Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=LACTOCOCCUS LACTIS<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи з 1 по 4
1.


    Гула, Е. А.
    Биосинтез низина А бацитрацин-устойчивым штаммом Lactococcus lactis [Текст] / Е. А. Гула, В. Α. Миронов, А. В. Сергеева // Биотехнология. - 2010. - № 4. - С. 17-24

Рубрики: Низин--биосинт

   Бацитрацин--биосинт


   Лактобациллы


   LACTOCOCCUS LACTIS


Дод.точки доступу:
Миронов, В. А.
Сергеева, А. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Особенности динамики роста и образования некультивируемых форм у Lactococcus lactis [Текст] / Ю. Д. Пахомов [и др.] // Журнал микробиологии, эпидемиологии и иммунобиологии. - 2013. - № 3. - С. 92-96 . - ISSN 0372-9311


MeSH-головна:
LACTOCOCCUS LACTIS -- LACTOCOCCUS LACTIS (рост и развитие)
ЛАКТОКОККИ -- LACTOCOCCUS (рост и развитие)
КЛЕТКИ ВЫЖИВАНИЕ -- CELL SURVIVAL
Дод.точки доступу:
Пахомов, Ю.Д.
Блинкова, Л.П.
Дмитриева, О.В.
Стоянова, Л.Г.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Bacteriophages of Lactococcus lactis ssp. and Streptococcus thermophilus isolated in dairy processing plants of Ukraine [Текст] / O. V. Naumenko [et al.] // Мікробіологічний журнал. - 2018. - Том 80, N 6. - С. 123-135


MeSH-головна:
БАКТЕРИОФАГИ -- BACTERIOPHAGES (выделение и очистка)
LACTOCOCCUS LACTIS -- LACTOCOCCUS LACTIS (выделение и очистка)
STREPTOCOCCUS THERMOPHILUS -- STREPTOCOCCUS THERMOPHILUS (выделение и очистка)
ПОЛИМЕРАЗНАЯ ЦЕПНАЯ РЕАКЦИЯ МНОЖЕСТВЕННАЯ -- MULTIPLEX POLYMERASE CHAIN REACTION (методы)
Анотація: Мета. Ідентифікація вірулентних бактеріофагів Lactococcus lactis ssp. і Streptococcus thermоphilus, виділених на молокопереробних заводах України. Методи. Морфологію вірусних часток вивчали методом трансмісійної електронної мікроскопії. Ідентифікацію структурних білків фагів проводили за допомогою гель-електрофорезу в денатуруючих умовах. Таксономічне положення фагів визначали методом мультиплексної ПЛР. Результати. Наведено результати вивчення біологічних властивостей 21 фага молочнокислих бактерій, виділених на молокопереробних заводах України впродовж 2007–2017 рр. Було показано, що фаги мали довгі, нескоротливі хвости, і тому були класифіковані до порядку Caudovirales, сімейства Siphoviridae. Фаги L. lactis ssp. відрізнялись формою головки: виявлено фаги з ізометричними головками морфотипу В1 та фаги з витягнутими головками морфотипу В2. Всі проаналізовані фаги S. thermophilus мали морфологію, характерну для морфотипу В1. Деякі з них мали атипові короткі хвости довжиною 133–137 нм з базальними пластинами без глобулярних відростків. Вивчено спектр літичної активності різних фагів. Встановлено відсутність кореляції між показниками літичної активності та морфологією вірусних часток. Фаги L. lactis ssp. були дуже гетерогенними і утворювали три групи за білковим складом. Зокрема, фаги виду c2 відрізнялись тим, що містили мажорні білки з більшою молекулярною масою — 40, 53 і 72 кДа. Фаги S. thermophilus містили два або три мажорні білки з молекулярною масою 33 і 27 кДа; 42, 26 і 15 кДа відповідно. Висновки. Бактеріофаги L. lactis ssp. за їх морфологією, білковим профілем та результатами ПЛР ідентифіковані до видів: 1) до виду 936 віднесено 38,1 % фагів; 2) до виду Р335 — 9,5 %; 3) до виду с2 — 19,0 %. Фаги S. thermophilus були ідентифіковані до трьох груп: 1) група cos-типу становила 14,3 % від загальної кількості фагів; 2) група pac-типу — 9,5 % і 3) 987 група — 9,5 % фагів.
Дод.точки доступу:
Naumenko, O. V.
Skrypkina, I. Y.
Voychuk, S. I.
Korol, N. A.
Tovkach, F. I.
Kigel, N. F.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Influence of Physico-Chemical Factors of Phages Isolated in Dairy Processing Plants of Ukraine [Text] / О. V. Naumenko [et al.] // Мікробіологічний журнал. - 2020. - Том 82, N 6. - P84-93


MeSH-головна:
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ -- DAIRY PRODUCTS (вирусология, микробиология)
LACTOCOCCUS LACTIS -- LACTOCOCCUS LACTIS (вирусология)
ДЕЗИНФИЦИРУЮЩИЕ СРЕДСТВА -- DISINFECTANTS (химия)
Анотація: Мета. Дослідження віруцидної активності дезінфікуючих засобів у залежності від складу, умов обробки та титру фагової контамінації. Висновки. Експериментально обгрунтовано режими протифагової обробки. Встановлено, що ефективність дезінфекції залежить як від виду та концентрації діючої хімічної речовини, так і від вмісту та властивостей фагів, які циркулюють на молокопереробних підприємствах України.
Дод.точки доступу:
Naumenko, O. V.
Danylenko, S. G.
Kopylova, К. V.
Gunko, S. M.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)