Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>A=Касянчук, В. В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи з 1 по 2
1.
Шифр: ВУ14/2019/3
   Журнал

Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України. - Виходить кожного кварталу
2019р. N 3
Зміст:
Дячук, М. Д. Особливості здоров’я населення старших вікових груп / М. Д. Дячук, Т. С. Грузєва, Г. В. Іншакова. - С.5-11
Власик, Л. Й. Особливості поведінкових чинників ризику основних неінфекційних захворювань у групах економічно активного населення / Л. Й. Власик. - С.12-18
Михайловська, Н. С. Вплив психовегетативних розладів на когнітивний статус та якість життя хворих на ішемічну хворобу серця із супутньою артеріальною гіпертензією / Н. С. Михайловська [та ін.]. - С.19-24
Інші автори: Мануйлов С. М., Грицай А. В., Кулинич Т. О.
Москвяк-Лесняк, Д. Є. Вивчення факторів, які впливають на зростання рівня кесаревого розтину, за період 2017–2018 рр. / Д. Є. Москвяк-Лесняк, А. В. Красівська, І. Т. Жигаляк. - С.25-29
Теренда, Н. О. Мультисекторальний підхід у наданні медичної допомоги хворим на інфаркт міокарда як важлива складова громадського здоров’я / Н. О. Теренда [та ін.]. - С.30-37
Інші автори: Шульгай А. Г., Слободян Н. О., Романюк Л. М.
Круть, А. Г. Перспективи використання стандартів на системи управління якістю в закладах охорони здоров’я / А. Г. Круть, В. В. Горачук. - С.38-43
Брезицька, Д. М. Проблемні питання при поводженні з медичними відходами в Україні / Д. М. Брезицька, І. В. Гущук. - С.44-50
Гупало, І. В. Вивчення думки іногородніх студентів щодо доступності та якості медичного обслуговування / І. В. Гупало, І.-О. О. Бублейко, Я. М. Копач. - С.51-55
Мочульська, О. М. Сучасні тенденції, детермінанти та перспективи розвитку медичного та лікувально-оздоровчого spa- та wellness-туризму в світі / О. М. Мочульська [та ін.]. - С.56-61
Інші автори: Шульгай А. Г., Ошлянська О. А., Бондарчук В. І., Завіднюк Ю. В., Чорномидз І. Б., Добровольська Л. І., Сверстюк А. С.
Слабкий, Г. О. Медико-демографічна ситуація як глобальна проблема громадського здоров’я України / Г. О. Слабкий [та ін.]. - С.62-72
Інші автори: Миронюк І. С., Кошеля І. І., Дудник С. В.
Никитюк, С. О. Грип та питання вакцинації дітей / С. О. Никитюк [та ін.]. - С.73-76
Інші автори: Боярчук О. Р., Левенець С. С., Маціпура С. В., Загорська О. М.
Горбань, Н. Є. Порушення менструальної функції: ситуація в світі і в Україні – у жінок репродуктивного віку та з неатиповою гіперпроліферативною патологією ендометрія / Н. Є. Горбань [та ін.]. - С.77-83
Інші автори: Вовк І. Б., Гойда Н. Г., Линчак О. В.
Терзі, О. О. Правові та етичні засади громадського здоров’я / О. О. Терзі, Н. О. Ляхова, Т. В. Плужнікова. - С.84-90
Касянчук, В. В. Сучасні тенденції у підготовці бакалаврів за спеціальністю «громадське здоров’я» з дисципліни «основи гігієни харчування» в Сумському державному університеті / В. В. Касянчук, О. М. Бергілевич, О. І. Сміянова. - С.91-96
Венгер, О. П. Створення здоров’язберігального освітнього середовища для студентів-медиків / О. П. Венгер [та ін.]. - С.97-102
Інші автори: Гусєва Т. П., Мисула Ю. І., Сас Л. М., Смашна О. Є., Білоус В. С., Люта О. О.
Січкоріз, О. Є. Впровадження у процес навчання фахівців первинної ланки медичної допомоги Волинської області сучасних знань з інтегрованого ведення випадків гіпертензії та цукрового діабету / О. Є. Січкоріз [та ін.]. - С.103-108
Інші автори: Гутор Т. Г., Ковальська О. Р., Римаренко К. П.
Чопчик, В. Д. Інвестування в університетські клініки на основі механізму державно-приватного партнерства / В. Д. Чопчик. - С.109-113
Корильчук, Н. І. Cпосіб життя як основа метаболічного синдрому: погляд на наші реалії / Н. І. Корильчук. - С.114-123
Грузєва, Т. С. Стратегічні напрями боротьби з небезпечним та шкідливим вживанням алкоголю в документах Всесвітньої організації охорони здоров’я / Т. С. Грузєва, В. Б. Замкевич. - С.124-133
Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1

Знайти схожі
Перейти до описів статей

2.


    Касянчук, В. В.
    Сучасні тенденції у підготовці бакалаврів за спеціальністю «громадське здоро’я» з дисципліни «основи гігієни харчування» в Сумському державному університеті [Текст] = Сurrent trends in the preparation of bachelors of public health in the discipline "basics of food hygiene" at Sumy state university / В. В. Касянчук, О. М. Бергілевич, О. І. Сміянова // Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України. - 2019. - N 3. - С. 91-96


MeSH-головна:
ОБРАЗОВАНИЕ МЕДИЦИНСКОЕ -- EDUCATION, MEDICAL
Анотація: Мета: провести аналіз існуючої інформації в наукових виданнях щодо фахової підготовки бакалаврів за спеціальністю «Громадське здоров’я» з дисципліни «Основи гігієни харчування» для підтвердження актуальності питання та вдосконалення навчального процесу. Матеріали і методи. Використано бібліографічний, соціологічний та аналітичний методи. Результати. Дисципліна «Основи гігієни харчування», яку традиційно викладають у медичних закладах, потребує вдосконалення з урахуванням сучасних світових тенденцій. Це пов’язано з тим, що суспільство сьогодні стикається з більш складною ситуацією у харчуванні населення, ніж у ХХ столітті, коли основні зусилля були спрямовані на збільшення виробництва та якість продуктів. Але на сьогодні відбувається кардинальне переосмислення попередніх тенденцій щодо спрямування їх на комплекс заходів, які включають: запобігання захворюванням, пов’язаним із недостатнім або надмірним споживанням їжі; врахування усього ланцюга виробництва харчових продуктів «від поля до столу»; вирішення екологічних проблем; сприяння сталості середовища та життєдіяльності населення. Промислові викиди харчових виробництв та аграрного сектору вважають одними із основних екологічно шкідливих чинників, вони забруднюють воду, ґрунт, повітря та є суттєвим джерелом викидів вуглекислого газу в атмосферу. Все це негативно впливає на здоров’я населення. Харчові системи повинні діяти протягом усього ланцюга «від поля до столу» з екологічними обмеженнями, щоб зменшити негативний вплив на здоров’я населення та на екологію біосфери. Вирішувати ці питання потрібно у міждисциплінарному та міжсекторальному контексті. Важливо, щоб сучасна підготовка бакалаврів за спеціальністю «Громадське здоров’я» ґрунтувалась на вдосконаленій дисципліні «Основи гігієни харчування» з формуванням комплексних знань щодо гігієни харчування, екології, стійкості харчової системи та безпечності харчових продуктів вздовж усього харчового ланцюга. Висновки. Підготовку бакалаврів за спеціальністю «Громадське здоров’я» у Сумському державному університеті з дисципліни «Основи гігієни харчування» удосконалено з урахуванням міжнародного досвіду в цій галузі. Розроблено навчальну програму з цієї дисципліни на міждисциплінарній основі шляхом інтеграції екологічних та інших суміжних наук із науками про харчування
Дод.точки доступу:
Бергілевич, О. М.
Сміянова, О. І.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)