Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (3)Рідкісні видання (3)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Углеводы пищевые<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Показані документи з 1 по 7
1.


    Колтун, В. З.
    Значение скорости усвоения углеводов в диетотерапии [Текст] / В. З. Колтун, Е. Н. Лобыкина // Клиническая медицина. - 2003. - № 8. - С. 59-64.

Рубрики: Диетотерапия

   Углеводы пищевые


Кл.слова (ненормовані):
Эндокринологусписок
Дод.точки доступу:
Лобыкина, Е. Н.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Лобыкина, Е. Н.
    Гликемический индекс продуктов и использование его в диетотерапии ожирения [Текст] / Е. Н. Лобыкина, В. З. Колтун, О. И. Хвостова // Вопросы питания. - 2007. - Т. 76, № 1. - С. 14-21

Рубрики: Ожирение--диет тер

   Углеводы пищевые


   Питания оценка


Дод.точки доступу:
Колтун, В. З.
Хвостова, О. И.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Кіхтяк, О. П.
    Харчові предиктори та провокатори розвитку цукрового діабету 2 типу і серцево-судинних уражень [Текст] / О.П Кіхтяк // Серце і судини. - 2013. - № 1. - С. 115-119


MeSH-головна:
ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2 (этиология)
ДИЕТА ВЕГЕТАРИАНСКАЯ -- DIET, VEGETARIAN (вредные воздействия)
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES (вредные воздействия)
МЯСНЫЕ ПРОДУКТЫ -- MEAT PRODUCTS (вредные воздействия)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Мікрюкова, Н. Г.
    Пребіотичні властивості вуглеводів у формуванні здоров’я дітей [Текст] / Н. Г. Мікрюкова // Здоровье ребенка. - 2013. - № 3. - С. 64-68


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS
ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES
ДЕТИ -- CHILD
Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Чернышева, М. Б.
    Морфологические изменения внутренних органов у крыс при длительном избыточном потреблении углеводов и жиров [Текст] / М. Б. Чернышева, М. А. Макарова, И. С. Цветков // Морфологические ведомости. - 2014. - № 3. - С. 74-78


MeSH-головна:
КРЫСЫ -- RATS (анатомия и гистология, метаболизм)
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES (вредные воздействия)
ЖИРЫ -- FATS (вредные воздействия)
МЕТАБОЛИЧЕСКИЙ СИНДРОМ X -- METABOLIC SYNDROME X (метаболизм)
Дод.точки доступу:
Макарова, М. А.
Цветков, И. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Hankey, G. J.
    Питание и риск развития инсульта [Текст] / G. J. Hankey // LANCET. Neurology. - 2015. - № 1. - С. 18-36 . - ISSN 1995-1566


MeSH-головна:
ИНСУЛЬТ -- STROKE (диетотерапия, профилактика и контроль, этиология)
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- NUTRITION DISORDERS (осложнения)
ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ, ОМЕГА-3 -- FATTY ACIDS, OMEGA-3
БЕЛКИ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY PROTEINS
БЕЛКИ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY PROTEINS
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (вредные воздействия, использование)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Кисельова, І. В.
    Ефективність вживання вуглеводного напою перед ортопедичними хірургічними втручаннями у дітей [Текст] / І. В. Кисельова, А. В. Біляєв // Клінічна хірургія. - 2018. - Том 85, N 11. - С. 74-77. - Бібліогр. наприкінці ст.


MeSH-головна:
КОСТНО-МЫШЕЧНОЙ СИСТЕМЫ БОЛЕЗНИ -- MUSCULOSKELETAL DISEASES (кровь, моча, хирургия)
ПРЕДОПЕРАЦИОННОЕ ВЕДЕНИЕ БОЛЬНОГО -- PREOPERATIVE CARE
НАПИТКИ -- BEVERAGES
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES (терапевтическое применение)
ДЕТИ -- CHILD
Анотація: Мета. Визначити вплив передопераційного вживання вуглеводного напою на метаболічні показники стресової відповіді на ортопедичні хірургічні втручання у дітей. Матеріали і методи. У дослідній групі 30 дітей віком старше 1 року вживали напій, що містив 25 мг харчового вуглеводу мальтодекстрину на 100 мл води, за дві години до індукції анестезії. У контрольній групі 30 дітям призначали стандартне передопераційне голодування. Порівнювали концентрації глюкози, інсуліну, кортизолу у плазмі крові, індекси інсулінорезистентності та чутливості до інсуліну та наявність кетонових тіл у сечі після операції. Результати. Перед операцією показники концентрації глюкози у плазмі крові в дослідній групі були вище, ніж у контрольній групі (р = 0,02). Наприкінці операції в дослідній групі були вище показники індексу чутливості до інсуліну (р = 0,01), нижче показники концентрації інсуліну у плазмі крові (р=0,008) та індексу інсулінорезистетності (р = 0,01). У контрольній групі індекс інсулінорезистентності перевищував норму у 30% хворих. Кетонові тіла в сечі в дослідній групі спостерігали у 20%, в контрольній - у 50% хворих. Висновки. Вживання вуглеводного напою за дві години до хірургічного втручання покращувало метаболічний профіль у дітей, яким виконували ортопедичні операції, та зменшувало прояви хірургічного стресу
Objective. The impact of preoperative consumption of carbohydrate drink on metabolic indices of the stress answer towards orthopedic surgical interventions in children was determined. Materials and methods. In the investigated group 30 children, ageing more than one year, have consumed a drink, containing 25 mg of the food carbohydrate maltodextrin on 100 ml of water, two hours before the anesthesia induction. Standard preoperative starvation was administered to 30 children of a control group. There were compared the blood plasm concentrations of glucose, insulin, cortisol, and the insulin-resistance indices together with sensitivity towards insulin as well as the ketone bodies presence in urine after the operation. Results. Preoperatively the indices of the glucose concentration in the blood plasm in the investigated group were higher, than in a control group (p = 0.02). At the end of the operations the sensitivity to insulin indices in the investigated group were higher (p = 0.01), the indices of insulin concentration in the blood plasm - lower (p=0.008) as well as of the insulin-resistance index (p = 0.01). In a control group the insulin-resistance index have exceeded the norm in 30% of patients. Ketone bodies in urine in the investigated group were observed in 20%, while in a control one - in 50% of patients. Conclusion. Consumption of a carbohydrate drink two hours before conduction of surgical intervention have improved a metabolic profile in children, in whom orthopedic operations were performed, and reduced the surgical stress signs
Дод.точки доступу:
Біляєв, А. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)