Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>A=Дяків, С. В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи з 1 по 2
1.
Шифр: МУ14/2017/79/5
   Журнал

Мікробіологічний журнал . - Виходит раз на два місяця
2017р. Т. 79 № 5
Зміст:
Коваленко, Н. К. Вплив кріоконсервації на життєздатність та біологічні властивості молочнокислих бактерій кріоконсервації на життєздатність та біологічні властивості молочнокислих бактерій / Н. К. Коваленко [та ін.]. - С.3-11
Інші автори: Гармашева І. Л., Лівінська О. П., Олещенко Л. Т.
Пирог, Т. П. Вплив двовалентних катіонів на синтез поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405 з високою антимікробною та антиадгезивною активністю / Т. П. Пирог, Л. В. Никитюк, Т. А. Шевчук. - С.13-22
Булыгина, Т. В. Липополисахарид Pantoea agglomerans 7604: химическая характеристика и биологическая активность / Т. В. Булыгина, Л. Д. Варбанец, Л. А. Пасичник. - С.23-33
Ianieva, O. D. Tolerance of yeastsis isolated from pickled cucumbers to stress factors / O. D. Ianieva. - С.34-45
Svizhak, V. K. Antimicrobial Properties of New Derivatives of Imidazole / V. K. Svizhak [et al.]. - С.46-56
Інші автори: Dejneka S. E., Chornous V. A., Azarov O. I., Svizhak Y. J.
Юр’єва, О. М. Гібереліни ендофітного і сапротрофного штамів Реnicillilum funiculosum / O. M. Юр’єва [та ін.]. - С.57-69
Інші автори: Драговоз І. В., Леонова H. O., Остапчук А. М., Хархота М. А., Сирчін С. О., Курченко І. М.
Моторна, Н. В. Особливості реактивації герпетичної інфекції у печінці / Н. В. Моторна [та ін.]. - С.70-79
Інші автори: Рибалко С. Л., Сокуренко Л. М., Староста Д. Б., Савосько С. І., Чайковський Ю. Б.
Дяків, С. В. Фізіолого-біохімічні властивості Desulfuromusa sp. СВ30, виділених із породних відвалів вугільних шахт / С. В. Дяків, С. О. Гнатуш, А. А. Галушка. - С.80-90
Патика, М. В. Особливості формування просторово-функціональної структури мікробного біому ґрунту та його активність за трансформації рослинних решток / М. В. Патика [та ін.]. - С.91-104
Інші автори: Колодяжний О. Ю., Ібатуллін І. І., Патика Т. І., Борко Ю. П.
Хархота, М. А. Биосинтез бактериями рода Bacillus поли-γ-глутаминовой кислоты и ее биологическая активность / М. А. Хархота. - С.105-119
Богдан Павлович Мацелюх (до 85-річчя від дня народження). - С.120-123
Світлої пам’яті Валерія Петровича Поліщука. - С.124-125
Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1

Знайти схожі
Перейти до описів статей

2.


    Дяків, С. В.
    Фізіолого-біохімічні властивості Desulfuromusa sp. СВ30, виділених із породних відвалів вугільних шахт [Текст] / С. В. Дяків, С. О. Гнатуш, А. А. Галушка // Мікробіологічний журнал. - 2017. - Том 79, N 5. - С. 80-90


MeSH-головна:
КАМЕННЫЙ УГОЛЬ -- COAL (микробиология)
СЕРУ-ВОССТАНАВЛИВАЮЩИЕ БАКТЕРИИ -- SULFUR-REDUCING BACTERIA (выделение и очистка, рост и развитие)
ФУМАРАТЫ -- FUMARATES (химия)
НАТРИЯ ЛАКТАТ -- SODIUM LACTATE (химия)
ХРОМАТОГРАФИЯ ЖИДКОСТНАЯ -- CHROMATOGRAPHY, LIQUID (методы)
Кл.слова (ненормовані):
DESULFUROMUSA SP.
Анотація: Проведено дослідження фізіолого-біохімічних властивостей сірковідновлювальних бактерій Desulfuromusa sр. СВ30, виділених із породних відвалів вугільних шахт Червоноградського гірничопромислового району. Встановлено, що внесення фумарату до середовища Постгейта С для культивування досліджених бактерій спричиняє інтенсифікацію накопичення ними біомаси (у 1,56 рази) і гідроген сульфіду (у 1,23 рази) у порівнянні з контролем. Бактерії Desulfuromusa sр. СВ30 використовують фумарат одночасно як донор електронів, нагромаджуючи у культуральній рідині ацетат (до 3,47 г/л), та акцептор, відновлюючи його до сукцинату (4,05 г/л). За внесення натрію лактату і фумарату відбувається відновлення фумарату та його використання як додаткового джерела карбону, а натрій лактат використовується після вичерпання фумарату. Бактерії мають високу активність ензиму сульфурредуктази (55,6 ± 9,67 мкМ Н2S/хв х мг білка, у діапазоні pH 7,5-9,0 і за температури 20—40°С) та спорідненість сульфурредуктази до субстрату (Кm = 0,09 ± 0,02 мкМ).
Дод.точки доступу:
Гнатуш, С. О.
Галушка, А. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)