Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Рамноза<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Показані документи з 1 по 6
1.


    Иванова, В. С.
    Отбор атипичных рамнозопозитивных штаммов основного подвида Yersinia pestis принятыми методами индефикации [Текст] / В. С. Иванова, А. Л. Трухачев, С. А. Лебедева // Клиническая лабораторная диагностика. - 2007. - № 11. - С. 50-54 . - ISSN 0869-2084

Рубрики: Рамноза

   Чумная палочка


Дод.точки доступу:
Трухачев, А. Л.
Лебедева, С. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Гідролітична активність мікроорганізмів, виділених з екосистем узбережжя Мертвого моря [Текст] / Л. Д. Варбанець [та ін.] // Мікробіологічний журнал : Наук. журн. - 2014. - № 1. - С. 16-20


MeSH-головна:
ПЕПТИД-ГИДРОЛАЗЫ -- PEPTIDE HYDROLASES (выделение и очистка, метаболизм)
АЛЬФА-АМИЛАЗЫ -- ALPHA-AMYLASES (выделение и очистка, метаболизм)
РАМНОЗА -- RHAMNOSE (выделение и очистка, классификация)
ВОДА МОРСКАЯ -- SEAWATER (микробиология)
Дод.точки доступу:
Варбанець, Л. Д.
Мацелюх, О. В.
Авдіюк, К. В.
Гудзенко, О. В.
Нідялкова, Н. А.
Романовська, В. О.
Таширев, О. Б.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Гудзенко, О. В.
    Оптимізація умов культивування Penicillium tardum – продуцента α-l-рамнозидази [Текст] / О. В. Гудзенко, Л. Д. Варбанець // Мікробіологічний журнал : Наук. журн. - 2015. - Т. 77, № 4. - С. 25-31. - Бібліогр. в кінці ст. . - ISSN 0201-8462


MeSH-головна:
PENICILLIUM -- PENICILLIUM (выделение и очистка)
РАМНОЗА -- RHAMNOSE (биосинтез, классификация)
Дод.точки доступу:
Варбанець, Л. Д.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Гудзенко, О. В.
    Очистка та фізико-хімічні властивості ?-L-рамнозидази Penicillium tardum [Текст] / О. В. Гудзенко, Л. Д. Варбанець // Мікробіол. журн. - 2016. - Т. 78, № 1. - С. 13-22


MeSH-головна:
РАМНОЗА -- RHAMNOSE (химический синтез)
PENICILLIUM -- PENICILLIUM
КЛЕТКИ КУЛЬТИВИРУЕМЫЕ -- CELLS, CULTURED (микробиология)
Дод.точки доступу:
Варбанець, Л. Д.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


   
    Скринінг продуцентів ?-1-рамнозидаз серед представників роду Peniciltium [Текст] / О. В. Гудзенко [та ін.] // Мікробіол. журн. - 2016. - Т. 78, № 2. - С. 33-42


MeSH-головна:
PENICILLIUM -- PENICILLIUM (химия)
ГЛИКОЗИДЫ -- GLYCOSIDES (химия)
РАМНОЗА -- RHAMNOSE (химия)
СПЕКТРОФОТОМЕТРИЯ -- SPECTROPHOTOMETRY (использование)
Анотація: Метою роботи було дослідити ?-L-рамнозидазу [КФ 3.2.1.40] – фермент, який гідролітично відщеплює термінальні ?-1,2-, ?-1,4- та ?-1,6-зв’язані залишки L-рамнози. Внаслідок скринінгу, проведеного серед 30 штамів мікроміцетів, встановлено, що в супернатанті культуральних рідин різних видів Penicillium: P. tardum 60, 39, 2929, 2962, 2963, 2964, 2965, 2966, P. rugulosum 2778, 1652, 2766, P. restrictum 425, 2756, P. aсuleatum 202, 217, 329, 2973, 2974, 2975, 2976, 2977, 2979 виявлено ?-L-рамнозидазну активність, що складала від 0,07 до 0,53 од/мг білка. Найбільш активним виявився P. aсuleatum 202. З супернатанту культуральної рідини даного мікроміцета осадженням сульфатом амонію (90 % насичення) отримано комплек- сний ензимний препарат та вивчено деякі фізико-хімічні властивості. Показано, що ензим має рН оптимум 3,0, а термооптимум – 60 °С. Встановлено, що досліджува- ний препарат ?-L-рамнозидази P. aquleatum 202 був стабільним у діапазоні рН від 2,0 до 4,0 упродовж 90 хв. При значенні рН 5,0 активність комплексного ензимного препарату дещо зменшувалась і складала до 40 % від вихідної. За оптимальних зна- чень рН 3,0 та температури 15 °С, досліджувана ?-L-рамнозидаза була стабільна протягом трьох діб. Поряд з ?-L-рамнозидазною, препарат P. aсuleatum 202 виявляв лише ?-D-глюкозидазну активність.
Дод.точки доступу:
Гудзенко, О. В.
Варбанець, Л. Д.
Курченко, І. М.
Наконечна, Л. Т.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Гликозидазная активность бактерий рода Bacillus, выделенных из Черного моря [Текст] / Е. В. Гудзенко [и др.] // Мікробіологічний журнал. - 2019. - Том 81, N 3. - С. 14-26


MeSH-головна:
КЛЕТКИ КУЛЬТИВИРУЕМЫЕ -- CELLS, CULTURED (микробиология)
БАЦИЛЛЫ -- BACILLUS (рост и развитие)
РАМНОЗА -- RHAMNOSE (биосинтез, метаболизм)
ГЛИКОЗИДГИДРОЛАЗЫ -- GLYCOSIDE HYDROLASES (биосинтез, метаболизм)
ФЕРМЕНТОВ АКТИВАЦИЯ -- ENZYME ACTIVATION
ГЕРМАНИЙ -- GERMANIUM
Анотація: Высокий биотехнологический потенциал морских микроорганизмов как производителей ферментов в последние годы стимулировал обширные исследования их разнообразия и биологических особенностей, включая активный скрининг гликозидаз морских бактерий для коммерческого применения. Целью данной работы было изучение способности бактерий, выделенных из донных отложений Черного моря, продуцировать гликозидазы различной специфичности, а также исследование возможности использования координационных соединений германия для повышения ферментативной активности бактерий род Bacillus . Методы.Культивирование бактерий проводилось в подводных условиях; мальтоза и рамноза были использованы в качестве источников углерода. Активность гликозидаз определяли методом Ромеро и Дэвиса, белка - методом Лоури. Координационные соединения германия использовали в качестве эффекторов биосинтеза и активности ?-L-рамнозидазы в концентрациях 0,1 и 0,01%. Результаты. На основании скрининга 12 активности гликозидаз (?-D-галактозидаза, ?-D-глюкуронидаза, ?-D-маннозидаза, ?-D-ксилозидаза, ?-D-фукозидаза, ?-D-ксилозидаза, ?-D-глюкозидаза , N-ацетил-?-D-глюкозаминидаза, N-ацетил-?-D-глюкозаминидаза, N-ацетил-?-D-галактозаминидаза, ?-D-глюкозидаза, ?-L-рамнозидаза) среди 10 культур Bacillus, ? Активность -L-рамнозидазы (0,03-0,18 Ед / мг белка) была обнаружена у 8 штаммов. Культура бациллзр. 19 был самым активным. Снижение активности ?-L-рамнозидазы Bacillus sp. 19 наблюдалось после введения комплексов германия (0,1 и 0,01%) в питательную среду. Мы показали, что бис (бипиридин) хлородинам (II) бис (цитрато) германат (IV) октагидрат и трис (бипиридин) никель (II) бис (цитрато) германат (IV) моногидрат могут быть использованы для увеличения активности ?-L-рамнозидазы Bacillus sp. 19. Выводы. Впервые показана активность ?-L-рамнозидазы морских штаммов, относящихся к видам Bacillus licheniformis , Bacillus atrophaus, Bacillus subtilis . Активация ?-L-рамнозидазы из Bacillus sр. 19 координационных соединений германия не наблюдалось
Дод.точки доступу:
Гудзенко, Е. В.
Борзова, Н. В.
Варбанец, Л. Д.
Иваница, В. А.
Сейфуллина, И. И.
Марцинко, Е. Э.
Пирожок, О. В.
Чебаненко, Е. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)