Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>A=Авдіюк, К. В.$<.>)
Общее количество найденных документов : 22
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-22 
1.


   
    Гідролітична активність мікроорганізмів, виділених з екосистем узбережжя Мертвого моря [Текст] / Л. Д. Варбанець [та ін.] // Мікробіологічний журнал : Наук. журн. - 2014. - № 1. - С. 16-20


MeSH-главная:
ПЕПТИД-ГИДРОЛАЗЫ -- PEPTIDE HYDROLASES (выделение и очистка, метаболизм)
АЛЬФА-АМИЛАЗЫ -- ALPHA-AMYLASES (выделение и очистка, метаболизм)
РАМНОЗА -- RHAMNOSE (выделение и очистка, классификация)
ВОДА МОРСКАЯ -- SEAWATER (микробиология)
Доп.точки доступа:
Варбанець, Л. Д.
Мацелюх, О. В.
Авдіюк, К. В.
Гудзенко, О. В.
Нідялкова, Н. А.
Романовська, В. О.
Таширев, О. Б.

Свободных экз. нет

Найти похожие

2.


   
    Фізико-хімічні властивості ?-амілази Achromobacter sp. 7а [Текст] / К. В. Авдіюк [та ін.] // Мікробіол. журн. - 2016. - Т. 78, № 1. - С. 23-32


MeSH-главная:
АЛЬФА-АМИЛАЗЫ -- ALPHA-AMYLASES (химия)
ACHROMOBACTER -- ACHROMOBACTER
ФЕРМЕНТЫ -- ENZYMES (выделение и очистка, химия)
Доп.точки доступа:
Авдіюк, К. В.
Варбанець, Л. Д.
Зелена, П. П.
Шепелевич, В. В.

Свободных экз. нет

Найти похожие

3.


    Авдіюк, К. В.
    Вплив іонів металів та хімічних реагентів на активність а-амілази Achromobacter sp. 7а [Текст] / К. В. Авдіюк, Л. Д. Варбанець // Мікробіол. журн. - 2016. - Т. 78, № 2. - С. 21-32


MeSH-главная:
ACHROMOBACTER -- ACHROMOBACTER (химия)
ФОТОХИМИЧЕСКИЕ ПРОЦЕССЫ -- PHOTOCHEMICAL PROCESSES
ДЕТЕРГЕНТЫ -- DETERGENTS (химия)
Аннотация: Вивчено вплив катіонів та аніонів на активність ?-амілази Achromobacter sp. 7а. Показано, що досліджений фермент стійкий до дії більшості аніонів, однак чутливий до ряду катіонів. Найбільш істотний інгібувальний вплив на активність ?-амілази Achromobacter sp. 7а виявили іони Hg2+, Al3+, Fe3+, Cu2+ і Ag+. Зниження активності ?-амілази Achromobacter sp. 7а у присутності ЕДТА і ЕГТА свідчить про наявність у її структурі іонів металу. Суттєву роль у функціонуванні даного ферменту відіграють карбоксильні і сульфгідрильні групи, про що свідчить його інгібування 1-[3-(диметиламіно)пропіл]-3-етилкарбодіімід метіодидом і п-хлормеркурібензоатом відповідно. ?-Амілаза Achromobacter sp. 7а не містить в активному центрі імідазольну групу гістидину, на відміну від більшості відомих глікозидаз. Досліджений фермент виявив високу стійкість до Твіну-20, сечовини і пероксиду водню, що робить його конкурентноспроможним з раніше описаними ?-амілазами.
Доп.точки доступа:
Варбанець, Л. Д.

Свободных экз. нет

Найти похожие

4.


   
    Вплив синтетичних похідних порфіринів і флуорену та поверхнево-активних речовин на активність і біосинтез α-амілази Bacillus subtilis 147 [Текст] / К. В. Авдіюк [та ін.] // Мікробіологічний журнал : Наук. журн. - 2015. - Т. 77, № 1. - С. 26-32 . - ISSN 0201-8462


MeSH-главная:
ПОВЕРХНОСТНО-АКТИВНЫЕ ВЕЩЕСТВА -- SURFACE-ACTIVE AGENTS
АЛЬФА-АМИЛАЗЫ -- ALPHA-AMYLASES (биосинтез)
СЕННАЯ ПАЛОЧКА -- BACILLUS SUBTILIS
ПОРФИРИНЫ -- PORPHYRINS (биосинтез)
ФЛУОРЕНЫ -- FLUORENES
Доп.точки доступа:
Авдіюк, К. В.
Варбанець, Л. Д.
Філіппова, Т. О.
Жиліна, З. І.
Ішков, Ю. В.
Карпенко, О. В.
Шульга, О. М.

Свободных экз. нет

Найти похожие

5.


   
    Вплив координаційних сполук германію (IV) та стануму (IV) на активність деяких гліколітичних і протеолітичних ферментів мікроорганізмів [Текст] / Л. Д. Варбанець [та ін.] // Мікробіологічний журнал : Наук. журн. - 2014. - Т. 76, № 6. - С. 11-18. - Библиогр. в конце ст. . - ISSN 0201-8462


MeSH-главная:
ПОЧВЫ МИКРОБИОЛОГИЯ -- SOIL MICROBIOLOGY
ГЕРМАНИЙ -- GERMANIUM (выделение и очистка, метаболизм, химия)
ОЛОВА СОЕДИНЕНИЯ -- TIN COMPOUNDS (выделение и очистка, метаболизм, химия)
ПЕПТИД-ГИДРОЛАЗЫ -- PEPTIDE HYDROLASES (метаболизм, фармакокинетика)
Доп.точки доступа:
Варбанець, Л. Д.
Мацелюх, О. В.
Нідялкова, Н. А.
Гудзенко, О. В.
Авдіюк, К. В.
Шматкова, Н. В.
Сейфулліна, І. Й.

Свободных экз. нет

Найти похожие

6.


    Авдіюк, К. В.
    Мікробні α-амілази: фізико-хімічні властивості, субстрактна специфічність та доменна структура [Текст] / К. В. Авдіюк, Л. Д. Варбанець // Український біохімічний журнал : Науч.-теорет.журн. - 2013. - Т. 85, № 4. - С. 5-19. - Библиогр. в конце ст. . - ISSN 0201-8470


MeSH-главная:
АЛЬФА-АМИЛАЗЫ -- ALPHA-AMYLASES (анализ, биосинтез)
СУБСТРАТНАЯ СПЕЦИФИЧНОСТЬ -- SUBSTRATE SPECIFICITY
КАТАЛИТИЧЕСКИЙ ДОМЕН -- CATALYTIC DOMAIN
Доп.точки доступа:
Варбанець, Л. Д.

Свободных экз. нет

Найти похожие

7.


    Авдіюк, К. В.
    Оптимізація умов культивування Bacillus subtilis147 - продуцента альфа-амілази [Текст] / К. В. Авдіюк, Л. Д. Варбанець // Мікробіологічний журнал. - 2008. - Т. 70, № 1. - С. 10-16

Рубрики: Альфа-амилаза--анал--биосинт--физиол

Доп.точки доступа:
Варбанець, Л. Д.

Свободных экз. нет

Найти похожие

8.


   
    Кератинолітична активність антарктичних штамів бактерій [Текст] / K. B. Авдіюк [та ін.] // Мікробіологічний журнал. - 2020. - Том 82, N 2. - С. 14-21


MeSH-главная:
МОЛЛЮСКИ -- MOLLUSCA (микробиология)
КЕРАТИНЫ -- KERATINS (биосинтез)
ПСЕВДОМОНАДЫ -- PSEUDOMONAS (рост и развитие)
ФЛАВОБАКТЕРИИ -- FLAVOBACTERIUM (рост и развитие)
Аннотация: Щорічно в оточуюче середовище як побічний продукт агропромислової переробки потрапляють мільйони тонн кератинвмісної сировини у вигляді пір’я, вовни, волосся та ін., яка важко розщеплюється звичайними протеазами, такими як пепсин, трипсин і папаїн. Тому пошук ефективних продуцентів кератинолітичних ензимів, які змогли б розщепити ці важкодоступні білки, є актуальною темою досліджень. Мета. Дослідити здатність бактеріальних ізолятів, які були виділені з м’яких тканин і кишкової трубки молюсків Nacella сопсіппа, відібраних поблизу Української антарктичної станції «Академік Вернадський», виявити казеїнолітичну і кератинолітичну активності. Методи. Об’єктами досліджень були 21 бактеріальний ізолят. Культури вирощували на 4 рідких поживних середовищах, які відрізнялись за джерелом вуглецю і азоту, а також наявністю або відсутністю NaCl. Ензиматичні активності визначали у супернатанті культуральної рідини. Для визначення кератинолітичної і казеїнолітичної активності як субстрати використовували знежирене пір’я та казеїн відповідно. Висновки. За температури 28° С більша кількість культур синтезує ферменти з кератинолітичною активністю (від 1 до 9 Од/мл), однак за температури 19° С рівень цієї активності значно вищий (від 1 до 15 Од/мл). Показано, що лише 5 бактеріальних ізолятів при вирощуванні за температури 28° С виявляли казеїнолітичну активність на рівні від 0,011 до 0,074 Од/мл, в той час, як за температури 19° С значно більша кількість (10) культур її проявляла (від 0,01 до 0,082 Од/мл).
Доп.точки доступа:
Авдіюк, К. В.
Варбанець, Л. Д.
Березкіна, А. Є.
Утєвський, А. Ю.

Свободных экз. нет

Найти похожие

9.


    Авдіюк, К. В.
    Вплив іонів металів та специфічних хімічних реагентів на активність α-амілаз Aspergillus flavus var. Oryzae і Bacillus subtilis [Текст] / К. В. Авдіюк, Л. Д. Варбанець // Мікробіологічний журнал : Наук. журн. - 2015. - Т. 77, № 4. - С. 15-24. - Бібліогр. в кінці ст. . - ISSN 0201-8462


MeSH-главная:
АСПЕРГИЛЛ ЖЕЛТЫЙ -- ASPERGILLUS FLAVUS (выделение и очистка, метаболизм)
СЕННАЯ ПАЛОЧКА -- BACILLUS SUBTILIS (выделение и очистка, метаболизм)
АЛЬФА-АМИЛАЗЫ -- ALPHA-AMYLASES (биосинтез, метаболизм)
МЕТАЛЛЫ -- METALS (метаболизм)
ИОННЫЙ ОБМЕН -- ION EXCHANGE
Доп.точки доступа:
Варбанець, Л. Д.

Свободных экз. нет

Найти похожие

10.


   
    Кератинолітична і α-L-рамнозидазна активність бактеріальних ізолятів, виділених із черевоногих молюсків Nacella concinna (Nacellidae) - мешканців Антарктики [Текст] / Л. Д. Варбанець [та ін.] // Мікробіологічний журнал. - 2020. - Том 82, N 1. - С. 13-21


MeSH-главная:
МОЛЛЮСКИ -- MOLLUSCA (микробиология)
ФЕРМЕНТОВ АКТИВНОСТИ ОПРЕДЕЛЕНИЕ -- ENZYME ASSAYS (методы)
КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СРЕДЫ -- CULTURE MEDIA (химия)
Аннотация: Екстремофільні мікроорганізми, що мешкають в полярних районах Арктики й Антарктики, володіють адаптованою до холоду ферментною системою. Завдяки високій активності і стабільності при низьких температурах такі ферменти можуть використовуватися в промислових процесах, що має економічні переваги. Тому скринінг мікроорганізмів на наявність таких важливих в практичному відношенні ферментів, як протеолітичні і гліколітичні, є актуальною проблемою сьогодення. Мета. Виділити мікроорганізми з молюсків Nacella concinna (Strebel, 1908), які є поширеними мешканцями вод Антарктики, та виявити серед них продуценти протеолітичних і гліколітичних ферментів, зокрема α-L-рамнозидази. Методи. Загальну протеолітичну (казеїнолітичну) активність визначали методом Aнсона в модифікації Петрової, кератиназну активність продуктів гідролізу кератинвмісної сировини - за поглинанням в УФ при 280 нм, α-L-рамнозидазну активність - методом Davis. Результати. Показано, що із культуральних рідин 34 досліджених штамів 26 (76,4%) виявили кератинолітичну активність (КерА). Рівень КерА варіював від 1 до 4 U, як на середовищі з мальтозою і желатином у якості субстрату, так і на середовищі із додаванням пір’я як основного джерела вуглецю і азоту. Найвищу КерА (4 U) спостерігали в культуральних рідинах штамів 8а/1 і 8а/2, які були виділені з одного джерела – донних відкладень протоки Skua Creek (Аргентинські острови), глибина 10 м. Внаслідок скринінгу продуцентів α-L-рамнозидази серед 34 штамів була виявлена активність (від 0,0025 до 0,11 од/мг білка) у 8 штамів (23,5%), в той час як в культуральній рідині штамів 1/9 та 5/4 вона була слідовою. Максимальна α-L-рамнозидазна активність виявлена в культуральній рідині штамів 3/4 та 3/1 (0,11 та 0,095 од/мг білка, відповідно), які були ізольовані зі змиву раковин молюска з акваторії острову Уругвай (глибина 16 м), а також штаму 1/11 (0,085 од/мг білка), ізольованого із м’яких тканин того ж молюска. Висновки. Із молюсків Nacella concinna - мешканців вод Антарктики - виділено продуценти протеолітичних ( кератинолітичних) і гліколітичних (α-L-рамнозидаз) ферментів.
Доп.точки доступа:
Варбанець, Л. Д.
Березкіна, А. Є.
Авдіюк, К. В.
Гудзенко, О. В.
Булигіна, Т. В.
Хархота, М. А.
Утєвський, А. Ю.

Свободных экз. нет

Найти похожие

 1-10    11-20   21-22 
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)