Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Фрукты<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 42
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-42 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Чулак Л. Д., Кушнир Е. Н., Ходаков И. В., Макаренко О. А.
Назва : Влияние экстракта из листьев винограда на состояние слизистой оболочки полости рта при экспериментальном стоматите и гипосаливации
Місце публікування : Вісник стоматології: Наук.-практ. журн./ Академія мед. наук України, Асоціація стоматологів України. - Одесса, 2013. - № 1. - С. 4-7 (Шифр ВУ15/2013/1)
Примітки : Библиогр.: с.7
MeSH-головна: СТОМАТИТ -- STOMATITIS
ЖИВОТНЫЕ -- ANIMALS
КСЕРОСТОМИЯ -- XEROSTOMIA
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ СЛИЗИСТАЯ ОБОЛОЧКА -- MOUTH MUCOSA
ФРУКТЫ -- FRUIT
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Левицкий А. П., Гончарук С. В., Аншукова О. И., Пустовойт Е. П.
Назва : Влияние экстракта из виноградных листьев на антиоксидантно-прооксидантный индекс АПИ в тканях полости рта крыс с экспериментальным стоматитом на фоне гипосаливации
Місце публікування : Вісник стоматології: Наук.-практ. журн./ Академія мед. наук України, Асоціація стоматологів України. - Одесса, 2013. - № 1. - С. 2-4 (Шифр ВУ15/2013/1)
Примітки : Библиогр.: с.4
MeSH-головна: СТОМАТИТ -- STOMATITIS
КСЕРОСТОМИЯ -- XEROSTOMIA
ЖИВОТНЫЕ -- ANIMALS
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ СЛИЗИСТАЯ ОБОЛОЧКА -- MOUTH MUCOSA
ОКИСЛИТЕЛЬНО-ВОССТАНОВИТЕЛЬНЫЕ РЕАКЦИИ -- OXIDATION-REDUCTION
ФРУКТЫ -- FRUIT
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Давиденко И. А., Сенников О. Н., Селиванская И. А., Кнава О. Э. , Демьяненко С. А.
Назва : Музокопротекторное действие пребиотических препаратов при экспериментальном стоматите
Місце публікування : Вісник стоматології: Наук.-практ. журн./ Академія мед. наук України, Асоціація стоматологів України. - Одесса, 2013. - № 1. - С. 17-21 (Шифр ВУ15/2013/1)
Примітки : Библиогр.: с.20-21
Предметні рубрики: Галсодент-- тер прим
MeSH-головна: СТОМАТИТ -- STOMATITIS
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL
ФРУКТЫ -- FRUIT
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Семененко В.М., Коршун М.М.
Назва : Гігієнічне нормування нового регулятора росту рослин прогексадіон-кальцію в об’єктах агроценозу яблуневого саду
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2013. - № 3. - С. 20-25 (Шифр ДУ9/2013/3)
MeSH-головна: РАСТЕНИЙ РОСТА РЕГУЛЯТОРЫ -- PLANT GROWTH REGULATORS
ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ ГИГИЕНА -- ENVIRONMENTAL MEDICINE
ФРУКТЫ -- FRUIT
ВОДЫ ЗАГРЯЗНИТЕЛИ -- WATER POLLUTANTS
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сагиндыкова Б. А., Анарбаева Р. М., Мартынова И. А.
Назва : Технологические параметры, влияющие на выделение масла из семян винограда
Місце публікування : Фармация: Науч.-практ.журн./ Моск. мед. акад. им. И.М.Сеченова, Рос. центр фармацевт. и мед.-техн. информации . - М.: Изд. дом "Русский врач", 2013. - № 4. - С. 32-34 (Шифр ФР15/2013/4)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: ФРУКТЫ -- FRUIT
МАСЛА РАСТИТЕЛЬНЫЕ -- PLANT OILS
ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Яблочный пай
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 9. - С. 80-81 (Шифр 71653/2012/9)
Предметні рубрики: Фрукты
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Клюква
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 9. - С. 63 (Шифр 71653/2012/9)
Предметні рубрики: Фрукты
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мисник В.П., Клименко Л.А., Зеленая Н.А., Брюханова А. М.
Назва : Фруктовые пюре в питании детей грудного и раннего возраста
Місце публікування : Соврем. педиатрия. - К., 2012. - № 4. - С. 23-25 (Шифр СУ26/2012/4)
Предметні рубрики: Младенец, питание
Фрукты
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): гербер
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Конь И. Я., Гмошинская М. В., Абрамова Т. В.
Назва : Особенности введения продуктов прикорма на плодоовощной основе в питании детей из группы риска пищевой аллергии и/или имеющих проявления аллергии
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2012. - Т. 57, № 6. - С. 102-106 (Шифр РР6/2012/57/6)
Предметні рубрики: Пищевая гиперсенсибилизация
Младенец, питание
Овощи
Фрукты
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Рубцов Г. Г., Бессонов В. В., Банков В. Г., Махова Н. Н., Шевякова Л. В., Богачук М. Н., Байгарин Е. К., Бру Лазар Яо
Назва : Пищевая ценность тропических и субтропических фруктов
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 1. - С. 41-44 (Шифр ВР56/2013/82/1)
MeSH-головна: ФРУКТЫ -- FRUIT
ПЕРСЕЯ -- PERSEA
МАНГО -- MANGIFERA
ДЫННОЕ ДЕРЕВО -- CARICA
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ленская Ю.
Назва : Ягода любви
Місце публікування : Участковый врач. - 2013. - № 5. - С. 17 (Шифр УУ57/2013/5)
MeSH-головна: ФРУКТЫ -- FRUIT
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Загайко А. Л., Брюханова Т. О., Шкапо А. І.
Назва : Порівняльне дослідження впливу гідроксилимонної кислоти та харчового концентрату фенольних сполук яблук на показники системи Нітроген (ІІ) оксиду за експериментальної інсулінорезистентності у щурів
Місце публікування : Укр. біофармац. журнал. - Х., 2017. - № 4. - С. 12-17 (Шифр УУ50/2017/4)
MeSH-головна: ИНСУЛИНОРЕЗИСТЕНТНОСТЬ -- INSULIN RESISTANCE
ЭНДОТЕЛИЙ СОСУДИСТЫЙ -- ENDOTHELIUM, VASCULAR
АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS
ЛИМОННАЯ КИСЛОТА -- CITRIC ACID

Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Полезны ли фруктовые соки детям?
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2017. - № 9. - С. 11 (Шифр ФУ17/2017/9)
MeSH-головна: ФРУКТЫ -- FRUIT
НАПИТКИ -- BEVERAGES
ДЕТИ -- CHILD
Анотація: В 2017 г. Американская академия педиатрии выпустила рекомендации в отношении потребления фруктовых соков младенцами, детьми и подростками. Основная идея: цельные фрукты всегда полезнее, чем соки. А детям первого года жизни фруктовые соки вообще не показаны
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Андрух В. С., Андрух В. Н.
Назва : Дещо про соки для дітей
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2017. - N 4. - С. 11-14 (Шифр ДУ23/2017/4)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- CHILD NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ФРУКТЫ -- FRUIT
Анотація: Як відомо, провідним фактором, що визначає стан здоров’я людини та забезпечує нормальний ріст і розвиток, сприяє профілактиці захворювань, є раціональне харчування. Та у житті людини не існує іншого періоду, коли повноцінне харчування має настільки велике значення, як протягом перших 3 років життя. У цій фазі людського онтогенезу, що характеризується швидкими темпами росту і розвитку, адекватне потребам і збалансоване споживання харчових речовин та енергії є ключовим чинником повної реалізації генетичного потенціалу, забезпечення оптимального розумового розвитку, формування імунної компетентності і тривалого здоров’я. Відповідно, недостатнє або неякісне харчування в перші роки життя дитини може супроводжуватися значними негативними наслідками для її здоров’я, включаючи сповільнений психомоторний і розумовий розвиток, поведінкові проблеми, дефіцит соціальних навичок, розлади уваги, проблеми з навчанням тощо
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Боцюрко В. І., Боцюрко Ю. В., Касіянчук В. Д., Касіянчук М. В.
Назва : Лікувально-оздоровчі продукти із фруктово-ягідних порошків та їх використання в медичній практиці [Електронний ресурс]
Паралельн. назви :Health-improving products made from fruit and berry powders and their application in practical medicine
Місце публікування : Art of Medicine. - 2022. - N 1. - С. 14-17 (Шифр АУ50/2022/1)
Форма і об'єм ресурсу: Електрон. текст. дані
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПРОФИЛАКТИЧЕСКАЯ МЕДИЦИНА -- PREVENTIVE MEDICINE
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ПОРОШКИ -- POWDERS
ФРУКТЫ -- FRUIT
ОВОЩИ -- VEGETABLES
Анотація: Метою дослідження було проаналізувати можливості використання фруктово-ягідних порошків для виробництва продукції оздоровчого і лікувально-профілактичного призначення та їх застосування в практичній медицині. У процесі дослідження висвітлено оздоровчі та лікувально-профілактичні властивості фруктово-ягідних порошків (концентратів), що виготовляють на основі розроблених науковцями Університету Короля Данила в творчій співдружності з вченими Івано-Франківського національного медичного університету сучасних, інноваційних, універсальних, безвідходних технологій і успішно впроваджених на фабриці оздоровчих продуктів фермерського господарства «Агротехнології» в Олешанській територіальній громаді Івано-Франківської області, Україна. Технології дозволяють переробляти всі види фруктово-ягідної, овочевої сировини та грибної сировини на високоякісні напівфабрикати-порошки (концентрати) і сухопродукти в широкому асортименті. Висновки. У процесі дослідження автори систематизували та узагальнили лікувально-профілактичні властивості фруктово-ягідних порошків (концентратів), навели приклади використання їх для виробництва окремих видів оздоровчих продуктів і в медичній практиці. Отримані результати можуть бути використані підприємствами харчової промисловості, науково-дослідними й виробничими лабораторіями для розробки нових рецептур продукції підвищеної біологічної цінності та організації їх виробництва, а також для створення нових високоефективних лікарських засобів і харчових добавокThe research was aimed to analyze the possibility of using fruit and berry powders to produce health-improving, therapeutic and prophylactic agents, and their application in practical medicine. The methodology included a comprehensive analysis and generalization of the available practical, scientific, and applied material and making corresponding conclusions and proposals. The following methods of scientific knowledge were used: the dialectical method, the systemic-structural method, the terminological method, the systemic-functional method, the historical method, the legal-dogmatic method, the method of generalization. The health-improving, therapeutic and prophylactic properties of fruit and berry powders (concentrates) produced according to modern, innovative, universal, zero waste technologies developed by the researchers of the King Danylo University in collaboration with the researchers of the Ivano-Frankivsk National Medical University and successfully implemented at the agricultural enterprise of health-improving products “Agrotechnologies” in Olesha territorial community of Ivano-Frankivsk region, Ukraine, were highlighted. Technologies allow for turning all types of fruit, berry and vegetable raw materials and mushrooms into high-quality semi-finished powders (concentrates) and a wide range of dry foods. Infrared drying process, which takes place at low temperatures, is aimed at removing water from the product, while completely preserving the structure of the plant cell, vitamins, and trace minerals. The main technological processes are as follows: inspecting, washing, cutting, if necessary, drying, crushing, sifting, fractionating, packing. Fruit, berry and vegetable raw materials and mushrooms are harvested in forestry enterprises of western Ukraine and cultivated in sufficient quantities on eco clean soils of the Dniester canyon. Powders (concentrates) obtained from eco clean raw materials are the versatile and effective raw material for manufacturing a wide range of health-improving, therapeutic and prophylactic nutritional products, medications, and biologically active additives. They can serve as effective fillers for bakery, pasta and confectionery products, soft drinks, ice-creams, yoghurts, jellies, food concentrates; they can be blended, when producing various beverages and condiments
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Яцюк К. М., Федоровська М. І., Марчишин С. М., Будняк Л. І., Слободянюк Л. В.
Назва : Одержання та стандартизація згущеного соку з журавлини болотної плодів
Паралельн. назви :Оbtaining and standardization of condensed juice from cranberries marsh fruits
Місце публікування : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2019. - Том 21, N 2. - С. 55-60 (Шифр МУ92/2019/21/2)
MeSH-головна: ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL
НАПИТКИ -- BEVERAGES
VACCINIUM MYRTILLUS -- VACCINIUM MYRTILLUS
ФРУКТЫ -- FRUIT
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
Анотація: Цінною сировиною для розробки фітопрепаратів є журавлини болотної плоди, які застосовують при лікуванні інфекцій сечовидільної системи, застудних та стоматологічних захворювань. Біологічно активні речовини, що містяться в цій сировині, здатні проявляти антимікробні властивості щодо головних уропатогенних штамів мікроорганізмів. При розробці твердих лікарських форм для застосування в урології перспективним є одержання згущеного соку з журавлини болотної плодів. Мета дослідження – розробити технологію одержання та здійснити стандартизацію згущеного соку з журавлини болотної плодів. Методи дослідження. Свіжоодержаний та згущений сік з журавлини болотної плодів піддавали аналізу за такими показниками, як: опис, рН, сухий залишок (свіжий сік), ідентифікація і кількісне визначення основних груп біологічно активних речовин. Результати й обговорення. У результаті проведених досліджень розроблено оптимальну технологію одержання згущеного соку з журавлини болотної плодів. Для свіжоодержаного та згущеного соку визначено основні показники якості. Висновки. Обґрунтовано оптимальний метод одержання свіжого соку з журавлини болотної плодів та визначено такі його критерії якості, як: зовнішній вигляд, рН від 2,46 до 2,5, ідентифікація методами тонкошарової хроматографії, кольоровими реакціями, кількісне визначення методами титриметрії та УФ-спектрофотометрії (органічні кислоти – не менше 0,78 %, поліфеноли – не менше 1,8 %, таніни – не менше 0,39 %, проантоціанідини – не менше 0,33 %). При одержанні згущеного соку з журавлини болотної плодів встановлено, що оптимальним методом загущування є інфрачервоне сушіння при 35–40 °С до 30 % від початкової маси. Визначено основні показники якості згущеного соку з журавлини болотної плодів, а саме: опис, рН від 2,46 до 2,5, кількісний вміст (органічні кислоти – не менше 2,37 %, поліфеноли – не менше 5,37 %, таніни – не менше 1,06 %, проантоціанідини – не менше 0,95 %). Розроблено технологічну схему одержання згущеного соку з журавлини болотної плодівCranberries marsh fruits is a valuable raw material for the development of phyto preparations, which are used in the treatment of urinary tract infections (UTI), colds and dental diseases. Biologically active substances (BAS) contained in this raw material and can exhibit antimicrobial properties to the major uropathogenic strains of microorganisms. Obtaining condensed juice from Cranberries marsh fruits is promising, when developing solid dosage forms for use in urology. The aim of the study – to develop a technology obtaining and standardize condensed juice from Cranberries marsh fruits. Research Methods. Freshly prepared and concentrated juice from Cranberries marsh fruits was analyzed by the following parameters: description, pH, dry residue (fresh juice), identification and quantitative determination of the main groups of biologically active substances. Results and Discussion. The optimum technology of reception of condensed juice from Cranberries marsh fruits was developed during conducted researches. The basic quality indicators are determined for the fresh condensed juice. Conclusions. The optimum method for obtaining fresh juice from Cranberries marsh fruits is substantiated. Its quality criteria are defined: appearance, pH from 2.46 to 2.5, identification by Liquid chromatography-mass spectometry, color reactions and quantitative determination by titrimetry and ultraviolet spectrophotometry: organic acids – not less than 0.78 %, polyphenols – not less than 1.8 %, tannins – not less than 0.39 %, proanthocyanidine – not less than 0.33 %. In obtaining concentrated juice from Cranberries marsh fruits, it is found that the optimal method of thickening is infra-red drying at 35–40 ° С up to 30 % of the initial mass. The main indicators of quality of condensed juice from Cranberries marsh fruits are determined as description, pH 2.46 to 2.5 and quantitative content of organic acids – not less than 2.37 %, polyphenols – not less than 5.37 %, tannins – not less than 1.06 %, proanthocyanidines – not less than 0.95 %. The technological scheme of obtaining condensed juice from Cranberries marsh fruits was developed
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Примак Р.
Назва : Забытый «бренд». Киевское сухое варенье
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2016. - № 3. - С. 46-47 (Шифр ФУ17/2016/3)
MeSH-головна: ФРУКТЫ -- FRUIT
ПЕКТИНЫ -- PECTINS
ПРОДУКТЫ КОНСЕРВИРОВАННЫЕ -- FOOD, PRESERVED
Анотація: Сегодня их называют цукатами и приобретают в супермаркетах совсем недешево, поскольку это «заморские» сладости. Но в течение нескольких веков их называли «киевским сухим вареньем», и было оно гордостью и визитной карточкой Киева, или «брендом», как сейчас принято говорить. Такой продукт пользовался большой популярностью во всей Европе, ибо был не только очень вкусным, но и весьма полезным
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Потребление определенных видов фруктов связано со снижением риска развития сахарного диабета
Місце публікування : Діабет. Ожиріння. Метаболічний синдром. - 2014. - № 2. - С. 92-94 (Шифр ДУ25/2014/2)
MeSH-головна: ДИАБЕТ САХАРНЫЙ -- DIABETES MELLITUS
ФРУКТЫ -- FRUIT
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Подагра та дієта: що нового?
Місце публікування : Боль. Суставы. Позвоночник. - 2012. - № 4. - С. 101-102 (Шифр БУ55/2012/4)
Предметні рубрики: Подагра-- диет тер
Витамин C-- тер прим
Мочевой кислоты выведение, лекарственные средства
Фрукты
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Heyman M. B., Steven A., Abrams S. A.
Назва : Фруктові соки для немовлят, дітей та підлітків: сучасні рекомендації
Місце публікування : Міжнародний журнал педіатрії, акушерства та гінекології. - 2017. - Т. 11, № 2. - С. 81-87 (Шифр МУ94/2017/11/2)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ И НАПИТКИ (ВНЕШ) -- FOOD AND BEVERAGES (NON MESH)
НАПИТКИ -- BEVERAGES
ФРУКТЫ -- FRUIT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТИ -- CHILD
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
Анотація: Історично так склалося, що педіатри рекомендували фруктові соки як джерело вітаміну С та додаткове джерело води для немовлят та маленьких дітей під час розширення кола споживаних продуктів, коли діти починають їсти тверду їжу з більшим навантаженням на нирки. Їх також іноді рекомендували для дітей із закрепом. Фруктовий сік рекламується як здорове й натуральне джерело вітамінів, а в деяких випадках ще й кальцію. Оскільки сік має приємний смак, діти п’ють його з радістю. Але, хоча споживання соку має певні переваги, воно також не позбавлене й негативного ефекту. Високий вміст цукру в соках збільшує кількість спожитих калорій та ризик розвитку карієсу. Крім того, відсутність білку й клітковини в соках може сприяти неправильному збільшенню ваги (занадто або чи занадто багато). Педіатри повинні знати все про сік, щоб інформувати батьків і пацієнтів щодо правильного вживання
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-42 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)