Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (2)Рідкісні видання (3)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Мясо<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Показані документи з 1 по 8
1.


    Нивкин, Б.
    Мясо как мировое зло [Текст] / Б. Нивкин // Твое здоровье.Издательство "Знание". - 2005. - № 3. - С. 66-70

Рубрики: Мясо

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Потребление мяса повышает риск смертности? Проспективное исследование с участием более чем полумиллиона человек [Текст] // Український медичний часопис. - 2009. - № 3. - С. 17-18

Рубрики: Мясо

   Факторы риска


Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Дефицит железа и его отрицательное влияние на развитие детей раннего возраста. Диетологические возможности постнатальной коррекции дефицита железа [Текст] / Н. М. Богданова [и др.] // Лечащий Врач. - 2011. - № 8. - С. 38-44

Рубрики: Железо--деф

   Анемия железодефицитная--дети--диагн--проф


   Молоко человеческое


   Мясо


   Пищевых продуктов консервирование--дети


Дод.точки доступу:
Богданова, Н. М.
Булатова, Е. М.
Габрусская, Т. В.
Верхососова, А. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Исследование биологической ценности говядины, полученной от межвидовых гибридов яка и крупного рогатого скота [Текст] / В. А. Багиров [и др.] // Вопросы питания. - 2014. - Т. 83, № 6. - С. 81-85


MeSH-головна:
КРУПНЫЙ РОГАТЫЙ СКОТ -- CATTLE
МЯСО -- MEAT (анализ)
АМИНОКИСЛОТЫ -- AMINO ACIDS (анализ, химия)
Дод.точки доступу:
Багиров, В. А.
Чернуха, И. М.
Лисицын, А. Б.
Зиновьева, Н. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Закревский, В. В.
    Скрининг нитрофурановых соединений в импортном мясном сырье [Текст] / В. В. Закревский, С. Н. Лелеко // Гигиена и санитария : Двухмес. науч.-практ. журн. - 2014. - № 5. - С. 121-123. - Библиогр.: с. 123 . - ISSN 0016-9900


MeSH-головна:
МЯСО -- MEAT (анализ)
НИТРОФУРАНЫ -- NITROFURANS (анализ, вредные воздействия)
(методы)
Дод.точки доступу:
Лелеко, С. Н.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Адаева-Янаева, Х. А.
    Аллергия на мясо. Клинические случаи [Текст] / Х. А. Адаева-Янаева, З. А. Муслимова, Д. Ш. Мачарадзе // Лечащий Врач. - 2015. - № 4. - С. 10-14


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагноз, профилактика и контроль, терапия)
МЯСО -- MEAT (вредные воздействия)
АНАФИЛАКСИЯ -- ANAPHYLAXIS (диагноз, профилактика и контроль, терапия)
ЖЕЛАТИНА -- GELATIN (вредные воздействия)
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
Дод.точки доступу:
Муслимова, З. А.
Мачарадзе, Д. Ш.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Прилуцкий, А. С.
    Количественное определение специфических IGE антител к мясу курицы [Текст] / А. С. Прилуцкий, Д. А. Лесниченко, И. А. Прилуцкая // Лабораторна діагностика. - 2016. - № 4. - С. 6-9. - Библиогр.: с. 8-9


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, иммунология, этиология)
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS
КУРЫ -- CHICKENS
МЯСО -- MEAT
ИММУНОФЕРМЕНТНЫЕ МЕТОДЫ -- IMMUNOENZYME TECHNIQUES (методы)
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E (кровь)
ВОЗРАСТНЫЕ ГРУППЫ -- AGE GROUPS
Дод.точки доступу:
Лесниченко, Д.А.
Прилуцкая, И.А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Вдовиченко, В. І.
    У пошуках формули здорового харчування [Текст] = A search for formulae of healthy diet / В. І. Вдовиченко, В. В. Кульчицький, Г. М. Рибас // Сучасна гастроентерологія. - 2019. - № 6. - С. 82-86. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ДИЕТА СРЕДИЗЕМНОМОРСКАЯ -- DIET, MEDITERRANEAN
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (метаболизм)
ХОЛЕСТЕРИН -- CHOLESTEROL (вредные воздействия, диагностическое применение, метаболизм)
МЯСО -- MEAT (вредные воздействия, классификация)
БУТИРАТЫ -- BUTYRATES (диагностическое применение, метаболизм, терапевтическое применение)
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫЕ БОЛЕЗНИ -- CARDIOVASCULAR DISEASES (метаболизм, профилактика и контроль)
Анотація: Раціональне правильне харчування людини є запорукою здоров’я та довголіття. Це було відомо ще в давнину. Однак і досі тривають дискусії щодо того, яким має бути здорове харчування. Висловлюється думка, що здоровим є традиційне харчування, яке враховує традиції національної кухні. Однак дослідження останніх років довели хибність таких поглядів. Нині загальновизнано, що здоровим харчуванням є дотримання середземноморської дієти, яку ЮНЕСКО у 2010 р. оголосило національною культурною спадщиною. Середземноморську дієту вважають ефективним нефармакологічним засобом лікування ожиріння і профілактики ішемічної хвороби серця, артеріальної гіпертензії та цукрового діабету 2 типу. Переглянуто погляди щодо небезпеки холестерину, який міститься в продуктах харчування, як чинника ризику кардіологічних захворювань. Є переконливі докази асоціації між споживанням червоного м’яса та захворюваннями серця і летальністю. Однак лише факт уживання цього продукту не пояснює шкідливість багатого на червоне м’ясо раціону. Встановлено механізм негативного впливу червоного м’яса на розвиток ішемічної хвороби серця, серцевої недостатності, хронічної хвороби нирок, який полягає у запуску особливого етапу метаболізму речовин — утворення триметиламіну N‑оксиду, в якому бере участь бактеріальна флора кишечника. Тривають дискусії щодо ефективності харчових волокон для профілактики деяких захворювань. І в цьому випадку вирішальну роль відіграє кишкова мікробіота, яка продукує бутират. Встановлення цього факту стало поштовхом для застосування бутирату для профілактики раку, насамперед кишечника, та збагачення продуктів харчування дієтичними добавками у вигляді харчових волокон
The sensible and proper nutrition is one of the keys to the health and longevity. This has been known since ancient times. However, discussions regarding healthy diet are still ongoing. An opinion is voiced that traditional diet with account traditions of a national cuisine, is a healthy diet. However, recent studies have proved the fallacy of such views. Currently it is generally accepted that healthy diet is based on the adherence to the Mediterranean diet, recognized in 2010 as a UNESCO national cultural heritage. The Mediterranean diet is considered an effective non‑pharmacological treatment for obesity and the prevention of coronary heart disease, hypertension and type 2 diabetes mellitus. The concept of food cholesterol as a risk factor for cardiac diseases has been revised. There is strong evidence of an association between red meat consumption and cardiac diseases and mortality. However, the mere fact of consuming this product does not explain the harmfulness of red‑rich foods. The mechanism of negative effects of red meat on the development of coronary heart disease, heart failure, and chronic kidney disease has been established, and this mechanism is the launch of a specific metabolism stage, that is formation of trimethylamine N‑oxide with participation of intestinal bacterial flora. The discussions of the effectiveness of dietary fiber in the prevention of certain diseases are ongoing. And again, intestinal microbiota, producing butyrate, plays here the crucial role. The establishment of this fact pushed to the use of butyrate for the prevention of cancer, especially colorectal, and the enrichment of food with dietary supplements in the form of dietary fiber
Дод.точки доступу:
Кульчицький, В. В.
Рибас, Г. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)