Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полный информационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>K=КОМПЛЕКСНАЯ ПЕРЕРАБОТКА СЫРЬЯ<.>)
Общее количество найденных документов : 2
Показаны документы с 1 по 2
1.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Яцюк К. М., Федоровська М. І., Куцик Р. В.
Заглавие : Вплив методу сушіння на мікробіологічну активність фітосубстанцій з плодів журавлини болотної
Место публикации : Укр. біофармац. журнал. - Х., 2018. - № 4. - С. 76-80 (Шифр УУ50/2018/4)
MeSH-главная:
АНТИБАКТЕРИАЛЬНЫЕ СРЕДСТВА -- ANTI-BACTERIAL AGENTS
МОЧЕВЫХ ПУТЕЙ ИНФЕКЦИИ -- URINARY TRACT INFECTIONS
Ключевые слова (''Своб.индексиров.''): комплексная переработка сырья--клюква
Аннотация: Інфекційні захворювання сечовивідної системи (ІЗСС) є однією з найбільш розповсюджених патологій сечостатевої системи у жінок. Базовими лікарськими засобами (ЛЗ) для терапії іЗСС є антибіотики. Проте їх широке застосування спричиняє ряд побічних реакцій. Тому актуальним питанням фармацевтичної практики є пошук більш безпечних препаратів на основі біологічно активних речовин, що містяться в лікарській рослинній сировині. Мета роботи - вивчення антимікробних властивостей жмиху, одержаного з плодів журавлини болотної, що піддавався різним методам сушіння. В експерименті використані клінічні тест-штами Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, виділені від пацієнтів з урологічними інфекціями. Дослідження антимікробних властивостей одержаних зразків виконували методом дифузії в агар. Результати оцінювали за діаметром зон затримки росту тест-культур мікроорганізмів. Жмих з плодів журавлини болотної проявив антимікробну активність відносно найбільш поширених уропатогенних мікроорганізмів: S. aureus, Bacillus subtils, E. coli. та протигрибкову дію стосовно Candida albicans. Найширший спектр антимікробної дії виявили зразки жмиху, що висушувався у сушильній шафі. Висновки: беручи до уваги одержані результати, жмих з плодів журавлини болотної можна рекомендувати для подальшого створення препаратів для профілактики та лікування інфекцій сечовивідної системи
Найти похожие

2.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Sydora N. V., Kovalyova A. M., Iakovenko V. K.
Заглавие : The technological aspects for complex processing of hawthorn fruits
Место публикации : Вісн. фармації. - Х., 2018. - № 2. - С. 36-40 (Шифр ВУ18/2018/2)
MeSH-главная: БОЯРЫШНИК -- CRATAEGUS

ТЕХНОЛОГИЯ -- TECHNOLOGY
Ключевые слова (''Своб.индексиров.''): комплексная переработка сырья
Аннотация: Considering the shortage of the plant raw material the issue of its complex processing is relevant, and it contributes to its rational use. Aim. To develop the technology for complex processing of hawthorn fruits. Materials and methods. The lipophilic complex (LC) extraction was carried out with chloroform in the raw material-extractant ratio of 1 : 10; the phenolic complex (PhC) was prepared with the ethyl acetate-alcohol mixture in the ratio of 8 : 2; WSPC was obtained by triple extraction of the fruits meal after preparing LC and PhC with hot purified water followed by concentration and precipitation with 96 % ethyl alcohol. Results and discussion. It was found that the yield of LC in fruits of the hawthorn species studied was from 1 % to 10 %, the highest yield was determined in the fruits of C. submollis Sarg., C. succulenta Schrad. and C. densiflora Sarg. The yield of PhC was from 9 % to 18 %, C. submollis Sarg., C. mollis Sarg., C. arnoldiana Sarg. and C. canadensis Sarg. dominated. WSPC was from 15 % to 35 %, the highest yield was determined for fruits of C. submollis Sarg., C. macracantha Lodd, C. mollis Sarg., C. arnoldiana Sarg., C.succulenta Schrad. Conclusions. The technology of the complex processing of hawthorn fruits – C. submollis Sarg., C. mollis Sarg., C. arnoldiana Sarg., C. canadensis Sarg., C. oxyacantha L., C. monogyna Jack., C. sanguinea Pall., C. pentagyna Waldst. Et Kit., C. aronia (L.) Bosc, C. densiflora Sarg., C. succulenta Schrad, C. macracantha Lodd., C. flabellata (Bosc) C. Koch., C. pseudokyrtostylla Klok., C. ukrainica A. Pojark., C. ambiguae C. A. M – has been developed. As a result of complex processing of the plant raw material such complexes as LC, PhC and WSPC have been obtained
Найти похожие

 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)