Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Фрукты<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 42
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-42 
1.


    Farsad, A.
    Genetic diversity of some iranian sweet cherry (prunus avium) cultivars usoing microsatellite markers and morphological traits / A. Farsad, M. Esna-Ashari // Цитология и генетика. - 2016. - Т. 50, № 1. - P12-25


MeSH-головна:
ФРУКТЫ -- FRUIT (генетика)
Кл.слова (ненормовані):
Черешня иранская
Дод.точки доступу:
Esna-Ashari, M.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Попович, В. П.
    Амінокислотний склад лікарської рослинної сировини вишні та черешні [Текст] / В. П. Попович, Л. В. Упир, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - № 3. - С. 48-49

Рубрики: Аминокислоты незаменимые

   Фрукты


Дод.точки доступу:
Упир, Л. В.
Кисличенко, В. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Анти-эйдж-азбука. Авокадо. Антиоксиданты [Текст] // Здоровье. - 2007. - № 4. - С. 34-35

Рубрики: Антиоксиданты

   Фрукты


Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Арбуз // Здоровье. - 2012. - № 8. - С. 62

Рубрики: Фрукты

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Бирюкова, Е.
    Ария заморского гостя [Текст] / Е. Бирюкова // Здоровье. - 2010. - № 2. - С. 56-59

Рубрики: Фрукты

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Биологически активные вещества в различных сортах винограда Дагестана [Текст] / Ш. А. Абрамов [и др.] // Вопросы питания. - 2009. - Т. 78, № 4. - С. 61-64

Рубрики: Пищевые добавки--исп

   Фрукты


Дод.точки доступу:
Абрамов, Ш. А.
Власова, О. К.
Бахмулаева, З. К.
Магадова, С. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Влияние экстракта из виноградных листьев на антиоксидантно-прооксидантный индекс АПИ в тканях полости рта крыс с экспериментальным стоматитом на фоне гипосаливации [Текст] / А. П. Левицкий [и др.] // Вісник стоматології : Наук.-практ. журн. - 2013. - № 1. - С. 2-4. - Библиогр.: с.4


MeSH-головна:
СТОМАТИТ -- STOMATITIS (лекарственная терапия)
КСЕРОСТОМИЯ -- XEROSTOMIA
ЖИВОТНЫЕ -- ANIMALS
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ СЛИЗИСТАЯ ОБОЛОЧКА -- MOUTH MUCOSA
ОКИСЛИТЕЛЬНО-ВОССТАНОВИТЕЛЬНЫЕ РЕАКЦИИ -- OXIDATION-REDUCTION
ФРУКТЫ -- FRUIT
Дод.точки доступу:
Левицкий, А. П.
Гончарук, С. В.
Аншукова, О. И.
Пустовойт, Е. П.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


   
    Влияние экстракта из листьев винограда на состояние слизистой оболочки полости рта при экспериментальном стоматите и гипосаливации [Текст] / Л. Д. Чулак [и др.] // Вісник стоматології : Наук.-практ. журн. - 2013. - № 1. - С. 4-7. - Библиогр.: с.7


MeSH-головна:
СТОМАТИТ -- STOMATITIS
ЖИВОТНЫЕ -- ANIMALS
КСЕРОСТОМИЯ -- XEROSTOMIA
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ СЛИЗИСТАЯ ОБОЛОЧКА -- MOUTH MUCOSA
ФРУКТЫ -- FRUIT
Дод.точки доступу:
Чулак, Л. Д.
Кушнир, Е. Н.
Ходаков, И. В.
Макаренко, О. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Бабанин, А. А.
    Внедрение эндотерапевтических программ в санаториях южного берега Крыма [Текст] / А. А. Бабанин, В. В. Ежов, В. И. Мизин // Вестник физиотерапии и курортологии : Науч.-мед. журн. - 2011. - № 4. - С. 14-20. - Библиогр.: с.19-20

Рубрики: Крым

   Курорты


   Фенолы


   Вино


   Фрукты


Дод.точки доступу:
Ежов, В. В.
Мизин, В. И.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Гігієнічна оцінка застосування фунгіциду Світч 62 WG, в. г. на плодових і овочевих культурах [Текст] / О. П. Вавріневич [та ін.] // Довкілля та здоров’я. - 2011. - № 4. - С. 37-44

Рубрики: Фунгициды промышленные--вред возд

   Фрукты


   Почвы загрязнители


   Воздуха загрязнители промышленные


   Гигиена труда


Дод.точки доступу:
Вавріневич, О. П.
Омельчук, С. Т.
Бардов, В. Г.
Гиренко, Т. В.
Зінченко, Т. І.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


    Семененко, В. М.
    Гігієнічне нормування нового регулятора росту рослин прогексадіон-кальцію в об’єктах агроценозу яблуневого саду [Текст] / В. М. Семененко, М. М. Коршун // Довкілля та здоров’я. - 2013. - № 3. - С. 20-25


MeSH-головна:
РАСТЕНИЙ РОСТА РЕГУЛЯТОРЫ -- PLANT GROWTH REGULATORS
ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ ГИГИЕНА -- ENVIRONMENTAL MEDICINE
ФРУКТЫ -- FRUIT
ВОДЫ ЗАГРЯЗНИТЕЛИ -- WATER POLLUTANTS
Дод.точки доступу:
Коршун, М.М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

12.


    Андрух, В. С.
    Дещо про соки для дітей [Текст] / В. С. Андрух, В. Н. Андрух // Дитячий лікар. - 2017. - N 4. - С. 11-14. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- CHILD NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ФРУКТЫ -- FRUIT
Анотація: Як відомо, провідним фактором, що визначає стан здоров’я людини та забезпечує нормальний ріст і розвиток, сприяє профілактиці захворювань, є раціональне харчування. Та у житті людини не існує іншого періоду, коли повноцінне харчування має настільки велике значення, як протягом перших 3 років життя. У цій фазі людського онтогенезу, що характеризується швидкими темпами росту і розвитку, адекватне потребам і збалансоване споживання харчових речовин та енергії є ключовим чинником повної реалізації генетичного потенціалу, забезпечення оптимального розумового розвитку, формування імунної компетентності і тривалого здоров’я. Відповідно, недостатнє або неякісне харчування в перші роки життя дитини може супроводжуватися значними негативними наслідками для її здоров’я, включаючи сповільнений психомоторний і розумовий розвиток, поведінкові проблеми, дефіцит соціальних навичок, розлади уваги, проблеми з навчанням тощо
Дод.точки доступу:
Андрух, В. Н.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

13.


    Пузак, О. А.
    Дослідження вуглеводів листя абрикоса звичайного (Armeniaca vulgaris Lam.) / О. А. Пузак, Л. В. Упир, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - № 2. - С. 30-34

Рубрики: Фрукты

   Углеводы


Дод.точки доступу:
Упир, Л. В.
Кисличенко, В. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

14.


   
    Ежевика [Текст] // Здоровье. - 2012. - № 7. - С. 57

Рубрики: Фрукты

Вільних прим. немає

Знайти схожі

15.


   
    Ежевика - сырье для производства продуктов профилактического назначения [Текст] / Г. Г. Дубцов [и др.] // Вопросы питания. - 2008. - Т. 77, № 3. - С. 79-81

Рубрики: Растения съедобные

   Фрукты


Дод.точки доступу:
Дубцов, Г. Г.
Джабоева, А. С.
Шаова, Л. Г.
Жилова, Р. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

16.


    Примак, Р.
    Забытый «бренд». Киевское сухое варенье [Текст] / Р. Примак // Фармацевт практик. - 2016. - № 3. - С. 46-47


MeSH-головна:
ФРУКТЫ -- FRUIT (история)
ПЕКТИНЫ -- PECTINS (история)
ПРОДУКТЫ КОНСЕРВИРОВАННЫЕ -- FOOD, PRESERVED (использование, история)
Анотація: Сегодня их называют цукатами и приобретают в супермаркетах совсем недешево, поскольку это «заморские» сладости. Но в течение нескольких веков их называли «киевским сухим вареньем», и было оно гордостью и визитной карточкой Киева, или «брендом», как сейчас принято говорить. Такой продукт пользовался большой популярностью во всей Европе, ибо был не только очень вкусным, но и весьма полезным
Вільних прим. немає

Знайти схожі

17.


   
    Исследование плодов Physalis alkekengi L. как источника ксантофиллов [Текст] / В. И. Дейнека, В. Н. Сорокопудов, Л. А. Дейнека // Химико-фармацевтический журнал : Науч.-техн. и произв. журн. - 2008. - Т. 42, № 2. - С. 36-37. - Библиогр.: с. 37-37

Рубрики: Растения лекарственные--хим

   Ксантофилл


   Хроматография жидкостная под высоким давлением--методы


   Фрукты


Дод.точки доступу:
Дейнека, В. И.
Сорокопудов, В. Н.
Дейнека, Л. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

18.


   
    Клюква [Текст] // Здоровье. - 2012. - № 9. - С. 63

Рубрики: Фрукты

Вільних прим. немає

Знайти схожі

19.


   
    Лікувально-оздоровчі продукти із фруктово-ягідних порошків та їх використання в медичній практиці [Текст] = Health-improving products made from fruit and berry powders and their application in practical medicine / В. І. Боцюрко [та ін.]. - Електрон. текст. дані // Art of Medicine. - 2022. - N 1. - С. 14-17. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПРОФИЛАКТИЧЕСКАЯ МЕДИЦИНА -- PREVENTIVE MEDICINE (тенденции)
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD (анализ, использование)
ПОРОШКИ -- POWDERS (анализ, терапевтическое применение)
ФРУКТЫ -- FRUIT
ОВОЩИ -- VEGETABLES
Анотація: Метою дослідження було проаналізувати можливості використання фруктово-ягідних порошків для виробництва продукції оздоровчого і лікувально-профілактичного призначення та їх застосування в практичній медицині. У процесі дослідження висвітлено оздоровчі та лікувально-профілактичні властивості фруктово-ягідних порошків (концентратів), що виготовляють на основі розроблених науковцями Університету Короля Данила в творчій співдружності з вченими Івано-Франківського національного медичного університету сучасних, інноваційних, універсальних, безвідходних технологій і успішно впроваджених на фабриці оздоровчих продуктів фермерського господарства «Агротехнології» в Олешанській територіальній громаді Івано-Франківської області, Україна. Технології дозволяють переробляти всі види фруктово-ягідної, овочевої сировини та грибної сировини на високоякісні напівфабрикати-порошки (концентрати) і сухопродукти в широкому асортименті. Висновки. У процесі дослідження автори систематизували та узагальнили лікувально-профілактичні властивості фруктово-ягідних порошків (концентратів), навели приклади використання їх для виробництва окремих видів оздоровчих продуктів і в медичній практиці. Отримані результати можуть бути використані підприємствами харчової промисловості, науково-дослідними й виробничими лабораторіями для розробки нових рецептур продукції підвищеної біологічної цінності та організації їх виробництва, а також для створення нових високоефективних лікарських засобів і харчових добавок
The research was aimed to analyze the possibility of using fruit and berry powders to produce health-improving, therapeutic and prophylactic agents, and their application in practical medicine. The methodology included a comprehensive analysis and generalization of the available practical, scientific, and applied material and making corresponding conclusions and proposals. The following methods of scientific knowledge were used: the dialectical method, the systemic-structural method, the terminological method, the systemic-functional method, the historical method, the legal-dogmatic method, the method of generalization. The health-improving, therapeutic and prophylactic properties of fruit and berry powders (concentrates) produced according to modern, innovative, universal, zero waste technologies developed by the researchers of the King Danylo University in collaboration with the researchers of the Ivano-Frankivsk National Medical University and successfully implemented at the agricultural enterprise of health-improving products “Agrotechnologies” in Olesha territorial community of Ivano-Frankivsk region, Ukraine, were highlighted. Technologies allow for turning all types of fruit, berry and vegetable raw materials and mushrooms into high-quality semi-finished powders (concentrates) and a wide range of dry foods. Infrared drying process, which takes place at low temperatures, is aimed at removing water from the product, while completely preserving the structure of the plant cell, vitamins, and trace minerals. The main technological processes are as follows: inspecting, washing, cutting, if necessary, drying, crushing, sifting, fractionating, packing. Fruit, berry and vegetable raw materials and mushrooms are harvested in forestry enterprises of western Ukraine and cultivated in sufficient quantities on eco clean soils of the Dniester canyon. Powders (concentrates) obtained from eco clean raw materials are the versatile and effective raw material for manufacturing a wide range of health-improving, therapeutic and prophylactic nutritional products, medications, and biologically active additives. They can serve as effective fillers for bakery, pasta and confectionery products, soft drinks, ice-creams, yoghurts, jellies, food concentrates; they can be blended, when producing various beverages and condiments
Дод.точки доступу:
Боцюрко, В. І.
Боцюрко, Ю. В.
Касіянчук, В. Д.
Касіянчук, М. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

20.


    Антонюк, М.
    Молоко, гриби і ягоди- небезпека залишається [Текст] / М. Антонюк // СЕС. Профілактична медицина. - 2008. - № 2. - С. 78-79

Рубрики: Молочные продукты

   Грибы


   Фрукты


   Окружающая среда, загрязнение


   Радиация


   Санитарно-эпидемиологическая служба


Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-20    21-40   41-42 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)