Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (2)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Ферментация<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Показані документи з 1 по 9
1.


    Полищук, Е. И.
    Сравнительная идентификация штаммов-возбудителей кандидозов человека с помощью тест-систем и методом ферментации-ассимиляции углеводов [Текст] / Е. И. Полищук, Н. В. Колтукова // Лабораторная диагностика. - 1999. - № 2. - С. 32-36


MeSH-головна:
КАНДИДОЗ -- CANDIDIASIS
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION (физиология)
Дод.точки доступу:
Колтукова, Н. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Зависимость процедуры выделения и очистки рекомбинантного интерферона-α-2b человека от условий его накопления в клетках штамма-продуцента в ходе регулируемого культивирования [Текст] / А. В. Гавриков, И. А. Рязанов, В. Е. Калужский // Биотехнология. - 2006. - № 5. - С. 23-31

Рубрики: Хроматография жидкостная

   Интерферон альфа-2B


   Лактозы факторы


   Ферментация


Дод.точки доступу:
Гавриков, А. В.
Рязанов, И. А.
Калужский, В. Е.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Агаджанян, А. Е.
    Усовершенствование процесса выделения и очистки валина из ферментационного раствора [Текст] / А. Е. Агаджанян, А. А. Варданян, А. С. Сагиян // Биотехнология. - 2007. - № 4. - С. 41-46

Рубрики: Валин--выдел

   Ферментация


Дод.точки доступу:
Варданян, А. А.
Сагиян, А. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Луканин, А. В.
    Опытная установка микробиологического синтеза. Инженерно-технологические аспекты [Текст] / А. В. Луканин // Антибиотики и химиотерапия. - 2008. - Т. 53, № 9/10. - С. 50-57

Рубрики: Микробиологические методы--оборуд

   Ферментация


   Биотехнология


Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Донцов, А. Г.
    Удаление взвешенных частиц из растворов гидролитических ферментных препаратов с помощью коагуляции [Текст] / А. Г. Донцов // Биотехнология. - 2009. - № 3. - С. 88-90

Рубрики: Коагулянты--выдел

   Ферментация


   Растворы


Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Левандовський, Л. В.
    Особливості метаболізму дріжджів при їх рециркуляції в умовах спиртової ферментації мелясного сусла [Текст] / Л. В. Левандовський, M. B. Бондар // Мікробіол. журн. - 2016. - Т. 78, № 1. - С. 44-53


MeSH-головна:
SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE (метаболизм)
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
ЭТАНОЛ -- ETHANOL (химия)
Дод.точки доступу:
Бондар, М. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Bati, V. V.
    The Microbial Diversity and its Dynamics in the Ethnic Fermented Foods of the Black Sea Region [Текст] / V. V. Bati, N. V. Boyko // Мікробіол. журн. - 2016. - Том 78, N 5. - С. 53-64


MeSH-головна:
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
ПРОБИОТИКИ -- PROBIOTICS
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS (микробиология)
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ МИКРОБИОЛОГИЯ -- FOOD MICROBIOLOGY
Дод.точки доступу:
Boyko, N. V.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Бобровська, О. А.
    Вплив елементів технології вирощування на вміст БАР у деяких сортотипах NICOTIANA TABACUM в умовах клімату Поділля [Текст] = Influence of elements of growing technology on the content of biologically active substances in some varieties of NICOTIANA TABACUM in the conditions of the climate of Podillia / О. А. Бобровська, С. В. Сергєєв // Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2019. - Т. 23, № 2. - С. 199-203. - Бібліогр.: в кінці ст.


Рубрики:
MeSH-головна:
ТАБАК -- TOBACCO (анатомия и гистология, рост и развитие)
ФЕНОЛЫ -- PHENOLS (выделение и очистка, химия)
БЕЛКИ РАСТИТЕЛЬНЫЕ -- PLANT PROTEINS (выделение и очистка, стандарты, химия)
КОМПЛЕКСНЫЕ СМЕСИ -- COMPLEX MIXTURES (выделение и очистка, стандарты, химия)
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
КЛИМАТ -- CLIMATEПоділля
Анотація: У статті наведені результати досліджень впливу елементів технології вирощування, а саме застосування двох прикореневих підживлень та фітогормонів на показники фенологічних процесів у рослин Nicotiana tabacum в умовах клімату Поділля. Досліджено специфіку особливостей росту та розвитку двох сортотипів Virginia-27, та Burley Silver River. Визначений вміст біологічно активної речовини – нікотину у вирощеній рослинній сировині й встановлені біологічні особливості накопичення БАР у сировині в залежності від сортотипу та технологічних елементів вирощування. Проведений порівняльний аналіз вмісту нікотину при застосуванні мінеральних добрив у рівнях - N90Р120К90 й Р90К90 у порівнянні з контролем. Відмічено, позитивний вплив добрив на фенологічні стани розвитку й прискорення темпів дозрівання листя на 8 днів у порівнянні з контролем. Встановлена тенденція зменшення кількості нікотину у рослинах, які отримували прикореневе мінеральне живлення, ніж у рослин контрольної групи. Також нами виявлений позитивний вплив фітогормонів на фенологічні й фізіологічні параметри вирощуваних рослин. Однак, в умовах нашого регіону, питання щодо досліджуваних елементів технології вирощування та їх вплив на хімічний склад вирощуваних рослин вимагає більш детального вивчення. Виходячи з цього, проведення таких досліджень є важливим як у практичному господарському, так і науковому медико-біологічному сенсі
The article presents the results of a study of the influence of elements of the cultivation technology, namely the use of two basal dressings and phytohormones on the indicators of phenological processes in Nicotiana tabacum plants in the conditions of the Podillia climate. The specific features of the growth and development of two varieties of the Virginia-27 and Burley Silver River were studied. The amount of the biologically active substance - nicotine in the grown raw materials is determined and the biological features of the accumulation of biologically active substances in the raw materials are established depending on the type and technical methods of cultivation. A comparative analysis of the nicotine content was carried out using mineral fertilizers in the proportions N90P120K90 and P90K90 in comparison with plants on the control. A positive effect on the phenological levels of development and acceleration of leaf ripening for 8 days in comparison with the control was noted. A tendency has been found to reduce the amount of nicotine in plants that received basal mineral dressing, compared with plants in the control. Also, we have identified the positive effect of phytohormones on the phenological parameters of grown plants. However, in the conditions of our climate, questions about the cultivation technologies under study and their influence on the chemical composition of the grown plants require more detailed study. On this basis, such studies are necessary both in practical, economic, and scientific medical and biological aspects
Дод.точки доступу:
Сергєєв, С. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


   
    Ethanol production by co-cultivation of yeast and lactic acid bacteria on starch [Text] / M. O. Fomina [et al.] // Мікробіологічний журнал. - 2021. - Том 83, N 4. - P3-14


MeSH-головна:
КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СРЕДЫ -- CULTURE MEDIA (химия)
СТРЕПТОКОКК БЫЧИЙ -- STREPTOCOCCUS BOVIS (химия)
SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE (химия)
КРАХМАЛ -- STARCH
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
ГИДРОЛИЗ -- HYDROLYSIS
ЭТАНОЛ -- ETHANOL (химия)
МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ -- MICROBIOLOGICAL TECHNIQUES (методы)
ХРОМАТОГРАФИЯ ГАЗОВАЯ -- CHROMATOGRAPHY, GAS (методы)
ХРОМАТОГРАФИЯ ГАЗОВАЯ МАСС-СПЕКТРОМЕТРИЯ -- GAS CHROMATOGRAPHY-MASS SPECTROMETRY (методы)
SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE
Анотація: Сумісне культивування амілолітичних бактерій зі статусом GRAS та етанолсинтезуючих дріжджів Saccharomyces cerevisiae в середовищі, що містить крохмаль, може стати одним із шляхів вирішення проблеми утилізації крохмалевмісних відходів та одночасного отримання етанолу – перспективного біопалива – з метою підвищення октанового числа. Метою даної роботи було випробувати комбінацію мікроорганізмів (амілолітичних молочнокислих бактерій та дріжджів), придатних для сумісного культивування на крохмалі, та визначити оптимальні умови для співферментації крохмалю. Методи. В роботі були задіяні традиційні мікробіологічні, біохімічні та статистичні методи, включно з методом серійних розведень, для визначення росту змішаних культур мікроорганізмів, газовою хроматографією/мас-спектрометрією (GC/MS) для визначення концентрації етанолу та планом Бокс-Бенкена для оптимізації умов продукування етанолу. Результати. Визначена комбінація мікроорганізмів для сумісної одностадійної ферментації крохмалю: штам етанолсинтезуючих дріжджів S. cerevisiae УКМ Y-527 та амілолітичний штам молочнокислих бактерій Streptococcus bovis ІМВ B-7151. Математичне моделювання з використанням плану Бокса-Бенкена (3k-p) визначило оптимальні параметри сумісної ферментації крохмалю в процесі співкультивування дріжджів і бактерій: 10 г/л крохмалю в середовищі, одночасна інокуляція обома штамами мікроорганізмів та тривалість культивування 72 години. Теоретично отримані параметри були експериментально підтверджені: максимальна концентрація етанолу 1,95 г/л за умов експерименту відповідала теоретичним розрахункам. Висновки. Запропоновано та оптимізовано спосіб сумісної ферментації крохмалю з використанням комбінації штамів амілолітичних молочнокислих бактерій S. bovis ІМВ B-7151 та дріжджів S. cerevisiae УКМ Y-5098, яка може бути задіяна для одностадійного процесу гідролізу та ферментації крохмалю та крохмалевмісних відходів для отримання біоетанолу та мікробної біомаси.
Дод.точки доступу:
Fomina, M. O.
Ianieva, O. D.
Havrylenko, M. V.
Golovach, T. M.
Pidgorskyi, V. S.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)