Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
Формат представления найденных документов:
полный информационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>A=Гармашева, І. Л.$<.>)
Общее количество найденных документов : 35
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-35 
1.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Лясковський Т. М., Підгорський В. С., Коваленко Н. К., Гармашева І. Л., Мучник Ф. В.
Заглавие : Ідентифікація пробіотичних штамів молочнокислих бактерій
Место публикации : Мікробіологічний журнал. - 2008. - Т. 70, № 6. - С. 3-9 (Шифр МУ14/2008/70/6)
Предметные рубрики: Лактобациллы-- класс
Найти похожие

2.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Василюк О. М., Коваленко Н. К., Гармашева І. Л.
Заглавие : Антагоністичні властивості штамів Lactobacillus plantarum, ізольованих із традиційних ферментованих продуктів України
Место публикации : Мікробіологічний журнал: Наук. журн./ НАН України, Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Національний аграрний ун-т, Нац.аграр.ун-т . - Київ, 2014. - № 3. - С. 24-30 (Шифр МУ14/2014/3)
Примечания : Библиогр. в конце ст.
MeSH-главная: LACTOBACILLUS PLANTARUM -- LACTOBACILLUS PLANTARUM
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Найти похожие

3.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Василюк О.М., Коваленко Н.К., Гармашева І.Л.
Заглавие : Фізіолого-біохімічні властивості штамів actobacillus Plantrum, ізольованих із традиційних ферментованих продуктів різних регіонів України
Место публикации : Мікробіологічний журнал: Наук. журн./ НАН України, Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Національний аграрний ун-т, Нац.аграр.ун-т. - Київ, 2014. - Т. 76, № 5. - С. 2-8. - ISSN 0201-8462 (Шифр МУ14/2014/76/5). - ISSN 0201-8462
Примечания : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-главная: LACTOBACILLUS PLANTARUM -- LACTOBACILLUS PLANTARUM
ЛЕКАРСТВЕННАЯ УСТОЙЧИВОСТЬ У МИКРООРГАНИЗМОВ -- DRUG RESISTANCE, MICROBIAL
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
Найти похожие

4.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Гармашева І. Л., Коваленко Н. К., Підгорський В. С., Лівінська О. П., Войчук С. І., Олещенко Л. Т., Томила Т. В., Лобунець Т. Ф.
Заглавие : Взаємодія клітин штаму Lactobacillus plantarum 337Д УКМ В-2627 з глинистими мінералами in vitro
Место публикации : Мікробіол. журн. - К., 2016. - Том 78, N 4. - С. 11-24 (Шифр МУ14/2016/78/4)
MeSH-главная: ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS
СПЕКТРОФОТОМЕТРИЯ ИНФРАКРАСНАЯ -- SPECTROPHOTOMETRY, INFRARED
БЕНТОНИТ -- BENTONITE
Найти похожие

5.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Василюк О. М., Коваленко Н. К., Гармашева І. Л., Олещенко Л. Т.
Заглавие : Виділення та ідентифікація бактерій роду Lactobacillus з ферментованих продуктів різних регіонів України
Место публикации : Мікробіологічний журнал: Наук. журн./ НАН України, Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Національний аграрний ун-т, Нац.аграр.ун-т . - Київ, 2014. - № 2. - С. 3-9 (Шифр МУ14/2014/2)
MeSH-главная: ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ФЕРМЕНТЫ -- ENZYMES
Найти похожие

6.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Коваленко Н. К., Гармашева І. Л., Лівінська О. П., Олещенко Л. Т.
Заглавие : Вплив кріоконсервації на життєздатність та біологічні властивості молочнокислих бактерій кріоконсервації на життєздатність та біологічні властивості молочнокислих бактерій
Место публикации : Мікробіологічний журнал. - К., 2017. - Том 79, N 5. - С. 3-12 (Шифр МУ14/2017/79/5)
MeSH-главная: КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION
ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS
МИКРОБОВ ЖИЗНЕСПОСОБНОСТЬ -- MICROBIAL VIABILITY
ЛЕКАРСТВЕННАЯ УСТОЙЧИВОСТЬ У БАКТЕРИЙ -- DRUG RESISTANCE, BACTERIAL
АНТИМИКРОБНЫЕ ДИСКО-ДИФФУЗИОННЫЕ ТЕСТЫ -- DISK DIFFUSION ANTIMICROBIAL TESTS
Аннотация: Мета. Вивчення впливу кріоконсервації на життєздатність та біологічні властивості пробіотичного штаму Lactobacillus plantarum 337Д УKM В-2627 та підбір для нього найефективнішого режиму кріозаморозки. Методи. Життєздатність лактобацил визначали методом серійних розведень, кислотоутворювальну активність — за оцінкою титрованої кислотності при рості в молоці, чутливість до антибіотиків — диско-дифузійним методом. Результати. Встановлено, що на ступінь виживання, антибіотикочутливість та кислото-утворювальні властивості штаму Lactobacillus plantarum 337Д впливає як склад середовища заморозки, так і режим кріоконсервації. У переважній більшості варіантів кріозаморозки відзначалося зростання кислотоутворювальної здатності кріоконсервованих бактерій та підвищення чутливості до дії антибіотиків. Висновки. Оптимальні показники було отримано при використанні суміші бактерійних клітин із сахарозо-желатиновим наповнювачем у співвідношенні 17:3 (v/v) шляхом заморожування зануренням в рідкий азот та 5 °С/хв до -40°С із подальшим зануренням в рідкий азот. Життєздатність, кислотоутворювальна активність та антибіотикочутливість штаму L. plantarum 337Д залишалися найстабільнішими при використанні суміші бактерійних клітин із сахарозо-желатиновим наповнювачем та середовищем MRS у співвідношенні 1:1:2 (v/v) при швидкості заморожування 40 °С/хв.
Найти похожие

7.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Гармашева І. Л., Коваленко Н. К.
Заглавие : Адгезія різних видів молочнокислих бактерій залежно від групи крові системи АВО
Место публикации : Мікробіологічний журнал. - 2006. - Т. 68, № 5. - С. 62-68 (Шифр МУ14/2006/68/5)
Предметные рубрики: Бактериальная адгезия-- генет-- иммунол
Лактобациллы-- генет-- иммунол
Группы крови, система АВ0-- генет-- иммунол
Найти похожие

8.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Гармашева І. Л., Коваленко Н. К.
Заглавие : Антагоністичні властивості ентерококів, виділених із шлунково-кишкового тракту довгожителів
Место публикации : Мікробіологічний журнал. - 2008. - Т. 70, № 4. - С. 31-39 (Шифр МУ14/2008/70/4)
Предметные рубрики: Энтерококки-- престарелые-- физиол
Желудочно-кишечный тракт-- престарелые-- микроб
Долголетие-- физиол
Найти похожие

9.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Гармашева І. Л., Коваленко Н. К.
Заглавие : Антибіотикочутливість ентерококів, виділених із шлунково-кишкового тракту довгожителів
Место публикации : Мікробіологічний журнал. - 2008. - Т. 70, № 1. - С. 45-51 (Шифр МУ14/2008/70/1)
Предметные рубрики: Желудочно-кишечный тракт-- престарелые-- микроб
Энтерококки-- действ преп
Микробной чувствительности тесты
Найти похожие

10.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Гармашева І. Л., Коваленко Н. К., Олещенко Л. Т.
Заглавие : Біологічні властивості ентерококів і лактококів, ізольованих з традиційних кисломолочних продуктів України
Место публикации : Мікробіологічний журнал. - К., 2020. - Том 82, N 1. - С. 22-32 (Шифр МУ14/2020/82/1)
MeSH-главная: МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY
ЭНТЕРОКОККИ -- ENTEROCOCCUS
ЛАКТОКОККИ -- LACTOCOCCUS
ЛЕКАРСТВЕННАЯ УСТОЙЧИВОСТЬ У МИКРООРГАНИЗМОВ -- DRUG RESISTANCE, MICROBIAL
МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ -- MICROBIOLOGICAL TECHNIQUES
Аннотация: Мета. Метою роботи було вивчити біологічні властивості штамів ентерококів, що були ізольовані з традиційних кисломолочних продуктів та оцінити їх потенціал як заквасочних культур в порівнянні зі штамами лактококів. Методи. Здатність до росту при різних температурах та стійкість до NaCl визначали з використанням традиційних мікробіологічних методів. Рівень кислотоутворення визначали за зміною рН молока через 6 і 8 год культивування при температурі 30°C. Результати. Здатність до росту при 10°С виявили 66,3% штамів ентерококів і 73,4% штамів лактококів, до росту при 45°С – 30,8% і 15,0% штамів відповідно. Стійкість до 6,5% NaCl була притаманна лише 10,3% штамів ентерококів і 3,5% – лактококів. Штами ентерококів, стійкі до 6,5% NaCl, найчастіше були ізольовані зі зразків бринзи, найрідше – зі сквашеного молока. Стійкі до 6,5% NaCl лактококи були виділені з сиру кисломолочного і бринзи. Швидкі кислотоутворювачі були виявлені як серед лактококів (44% штамів), так і серед ентерококів (15% штамів). Співставлення визначених раніше профілів антибіотикорезистентності штамів ентерококів з даними щодо їх швидкості кислотоутворення показало, що серед штамів ентерококів, перспективних як заквасочні культури, лише три штами (8,4%) виду E. durans були стійкими до 1–2 препаратів – інгібіторів транскрипції і синтезу нуклеїнових кислот, 52,8% штамів були резистентними до 2–8 препаратів – інгібіторів синтезу білка і нуклеїнових кислот, а 38,8 % – були стійкими до 4–9 антибіотиків, різних за механізмом дії, включаючи ванкоміцин. Висновки. За інтенсивністю кислотоутворення культури ентерококів аналогічні лактококам, що свідчить про можливість їх використання у приготуванні кисломолочних продуктів. Стійкість досліджених штамів ентерококів до антибіотиків не відповідає вимогам до промислових штамів і вказує на необхідність обов’язкового дослідження наявності факторів вірулентності, зокрема, антибіотикорезистентності, у потенційно заквасочних культур.
Найти похожие

 1-10    11-20   21-30   31-35 
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)