Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (6)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Вкусовые вещества<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Показані документи з 1 по 8
1.


    Кузнецов, А. В.
    Корригенты вкуса в производстве лекарственных препаратов [Текст] / А. В. Кузнецов, А. А. Кузнецов // Фармация. - 2011. - № 2. - С. 52-56

Рубрики: Вкусовые вещества

   Лекарства


Дод.точки доступу:
Кузнецов, А. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Багрянцева, О. В.
    О регламентации применения вкусоароматических веществ и вкусоароматических препаратов при производстве ароматизаторов и пищевых продуктов [Текст] / О. В. Багрянцева, Г. Н. Шатров // Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 1. - С. 23-32


MeSH-головна:
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS (прием и дозировка)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Дод.точки доступу:
Шатров, Г. Н.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Світ ароматів у сучасній їжі та напоях [Текст] // Мистецтво лікування. - 2014. - № 1. - С. 52-55


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS
ЭФИРНЫЕ МАСЛА -- OILS, VOLATILE
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Shmalko, O. O.
    The study on the choice of flavours for the herbal syrup with the hepatotropic action [Text] / O. O. Shmalko, L. I. Vyshnevska, V. A. Megalinskyi // Вісн. фармації. - 2016. - № 4. - P43-45


MeSH-головна:
РАСТИТЕЛЬНЫЕ ПРЕПАРАТЫ -- PLANT PREPARATIONS
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS
ФАРМАЦЕВТИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА ВСПОМОГАТЕЛЬНЫЕ -- PHARMACEUTIC AIDS
ГЕПАТОПРОТЕКТОРЫ -- HEPATOPROTECTIVE AGENTS
Дод.точки доступу:
Vyshnevska, L. I.
Megalinskyi, V. A.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


   
    Британские специалисты назвали самые опасные продукты и пищевые добавки, вызывающие рак [Текст] // Медицинские аспекты здоровья мужчины. - 2018. - N 2. - С. 52


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (анализ, вредные воздействия)
МЯСНЫЕ ПРОДУКТЫ -- MEAT PRODUCTS (анализ)
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS (анализ, вредные воздействия)
ПОДСЛАЩИВАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- SWEETENING AGENTS (анализ, вредные воздействия)
КАНЦЕРОГЕНЫ -- CARCINOGENS (анализ)
ОБЗОР -- REVIEW
Анотація: Британское издание «Which?», специализирующееся на проверке качества потребительских товаров и услуг, обнародовало перечень наиболее опасных продуктов и пищевых добавок, способных спровоцировать онкологические заболевания. Как сообщается на сайте издания, к ним относятся переработанное мясо, пестициды и искусственные пищевые добавки
Наиболее опасным продуктом, повы­шающим риск возникновения рака желудочно-кишечного тракта, является красное переработанное мясо, содержащее большое количество канцерогенов. Переработанным считается мясо, прошедшее обработку, изменяющую его вкусовые качества и увеличивающую срок хранения (например бекон, ветчина или колбаса). Так, по данным ВОЗ, потребление 50 г переработанного мяса в день (примерно два ломтика бекона) может повысить риск возникновения рака кишечника на 18%
Усилители вкуса, пищевые добавки и искусственные подсластители также отрица­тельно влияют на здоровье людей. Пока ученые не обнаружили непосредственной связи между их употреблением в пищу и раковыми заболеваниями. Однако Международное агентство по изучению рака сообщает, что риск появления онкологии значительно выше у тех, кто потребляет пищу, содержащую эти вредные вещества
Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Зупанець, І. В.
    Сучасний стан розробки таблеток, що розпадаються у ротовій порожнині [Текст] / І. В. Зупанець, О. А. Рубан, Т. Є. Колісник // Укр. біофармац. журнал. - 2019. - № 3. - С. 6-12


MeSH-головна:
ТАБЛЕТКИ -- TABLETS
РОТОВАЯ ПОЛОСТЬ -- MOUTH (действие лекарственных препаратов)
ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL (методы)
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS
ФАРМАЦЕВТИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА ВСПОМОГАТЕЛЬНЫЕ -- PHARMACEUTIC AIDS
Анотація: Таблетки, що розпадаються у ротовій порожнині (англ. Orally Disintegrating Tablets, надалі ОDT), є сучасним напрямком розробки твердих лікарських форм (ЛФ). За рахунок швидкої дезінтеграції у малій кількості рідини ODT характеризуються кращою біодоступністю, зручністю у прийомі та меншим токсичним впливом активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) на печінку завдяки частковому нівелюванню ефекту первинного проходження
Незважаючи на те, що ODT-препарати відносяться до таблетованих лікарських форм, їм притаманні певні специфічні відмінності від традиційних таблеток. Тому їх фармацевтична розробка передбачає особливі підходи та випробування, які є необхідними для успішної реалізації переваг цієї ЛФ
Дод.точки доступу:
Рубан, О. А.
Колісник, Т. Є.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Семченко, К. В.
    Обгрунтування складу пастилок на основі оцінки органолептичних показників [Текст] / К. В. Семченко, Л. І. Вишневська, Н. П. Половко // Укр. біофармац. журнал. - 2019. - № 4. - С. 23-26


MeSH-головна:
ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL (методы)
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS
ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ -- DOSAGE FORMS
ПОДСЛАЩИВАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- SWEETENING AGENTS
Анотація: Останніми роками пастилки як лікарська форма стають все більш популярними. Безперечними перевагами її є легкість застосування, сумісність з багатьма лікарськими речовинами та комплайєнс з боку пацієнтів. Оскільки однією з основних характеристик пастилок є належні органолептичні властивості, метою даної роботи було встановлення оптимального складу та технології пастилок на основі оцінки органолептичних показників зразків пастилок з різними коригентами смаку та фруктовими ароматизаторами
На основі експериментальних даних встановлено, що найбільш прийнятними за споживчими характеристиками є такі підсолоджувачі, як сироп глюкози або фруктоза, ароматизатор – апельсин і лимон
Дод.точки доступу:
Вишневська, Л. І.
Половко, Н. П.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


   
    Особливості використання сиропів від кашлю в сучасній педіатричній практиці: Є-добавки - прихований ризик [Текст] = Features of the use of cough syrups in modern pediatric practice: e-supplements – a hidden risk / К. О. Зупанець [та ін.] // Дитячий лікар. - 2021. - N 3. - С. 5-10. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
КАШЕЛЬ -- COUGH (лекарственная терапия)
ПОДСЛАЩИВАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- SWEETENING AGENTS (анализ, вредные воздействия, фармакология)
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS (вредные воздействия, фармакология)
ПАРАБЕНЫ -- PARABENS (анализ, вредные воздействия)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, вредные воздействия, история)
Анотація: Застосування Є-добавок у складі сиропів від кашлю залишається актуальним питанням, адже деякі з них мають суперечливий профіль безпеки. Найбільш поширеними побічними реакціями при їх використанні є алергія, розвиток гіперсенсибілізації, порушення з боку травного тракту та ін. та вплив на гормональну функцію. При цьому найбільший ризик становлять деякі підсолоджувачі (сорбіт, ксиліт, штучні підсолоджувачі), консерванти (зокрема, парабени), деякі розчинники (пропіленгліколь, гліцерин), синтетичні барвники. Побічні реакції, а також небажані лікарські взаємодії можуть знижувати ефективність лікування, зумовлюючи необхідність додаткової терапії для корекції даних негативних явищ, що призводить до формування «порочного кола». Тому ретельна оцінка наявності у складі дитячих сиропів від кашлю потенційно небезпечних Е-добавок вкрай важлива.
The use of E-supplements in cough syrups remains a pressing issue, as some of them have a controversial safety profile. The most common adverse reactions during their use are allergies, the development of hypersensitization, disorders of the digestive tract, etc. In addition, concern is the risk of cariogenic effects, high calorie content and a decrease in the bioavailability of active substances due to the laxative effect of certain sweeteners, as well as some types of organotoxicity and effects on hormonal function. The greatest risk is posed by some sweeteners (sorbitol, xylitol, artificial sweeteners), preservatives (in particular, parabens), some solvents (propylene glycol, glycerin), and synthetic colorings. Adverse reactions, as well as unwanted drug interactions, can reduce the effectiveness of treatment, necessitating additional therapy to correct these negative phenomena, which leads to the formation of a «vicious circle». Therefore, a careful assessment of the presence of potentially hazardous E-supplements in children’s cough syrups is extremely important
Дод.точки доступу:
Зупанець, К. О.
Катилов, О. В.
Ратушна, К. Л.
Шебеко, С. К.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)