Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>A=Єльцова, Л. Б.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи з 1 по 4
1.
Шифр: МУ10/2017/22/3
   Журнал

Медичні перспективи [Текст]. - Виходить кожного кварталу
2017р. Т. 22 № 3
Зміст:
Резніков, О. Г. Експериментальна оцінка впливу наночастинок золота та діоксиду церію на нормальні та злоякісні клітини та тканини / О. Г. Резніков [и др.]. - С.4-11. - Библиогр.: с. 9-11
Інші автори: Фалюш О. А., Сачинська О. В., Носенко Н. Д., Полякова Л. І., Лимарєва А. А., Перчик І. Г.
Мамчур, В. Й. Порівняльний аналіз антипаркінсонічної дії гліцину сумісно з амантадином за умов змін нейросинаптичної передачі / В. Й. Мамчур, Т. М. Криворучко, О. В. Макаренко. - С.11-16. - Библиогр.: с. 15-16
Перцева, Т. О. Клінічні, загальнозапальні, гемокоагуляційні та патологоанатомічні особливості хворих на середньотяжку та тяжку негоспітальну пневмонію за даними ретроспективного аналізу / Т. О. Перцева [и др.]. - С.17-24. - Библиогр.: с. 23-24
Інші автори: Кірєєва Т. В., Бєлослудцева К. О., Крихтіна М. А.
Курята, А. В. Факторы риска, состояние кардиогемодинамики и функции почек у пациентов с хронической сердечной недостаточностью и инфарктом миокарда в анамнезе / А. В. Курята, А. А. Забида, Д. Л. Чвора. - С.25-32. - Библиогр.: с. 31-32
Колесник, Т. В. Особливості взаємозв’язку структурного стану брахіоцефальних артерій з характеристиками добового профілю артеріального тиску у хворих на гіпертонічну хворобу II стадії середнього та похилого віку / Т. В. Колесник, Г. А. Косова. - С.32-40. - Библиогр.: с. 39-40
Кутовой, А. Б. Малоинвазивные и эндовидеохирургические технологии в диагностике и лечении холедохолитиаза / А. Б. Кутовой, Г. А. Родинская, Д. В. Балык. - С.41-45. - Библиогр.: с. 44-45
Кутовой, А. Б. Диагностика инсиденталом надпочечниковых желез / А. Б. Кутовой, Э. В. Жмуренко, Л. В. Куник. - С.46-51. - Библиогр.: с. 50-51
Сірко, А. Г. Прогнозування результатів лікування низькодиференційованих гліом півкуль великого мозку / А. Г. Сірко [та ін.]. - С.52-59. - Библиогр.: с. 58-59
Інші автори: Дзяк Л. А., Балашова О. І., Бердова Т. Л., Донченко Г. М., Скляр Н. В., Шестакова Н. М., Романуха Д. М.
Криштафор, А. А. Когнитивные функции в остром периоде политравмы и коррекция их нарушений с использованием тиоцетама / А. А. Криштафор. - С.60-68. - Библиогр.: с. 67-68
Бородуля, В. Л. Исследование эффективности оперативного лечения хронических дакриоциститов - эндоназальной дакриоцисториностомии / В. Л. Бородуля [и др.]. - С.69-72. - Библиогр.: с. 71-72
Інші автори: Гречка Е. М., Степахина М. Э., Дербина Е. А.
Назаренко, К. В. Оцінка функціональних тестів з визначення опору дихальних шляхів у хворих на бронхіальну астму, хронічне обструктивне захворювання легень та їх поєднання / К. В. Назаренко, С. Г. Опімах, М. О. Полянська. - С.73-81. - Библиогр.: с. 80-81
Шостакович-Корецька, Л. Р. HLA DRB1 поліморфізм та ризик виникнення ко-інфекції ВІЛ/туберкульоз / Л. Р. Шостакович-Корецька [и др.]. - С.81-88. - Библиогр.: с. 87-88
Інші автори: Волікова О. О., Литвин К. Ю., Губар І. О., Кушнєрова О. А., Шевельова О. В.
Карпенко, А. В. Фактори ризику та особливості перебігу повторних бактеріальних ускладнень ГРВІ в дітей / А. В. Карпенко. - С.88-93. - Библиогр.: с. 92-93
Шинкаренко, Т. В. Імуногістохімічна експресія проміжних філаментів у діагностиці дифузних гліом / Т. В. Шинкаренко. - С.93-98. - Библиогр.: с. 97-98
Марюхніч, Н. В. Динаміка морфофункціональних показників фізичного стану дівчат середнього шкільного віку з ослабленим зором під впливом аеробних вправ при комплексній фізичній реабілітації / Н. В. Марюхніч, В. В. Клапчук. - С.99-103. - Библиогр.: с. 103
Єльцова, Л. Б. Обгрунтування шляхів удосконалення анкетно-опитувального методу оцінки фактичного харчування населення / Л. Б. Єльцова, С. Т. Омельчук. - С.104-112. - Библиогр.: с. 111-112
Шарапова, О. М. Характеристика мікроциркуляторного русла яєчок щурів, опромінених електромагнітним полем і вживавших імуномодулятор / О. М. Шарапова. - С.113-116. - Библиогр.: с. 115-116
Ставніченко, П. В. Прогнозування розвитку гострих отруєнь у сільскогосподарських робітників при використанні комбінованих препаратів на основі дифеноконазолу / П. В. Ставніченко, А. М. Антоненко, В. Г. Бардов. - С.116-121. - Библиогр.: с. 120-121
Пам’яті вченого професор В. О. Кондратьєв. - С.122-123
Є примірники у відділах:
Прим. 1 (вільний)

Знайти схожі
Перейти до описів статей

2.


    Єльцова, Л. Б.
    Обгрунтування шляхів удосконалення анкетно-опитувального методу оцінки фактичного харчування населення [Текст] / Л. Б. Єльцова, С. Т. Омельчук // Медичні перспективи. - 2017. - Т. 22, № 3. - С. 104-112. - Библиогр.: с. 111-112


MeSH-головна:
ПИТАНИЯ РЕЖИМА КОНТРОЛЬ -- DIET SURVEYS (стандарты)
АНКЕТИРОВАНИЕ -- QUESTIONNAIRES
НАСЕЛЕНИЕ -- POPULATION
Анотація: Стан фактичного харчування населення України свідчить про значну поширеність полінутрієнтних дефіцитів. Одним із ключових питань у боротьбі з аліментарнозалежними захворюваннями є моніторинг стану харчування населення. Тільки надійні методи оцінки фактичного харчування дозволяють отримати достовірну інформацію про характері харчування та встановити взаємозв'язки зі станом здоров'я. Враховуючи вищевикладене, метою нашого дослідження була порівняльна оцінка існуючих методів вивчення харчування та харчового статусу індивідуумів або групи людей, обґрунтування та розробка нового, універсального, ефективного методу оцінки харчування з подальшою його апробацією. В результаті дослідження встановлено, що існуючі методи оцінки споживання людиною мають свої недоліки та переваги і дають можливість отримувати певні види інформації про харчування. Немає єдиного універсального методу, який давав би можливість комплексно оцінювати харчування населення, зокрема й студентської молоді. Для вирішення цього питання нами обґрунтовано та розроблено опитувальну картку для оцінки харчування різних груп населення, у тому числі й студентської молоді, яка була апробована та оцінена фахівцями провідних установ у галузі гігієни харчування, гастроентерології та дієтології. Створена опитувальна карта є універсальним інструментом для збору первинної інформації та дозволяє оцінити соціальне та матеріальне становище респондентів, умови праці та побуту, наявність шкідливих факторів та звичок, заняття спортом, антропометричні показники, дозволяє оцінити режим харчування, питний режим, рівні споживання основних груп продуктів та масу порцій уживаних продуктів, способи обробки їжі, пріоритетність та переваги при виборі продуктів харчування, місця споживання їжі, що буде враховано в подальшому при розробці дієвих заходів профілактики аліментарних та аліментарнозалежних захворювань
Дод.точки доступу:
Омельчук, С. Т.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.
Шифр: ДУ9/2018/4
   Журнал

Довкілля та здоров’я . - Виходить кожного кварталу
2018р. № 4
Зміст:
Томашевська, Л. А. Глутатіонзалежна система антиоксидантного захисту в організмі тварин за дії електромагнітних випромінювань / Л. А. Томашевська, Т. Є. Кравчун. - С.4-10. - Бібліогр.: в кінці ст.
Бузинний, М. Г. Обробка питної води для видалення радону. Огляд методів за європейським проектом / М. Г. Бузинний, Л. Л. Михайлова. - С.10-15. - Бібліогр.: в кінці ст.
Прокопов, В. О. Використання діоксиду хлору у технології підготовки питної води на дніпровському водопроводі м. Києва / В. О. Прокопов [та ін.]. - С.15-19. - Бібліогр.: в кінці ст.
Інші автори: Липовецька О. Б., Куліш Т. В., Соболь В. А., Костюк В. А., Бондарчук А. Ю.
Лотоцька, О. В. Оцінка ризику споживання питної води з підвищеним вмістом нітратів на здоров’я населення Тернопільської області / О. В. Лотоцька, В. О. Прокопов. - С.20-24. - Бібліогр.: в кінці ст.
Makhniuk, V. M. Hygienic issues of the use of high-technology equipment in medical stomatologic institutions, built into residential buildings / V. M. Makhniuk [та ін.]. - С.25-31. - Bibliogr. at the end of the art.
Інші автори: Ocheretiana G. V., Myshkovska A. A., Yanko N. V.
Любарець, С. Ф. Критерії прогнозування виникнення карієсу у дітей з гіпоплазією емалі постійних зубів з урахуванням антропогенних чинників довкілля / С. Ф. Любарець, М. Ю. Антомонов. - С.32-35. - Бібліогр.: в кінці ст.
Турос, О. І. Дослідження забруднення атмосферного повітря зваженими частинками пилу (РМ10 та РМ2,5) у м. Києві / О. І. Турос [та ін.]. - С.36-39. - Бібліогр.: в кінці ст.
Інші автори: Маремуха Т. П., Петросян А. А., Брезицька Н. В.
Прикащикова, К. Є. Непухлинні захворювання щитоподібної залози у мешканців радіоактивно забруднених територій та дорослого населення, евакуйованого із 30-кілометрової зони ЧАЕС. Період спостереження – 1988-2016 роки / К. Є. Прикащикова [та ін.]. - С.40-47. - Бібліогр.: в кінці ст.
Інші автори: Капустинська О. А., Ярошенко Ж. С., Костюк Г. В., Лук’янюк В. О., Сировенко В. І., Олепір О. В., Романенко Н. Т., Полянська В. М.
Матасар, І. Т. Особливості вуглеводного обміну, фактори ризику та фактичний вміст вуглеводів у раціонах харчування дітей, які мешкають у несприятливих екологічних умовах / І. Т. Матасар, Л. М. Петрищенко, О. Г. Луценко. - С.48-52. - Бібліогр.: в кінці ст.
Єльцова, Л. Б. Профілактика гіповітамінозів та гіпомікроелементозів у студентської молоді / Л. Б. Єльцова [та ін.]. - С.53-58. - Бібліогр.: в кінці ст.
Інші автори: Омельчук С. Т., Алексійчук В. Д., Петросян А. А.
Яворовський, О. П. Від кафедри професійної гігієни Київського медичного інституту до кафедри гігієни та екології № 2 Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця: наукові та освітні пріоритети протягом 95 років (1923- 2018 рр.) / О. П. Яворовський [та ін.]. - С.58-67. - Бібліогр.: в кінці ст.
Інші автори: Паустовський Ю. О., Нікітюк О. А., Зенкіна В. І., Гончарук Г. О., Шкурко Г. А., Солоха Н. В., Брухно Р. П., Зінченко Т. А., Марченко М. Л.
Організатор медичної науки, дослідник-новатор, послідовний захисник громадського здоров’я України. До 80-річчя від дня народження академіка Андрія Михайловича Сердюка. - С.68-71
Академік Ісаак Трахтенберг і його наукова школа. До 95-річчя від дня народження видатного вченого. - С.72-73
Трахтенберг, I. M. О нашем друге – светлом человеке и истинном ученом-гигиенисте Юрии Кундиеве (памятные заметки) / I. M. Трахтенберг. - С.74-76
Сергета, І. В. Безмежні перспективи медицини граничних станів / І. В. Сергета. - С.77-78
Інформаційна довідка про важливі науково-практичні досягнення ДУ "Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України". - С.78-79
Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1

Знайти схожі
Перейти до описів статей

4.


   
    Профілактика гіповітамінозів та гіпомікроелементозів у студентської молоді [Текст] = Prevention of hypovitaminosis and hypomicroelementosis in the university students / Л. Б. Єльцова [та ін.] // Довкілля та здоров’я. - 2018. - № 4. - С. 53-58. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
СТУДЕНТЫ -- STUDENTS (статистика)
АВИТАМИНОЗЫ -- AVITAMINOSIS (диагностика, профилактика и контроль, этиология)
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА И ОБМЕНА БОЛЕЗНИ -- NUTRITIONAL AND METABOLIC DISEASES (профилактика и контроль, этиология)
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: Мета: оцінка частоти вживання продуктів харчування рослинного походження в раціоні студентської молоді з метою профілактики гіповітамінозних і гіпомікроелементозних станів. Матеріали і методи: за допомогою карти-опитувальника [1] була зібрана інформація і проведена оцінка результатів дослідження раціонів студентів-медиків 2, 4, 6 курсів медичних факультетів НМУ імені О.О.Богомольця. Обсяг вибірки - 858 респондентів. Вік від 18 до 25 років, з них 570 респондентів жіночої статі і 288 респондентів чоловічої статі. Результати: в даній роботі представлені результати оцінки частоти вживання продуктів харчування рослинного походження в раціоні студентів-медиків. Частота вживання даних продуктів оцінювалася за такою шкалою: вживання один раз в день або частіше, майже кожен день, один раз в тиждень, кілька разів на тиждень, один або кілька разів на місяць, рідко або ніколи. Оцінювалася частота вживання таких груп продуктів харчування рослинного походження: овочів, включаючи традііонние для українців буряк, моркву, капусту і зелень. Окремо оцінювали вживання картоплі, враховуючи національні харчові переваги, а також фруктів і ягід, хліба і хлібобулочних виробів, солодощів (цукор, варення, мед), круп і макаронних виробів. Висновок. Встановлено, що лише третина респондентів жіночої статі використовують в своєму раціоні овочі щодня, і 15% - 25% респондентів чоловічої статі. Від 17% респондентів жіночої статі (2 курс) до 25% (6 курс), а також третина респондентів чоловічої статі, незалежно від курсу навчання, щодня використовують в раціоні картопля. До 40% респондентів чоловічої статі і до 31% респондентів жіночої статі щодня використовують в своєму раціоні фрукти. Хліб, хлібобулочні вироби використовують щодня до 40% респондентів чоловічої статі і до 30% респондентів жіночої статі. Щодня або майже кожен день використовують в своєму раціоні крупи, макаронні вироби до 30% респондентів чоловічої статі і 15 - 19% жіночої статі. Третина респондентів чоловічої статі використовують в своєму раціоні щодня солодощі (цукор, варення, мед) і лише 10% - 12% респондентів жіночої статі. Загалом 70% студентських раціонів за їх наповненням продуктами рослинного походження не відповідають національним рекомендаціям з харчування
Objectives: We estimated the frequency of the consumption of the food of vegetable origin in the food intake of the university students for the prevention of hypovitaminosis and hypomicroelementosis states. Materials and methods: The authors surveyed the students of the 2nd, 4th and 6th study years at O. Bohomolets National Medical University, using the questionnaire, and analyzed the obtained data on the medical students’ food intakes. The study included the data of 858 respondents (570 females and 288 males) aged 18-25 years. Results: The study represents the results of the estimation of the consumption of food of vegetable origin in the food intake of medical students. The consumption frequency of mentioned products was estimated according to the following grading: consumption once a day or more often, almost every day, once a week, some times a week, once or several times a month, rarely or never. The consumption frequency of such traditional for Ukrainians vegetables, as beet, carrot, cabbage and greenery was estimated. Taking into account national cuisine traditions, consumption of potatoes was assessed separately. Study of the consumption of fruit and berries, bread and bakery products, sweet products (sugar, jam, and honey), cereals, and pasta was performed as well. Conclusions: Only one third of the female respondents and 15% - 25% of the male ones consume vegetables every day. From 17% (the 2nd year of study) to 25% of the female respondents (the 6thyear of study) and one third of the male respondents, irrespective of the year of study, consume potatoes every day. Up to 40% of the male and 31% of the female respondents consume fruit daily. Bread and bakery products are consumed by up to 40% of the male and 30% of the female respondents daily. Cereals and pasta are consumed by almost 30% of the male and 15-19% of the female respondents every day or almost every day. One third of the male respondents and only 10-12% of the female ones consume sweet products (sugar, jam, honey) daily. In general, 70% of the students’ food intakes don’t comply with the National Guidelines on Nutrition
Дод.точки доступу:
Єльцова, Л. Б.
Омельчук, С. Т.
Алексійчук, В. Д.
Петросян, А. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)