Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Рідкісні видання (2)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пиво<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Показані документи з 1 по 10
1.


    Смирнова, О.
    А после пошел за пивом [Текст] / О. Смирнова, С. Лившиц // Здоровье. - 2005. - № 9. - С. 78-79

Рубрики: Пиво

Дод.точки доступу:
Лившиц, С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Погосов, А. В.
    Особенности сочетания пивного алкоголизма с гашишной наркоманией у подростков [Текст] / А. В. Погосов, Е. В. Аносова // Журнал неврологии и психиатрии им. С.С. Корсакова. - 2010. - T. 110, № 5. - С. 28-32

Рубрики: Марихуаной злоупотребление--подрост--диагн

   Алкоголизм--подрост--осл


   Пиво


Дод.точки доступу:
Аносова, Е. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Эпидемиология и медико-социальные особенности зависимости от пива и крепких алкогольных напитков [Текст] / Р. Д. Илюк [и др.] // Журнал неврологии и психиатрии им. С.С. Корсакова. - 2011. - T. 111, № Прил. к№11 (Вып.2. Алкоголизм). - С. 3-13

Рубрики: Алкоголизм--диагн--эпид

   Пиво


   Алкогольные напитки


Дод.точки доступу:
Илюк, Р. Д.
Рыбакова, К. В.
Киселев, А. С.
Крупицкий, Е. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Оценка перестроек структур ЦНС молодых животных после воздействия слабыми алкогольными напитками [Текст] / Т. Я. Орлянская, Т. И. Устинова, С. В. Чижова // Бюллетень экспериментальной биологии и медицины : Междунар. науч.- практ. журн. - 2011. - Т. 151, № 6. - С. 695-698. - Библиогр. в конце ст.

Рубрики: Пиво

   Нервная система центральная --животное


   Алкоголя употребление, нервной системы расстройства--животное


Дод.точки доступу:
Орлянская, Т. Я.
Устинова, Т. И.
Чижова, С. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Побережная, Н. В.
    Особенности групповой психопрофилактики и психокоррекции пивной зависимости у подростков [Текст] / Н. В. Побережная // Лікарська справа = Врачебное дело. - 2013. - № 1. - С. 98-100 . - ISSN 0049-6804


MeSH-головна:
ПИВО -- BEER (вредные воздействия)
ПСИХОТЕРАПИЯ ГРУППОВАЯ -- PSYCHOTHERAPY, GROUP
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Немцов, А. В.
    Характеристика больных алкоголизмом с преобладающим употреблением пива или водки в условиях ассоциативного эксперимента [Текст] / А. В. Немцов, А. В. Орлов // Вопросы наркологии. - 2013. - № 5. - С. 70-74


MeSH-головна:
(патофизиология)

ПИВО -- BEER (вредные воздействия)
Дод.точки доступу:
Орлов, А. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Чи є користь від шкідливих звичок? [Текст] // Фармацевтичний кур’єр. - 2014. - № 11. - С. 38-39


MeSH-головна:
ПИВО -- BEER
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS (прием и дозировка)
(терапия)
NF-КАППА B -- NF-KAPPA B (физиология)
ПРИВЫЧКИ -- HABITS
Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Tatar, L.
    Beer with the pine needles extract addition toxic effect research [Текст] / L. Tatar, N. Penkina // Укр. біофармац. журнал. - 2017. - № 2. - С. 4-8


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY (методы)
ПИВО -- BEER
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS

АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS (фармакология)
Анотація: Alcohol is one of the risk factors for many diseases, including coronary heart disease, stroke, type 2 diabetes mellitus and others. Common world ways in solving this problem in recent years has improved the preparatory technology quality of alcohol and their composition optimization, leading to lessening the negative alcohol effects on the body. Aim. To investigate the beer toxicological aspects and assess the feasibility of creating a new brewing technology with the addition of an aqueous pine needles extract, which partly replaced by hops. Material and methods. Beer prepared on the classical recipe with the addition of pine extract (600 ml/dl). The influence of beer with the pine needle extract addition on prooxidant-antioxidant status of the animals liver comparing with the beer produced by the classical recipe. Results and discussion. The animals were given the beer examples produced by classical technology at a dose of 15 g/kg for a period of 14 days significantly increased the content of oxidative markers in the liver homogenate (GC 20.4 %, TBA-reagents – 51.6 %) compared to animals that received placebo and reduced activity catalase – by 40.9 %. Biomarkers in liver homogenate of animals treated beer with an pine needles extract were within the physiological norm. Under the influence of prednisolone (50 mg/kg) dien conjugates content in the liver of animals treated with classical technologies beer by 23.8 % more than in animals that under conditions of oxidative stress used purified water. The content of TBA-reagents over 13.7 %, glutathione content less than 25.0 % compared to the placebo group. In animals treated with beer extract of pine needles all anti-oxidative markers of liver catalase activity are significantly differed from that of animals that used purified water. In animals treated with the classic beer technology under normobaric hypoxia model was likely reduce the average lifetime to 313.1 s in terms of lack of oxygen compared to animals treated with purified water. In animals administrated with beer extract of pine needles average lifetime remained intact at figures and had no probable deviations. Conclusions. According to biochemical markers research of anti-oxidative system in liver homogenate of animals, beer with pine needles extract, due to its antioxidative properties, minimizes the negative alcohol impact on the liver that manifested in less oxidative stress. Beer with pine needles extract does not potentiate the adverse effects of alcohol in acute hypoxic condition and does not reduce the average lifetime of the animal, as opposed to the usual beer. A beer “Emerald” with an extract of pine needles, due to its antioxidant properties, may be an alternative to modern alcoholic beverages and significantly reduce the toxic effects of alcohol
Мета роботи – дослідити токсикологічні аспекти пива та оцінити доцільність створення нової технології приготування пива з додаванням водного екстракту хвої сосни звичайної, якою частково замінили хміль. Матеріали та методи. Пиво приготували за класичною рецептурою з додаванням хвойного екстракту (600 мл/дал). Вивчали вплив пива з додаванням екстракту хвої сосни звичайної на прооксидантно антиоксидантний стан печінки тварин порівняно з пивом, виготовленим за класичною рецептурою. Результати та їх обговорення. Уведення тваринам пива, виготовленого за класичною технологією, в дозі 15 г/кг протягом 14 днів вірогідно підвищувало вміст прооксидантних маркерів у гомогенаті печінки (ДК на 20,4 %, ТБК-реактантів – на 51,6 %) порівняно з тваринами, що отримували плацебо, та зменшувало активність каталази на 40,9 %. Маркери гомогенату печінки тварин, які отримували пиво з екстрактом, знаходилися в межах фізіологічної норми. Під впливом преднізолону (50 мг/кг) вміст дієнових кон’югатів в печінці тварин, що отримували зазначене пиво, збільшувався на 23,8 % порівняно з тваринами, які в умовах оксидативного стресу вживали воду очищену. Вміст ТБК-реактантів більше на 13,7 %, вміст відновленого глутатіону менше на 25,0 % порівняно з групою плацебо. У тварин, що отримували пиво з екстрактом, усі маркери анти-прооксидантної системи печінки й активність каталази вірогідно не відрізнялися від показників тварин, які вживали воду очищену. У тварин, які отримували пиво на моделі нормобаричної гіпоксії, було вірогідне зменшення середнього часу життя на 313,1 с за умови недостатності кисню порівняно з тваринами, що отримували воду очищену. У тварин, яким уводили пиво з екстрактом, середній час життя залишався на рівні інтактних показників та не мав вірогідних відхилень. Висновки. Розроблене пиво завдяки своїм антиоксидантним властивостям, вірогідно зменшить токсичний вплив алкоголю на організм людини та стане альтернативою сучасним алкогольним напоям
Дод.точки доступу:
Penkina, N.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


   
    Судово-фармацевтична оцінка полінаркоманії при одночасному вживанні психоактивних речовин [Текст] / В. О. Шаповалова [та ін.] // Лікарська справа. Врачебное дело. - 2018. - № 1/2. - С. 171-177. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
НАРКОМАНИЯ -- OPIOID-RELATED DISORDERS
АЛКОГОЛЬНЫЕ НАПИТКИ -- ALCOHOLIC BEVERAGES
ПИВО -- BEER
СУДЕБНАЯ МЕДИЦИНА -- FORENSIC MEDICINE
ПОЛОВЫЕ ФАКТОРЫ -- SEX FACTORS
Анотація: Надано судово-фармацевтичну оцінку полінаркоманії при одночасному вживанні психоактивних речовин (спиртних напоїв, пива). Встановлено значну різницю між результатами відповідей респондентів чоловіків та жінок різного віку. Жінки більш орієнтовані отримати вищу освіту (100 %), чоловіки мають (або здобувають) вищу (79,24 %) і середню спеціальну освіту (30,76 %). Респонденти чоловіки одночасно вживають пиво та інші спиртні напої (енергетичні напої, горілка, коньяк, вино). Респонденти жінки взагалі не вживають спиртні напої (17,64 %), а пиво вживають – 70,60 %. Більшість чоловіків вживають одну чи дві стандартні дози пива за один раз (69,24 %), жінки – 49,48 %. Подальші дослідження можуть бути спрямовані на вивчення способів фармакокорекції полінаркоманії внаслідок вживання психоактивних речовин (спиртних напоїв, пива)
Дод.точки доступу:
Шаповалова, В. О.
Шаповалов, В. В.
Осинцева, А. О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Медико-соціальні проблеми зловживання пивом підлітками (підлітковий пивний алкоголізм) [Текст] / Л. М. Слободченко [та ін.] // Бібліотека сімейного лікаря та сімейної медсестри. - 2018. - № 6. - С. 19-22


MeSH-головна:
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
АЛКОГОЛЯ УПОТРЕБЛЕНИЕ, ЗДОРОВЬЯ РАССТРОЙСТВА -- ALCOHOL-INDUCED DISORDERS (профилактика и контроль)
МЕЖЛИЧНОСТНЫЕ ОТНОШЕНИЯ -- INTERPERSONAL RELATIONS
ПИВО -- BEER (анализ, токсичность)
МЕДИЦИНСКАЯ ГРАМОТНОСТЬ НАСЕЛЕНИЯ -- HEALTH LITERACY (методы, организация и управление, тенденции)
Анотація: В останні роки ріст вживання пива особами молодого віку стає актуальною проблемою як в Україні так і в багатьох країнах світу. Так по даним ряду дослідників до 76% підлітків у віці 14-16 років мають досвід вживання алкоголю
Дод.точки доступу:
Слободченко, Л. М.
Синчук, Л. М.
Шкіряк-Нижник, З. А.
Слепакурова, І. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)