Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>A=Гармашева, І. Л.$<.>)
Общее количество найденных документов : 35
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-35 
1.


   
    Ідентифікація пробіотичних штамів молочнокислих бактерій / Т. М. Лясковський [та ін.] // Мікробіологічний журнал. - 2008. - Т. 70, № 6. - С. 3-9

Рубрики: Лактобациллы--класс

Доп.точки доступа:
Лясковський, Т. М.
Підгорський, В. С.
Коваленко, Н. К.
Гармашева, І. Л.
Мучник, Ф. В.

Свободных экз. нет

Найти похожие

2.


    Гармашева, І. Л.
    Адгезія різних видів молочнокислих бактерій залежно від групи крові системи АВО [Текст] / І. Л. Гармашева, Н. К. Коваленко // Мікробіологічний журнал. - 2006. - Т. 68, № 5. - С. 62-68

Рубрики: Бактериальная адгезия--генет--иммунол

   Лактобациллы--генет--иммунол


   Группы крови, система АВ0--генет--иммунол


Доп.точки доступа:
Коваленко, Н. К.

Свободных экз. нет

Найти похожие

3.


    Гармашева, І. Л.
    Антагоністичні властивості ентерококів, виділених із шлунково-кишкового тракту довгожителів / І. Л. Гармашева, Н. К. Коваленко // Мікробіологічний журнал. - 2008. - Т. 70, № 4. - С. 31-39

Рубрики: Энтерококки--престарелые--физиол

   Желудочно-кишечный тракт--престарелые--микроб


   Долголетие--физиол


Доп.точки доступа:
Коваленко, Н. К.

Свободных экз. нет

Найти похожие

4.


    Василюк, О. М.
    Антагоністичні властивості штамів Lactobacillus plantarum, ізольованих із традиційних ферментованих продуктів України [Текст] / О. М. Василюк, Н. К. Коваленко, І. Л. Гармашева // Мікробіологічний журнал : Наук. журн. - 2014. - № 3. - С. 24-30. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-главная:
LACTOBACILLUS PLANTARUM -- LACTOBACILLUS PLANTARUM (рост и развитие, цитология)
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (классификация, микробиология)
Доп.точки доступа:
Коваленко, Н. К.
Гармашева, І. Л.

Свободных экз. нет

Найти похожие

5.


    Гармашева, І. Л.
    Антибіотикочутливість ентерококів, виділених із шлунково-кишкового тракту довгожителів [Текст] / І. Л. Гармашева, Н. К. Коваленко // Мікробіологічний журнал. - 2008. - Т. 70, № 1. - С. 45-51

Рубрики: Желудочно-кишечный тракт--престарелые--микроб

   Энтерококки--действ преп


   Микробной чувствительности тесты


Доп.точки доступа:
Коваленко, Н. К.

Свободных экз. нет

Найти похожие

6.


    Гармашева, І. Л.
    Біологічні властивості ентерококів і лактококів, ізольованих з традиційних кисломолочних продуктів України [Текст] / І. Л. Гармашева, Н. К. Коваленко, Л. Т. Олещенко // Мікробіологічний журнал. - 2020. - Том 82, N 1. - С. 22-32


MeSH-главная:
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS (микробиология)
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY (выделение и очистка)
ЭНТЕРОКОККИ -- ENTEROCOCCUS (рост и развитие)
ЛАКТОКОККИ -- LACTOCOCCUS (рост и развитие)
ЛЕКАРСТВЕННАЯ УСТОЙЧИВОСТЬ У МИКРООРГАНИЗМОВ -- DRUG RESISTANCE, MICROBIAL
МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ -- MICROBIOLOGICAL TECHNIQUES (методы)
Аннотация: Мета. Метою роботи було вивчити біологічні властивості штамів ентерококів, що були ізольовані з традиційних кисломолочних продуктів та оцінити їх потенціал як заквасочних культур в порівнянні зі штамами лактококів. Методи. Здатність до росту при різних температурах та стійкість до NaCl визначали з використанням традиційних мікробіологічних методів. Рівень кислотоутворення визначали за зміною рН молока через 6 і 8 год культивування при температурі 30°C. Результати. Здатність до росту при 10°С виявили 66,3% штамів ентерококів і 73,4% штамів лактококів, до росту при 45°С – 30,8% і 15,0% штамів відповідно. Стійкість до 6,5% NaCl була притаманна лише 10,3% штамів ентерококів і 3,5% – лактококів. Штами ентерококів, стійкі до 6,5% NaCl, найчастіше були ізольовані зі зразків бринзи, найрідше – зі сквашеного молока. Стійкі до 6,5% NaCl лактококи були виділені з сиру кисломолочного і бринзи. Швидкі кислотоутворювачі були виявлені як серед лактококів (44% штамів), так і серед ентерококів (15% штамів). Співставлення визначених раніше профілів антибіотикорезистентності штамів ентерококів з даними щодо їх швидкості кислотоутворення показало, що серед штамів ентерококів, перспективних як заквасочні культури, лише три штами (8,4%) виду E. durans були стійкими до 1–2 препаратів – інгібіторів транскрипції і синтезу нуклеїнових кислот, 52,8% штамів були резистентними до 2–8 препаратів – інгібіторів синтезу білка і нуклеїнових кислот, а 38,8 % – були стійкими до 4–9 антибіотиків, різних за механізмом дії, включаючи ванкоміцин. Висновки. За інтенсивністю кислотоутворення культури ентерококів аналогічні лактококам, що свідчить про можливість їх використання у приготуванні кисломолочних продуктів. Стійкість досліджених штамів ентерококів до антибіотиків не відповідає вимогам до промислових штамів і вказує на необхідність обов’язкового дослідження наявності факторів вірулентності, зокрема, антибіотикорезистентності, у потенційно заквасочних культур.
Доп.точки доступа:
Коваленко, Н. К.
Олещенко, Л. Т.

Свободных экз. нет

Найти похожие

7.


   
    Взаємодія клітин штаму Lactobacillus plantarum 337Д УКМ В-2627 з глинистими мінералами in vitro [Текст] / І. Л. Гармашева [та ін.] // Мікробіол. журн. - 2016. - Том 78, N 4. - С. 11-24


MeSH-главная:
ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS (выделение и очистка)
СПЕКТРОФОТОМЕТРИЯ ИНФРАКРАСНАЯ -- SPECTROPHOTOMETRY, INFRARED (использование)
БЕНТОНИТ -- BENTONITE (химия)
Доп.точки доступа:
Гармашева, І. Л.
Коваленко, Н. К.
Підгорський, В. С.
Лівінська, О. П.
Войчук, С. І.
Олещенко, Л. Т.
Томила, Т. В.
Лобунець, Т. Ф.

Свободных экз. нет

Найти похожие

8.


   
    Виділення та ідентифікація бактерій роду Lactobacillus з ферментованих продуктів різних регіонів України [Текст] / О. М. Василюк [та ін.] // Мікробіологічний журнал : Наук. журн. - 2014. - № 2. - С. 3-9


MeSH-главная:
ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (классификация)
ФЕРМЕНТЫ -- ENZYMES (выделение и очистка)
Доп.точки доступа:
Василюк, О. М.
Коваленко, Н. К.
Гармашева, І. Л.
Олещенко, Л. Т.

Свободных экз. нет

Найти похожие

9.


    Гармашева, І. Л.
    Видова ідентифікація ентерококів [Текст] / І. Л. Гармашева, Η. Κ. Коваленко, Л. Б. Зелена // Мікробіологічний журнал. - 2009. - Т. 71, № 2. - С. 3-12

Рубрики: Энтерококки--класс

Доп.точки доступа:
Коваленко, Н. К.
Зелена, Л. Б.

Свободных экз. нет

Найти похожие

10.


   
    Вплив кріоконсервації на життєздатність та біологічні властивості молочнокислих бактерій кріоконсервації на життєздатність та біологічні властивості молочнокислих бактерій [Текст] / Н. К. Коваленко [та ін.] // Мікробіологічний журнал. - 2017. - Том 79, N 5. - С. 3-12


MeSH-главная:
КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION (методы)
ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS (рост и развитие)
МИКРОБОВ ЖИЗНЕСПОСОБНОСТЬ -- MICROBIAL VIABILITY
ЛЕКАРСТВЕННАЯ УСТОЙЧИВОСТЬ У БАКТЕРИЙ -- DRUG RESISTANCE, BACTERIAL (действие лекарственных препаратов)
АНТИМИКРОБНЫЕ ДИСКО-ДИФФУЗИОННЫЕ ТЕСТЫ -- DISK DIFFUSION ANTIMICROBIAL TESTS (методы)
Аннотация: Мета. Вивчення впливу кріоконсервації на життєздатність та біологічні властивості пробіотичного штаму Lactobacillus plantarum 337Д УKM В-2627 та підбір для нього найефективнішого режиму кріозаморозки. Методи. Життєздатність лактобацил визначали методом серійних розведень, кислотоутворювальну активність — за оцінкою титрованої кислотності при рості в молоці, чутливість до антибіотиків — диско-дифузійним методом. Результати. Встановлено, що на ступінь виживання, антибіотикочутливість та кислото-утворювальні властивості штаму Lactobacillus plantarum 337Д впливає як склад середовища заморозки, так і режим кріоконсервації. У переважній більшості варіантів кріозаморозки відзначалося зростання кислотоутворювальної здатності кріоконсервованих бактерій та підвищення чутливості до дії антибіотиків. Висновки. Оптимальні показники було отримано при використанні суміші бактерійних клітин із сахарозо-желатиновим наповнювачем у співвідношенні 17:3 (v/v) шляхом заморожування зануренням в рідкий азот та 5 °С/хв до -40°С із подальшим зануренням в рідкий азот. Життєздатність, кислотоутворювальна активність та антибіотикочутливість штаму L. plantarum 337Д залишалися найстабільнішими при використанні суміші бактерійних клітин із сахарозо-желатиновим наповнювачем та середовищем MRS у співвідношенні 1:1:2 (v/v) при швидкості заморожування 40 °С/хв.
Доп.точки доступа:
Коваленко, Н. К.
Гармашева, І. Л.
Лівінська, О. П.
Олещенко, Л. Т.

Свободных экз. нет

Найти похожие

 1-10    11-20   21-30   31-35 
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)