Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Книги (9)Высшее образование (7)Краеведение (1)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>A=Омельчук, С. Т.$<.>)
Общее количество найденных документов : 85
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.
Шифр: AУ31/2012/6
2012г.6
Содержание:
Фрайт, В. М. Головний біль судинного ґенезу / В. М. Фрайт [и др.]. - С.5-13
Другие авторы: Регеда М. С., Гайдучок І. Г., Шлецька І. Я., Леськів Н. В.
Фрайт, В. М. Діастолічна дисфункція міокарда правого шлуночка серця у хворих на хронічні обструктивні захворювання легень, ускладнені вторинною легеневою гіпертензією / В. М. Фрайт [и др.]. - С.13-20
Другие авторы: Федорів Я.-Р. М., Леськів Н. В., Пілецька І. Я.
Ворожбит, Б. С. Аналіз клініко-епідеміологічних особливостей перебігу лептоспірозу за період 2010-2012 рр / Б. С. Ворожбит [и др.]. - С.21-24
Другие авторы: Ворожбит О. Б., Ворожбит Д. М., Яковина У. Б., Яковина Р. І.
Ворожбит, Б. С. Дієтичне харчування при хронічних вірусних гепатитах і цирозах печінки / Б. С. Ворожбит, О. Б. Ворожбит, У. Б. Яковина. - С.25-30
Євстахевич, І. Гостра кишкова непрохідність внаслідок защемленої внутрішньо-черевної грижі Трейтца (клінічний випадок) / І. Євстахевич [и др.]. - С.30-33
Другие авторы: Кущ О., Мельников А., Євстахевич Ю., Інденко В., Манкевич І.
Малик, О. Р. Соціально-медично-правові аспекти дослідження ненасильної смерті: філософські уявлення, історичні традиції та культурологічні особливості сприйняття смерті (частина І) / О. Р. Малик, А. І. Найда. - С.33-41
Риза, Л. В. Особливості сучасної епідеміологічної ситуації з епідемічного паротиту у Львівській області / Л. В. Риза, Н. О. Тімко, С. М. Гаврушко. - С.42-45
Хоп’як, Н. А. Гігієнічна оцінка застосування глауконітоліту для знешкодження неякісних лікарських засобів / Н. А. Хоп’як [и др.]. - С.45-49
Другие авторы: Омельчук С. Т., Маненко А. К., Матисік С. І., Зуб С. Т., Бунь М. А., Крупка Н. О., Лотоцька-Дудик У. Б., Грималюк Б. Т.
Галун, М. М. Патогенетичне медикаментозне лікування хворих на аденому передміхурової залози / М. М. Галун. - С.50-57
Євстратьєв, Є. Є. Системний підхід як методологічна основа досліджень з організації забезпечення населення лікарськими засобами в умовах надзвичайних ситуацій / Є. Є. Євстратьєв, К. Ю. Бондарчук, С. П. Олійник. - С.58-64
Євстратьєв, Є. Є. Характеристика особового складу аптечних закладів з правом екстемпорального виготовлення лікарських засобів / Є. Є. Євстратьєв, К. Ю. Бондарчук, О. П. Бойко. - С.64-68
Євстратьєв, Є. Є. Деякі особливості контролю якості лікарських засобів в умовах ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій / Є. Є. Євстратьєв, І. P. Романів, К. Ю. Бондарчук. - С.68-72
Федорів, Я.-Р. М. Книга, що зацікавить усю медичну спільноту / Я.-Р. М. Федорів. - С.73-75
Пилипів, О. Г. Біографії ювілярів / О. Г. Пилипів, А. В. Циснецька. - С.76-78
Имеются экземпляры в отделах: всего 1
Свободны: 1

Найти похожие
Перейти к описаниям статей

2.


    Омельчук, С. Т.
    Гиполипидемический эффект куркумина: молекулярные и клеточные механизмы действия [Текст] / С. Т. Омельчук, Н. В. Великая, В. Н. Залесский // Журнал Національної Академії Медичних Наук України. - 2014. - Т. 20, № 3. - С. 269-282


MeSH-главная:
КУРКУМИН -- CURCUMIN (терапевтическое применение)
ГИПОЛИПИДЕМИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА -- HYPOLIPIDEMIC AGENTS (терапевтическое применение)
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТАЯ СИСТЕМА -- CARDIOVASCULAR SYSTEM (действие лекарственных препаратов)
ОКСИДАТИВНЫЙ СТРЕСС -- OXIDATIVE STRESS (действие лекарственных препаратов)
Доп.точки доступа:
Великая, Н. В.
Залесский, В. Н.


Найти похожие

3.


    Омельчук, С. Т.
    Нові напрямки впровадження кредитно-модульної системи у викладання дисципліни "Гігієна та екологія" на медико-психологічному факультеті [Текст] / С. Т. Омельчук, Н. В. Велика, Т. І. Аністратенко // Медична освіта. - 2011. - № 4. - С. 20-23

Рубрики: Гигиена--обуч

   Экология--обуч


Доп.точки доступа:
Велика, Н. В.
Аністратенко, Т. І.

Свободных экз. нет

Найти похожие

4.


   
    Досвід впровадження результатів науково-дослідної роботи інституту гігієни та екології в курс викладання дисципліни «гігієна та екологія» [Текст] = Еxperience of implementation of scientific and research work of hygiene and ecology institute into the course of teaching the discipline “hygiene and ecology” / А. М. Антоненко [та ін.] // Медична освіта. - 2019. - N 2. - С. 51-54


MeSH-главная:
СТУДЕНТЫ -- STUDENTS
СТУДЕНТЫ МЕДИЦИНСКИХ УЧЕБНЫХ ЗАВЕДЕНИЙ -- STUDENTS, HEALTH OCCUPATIONS
НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ -- RESEARCH
Аннотация: У медичній науці в останні роки набули значного розвитку гігієнічні методи, що пов’язані з оцінкою ризику впливу факторів навколишнього середовища на здоров’я людини. Саме тому майбутнім медикам важливо володіти різноманітними методиками оцінки ризику для здоров’я людини. Метою дослідження було поділитися досвідом впровадження результатів науково-дослідної роботи Інституту гігієни та екології в курс викладання дисципліни «Гігієна та екологія» на базі гігієнічних кафедр НМУ імені О. О. Богомольця. У роботі використано методи аналізу, синтезу та систематизації інформації, статистичні методи. На практичних заняттях з теми «Гігієнічна оцінка потенційного ризику впливу факторів навколишнього середовища на організм людини та здоров’я населення» студенти мають можливість ознайомитись із розробленою нами методикою інтегральної оцінки потенційної небезпеки впливу пестицидів на організм людини при вживанні контамінованої води. Вони вирішують ситуаційні задачі з оцінки та прогнозування ризику шкідливого впливу на організм людини при вживанні контамінованої пестицидами води, дають рекомендації з профілактики такого впливу. Таким чином, ми розробили та впровадили в курс викладання дисципліни «Гігієна та екологія» методику інтегральної оцінки ризику для здоров’я людини при вживанні контамінованої пестицидами води. Ознайомлення майбутніх лікарів із сучасними підходами до оцінки шкідливих і небезпечних факторів навколишнього середовища є важливою частиною їх навчання, що виводить його на європейський рівень
Доп.точки доступа:
Антоненко, А. М.
Вавріневич, О. П.
Омельчук, С. Т.
Бардов, В.Г.

Свободных экз. нет

Найти похожие

5.


   
    Гігієнічна оцінка технологічного регламенту знешкодження розливів нафтопродуктів екологічним сорбентом глауконітолітом модифікованим біо ПАР [Текст] / Н. А. Хоп’як [та ін.] // Довкілля та здоров’я. - 2012. - № 2. - С. 34-37

Рубрики: Почвы загрязнители

   Нефтяная промышленность


   Окружающей среды гигиена


Доп.точки доступа:
Хоп’як, Н.А.
Омельчук, С.Т.
Маненко, А.К.
Матисік, С.І.
Зуб, С.Т.

Свободных экз. нет

Найти похожие

6.


   
    Стан білкового обміну у хворих на вперше діагностований туберкульоз легень залежно від клінічної форми [Текст] / І. О. Галан [и др.] // Туберкульоз, легеневі хвороби, ВІЛ-інфекція. - 2018. - № 1. - С. 33-40


MeSH-главная:
ТУБЕРКУЛЕЗ ЛЕГКИХ -- TUBERCULOSIS, PULMONARY
АМИНОКИСЛОТЫ -- AMINO ACIDS
Аннотация: Чітко простежується прямий зв’язок між змінами з боку білкового обміну і поширеністю туберкульозного процесу в легенях. Виявлені зміни мають як загальні для всіх форм туберкульозу особ­ливості, а саме: зниження загального вмісту амінокислот замінних (глутамінова кислота, глутамін, гліцин, аланін) та незамінних (лізин, гістидин, метіонін), так і притаманні лише окремим формам туберкульозу легень. Для дисемінованого туберкульозу характерне найбільше зниження загального вмісту амінокислот, зокрема замінних (глутамінової кислоти, глутаміну, гліцину, тирозину, серину) та незамінних (лізину, гістидину, метіоніну, лейцину, треоніну, аргініну). А для хворих на інфільтративний туберкульоз характерне зниження загального вмісту амінокислот і рівнів замінних та незамінних. У хворих на вогнищевий туберкульоз концентрація більшості амінокислот залишилася незмінною або невірогідно зниженою. Отримані дані об’єктивно відображають стан метаболічного балансу і білкового обміну та є підґрунтям для вибору способу корекції цих порушень з метою підвищення ефективності лікування хворих на туберкульоз
Доп.точки доступа:
Галан, І. О.
Петренко, В. І.
Процюк, Р. Г.
Омельчук, С. Т.
Марченко, Г. Ф.

Свободных экз. нет

Найти похожие

7.


    Ковальчук, Н. М.
    Оцінка потенційного інтегрального ризику для споживачів сільськогосподарської продукції, забрудненої пестицидами одного хімічного класу (на прикладі фунгіцидів класу тріазолів) [Текст] / Н. М. Ковальчук, С. Т. Омельчук // Лікарська справа = Врачебное дело. - 2011. - № 7/8. - С. 37-43 . - ISSN 0049-6804

Рубрики: Сельскохозяйственные культуры

   Пищевые продукты, загрязнение


   Пестициды--токсич


   Триазолы--токсич


   Окружающей среды загрязнители, вредные вещества и пестициды


Доп.точки доступа:
Омельчук, С.Т.

Свободных экз. нет

Найти похожие

8.


    Ельцова, Л. Б.
    Гигиеническая оценка частоты потребления пищевых продуктов животного происхождения в рационе студентов-медиков и обоснование путей его коррекции [Текст] / Л. Б. Ельцова, С. Т. Омельчук, А. А. Петросян // Медичні перспективи. - 2019. - Т. 24, № 2. - С. 73-82. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-главная:
МЯСНЫЕ ПРОДУКТЫ -- MEAT PRODUCTS (анализ, использование)
ЖИВОТНЫЕ -- ANIMALS
ПИТАНИЯ РЕЖИМА КОНТРОЛЬ -- DIET SURVEYS (использование, статистика)
ГИГИЕНА -- HYGIENE
СТУДЕНТЫ МЕДИЦИНСКИХ УЧЕБНЫХ ЗАВЕДЕНИЙ -- STUDENTS, HEALTH OCCUPATIONS (статистика)
Аннотация: Забезпечення доступності до різноманітних здорових продуктів у раціоні студентів, їх вільний самостійний та свідомий вибір – це один з найкращих заходів профілактики аліментарних та аліментарнозалежних захворювань, збереження та зміцнення здоров’я. Мета роботи: гігієнічна оцінка частоти споживання харчових продуктів тваринного походження студентами-медиками з метою профілактики аліментарних захворювань шляхом корекції раціонів харчування. За допомогою опитувальної карти була зібрана інформація та проведена оцінка результатів дослідження раціонів студентів-медиків. В анкетуванні взяли участь 858 респондентів 2, 4, 6 курсів медичних факультетів НМУ імені О.О. Богомольця. Анкетування проводилось анонімно за попередньою поінформованою згодою респондентів. Формування вибірки довільне. Вік рес­пондентів від 18 до 25 років, серед них 570 респондентів жіночої статі та 288 респондентів чоловічої статі. У роботі представлені результати оцінки частоти споживання харчових продуктів тваринного походження в раціоні студентів-медиків. Частота споживання харчових продуктів тваринного походження оцінювалась відносно споживання протягом дня, тижня, місяця та проводилась за такою шкалою: споживання один раз на день або майже щодня, один раз на тиждень, кілька разів на тиждень, один або декілька разів на місяць, рідко або ніколи. Проводилась оцінка частоти споживання таких груп харчових продуктів: м’яса та м’ясних продуктів, риби та продуктів моря, молока та молочних продуктів, яєць та жировмісних продуктів. Встановлено, що лише третина респондентів, незалежно від статі та курсу навчання, використовує в раціоні м’ясо та м’ясні продукти один раз на день або майже щодня. Від 20% респондентів чоловічої статі (2 курс) до 28% (6 курс) та від 13% респондентів жіночої статі (2 курс) до 21% (6 курс) використовують у своєму раціоні рибу та продукти моря один або декілька разів на тиждень. Менше 30% респондентів, незалежно від статі та курсу навчання, один раз на день або майже щодня включають у свій раціон молоко та молочні продукти. Щоденно використовують у раціоні курячі яйця близько 20% респондентів чоловічої статі та від 10% (2курс) до 25% (6 курс) респондентів жіночої статі. Щоденно або майже щодня включають у свій раціон жировмісні продукти (масло вершкове, сало) 16-18% респондентів чоловічої статі та 6-10% респондентів жіночої статі. Отримані результати дають можливість зробити висновок про те, що більше 2/3 раціонів студентів-медиків за частотою споживання харчових продуктів тваринного походження не відповідають національним рекомендаціям щодо харчування населення саме за частотою їх споживання [12, 13]. Ситуація, що склалась, може призвести до виникнення полінутрієнтних дефіцитів харчових речовин та в подальшому аліментарних захворювань, що підтверджує необхідність проведення цілеспрямованої корекції раціонів харчування студентів-медиків за частотою споживання харчових продуктів тваринного походження
Availability of various healthy food products in the student’s diet and conscious student’s choice represents the best way of prevention of the alimentary and alimentary-associated diseases, preservation and promotion of health. The aim of the study: hygienic assessment of frequency of consuming food products of animal origin by medical students in order to prevent alimentary diseases by means of correction of diet. The authors studied medical students’ diet using map questionnaire with the subsequent data assessment. The study includes the data of 858 respondents, students of the 2nd, 4th and 6th years of study of medical faculties of O.O. Bogomolets National Medical University. Random sampling was used. The age of the respondents ranges between 18 and 25 years, 570 females and 288 males. Frequency of consumption was estimated according to the following categories: consuming of food products of animal origin once a day or even more often, consuming them almost every day, consuming them once a week, consuming them several times a week, consuming them once or several times a month, consuming them rarely or never. The study assessed frequency of consumption of such product groups as: meat and meat products, fish and seafood, milk and dairy products, eggs and fatty products. The authors have established that one third of the respondents, regardless of their gender and year of study, consume meat and meat products once a day or almost every day. From 20% (the 2nd year of study) to 28% (the 6th year of study) of male respondents and from 13% (the 2nd year of study) to 21% (the 6th year of study) of female respondents consume fish and seafood once a week or several times a week. Less than 30% of both male and female respondents, without regard to the year of study, consume milk and dairy products once a day or even more often. About 20% of male respondents and from 10% (the 2nd year of study) to 25% (the 6th year of study) of female respondents consume eggs daily. 16-18% of male respondents and 6-10% of female respondents consume fatty products (butter, lard) daily or almost every day. The obtained results make it possible to conclude that more than 2/3 of the medical students’ diets according to the frequency of consuming food products of animal origin do not correspond to the National recommendations on nutrition precisely by the frequency of their consumption [12, 13]. This may lead to polynutrient deficiency and development of alimentary diseases, which proves the necessity of correction of medical students’ diet
Доп.точки доступа:
Омельчук, С. Т.
Петросян, А. А.

Свободных экз. нет

Найти похожие

9.


    Борисенко, А. А.
    Порівняльна гігієнічна оцінка поведінки системних фунгіцидів валіфеналу та тебуконазолу в об’єктах довкілля при їх застосуванні для захисту винограду [Текст] / А. А. Борисенко, Н. М. Ковальчук, С. Т. Омельчук // Довкілля та здоров’я. - 2011. - № 3. - С. 58-61

Рубрики: Почвы загрязнители

   Фрукты


   Фунгициды промышленные--вред возд


Доп.точки доступа:
Ковальчук, Н. М.
Омельчук, С. Т.

Свободных экз. нет

Найти похожие

10.


   
    Токсикологічна характеристика комбінованого препарату на основі теобону-дитіомікоциду і гентаміцин сульфату / С. Т. Омельчук [та ін.] // Довкілля та здоров’я. - 2015. - № 2. - С. 67-72


Рубрики: Теобон-дитиомикоцид--тер прим--фарм

MeSH-главная:
ДЕРМАТОМИКОЗЫ -- DERMATOMYCOSES (лекарственная терапия, этиология)
ГЕНТАМИЦИНЫ -- GENTAMICINS (вредные воздействия, терапевтическое применение, фармакология)
Доп.точки доступа:
Омельчук, С. Т.
Шкарапута, Л. М.
Пельо, І. М.
Тищенко, Л. О.
Степаненко, В. І.
Цехмістер, Я. В.
Шевченко, Л. О.
Благая, А. В.

Свободных экз. нет

Найти похожие

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)