Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (1)Рідкісні видання (2)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Крахмал<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи з 1 по 4
1.


    Ивченко, О. Б.
    Влияние модифицированных и резистентных картофельных крахмалов на культуры клеток Е. coli [Текст] / О. Б. Ивченко, Е. А. Мартынова, М. М. Гаппаров // Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 4. - С. 23-28

Рубрики: Крахмал

   ESCHERICHIA COLI


Дод.точки доступу:
Мартынова, Е. А.
Гаппаров, М. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Возіанов, О. Ф.
    Закон України "Про дитяче харчування": реалії та актуальність [Текст] / О. Ф. Возіанов, А. М. Сердюк, М. П. Гуліч // Журнал Академії Медичних Наук України. - 2009. - Т. 15, № 2. - С. 324-330

Рубрики: Детей питание

   Крахмал


Дод.точки доступу:
Сердюк, А. М.
Гуліч, М. П.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Кутова, О. В.
    Метод ідентифікації математичних моделей у двофакторних фармацевтичних дослідженнях [Текст] / О. В. Кутова, Р. В. Сагайдак-Нікітюк, І. В. Ковалевська // Соціальна фармація в охороні здоров’я. - 2021. - Том 7, № 3. - С. 3-11


MeSH-головна:
ЛЕКАРСТВА СОЗДАНИЕ -- DRUG DESIGN
НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ -- RESEARCH (методы)
КОМПЬЮТЕРНОЕ МОДЕЛИРОВАНИЕ -- COMPUTER SIMULATION
ФАКТОРНЫЙ АНАЛИЗ СТАТИСТИЧЕСКИЙ -- FACTOR ANALYSIS, STATISTICAL
КРАХМАЛ -- STARCH
ЦЕЛЛЮЛОЗА -- CELLULOSE
Анотація: Розглянуто методичний підхід до вирішення завдань ідентифікації математичних моделей фармацевтичних об’єктів з двома залежними кількісними факторами, сумарне значення яких визначається кількісним складом суміші і фіксується на певному рівні. Мета: визначення оптимального алгоритму обробки експериментальних даних із використанням мінімальної кількості дослідів за планом 22 для установлення адекватного математичного опису досліджень на технологічному етапі
Проведені дослідження показали, що для ідентифікації математичних моделей ефективний аналіз підсумкових ефектів взаємодії чинників, а також доцільна інтерпретація цієї взаємодії на підставі інтерпретації залежностей цільових функцій від кожного фактора за умови фіксації змінною на мінімальному і максимальному рівнях варіювання
Дод.точки доступу:
Сагайдак-Нікітюк, Р. В.
Ковалевська, І. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Ethanol production by co-cultivation of yeast and lactic acid bacteria on starch [Text] / M. O. Fomina [et al.] // Мікробіологічний журнал. - 2021. - Том 83, N 4. - P3-14


MeSH-головна:
КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СРЕДЫ -- CULTURE MEDIA (химия)
СТРЕПТОКОКК БЫЧИЙ -- STREPTOCOCCUS BOVIS (химия)
SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE (химия)
КРАХМАЛ -- STARCH
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
ГИДРОЛИЗ -- HYDROLYSIS
ЭТАНОЛ -- ETHANOL (химия)
МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ -- MICROBIOLOGICAL TECHNIQUES (методы)
ХРОМАТОГРАФИЯ ГАЗОВАЯ -- CHROMATOGRAPHY, GAS (методы)
ХРОМАТОГРАФИЯ ГАЗОВАЯ МАСС-СПЕКТРОМЕТРИЯ -- GAS CHROMATOGRAPHY-MASS SPECTROMETRY (методы)
SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE
Анотація: Сумісне культивування амілолітичних бактерій зі статусом GRAS та етанолсинтезуючих дріжджів Saccharomyces cerevisiae в середовищі, що містить крохмаль, може стати одним із шляхів вирішення проблеми утилізації крохмалевмісних відходів та одночасного отримання етанолу – перспективного біопалива – з метою підвищення октанового числа. Метою даної роботи було випробувати комбінацію мікроорганізмів (амілолітичних молочнокислих бактерій та дріжджів), придатних для сумісного культивування на крохмалі, та визначити оптимальні умови для співферментації крохмалю. Методи. В роботі були задіяні традиційні мікробіологічні, біохімічні та статистичні методи, включно з методом серійних розведень, для визначення росту змішаних культур мікроорганізмів, газовою хроматографією/мас-спектрометрією (GC/MS) для визначення концентрації етанолу та планом Бокс-Бенкена для оптимізації умов продукування етанолу. Результати. Визначена комбінація мікроорганізмів для сумісної одностадійної ферментації крохмалю: штам етанолсинтезуючих дріжджів S. cerevisiae УКМ Y-527 та амілолітичний штам молочнокислих бактерій Streptococcus bovis ІМВ B-7151. Математичне моделювання з використанням плану Бокса-Бенкена (3k-p) визначило оптимальні параметри сумісної ферментації крохмалю в процесі співкультивування дріжджів і бактерій: 10 г/л крохмалю в середовищі, одночасна інокуляція обома штамами мікроорганізмів та тривалість культивування 72 години. Теоретично отримані параметри були експериментально підтверджені: максимальна концентрація етанолу 1,95 г/л за умов експерименту відповідала теоретичним розрахункам. Висновки. Запропоновано та оптимізовано спосіб сумісної ферментації крохмалю з використанням комбінації штамів амілолітичних молочнокислих бактерій S. bovis ІМВ B-7151 та дріжджів S. cerevisiae УКМ Y-5098, яка може бути задіяна для одностадійного процесу гідролізу та ферментації крохмалю та крохмалевмісних відходів для отримання біоетанолу та мікробної біомаси.
Дод.точки доступу:
Fomina, M. O.
Ianieva, O. D.
Havrylenko, M. V.
Golovach, T. M.
Pidgorskyi, V. S.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)