Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Книги (1)Высшее образование (4)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>A=Вронська, Л. В.$<.>)
Общее количество найденных документов : 37
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-37 
1.


    Вронська, Л. В.
    Хроматографічний профіль гідроксикоричних кислот сухого екстракту пагонів чорниці [Текст] = Chromatographic profile of the hydroxycinnamic acids of bilberry shoots dry extract / Л. В. Вронська // Фармацевтичний часопис = Pharmaceutical review. - 2019. - N 4. - С. 5-18


MeSH-главная:
ЧЕРНИКА -- HUCKLEBERRY PLANT
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
КОФЕЙНЫЕ КИСЛОТЫ -- CAFFEIC ACIDS
ХРОМАТОГРАФИЯ ЖИДКОСТНАЯ -- CHROMATOGRAPHY, LIQUID
Аннотация: Для ідентифікації сухого екстракту пагонів чорниці доцільно застосувати метод хроматографічного «відбитка» шляхом виявлення у ВЕРХ-профілях екстракту, отриманого при довжині хвилі детектування 270 і 330 нм хлорогенової, кофейної, невідомої гідроксикоричної (відносний час утримування 4,2 відносно хлорогенової кислоти) та похідних транс-п-кумарової кислот. Одночасно з дослідженням ВЕРХ профілів необхідне порівняння спектрів поглинання речовин із відповідними часами утримування. Зважаючи на високий вміст окремих гідроксикоричних кислот (хлорогенової, кофейної), вміст окремо взятої кислоти чи/або суми гідроксикоричних кислот, у перерахунку на хлорогенову, необхідно обрати як один із кількісних критеріїв якості сухого екстракту
The chromatographic "fingerprinting" method is advisable to use to identify the bilberry shoots dry extract by detecting the chlorogenic, caffeic, unknown hydroxycinnamic (relative retention time and 4.2 relative the chlorogenic acid) and derivatives of the trans-p-coumaric acids in its HPLC profiles, obtained at a detection wavelength of 270 and 330 nm. The comparison of the absorption spectra of the substances with the corresponding retention times is necessary simultaneously with the HPLC profiles studies. Due to the high content of individual hydroxycinnamic acids (chlorogenic, caffeic), the content of a single acid or of the hydroxycinnamic acids amount, in terms of chlorogenic acid, should be selected as one of the quantitative criteria for the quality of the dry extract
Свободных экз. нет

Найти похожие

2.


   
    Вплив концентрації етанолу в екстрагенті на флавоноїдний профіль витягу із листя шовковиці білої і його цукрознижувальну дію [Текст] = The influence of the ethanol content in the extractant on flavonoids profile of the mulberry white leaves extracts and its sugar-lowering effect / Л. В. Вронська [та ін.] // Фармацевтичний часопис = Pharmaceutical review. - 2020. - N 1. - С. 5-13


MeSH-главная:
ГИПОГЛИКЕМИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА -- HYPOGLYCEMIC AGENTS
ШЕЛКОВИЦА -- MORUS
ЭТАНОЛ -- ETHANOL
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
Аннотация: Хроматографічний профіль спиртових витягів із листя шовковиці білої містить рутин, ізокверцитрин, кемпферол-3-О-глюкозид і кверцитрин. З підвищенням концентрації етанолу в екстрагенті зростає вміст флавоноїдів, а екстрагенти із вмістом етанолу 70–80 % (об/об) є найбільш ефективними для вилучення флавоноїдів. Сухі екстракти, отримані на основі досліджуваних витягів, істотно знижують рівень глюкози в крові тварин в експерименті на моделі «глюкозного навантаження»
The chromatographic profile of the alcoholic extracts from the mulberry white leaves contains rutin, isoquercitrin, kaempferol-3-O-glucoside and quercitrin. With increasing of the ethanol concentration in the extractant, the content of flavonoids increases, and the extractants with the ethanol content of 70–80 % (v/v) are the most effective for the extraction of flavonoids. The dry extracts obtained on the investigated extracts basis the significantly reduce the glucose level in the blood of the animals in the ‘glucose load” experiment
Доп.точки доступа:
Вронська, Л. В.
Дуб, А. І.
Демид, А. Є.
Грошовий, Т. А.
Кліщ, І. М.

Свободных экз. нет

Найти похожие

3.


    Вронська, Л. В.
    Вивчення агліконів флавоноїдів сухого екстракту листя шовковиці білої методом високоефективної рідинної хроматографії [Текст] = Study of flavonoid aglicones of the mulberry white leaves dry extract by the HPLC method / Л. В. Вронська // Медична та клінічна хімія. - 2020. - Том 22, N 4. - С. 83-90


MeSH-главная:
ФЛАВАНОНЫ -- FLAVANONES
ХРОМАТОГРАФИЯ -- CHROMATOGRAPHY
РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
Аннотация: Флавоноїди шовковиці білої представлені різними глікозидами, що ускладнює стандартизацію за їх вмістом як сировини, так і її екстрактів. Зважаючи на різноманітність глікозидних форм флавоноїдів, присутність інших речовин фенольної природи, які за аналітико-функціональними властивостями подібні до флавоноїдів, спектрофотометричне визначення останніх є утрудненим
The flavonoids of the white mulberry leaves are represented by various glycosides, which complicate the standardization of their content of both – raw materials and its extracts. The spectrophotometric determination of flavonoids is difficult due to the variety of glycosides forms of flavonoids, and the presence of other phenolic nature substances, which have the similar to flavonoids analytical properties
Свободных экз. нет

Найти похожие

4.


    Вронська, Л. В.
    Розробка спектрофотометричної методики визначення флавоноїдів у пагонах чорниці звичайної [Текст] = Development of spectrophotometric method of flavonoids determination in bilberry shoots / Л. В. Вронська // Фармацевтичний часопис. - 2018. - N 4. - С. 49-56


MeSH-главная:
ЧЕРНИКА -- HUCKLEBERRY PLANT
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
СПЕКТРОФОТОМЕТРИЯ -- SPECTROPHOTOMETRY
Аннотация: Розроблено спектрофотометричну методику кількісного визначення флавоноїдів у сировині пагонів чорниці звичайної. Здійснено кількісне визначення вмісту флавоноїдів у 17 зразках сировини різного походження. Для оцінки якості пагонів чорниці запропоновано ввести додатковий показник «Вміст флавоноїдів» з критерієм – не менше 0,6% флавоноїдів у перерахунку на рутин і суху сировину
Свободных экз. нет

Найти похожие

5.


    Вронська, Л. В.
    Хроматографічні профілі флавоноїдів і гідроксикоричних кислот вітчизняних зразків лікарської рослинної сировини листя шовковиці білої [Текст] = Flavonoids and hydroxycinnamic acids chromatographic profiles of domestic raw materials samples of mulberry white leaves / Л. В. Вронська, А. Є. Демид // Фармацевтичний часопис. - 2019. - N 2. - С. 5-15


MeSH-главная:
РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
МЕДИЦИНА РАСТИТЕЛЬНАЯ -- HERBAL MEDICINE
ФАРМАКОЛОГИЯ -- PHARMACOLOGY
ХРОМАТОГРАФИЯ -- CHROMATOGRAPHY
Аннотация: Отримані ТШХ- і ВЕРХ- хроматографічні профілі флавоноїдів і гідроксикоричних кислот є аналогічними для різних зразків і можуть бути використані для розробки методик ідентифікації ЛРС листя шовковиці білої та засобів на її основі. Рутин, ізокверцитрин, кемпферол-3-O-β-D-глюкозид і хлорогенову кислоту слід обрати активними маркерами при наступній розробці методик ідентифікації даної ЛРС методом “хроматографічного відбитка”
The obtained TLC and HPLC chromatographic profiles of flavonoids and hydroxycinnamic acids are similar for various samples and can be used to develop methods for identifying of mulberry white leaves plant material and dugs with it. Rutin, isoquercitrin, kaempferol-3-O-β-D-glucoside and chlorogenic acid should be selected as active markers for the subsequent development of methods for identification this plant material using the "chromatographic fingerprinting" method
Доп.точки доступа:
Демид, А. Є.

Свободных экз. нет

Найти похожие

6.


    Вронська, Л. В.
    Розробка спектрофотометричної методики визначення флавоноїдів у сухому екстракті пагонів чорниці [Текст] = Development of spectrophotometric method of flavonoids determination in the bilberry shoots dry extract / Л. В. Вронська, І. Б. Івануса // Фармацевтичний часопис. - 2019. - N 3. - С. 43-50


MeSH-не главная:
РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
ФАРМАЦЕВТИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА ВСПОМОГАТЕЛЬНЫЕ -- PHARMACEUTIC AIDS
Аннотация: Розроблено спектрофотометричну методику кількісного визначення флавоноїдів у сухому екстракті пагонів чорниці, яка дозволяє уникнути впливу гідроксикоричних кислот, присутніх в екстракті в значній кількості. Проведено вивчення лінійності, прецизійності і правильності методики в діапазоні 1,232 – 15,400 мкг кверцетину в 1мл кінцевого вимірюваного розчину (20 – 250 % від очікуваного вмісту), результати якого вказують на придатність методики для визначення вмісту флавоноїдів у сухому екстракті пагонів чорниці
A spectrophotometric method for quantitative determination of flavonoids in the bilberry shoots dry extract has been developed, which avoids the influence of hydroxycinnamic acids presented in the extract in a significant amount. The linearity, precision and accuracy of the procedure were studied in the range of 1,232-15,400 µg of quercetin in 1 ml of the final measured solution (20-250% of the expected content), the results of which indicate the suitability of the method for determining the content of flavonoids in the bilberry shoots dry extract
Доп.точки доступа:
Івануса, І. Б.

Свободных экз. нет

Найти похожие

7.


    Вронська, Л. В.
    Вивчення амінокислотного складу сухого екстракту хмелю шишок [Текст] = Study of amino acid composition of the hop strobile dry extract / Л. В. Вронська // Фармацевтичний часопис. - 2021. - N 4. - С. 12-18


MeSH-главная:
АМИНОКИСЛОТЫ -- AMINO ACIDS
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
ГЛУТАМИН -- GLUTAMINE
ХМЕЛЬ -- HUMULUS
Аннотация: Хроматографічним методом (ВЕРХ) вивчено склад амінокислот у вільному і зв’язаному стані в сухому екстракті хмелю шишок. Загальний вміст амінокислот коливається у межах 3,2–3,5 %, з яких – 1,0–1,2 % у вільному стані
Свободных экз. нет

Найти похожие

8.


   
    Дослідження зі стандартизації золототисячника малого трави сухого екстракту [Текст] = Research on standardization of the centaurium erythraea herb dry extract / Л. В. Вронська [та ін.] // Фармацевтичний часопис. - 2022. - N 1. - С. 66-73


MeSH-главная:
СТАНДАРТЫ КОНТРОЛЬНЫЕ -- REFERENCE STANDARDS
ЗОЛОТОТЫСЯЧНИК -- CENTAURIUM
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
ХРОМАТОГРАФИЯ -- CHROMATOGRAPHY
СПЕКТРОФОТОМЕТРИЯ -- SPECTROPHOTOMETRY
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
ИРИДОИДНЫЕ ГЛИКОЗИДЫ -- IRIDOID GLYCOSIDES
Аннотация: Матеріал дослідження – сухий екстракт, отриманий методом дробної мацерації з золототисячника малого трави; екстрагент – етанол (70 %, об/об), співвідношення сировина – екстрагент – 1:10, кратність екстрагування – 5, тривалість одного екстрагування – 24 год; концентрування рідкого витягу – з ротаційним випарювачем за температури 50 °С; висушування – за температури 45–50 °С у сушильній шафі; DER – (3,5–4,5) : 1. Дослідження здійснювали методом тонкошарової хроматографії, кількісне визначення флавоноїдів – спектрофотометрично
У проєкт специфікації золототисячника малого трави сухого екстракту запропоновано внести ТШХ-методики ідентифікації глікозидів секоіридоїдів і флавоноїдів та спектрофотометричну методику кількісного визначення флавоноїдів
The dry extract obtained by the fractional maceration method of Centaurium Erythraea herb was like research material; extractant – ethanol (70%, v / v), the ratio of raw materials – extractant was 1:10, the extraction rate – 5, the duration of the one extraction – 24 hours; concentration of liquid extract was performed with a rotary evaporator at 50 ° C temperature; drying – at a temperature of 45-50 ° C in an oven; DER - (3,5-4,5): 1. Qualitative studies were performed by thin layer chromatography, quantitative determination of flavonoids - spectrophotometrically
It is proposed to include TLC methods for the secoyridoids and flavonoids identification and spectrophotometric methods for the flavonoids quantitative determination in the draft specification for the Centaurium Erythraea herb dry extract
Доп.точки доступа:
Вронська, Л. В.
Регалова, І. А.
Михалків, М. М.
Демид, А. Є.
Івануса, І. Б.

Свободных экз. нет

Найти похожие

9.


    Вронська, Л. В.
    Вивчення амінокислотного профілю сировини листя шовковиці білої та сухого екстракту на його основі [Текст] = Study of amino acid profile of white mulberry leaves raw material and dry extract based on it / Л. В. Вронська // Фармацевтичний часопис. - 2021. - N 1. - С. 14-22. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-главная:
ШЕЛКОВИЦА -- MORUS (действие лекарственных препаратов, химия)
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS (выделение и очистка, фармакология, химия)
АМИНОКИСЛОТЫ -- AMINO ACIDS (выделение и очистка, действие лекарственных препаратов, химия)
Аннотация: Чотири зразки сировини листя шовковиці білої були зібрані у Волинській, Миколаївській і Тернопільській областях, один зразок був придбаний як дієтична добавка «Morwa biała» (APTEO NATURA, Польща). Сухий екстракт листя шовковиці білої отримували із сировини вітчизняного походження методом дробної мацерації, застосовуючи етанол (80–60 %, об/об). Дослідження якісного і кількісного складу сировини листя шовковиці білої та екстракту на його основі здійснювали методом високоефективної рідинної хроматографії
Методом ВЕРХ вивчено амінокислотні профілі п’яти зразків листя шовковиці білої. Встановлено, що склад є достатньо однорідним, а загальний вміст коливається в межах 4,09-4,67 %. 2. 13 амінокислот, які перебувають у вільному стані, з яких 5 – незамінні та 2 – частково незамінні, ідентифіковано у сухому екстракті листя шовковиці білої. Визначено вміст вільних амінокислот в екстракті – 0,72 % і загальний вміст вільних та зв’язаних амінокислот – 1,99 %. 3. При дослідженні стабільності, встановленні умов зберігання та терміну придатності сировини і сухого екстракту листя шовковиці білої необхідно враховувати присутність вільних і зв’язаних амінокислот
Свободных экз. нет

Найти похожие

10.


    Вронська, Л. В.
    Верх-дослідження англіконів флавоноїдів сухого екстакту пагонів чорниці [Текст] = Hplc-research of the flavonoid aglycones of bilberry shoots dry extract / Л. В. Вронська // Фармацевтичний часопис. - 2020. - N 3. - С. 5-14


MeSH-главная:
ФАРМАЦЕВТИЧЕСКИЕ ПРЕПАРАТЫ -- PHARMACEUTICAL PREPARATIONS
ФЛАВАНОНЫ -- FLAVANONES
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
Аннотация: Агліконовий профіль флавоноїдів сухого екстракту пагонів чорниці представлений трьома сполуками – кверцетином, мірицетином і кемпферолом, вміст кверцетину є найвищим, а кемпферолу – найнижчим. Кількісне визначення вмісту агліконів (поокреме/сумарне) методом ВЕРХ запропоновано застосовувати як показник якості сухого екстракту пагонів чорниці
The aglycones profile of flavonoids of bilberry shoots dry extract is represented by three compounds – quercetin, myricetin and kaempferol, the content of quercetin is the highest, and kaempferol – the lowest. Quantitative determination of the aglycones content (separately / total) by HPLC is proposed to be used as an indicator of the quality of the bilberry shoots dry extract
Свободных экз. нет

Найти похожие

 1-10    11-20   21-30   31-37 
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)