Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полный информационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>A=Tatar, L.$<.>)
Общее количество найденных документов : 2
Показаны документы с 1 по 2
1.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Tatar L., Penkina N.
Заглавие : Beer with the pine needles extract addition toxic effect research
Место публикации : Укр. біофармац. журнал. - Х., 2017. - № 2. - С. 4-8 (Шифр УУ50/2017/2)
MeSH-главная: ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
ПИВО -- BEER
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS

АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS
Аннотация: Alcohol is one of the risk factors for many diseases, including coronary heart disease, stroke, type 2 diabetes mellitus and others. Common world ways in solving this problem in recent years has improved the preparatory technology quality of alcohol and their composition optimization, leading to lessening the negative alcohol effects on the body. Aim. To investigate the beer toxicological aspects and assess the feasibility of creating a new brewing technology with the addition of an aqueous pine needles extract, which partly replaced by hops. Material and methods. Beer prepared on the classical recipe with the addition of pine extract (600 ml/dl). The influence of beer with the pine needle extract addition on prooxidant-antioxidant status of the animals liver comparing with the beer produced by the classical recipe. Results and discussion. The animals were given the beer examples produced by classical technology at a dose of 15 g/kg for a period of 14 days significantly increased the content of oxidative markers in the liver homogenate (GC 20.4 %, TBA-reagents – 51.6 %) compared to animals that received placebo and reduced activity catalase – by 40.9 %. Biomarkers in liver homogenate of animals treated beer with an pine needles extract were within the physiological norm. Under the influence of prednisolone (50 mg/kg) dien conjugates content in the liver of animals treated with classical technologies beer by 23.8 % more than in animals that under conditions of oxidative stress used purified water. The content of TBA-reagents over 13.7 %, glutathione content less than 25.0 % compared to the placebo group. In animals treated with beer extract of pine needles all anti-oxidative markers of liver catalase activity are significantly differed from that of animals that used purified water. In animals treated with the classic beer technology under normobaric hypoxia model was likely reduce the average lifetime to 313.1 s in terms of lack of oxygen compared to animals treated with purified water. In animals administrated with beer extract of pine needles average lifetime remained intact at figures and had no probable deviations. Conclusions. According to biochemical markers research of anti-oxidative system in liver homogenate of animals, beer with pine needles extract, due to its antioxidative properties, minimizes the negative alcohol impact on the liver that manifested in less oxidative stress. Beer with pine needles extract does not potentiate the adverse effects of alcohol in acute hypoxic condition and does not reduce the average lifetime of the animal, as opposed to the usual beer. A beer “Emerald” with an extract of pine needles, due to its antioxidant properties, may be an alternative to modern alcoholic beverages and significantly reduce the toxic effects of alcoholМета роботи – дослідити токсикологічні аспекти пива та оцінити доцільність створення нової технології приготування пива з додаванням водного екстракту хвої сосни звичайної, якою частково замінили хміль. Матеріали та методи. Пиво приготували за класичною рецептурою з додаванням хвойного екстракту (600 мл/дал). Вивчали вплив пива з додаванням екстракту хвої сосни звичайної на прооксидантно антиоксидантний стан печінки тварин порівняно з пивом, виготовленим за класичною рецептурою. Результати та їх обговорення. Уведення тваринам пива, виготовленого за класичною технологією, в дозі 15 г/кг протягом 14 днів вірогідно підвищувало вміст прооксидантних маркерів у гомогенаті печінки (ДК на 20,4 %, ТБК-реактантів – на 51,6 %) порівняно з тваринами, що отримували плацебо, та зменшувало активність каталази на 40,9 %. Маркери гомогенату печінки тварин, які отримували пиво з екстрактом, знаходилися в межах фізіологічної норми. Під впливом преднізолону (50 мг/кг) вміст дієнових кон’югатів в печінці тварин, що отримували зазначене пиво, збільшувався на 23,8 % порівняно з тваринами, які в умовах оксидативного стресу вживали воду очищену. Вміст ТБК-реактантів більше на 13,7 %, вміст відновленого глутатіону менше на 25,0 % порівняно з групою плацебо. У тварин, що отримували пиво з екстрактом, усі маркери анти-прооксидантної системи печінки й активність каталази вірогідно не відрізнялися від показників тварин, які вживали воду очищену. У тварин, які отримували пиво на моделі нормобаричної гіпоксії, було вірогідне зменшення середнього часу життя на 313,1 с за умови недостатності кисню порівняно з тваринами, що отримували воду очищену. У тварин, яким уводили пиво з екстрактом, середній час життя залишався на рівні інтактних показників та не мав вірогідних відхилень. Висновки. Розроблене пиво завдяки своїм антиоксидантним властивостям, вірогідно зменшить токсичний вплив алкоголю на організм людини та стане альтернативою сучасним алкогольним напоям
Найти похожие

2.

Заглавие журнала :Український біофармацевтичний журнал -2017г.,N 2
Интересные статьи :
Tatar L. Beer with the pine needles extract addition toxic effect research/ L. Tatar, N. Penkina (стр.4-8)
Oxidative processes peculiarity in rats affected by carbon tetrachloride based on malathion intoxication , L. A. Boyko, L. S. Fira (стр.9-13)
Бутко Я. О. Дослідження впливу глюкокортикостероїдної терапії на фагоцитарну активність нейтрофілів за умов алергічного контактного дерматиту/ Я. О. Бутко (стр.14-17)
Кононенко А. Г. Вивчення впливу водного екстракту листеця ряски малої на елементний статус при експериментальному гіпотиреозі у щурів/ А. Г. Кононенко, В. М. Кравченко (стр.18-22)
Загайко А. Л. Дослідження механізмів впливу метформіну на систему Нітроген (ІІ) оксиду за експериментальної інсулінорезистентності у щурів/ А. Л. Загайко, Т. О. Брюханова (стр.23-26)
Зупанець І. А. Дослідження впливу препарату «Капікор» на ендотеліальну дисфункцію у щурів за умов розвитку доксорубіцинової кардіоміопатії/ І. А. Зупанець, С. К. Шебеко, І. А. Отрішко (стр.27-32)
Германюк Т. А. Раціоналізація витрат на антибіотикотерапію негоспітальної пневмонії в клінічних умовах/ Т. А. Германюк, Ю. М. Поліщук (стр.33-43)
Залигіна Є. В. Дослідження гострої токсичності та протизапальної дії екстракту густого водно-спиртового з незрілих плодів горіха волоського/ Є. В. Залигіна, О. А. Подплетня, В. Ю. Слєсарчук (стр.44-48)
Ільїнська Н. І. Дослідження флавоноїдів у траві деяких сортів рослин роду жоржина/ Н. І. Ільїнська, Т. М. Гонтова (стр.50-52)
Розробка методів ідентифікації міртазапіну, придатних для хіміко-токсикологічного аналізу , С. В. Баюрка, С. А. Карпушина (стр.53-58)
Интересные статьи :
Найти похожие


 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)