Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>A=lanieva, O. D.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи з 1 по 2
1.
Шифр: МУ14/2020/82/5
   Журнал

Мікробіологічний журнал . - Виходит раз на два місяця
2020р. Т. 82 № 5
Зміст:
Varbanets, L. D. Marine actinobacteria - producers of enzymes with α-L-rhamnosidase activity / L. D. Varbanets, О. V. Gudzenko, V. A. Ivanytsia. - С.3-10
Abdulina, D. R. Specificity of lectins labeled with colloidal gold to the exopolymeric matrix carbohydrates of the sulfate-reducing bacteria biofilm formed on steel / D. R. Abdulina, L. M. Purish, G. O. lutynska. - С.11-20
Chuiko, N. V. Antagonistic activity of Azotobacter vinelandii IMV B-7076 against phytopathogenic microorganisms / N. V. Chuiko [et al.]. - С.21-29
Інші автори: Chobotarov A. Yu., Savchuk Ya. I., Kurchenko I. M., Kurdish I. K.
Громозова, O. M. Інформаційна технологія оцінки кольорових зображень метахромазії волютинових гранул дріжджів Saccharomyces cerevisiae УКМ Y-517 / O. M. Громозова [та ін.]. - С.30-35
Інші автори: Качур Т. Л., Вишневський B. B., Сичов О. С.
Matselyukh, B. P. Screening of soil Streptomycetes - producers of antibiotics against phytopathogenic bacteria / В. Р. Matselyukh, S. L. Golembiovska, О. I. Bambura. - С.36-40
Garbuzneak, A. Changes in lipid composition of Streptomyces massasporeus CNMN-AC-06 biomass after long-term storage / A. Garbuzneak [et al.]. - С.41-47
Інші автори: Birsa M., Burtseva S., Chiselita N., Chiselita O.
Syrchin, S. O. Total phenolic and flavonoid content, antioxidant activity of Talaromyces funiculosus strains / S. O. Syrchin [et al.]. - С.48-57
Інші автори: Yurieva O. M., Nakonechna L. T., Muchnyk F. V., Kurchenko I. M.
Коваленко, О. Г. Вірусінфікований калюс квасолі та його оздоровлення in vitro за дії ліпосомальних препаратів / О. Г. Коваленко, A. M. Кириченко, О. Ю. Коваленко. - С.58-64
lanieva, O. D. Halotolerant yeasts: biodiversity and potential application / O. D. lanieva. - С.65-87
Patyka, T. I. Bacillus thuringiensis spp. іsraelensis and control of Aedes aegypti invasive mosquitoes’ species in ecosystems / T. I. Patyka, M. V. Patyka. - С.88-97
Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1

Знайти схожі
Перейти до описів статей

2.


    lanieva, O. D.
    Halotolerant yeasts: biodiversity and potential application [Text] / O. D. lanieva // Мікробіологічний журнал. - 2020. - Том 82, N 5. - P65-87


MeSH-головна:
МИКРОБИОЛОГИЯ ПРОМЫШЛЕННАЯ -- INDUSTRIAL MICROBIOLOGY
ВОДА МОРСКАЯ -- SEAWATER (микробиология)
ЗАСОЛЕННОСТЬ -- SALINITY
ДРОЖЖИ -- YEASTS (выделение и очистка)
ФЕРМЕНТОВ АКТИВНОСТИ ОПРЕДЕЛЕНИЕ -- ENZYME ASSAYS
ОБЗОР -- REVIEW
Кл.слова (ненормовані):
Галотолерантные дрожжи
Анотація: Галотолерантні дріжджі представляють гетерогенну группу одноклітинних грибів, здатних виживати та розмножуватися за умов високої солоності. У цьому огляді розглядається біорізноманіття галотолерантних дріжджів у різних джерелах з високим вмістом солі та потенційне практичне застосування цієї групи мікроорганізмів у промисловості та сільському господарстві. Галотолерантні дріжджі виділяють з різних джерел з підвищеним вмістом солі, включаючи морську воду, гіперсалінові водойми та соляники, солоні ґрунти та стічні води, харчові продукти з високим вмістом солі. Джерела з помірною солоністю, такі як морська вода, харчові продукти, стічні води ферментації оливок характеризуються доволі значним; біорізноманіттям дріжджів як аскоміцетів, так і базідіоміцетів. Гіперсалінові джерела переважно містять пігментовані та меланизовані дріжджі та дріжджоподібні гриби. Здатність до адаптації та стійкість галотолернатних дріжджів до стресу може бути застосована в різних біотехнологічних галузях, зокрема в харчовій та біоремедіаційній промисловості. Дріжджі, ізольовані з харчових продуктів з підвищеним вмістом солі, розглядають як потенційні стартові культури для ферментації відповідних продуктів через їх ферментативну та антимікробну активність та пробіотичні властивості. Морські дріжджі викликають інтерес завдяки продукуванню різноманітних гідролітичних ферментів, отриманню біопалив з використанням морської води, біоремедіації солоних стічних вод та пробіотичному потенціалу в аквакультурі. Галотолеранті дріжджі зі стічних вод з підвищеною солоністю можуть бути застосовані для очистки солоних стічних вод, що містять органічні сполуки. Однак подальші дослідження потрібні для дослідження можливості практичного застосування цієї групи мікроорганізмів.
Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)