Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Фрукты<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 42
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-42 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Farsad A., Esna-Ashari M.
Назва : Genetic diversity of some iranian sweet cherry (prunus avium) cultivars usoing microsatellite markers and morphological traits
Місце публікування : Цитология и генетика. - 2016. - Т. 50, № 1. - С. 12-25 (Шифр ЦУ1/2016/50/1)
MeSH-головна: ФРУКТЫ -- FRUIT
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): черешня иранская
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Попович В. П., Упир Л. В., Кисличенко В. С.
Назва : Амінокислотний склад лікарської рослинної сировини вишні та черешні
Місце публікування : Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - № 3. - С. 48-49 (Шифр УУ42/2009/3)
Предметні рубрики: Аминокислоты незаменимые
Фрукты
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Анти-эйдж-азбука. Авокадо. Антиоксиданты
Місце публікування : Здоровье. - 2007. - № 4. - С. 34-35 (Шифр 71653/2007/4)
Предметні рубрики: Антиоксиданты
Фрукты
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Арбуз
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 8. - С. 62 (Шифр 71653/2012/8)
Предметні рубрики: Фрукты
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бирюкова Е.
Назва : Ария заморского гостя
Місце публікування : Здоровье. - 2010. - № 2. - С. 56-59 (Шифр 71653/2010/2)
Предметні рубрики: Фрукты
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Абрамов Ш. А., Власова О. К., Бахмулаева З. К., Магадова С. А.
Назва : Биологически активные вещества в различных сортах винограда Дагестана
Місце публікування : Вопросы питания. - 2009. - Т. 78, № 4. - С. 61-64 (Шифр ВР56/2009/78/4)
Предметні рубрики: Пищевые добавки-- исп
Фрукты
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Левицкий А. П., Гончарук С. В., Аншукова О. И., Пустовойт Е. П.
Назва : Влияние экстракта из виноградных листьев на антиоксидантно-прооксидантный индекс АПИ в тканях полости рта крыс с экспериментальным стоматитом на фоне гипосаливации
Місце публікування : Вісник стоматології: Наук.-практ. журн./ Академія мед. наук України, Асоціація стоматологів України. - Одесса, 2013. - № 1. - С. 2-4 (Шифр ВУ15/2013/1)
Примітки : Библиогр.: с.4
MeSH-головна: СТОМАТИТ -- STOMATITIS
КСЕРОСТОМИЯ -- XEROSTOMIA
ЖИВОТНЫЕ -- ANIMALS
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ СЛИЗИСТАЯ ОБОЛОЧКА -- MOUTH MUCOSA
ОКИСЛИТЕЛЬНО-ВОССТАНОВИТЕЛЬНЫЕ РЕАКЦИИ -- OXIDATION-REDUCTION
ФРУКТЫ -- FRUIT
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Чулак Л. Д., Кушнир Е. Н., Ходаков И. В., Макаренко О. А.
Назва : Влияние экстракта из листьев винограда на состояние слизистой оболочки полости рта при экспериментальном стоматите и гипосаливации
Місце публікування : Вісник стоматології: Наук.-практ. журн./ Академія мед. наук України, Асоціація стоматологів України. - Одесса, 2013. - № 1. - С. 4-7 (Шифр ВУ15/2013/1)
Примітки : Библиогр.: с.7
MeSH-головна: СТОМАТИТ -- STOMATITIS
ЖИВОТНЫЕ -- ANIMALS
КСЕРОСТОМИЯ -- XEROSTOMIA
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ СЛИЗИСТАЯ ОБОЛОЧКА -- MOUTH MUCOSA
ФРУКТЫ -- FRUIT
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бабанин А. А., Ежов В. В., Мизин В. И.
Назва : Внедрение эндотерапевтических программ в санаториях южного берега Крыма
Місце публікування : Вестник физиотерапии и курортологии: Науч.-мед. журн./ М-во здравоохранения Украины, Евпаторийское о-во физиотерапевтов и курортологов,Крым.гос.мед.ун-т им.С.И.Георгиевского,Крым.респ.НИИ физ.методов лечения имед.климатологии им.И.М.Сеченова. - Євпаторія, 2011. - № 4. - С. 14-20 (Шифр ВУ3/2011/4)
Примітки : Библиогр.: с.19-20
Предметні рубрики: Крым
Курорты
Фенолы
Вино
Фрукты
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вавріневич О. П., Омельчук С. Т., Бардов В. Г., Гиренко Т. В., Зінченко Т. І.
Назва : Гігієнічна оцінка застосування фунгіциду Світч 62 WG, в. г. на плодових і овочевих культурах
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2011. - № 4. - С. 37-44 (Шифр ДУ9/2011/4)
Предметні рубрики: Фунгициды промышленные-- вред возд
Фрукты
Почвы загрязнители
Воздуха загрязнители промышленные
Гигиена труда
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Семененко В.М., Коршун М.М.
Назва : Гігієнічне нормування нового регулятора росту рослин прогексадіон-кальцію в об’єктах агроценозу яблуневого саду
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2013. - № 3. - С. 20-25 (Шифр ДУ9/2013/3)
MeSH-головна: РАСТЕНИЙ РОСТА РЕГУЛЯТОРЫ -- PLANT GROWTH REGULATORS
ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ ГИГИЕНА -- ENVIRONMENTAL MEDICINE
ФРУКТЫ -- FRUIT
ВОДЫ ЗАГРЯЗНИТЕЛИ -- WATER POLLUTANTS
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Андрух В. С., Андрух В. Н.
Назва : Дещо про соки для дітей
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2017. - N 4. - С. 11-14 (Шифр ДУ23/2017/4)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- CHILD NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ФРУКТЫ -- FRUIT
Анотація: Як відомо, провідним фактором, що визначає стан здоров’я людини та забезпечує нормальний ріст і розвиток, сприяє профілактиці захворювань, є раціональне харчування. Та у житті людини не існує іншого періоду, коли повноцінне харчування має настільки велике значення, як протягом перших 3 років життя. У цій фазі людського онтогенезу, що характеризується швидкими темпами росту і розвитку, адекватне потребам і збалансоване споживання харчових речовин та енергії є ключовим чинником повної реалізації генетичного потенціалу, забезпечення оптимального розумового розвитку, формування імунної компетентності і тривалого здоров’я. Відповідно, недостатнє або неякісне харчування в перші роки життя дитини може супроводжуватися значними негативними наслідками для її здоров’я, включаючи сповільнений психомоторний і розумовий розвиток, поведінкові проблеми, дефіцит соціальних навичок, розлади уваги, проблеми з навчанням тощо
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Пузак О. А., Упир Л. В., Кисличенко В. С.
Назва : Дослідження вуглеводів листя абрикоса звичайного (Armeniaca vulgaris Lam.)
Місце публікування : Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - № 2. - С. 30-34 (Шифр УУ42/2009/2)
Предметні рубрики: Фрукты
Углеводы
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Ежевика
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 7. - С. 57 (Шифр 71653/2012/7)
Предметні рубрики: Фрукты
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Дубцов Г. Г., Джабоева А. С., Шаова Л. Г., Жилова Р. М.
Назва : Ежевика - сырье для производства продуктов профилактического назначения
Місце публікування : Вопросы питания. - 2008. - Т. 77, № 3. - С. 79-81 (Шифр ВР56/2008/77/3)
Предметні рубрики: Растения съедобные
Фрукты
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Примак Р.
Назва : Забытый «бренд». Киевское сухое варенье
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2016. - № 3. - С. 46-47 (Шифр ФУ17/2016/3)
MeSH-головна: ФРУКТЫ -- FRUIT
ПЕКТИНЫ -- PECTINS
ПРОДУКТЫ КОНСЕРВИРОВАННЫЕ -- FOOD, PRESERVED
Анотація: Сегодня их называют цукатами и приобретают в супермаркетах совсем недешево, поскольку это «заморские» сладости. Но в течение нескольких веков их называли «киевским сухим вареньем», и было оно гордостью и визитной карточкой Киева, или «брендом», как сейчас принято говорить. Такой продукт пользовался большой популярностью во всей Европе, ибо был не только очень вкусным, но и весьма полезным
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Дейнека В. И., Сорокопудов В. Н., Дейнека Л. А.
Назва : Исследование плодов Physalis alkekengi L. как источника ксантофиллов
Місце публікування : Химико-фармацевтический журнал: Науч.-техн. и произв. журн./ Центр химии лекарств. средств - ВНИХФИ. - М.: Фолиум, 2008. - Т. 42, № 2. - С. 36-37 (Шифр 71480/2008/42/2)
Примітки : Библиогр.: с. 37-37
Предметні рубрики: Растения лекарственные-- хим
Ксантофилл
Хроматография жидкостная под высоким давлением-- методы
Фрукты
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Клюква
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 9. - С. 63 (Шифр 71653/2012/9)
Предметні рубрики: Фрукты
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Боцюрко В. І., Боцюрко Ю. В., Касіянчук В. Д., Касіянчук М. В.
Назва : Лікувально-оздоровчі продукти із фруктово-ягідних порошків та їх використання в медичній практиці [Електронний ресурс]
Паралельн. назви :Health-improving products made from fruit and berry powders and their application in practical medicine
Місце публікування : Art of Medicine. - 2022. - N 1. - С. 14-17 (Шифр АУ50/2022/1)
Форма і об'єм ресурсу: Електрон. текст. дані
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПРОФИЛАКТИЧЕСКАЯ МЕДИЦИНА -- PREVENTIVE MEDICINE
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ПОРОШКИ -- POWDERS
ФРУКТЫ -- FRUIT
ОВОЩИ -- VEGETABLES
Анотація: Метою дослідження було проаналізувати можливості використання фруктово-ягідних порошків для виробництва продукції оздоровчого і лікувально-профілактичного призначення та їх застосування в практичній медицині. У процесі дослідження висвітлено оздоровчі та лікувально-профілактичні властивості фруктово-ягідних порошків (концентратів), що виготовляють на основі розроблених науковцями Університету Короля Данила в творчій співдружності з вченими Івано-Франківського національного медичного університету сучасних, інноваційних, універсальних, безвідходних технологій і успішно впроваджених на фабриці оздоровчих продуктів фермерського господарства «Агротехнології» в Олешанській територіальній громаді Івано-Франківської області, Україна. Технології дозволяють переробляти всі види фруктово-ягідної, овочевої сировини та грибної сировини на високоякісні напівфабрикати-порошки (концентрати) і сухопродукти в широкому асортименті. Висновки. У процесі дослідження автори систематизували та узагальнили лікувально-профілактичні властивості фруктово-ягідних порошків (концентратів), навели приклади використання їх для виробництва окремих видів оздоровчих продуктів і в медичній практиці. Отримані результати можуть бути використані підприємствами харчової промисловості, науково-дослідними й виробничими лабораторіями для розробки нових рецептур продукції підвищеної біологічної цінності та організації їх виробництва, а також для створення нових високоефективних лікарських засобів і харчових добавокThe research was aimed to analyze the possibility of using fruit and berry powders to produce health-improving, therapeutic and prophylactic agents, and their application in practical medicine. The methodology included a comprehensive analysis and generalization of the available practical, scientific, and applied material and making corresponding conclusions and proposals. The following methods of scientific knowledge were used: the dialectical method, the systemic-structural method, the terminological method, the systemic-functional method, the historical method, the legal-dogmatic method, the method of generalization. The health-improving, therapeutic and prophylactic properties of fruit and berry powders (concentrates) produced according to modern, innovative, universal, zero waste technologies developed by the researchers of the King Danylo University in collaboration with the researchers of the Ivano-Frankivsk National Medical University and successfully implemented at the agricultural enterprise of health-improving products “Agrotechnologies” in Olesha territorial community of Ivano-Frankivsk region, Ukraine, were highlighted. Technologies allow for turning all types of fruit, berry and vegetable raw materials and mushrooms into high-quality semi-finished powders (concentrates) and a wide range of dry foods. Infrared drying process, which takes place at low temperatures, is aimed at removing water from the product, while completely preserving the structure of the plant cell, vitamins, and trace minerals. The main technological processes are as follows: inspecting, washing, cutting, if necessary, drying, crushing, sifting, fractionating, packing. Fruit, berry and vegetable raw materials and mushrooms are harvested in forestry enterprises of western Ukraine and cultivated in sufficient quantities on eco clean soils of the Dniester canyon. Powders (concentrates) obtained from eco clean raw materials are the versatile and effective raw material for manufacturing a wide range of health-improving, therapeutic and prophylactic nutritional products, medications, and biologically active additives. They can serve as effective fillers for bakery, pasta and confectionery products, soft drinks, ice-creams, yoghurts, jellies, food concentrates; they can be blended, when producing various beverages and condiments
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Антонюк М.
Назва : Молоко, гриби і ягоди- небезпека залишається
Місце публікування : СЕС. Профілактична медицина. - Київ, 2008. - № 2. - С. 78-79 (Шифр СУ29/2008/2)
Предметні рубрики: Молочные продукты
Грибы
Фрукты
Окружающая среда, загрязнение
Радиация
Санитарно-эпидемиологическая служба
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-42 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)