optimum technology of reception of condensed juice from Cranberries marsh fruits was developed during conducted researches. The basic quality indicators are determined for the fresh condensed juice. Conclusions. The optimum method for obtaining fresh juice from Cranberries marsh fruits is substantiated. Its quality criteria are defined: appearance, pH from 2.46 to 2.5, identification by Liquid chromatography-mass spectometry, color reactions and quantitative determination by titrimetry and ultraviolet spectrophotometry: organic acids – not less than 0.78 %, polyphenols – not less than 1.8 %, tannins – not less than 0.39 %, proanthocyanidine – not less than 0.33 %. In obtaining concentrated juice from Cranberries marsh fruits, it is found that the optimal method of thickening is infra-red drying at 35–40 ° С up to 30 % of the initial mass. The main indicators of quality of condensed juice from Cranberries marsh fruits are determined as description, pH 2.46 to 2.5 and quantitative content of organic acids – not less than 2.37 %, polyphenols – not less than 5.37 %, tannins – not less than 1.06 %, proanthocyanidines – not less than 0.95 %. The technological scheme of obtaining condensed juice from Cranberries marsh fruits was developed
Дод.точки доступу:
Яцюк, К. М.
Федоровська, М. І.
Марчишин, С. М.
Будняк, Л. І.
Слободянюк, Л. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

18.


   
    Музокопротекторное действие пребиотических препаратов при экспериментальном стоматите [Текст] / И. А. Давиденко [и др.] // Вісник стоматології : Наук.-практ. журн. - 2013. - № 1. - С. 17-21. - Библиогр.: с.20-21


Рубрики: Галсодент--тер прим

MeSH-головна:
СТОМАТИТ -- STOMATITIS
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL (лекарственная терапия)
ФРУКТЫ -- FRUIT
Дод.точки доступу:
Давиденко, И. А.
Сенников, О. Н.
Селиванская, И. А.
Кнава, О. Э.
Демьяненко, С. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

19.


    Мироненко, И. В.
    Ягодное похудение [Текст] / И. В. Мироненко // Женское здоровье. - 2005. - № 7. - С. 86

Рубрики: Диета

   Фрукты


Вільних прим. немає

Знайти схожі

20.


    Макаров, В. Н.
    Получение низкокалорийных фруктовых компотов с применением натуральных подсластителей [Текст] / В. Н. Макаров // Вопросы питания. - 2009. - Т. 78, № 2. - С. 77-79

Рубрики: Фрукты

   Диета


   Здоровый образ жизни


Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-20    21-40   41-42 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)