Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (17)Рідкісні видання (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Овощи<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-11 
1.


    Перминова, Г.
    "Овощные" растения [Текст] / Г. Перминова // Природа и человек (Свет). - 2000. - № 3. - С. 51


MeSH-головна:
РАСТЕНИЯ СЪЕДОБНЫЕ -- PLANTS, EDIBLE
ОВОЩИ -- VEGETABLES
Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Перминова, Г.
    "Овощные растения" [Текст] / Г. Перминова // Природа и человек (Свет). - 2000. - № 2. - С. 51


MeSH-головна:
РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
РАСТЕНИЯ СЪЕДОБНЫЕ -- PLANTS, EDIBLE
ОВОЩИ -- VEGETABLES
Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Гладышев, В. П.
    Содержание тяжелых металлов в овощных культурах Томской области [Текст] / В. П. Гладышев, Н. М. Мордвинова, С. В. Ковалева // Гигиена и санитария. - 2002. - № 2. - С. 43-47


MeSH-головна:
МЕТАЛЛЫ ТЯЖЕЛЫЕ -- METALS, HEAVY (вредные воздействия)
ОВОЩИ -- VEGETABLES (химия)
ТОМСКАЯ ОБЛАСТЬ -- TOMSK REGION
Дод.точки доступу:
Мордвинова, Н. М.
Ковалева, С. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Определение флавоноидов в овощах и фруктах и принципы создания расчетной базы данных для оценки потребления флавоноидов населением [Текст] / Э. А. Мартинчик [и др.] // Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 6. - С. 34-37

Рубрики: Флавоноиды

   Фрукты


   Овощи


Дод.точки доступу:
Мартинчик, Э. А.
Батурин, А. К.
Кошелева, О. В.
Тутельян, В. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Ручкина, Н.
    Репа [Текст] / Н. Ручкина // Химия и жизнь-XXI век. - 2009. - № 6. - С. 60-61

Рубрики: Овощи

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Конь, И. Я.
    Особенности введения продуктов прикорма на плодоовощной основе в питании детей из группы риска пищевой аллергии и/или имеющих проявления аллергии [Текст] / И. Я. Конь, М. В. Гмошинская, Т. В. Абрамова // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2012. - Т. 57, № 6. - С. 102-106

Рубрики: Пищевая гиперсенсибилизация

   Младенец, питание


   Овощи


   Фрукты


Дод.точки доступу:
Гмошинская, М. В.
Абрамова, Т. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Магия древней кухни // Участковый врач. - 2013. - № Лето. - С. 44


MeSH-головна:
ОВОЩИ -- VEGETABLES
Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


   
    Изучение особенностей микробной контаминации свежих овощей и листовых салатов промышленного изготовления [Текст] / Н. Р. Ефимочкина [и др.] // Вопросы питания. - 2014. - Т. 83, № 5. - С. 33-42


MeSH-головна:
ЭНТЕРОБАКТЕРИИ -- ENTEROBACTERIACEAE (выделение и очистка, патогенность)
ОВОЩИ -- VEGETABLES (микробиология)
Дод.точки доступу:
Ефимочкина, Н. Р.
Быкова, И. Б.
Батищева, С. Ю.
Минаева, Л. П.
Маркова, Ю. М.
Короткевич, Ю. В.
Шилов, Г. Ю.
Шевелева, С. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Єрем, Т. В.
    Характеристика вмісту деяких важких металів у продуктах харчування, що становлять раціон мешканців Закарпатської області [Текст] = Description of the content of some heavy metals in the foodstuffs that are the food intake of the Transcarpathian region / Т. В. Єрем // Довкілля та здоров’я. - 2015. - № 4. - С. 23-25. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ОВОЩИ -- VEGETABLES (химия)
МЕТАЛЛЫ ТЯЖЕЛЫЕ -- METALS, HEAVY (вредные воздействия)
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
УКРАИНА -- UKRAINE
Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Iermolenko, T. I.
    The theoretical substantiation of the search for potential medicinal products containing biologically active substances from the food plant raw material [Текст] / T. I. Iermolenko, N. S. Chorna, O. M. Shapoval // Клініч. фармація. - 2019. - Том 23, № 2. - С. 30-38


MeSH-головна:
ОВОЩИ -- VEGETABLES
ПАСТЕРНАК -- PASTINACA
МОРКОВЬ -- DAUCUS CAROTA
РАСТИТЕЛЬНЫЕ ПРЕПАРАТЫ -- PLANT PREPARATIONS
Анотація: Considering that food plants have a stable raw material base and proved harmless to the human body, the use of raw materials of food plants to create new MP is relevant and has several advantages: sufficient raw material base, meaningful efficiency and high safety level. Aim. Theoretical justification of the search for potential medicinal products based on the food plant row materials, in particular, carrot roots and parsnip roots. Materials and methods. Clinical and pharmacological analysis of the databases of scientific information (articles, monographs, abstracts of theses, etc.) was conducted from Ukraine and worldwide (NCBI, Vernadsky National Library of Ukraine, Google Scholar, Google Academy). This information includes contain data on the search, development, preclinical research, clinical trials, application in officinal medical practice on the basis of plant-based row materials, in particular, carrot roots and parsnip roots. Results. The conducted study allowed to prove the relevnce, timeliness, expediency and prospect of search of new promising medicinal products on the basis of raw materials of food plants of the Celery genus of carrot roots and parsnip roots. Conclusion. Within the process of the study if has been justified that plants of celery genus planted carrot and planted parsnip, having powerful, affordable and cheap raw material base, are the sources of substances containing the amount of biologically active substances promising to create on their basis new drugs with cytoprotective, anti-inflammatory, nephroprotective, wound healing, reparative action, and they are prospective in terms of the introduction into medical practice for the treatment of skin lesions
Зважаючи на те, що харчові рослини мають стабільну сировинну базу й доказану нешкідливість для організму людини, використання сировини харчових рослин для створення нових ЛЗ є актуальним та має низку переваг: достатню сировинну базу, значущу ефективність та високий ступінь безпечності. Мета. Теоретичне обґрунтування пошуку потенційних лікарських засобів на основі сировини харчових рослин, зокрема – корнеплодів моркви та пастернака. Матеріали та методи. Клініко-фармакологічному аналізу підлягали джерела наукової інформації (статті, монографії, автореферати дисертаційних робіт та тощо) з баз України та світу (NCBI, НБУ ім В. І. Вернадського, Google Scholar, Google Академія), в яких наведені дані про пошук, розробку, доклінічні дослідження, клінічні випробування, застосування у офіцінальній та народній медицині лікарських засобів на основі рослинної сировини, зокрема – з корнеплодів моркви та пастернака. Результати. Проведене дослідження дозволило довести актуальність, своєчасність, доцільність та перспективність пошуку нових лікарських засобів на основі сировини харчових рослин роду Селерових коренеплодів моркви та пастернака. Висновки. В процесі дослідження доведено, що рослини роду Селерових морква посівна та пастернак посівний, маючи потужну, доступну та дешеву сировинну базу, є джерелами субстанцій, що містять суму біологічно активних речовин, перспективних для створення на їх основі нових лікарських засобів з цитопротекторною, протизапальною, нефропротекторною, ранозагоювальною, репаративною дією та є перспективними для впровадження в медичну практику з метою лікування пошкоджень шкіри
Дод.точки доступу:
Chorna, N. S.
Shapoval, O. M.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-11 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)