Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (17)Рідкісні видання (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Овощи<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Показані документи з 1 по 11
1.


    Перминова, Г.
    "Овощные" растения [Текст] / Г. Перминова // Природа и человек (Свет). - 2000. - № 3. - С. 51


MeSH-головна:
РАСТЕНИЯ СЪЕДОБНЫЕ -- PLANTS, EDIBLE
ОВОЩИ -- VEGETABLES
Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Перминова, Г.
    "Овощные растения" [Текст] / Г. Перминова // Природа и человек (Свет). - 2000. - № 2. - С. 51


MeSH-головна:
РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
РАСТЕНИЯ СЪЕДОБНЫЕ -- PLANTS, EDIBLE
ОВОЩИ -- VEGETABLES
Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Гладышев, В. П.
    Содержание тяжелых металлов в овощных культурах Томской области [Текст] / В. П. Гладышев, Н. М. Мордвинова, С. В. Ковалева // Гигиена и санитария. - 2002. - № 2. - С. 43-47


MeSH-головна:
МЕТАЛЛЫ ТЯЖЕЛЫЕ -- METALS, HEAVY (вредные воздействия)
ОВОЩИ -- VEGETABLES (химия)
ТОМСКАЯ ОБЛАСТЬ -- TOMSK REGION
Дод.точки доступу:
Мордвинова, Н. М.
Ковалева, С. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Определение флавоноидов в овощах и фруктах и принципы создания расчетной базы данных для оценки потребления флавоноидов населением [Текст] / Э. А. Мартинчик [и др.] // Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 6. - С. 34-37

Рубрики: Флавоноиды

   Фрукты


   Овощи


Дод.точки доступу:
Мартинчик, Э. А.
Батурин, А. К.
Кошелева, О. В.
Тутельян, В. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Ручкина, Н.
    Репа [Текст] / Н. Ручкина // Химия и жизнь-XXI век. - 2009. - № 6. - С. 60-61

Рубрики: Овощи

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Конь, И. Я.
    Особенности введения продуктов прикорма на плодоовощной основе в питании детей из группы риска пищевой аллергии и/или имеющих проявления аллергии [Текст] / И. Я. Конь, М. В. Гмошинская, Т. В. Абрамова // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2012. - Т. 57, № 6. - С. 102-106

Рубрики: Пищевая гиперсенсибилизация

   Младенец, питание


   Овощи


   Фрукты


Дод.точки доступу:
Гмошинская, М. В.
Абрамова, Т. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Магия древней кухни // Участковый врач. - 2013. - № Лето. - С. 44


MeSH-головна:
ОВОЩИ -- VEGETABLES
Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


   
    Изучение особенностей микробной контаминации свежих овощей и листовых салатов промышленного изготовления [Текст] / Н. Р. Ефимочкина [и др.] // Вопросы питания. - 2014. - Т. 83, № 5. - С. 33-42


MeSH-головна:
ЭНТЕРОБАКТЕРИИ -- ENTEROBACTERIACEAE (выделение и очистка, патогенность)
ОВОЩИ -- VEGETABLES (микробиология)
Дод.точки доступу:
Ефимочкина, Н. Р.
Быкова, И. Б.
Батищева, С. Ю.
Минаева, Л. П.
Маркова, Ю. М.
Короткевич, Ю. В.
Шилов, Г. Ю.
Шевелева, С. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Єрем, Т. В.
    Характеристика вмісту деяких важких металів у продуктах харчування, що становлять раціон мешканців Закарпатської області [Текст] = Description of the content of some heavy metals in the foodstuffs that are the food intake of the Transcarpathian region / Т. В. Єрем // Довкілля та здоров’я. - 2015. - № 4. - С. 23-25. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ОВОЩИ -- VEGETABLES (химия)
МЕТАЛЛЫ ТЯЖЕЛЫЕ -- METALS, HEAVY (вредные воздействия)
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
УКРАИНА -- UKRAINE
Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Iermolenko, T. I.
    The theoretical substantiation of the search for potential medicinal products containing biologically active substances from the food plant raw material [Текст] / T. I. Iermolenko, N. S. Chorna, O. M. Shapoval // Клініч. фармація. - 2019. - Том 23, № 2. - С. 30-38


MeSH-головна:
ОВОЩИ -- VEGETABLES
ПАСТЕРНАК -- PASTINACA
МОРКОВЬ -- DAUCUS CAROTA
РАСТИТЕЛЬНЫЕ ПРЕПАРАТЫ -- PLANT PREPARATIONS
Анотація: Considering that food plants have a stable raw material base and proved harmless to the human body, the use of raw materials of food plants to create new MP is relevant and has several advantages: sufficient raw material base, meaningful efficiency and high safety level. Aim. Theoretical justification of the search for potential medicinal products based on the food plant row materials, in particular, carrot roots and parsnip roots. Materials and methods. Clinical and pharmacological analysis of the databases of scientific information (articles, monographs, abstracts of theses, etc.) was conducted from Ukraine and worldwide (NCBI, Vernadsky National Library of Ukraine, Google Scholar, Google Academy). This information includes contain data on the search, development, preclinical research, clinical trials, application in officinal medical practice on the basis of plant-based row materials, in particular, carrot roots and parsnip roots. Results. The conducted study allowed to prove the relevnce, timeliness, expediency and prospect of search of new promising medicinal products on the basis of raw materials of food plants of the Celery genus of carrot roots and parsnip roots. Conclusion. Within the process of the study if has been justified that plants of celery genus planted carrot and planted parsnip, having powerful, affordable and cheap raw material base, are the sources of substances containing the amount of biologically active substances promising to create on their basis new drugs with cytoprotective, anti-inflammatory, nephroprotective, wound healing, reparative action, and they are prospective in terms of the introduction into medical practice for the treatment of skin lesions
Зважаючи на те, що харчові рослини мають стабільну сировинну базу й доказану нешкідливість для організму людини, використання сировини харчових рослин для створення нових ЛЗ є актуальним та має низку переваг: достатню сировинну базу, значущу ефективність та високий ступінь безпечності. Мета. Теоретичне обґрунтування пошуку потенційних лікарських засобів на основі сировини харчових рослин, зокрема – корнеплодів моркви та пастернака. Матеріали та методи. Клініко-фармакологічному аналізу підлягали джерела наукової інформації (статті, монографії, автореферати дисертаційних робіт та тощо) з баз України та світу (NCBI, НБУ ім В. І. Вернадського, Google Scholar, Google Академія), в яких наведені дані про пошук, розробку, доклінічні дослідження, клінічні випробування, застосування у офіцінальній та народній медицині лікарських засобів на основі рослинної сировини, зокрема – з корнеплодів моркви та пастернака. Результати. Проведене дослідження дозволило довести актуальність, своєчасність, доцільність та перспективність пошуку нових лікарських засобів на основі сировини харчових рослин роду Селерових коренеплодів моркви та пастернака. Висновки. В процесі дослідження доведено, що рослини роду Селерових морква посівна та пастернак посівний, маючи потужну, доступну та дешеву сировинну базу, є джерелами субстанцій, що містять суму біологічно активних речовин, перспективних для створення на їх основі нових лікарських засобів з цитопротекторною, протизапальною, нефропротекторною, ранозагоювальною, репаративною дією та є перспективними для впровадження в медичну практику з метою лікування пошкоджень шкіри
Дод.точки доступу:
Chorna, N. S.
Shapoval, O. M.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


   
    Лікувально-оздоровчі продукти із фруктово-ягідних порошків та їх використання в медичній практиці [Текст] = Health-improving products made from fruit and berry powders and their application in practical medicine / В. І. Боцюрко [та ін.]. - Електрон. текст. дані // Art of Medicine. - 2022. - N 1. - С. 14-17. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПРОФИЛАКТИЧЕСКАЯ МЕДИЦИНА -- PREVENTIVE MEDICINE (тенденции)
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD (анализ, использование)
ПОРОШКИ -- POWDERS (анализ, терапевтическое применение)
ФРУКТЫ -- FRUIT
ОВОЩИ -- VEGETABLES
Анотація: Метою дослідження було проаналізувати можливості використання фруктово-ягідних порошків для виробництва продукції оздоровчого і лікувально-профілактичного призначення та їх застосування в практичній медицині. У процесі дослідження висвітлено оздоровчі та лікувально-профілактичні властивості фруктово-ягідних порошків (концентратів), що виготовляють на основі розроблених науковцями Університету Короля Данила в творчій співдружності з вченими Івано-Франківського національного медичного університету сучасних, інноваційних, універсальних, безвідходних технологій і успішно впроваджених на фабриці оздоровчих продуктів фермерського господарства «Агротехнології» в Олешанській територіальній громаді Івано-Франківської області, Україна. Технології дозволяють переробляти всі види фруктово-ягідної, овочевої сировини та грибної сировини на високоякісні напівфабрикати-порошки (концентрати) і сухопродукти в широкому асортименті. Висновки. У процесі дослідження автори систематизували та узагальнили лікувально-профілактичні властивості фруктово-ягідних порошків (концентратів), навели приклади використання їх для виробництва окремих видів оздоровчих продуктів і в медичній практиці. Отримані результати можуть бути використані підприємствами харчової промисловості, науково-дослідними й виробничими лабораторіями для розробки нових рецептур продукції підвищеної біологічної цінності та організації їх виробництва, а також для створення нових високоефективних лікарських засобів і харчових добавок
The research was aimed to analyze the possibility of using fruit and berry powders to produce health-improving, therapeutic and prophylactic agents, and their application in practical medicine. The methodology included a comprehensive analysis and generalization of the available practical, scientific, and applied material and making corresponding conclusions and proposals. The following methods of scientific knowledge were used: the dialectical method, the systemic-structural method, the terminological method, the systemic-functional method, the historical method, the legal-dogmatic method, the method of generalization. The health-improving, therapeutic and prophylactic properties of fruit and berry powders (concentrates) produced according to modern, innovative, universal, zero waste technologies developed by the researchers of the King Danylo University in collaboration with the researchers of the Ivano-Frankivsk National Medical University and successfully implemented at the agricultural enterprise of health-improving products “Agrotechnologies” in Olesha territorial community of Ivano-Frankivsk region, Ukraine, were highlighted. Technologies allow for turning all types of fruit, berry and vegetable raw materials and mushrooms into high-quality semi-finished powders (concentrates) and a wide range of dry foods. Infrared drying process, which takes place at low temperatures, is aimed at removing water from the product, while completely preserving the structure of the plant cell, vitamins, and trace minerals. The main technological processes are as follows: inspecting, washing, cutting, if necessary, drying, crushing, sifting, fractionating, packing. Fruit, berry and vegetable raw materials and mushrooms are harvested in forestry enterprises of western Ukraine and cultivated in sufficient quantities on eco clean soils of the Dniester canyon. Powders (concentrates) obtained from eco clean raw materials are the versatile and effective raw material for manufacturing a wide range of health-improving, therapeutic and prophylactic nutritional products, medications, and biologically active additives. They can serve as effective fillers for bakery, pasta and confectionery products, soft drinks, ice-creams, yoghurts, jellies, food concentrates; they can be blended, when producing various beverages and condiments
Дод.точки доступу:
Боцюрко, В. І.
Боцюрко, Ю. В.
Касіянчук, В. Д.
Касіянчук, М. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)