Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Книги (2)Высшее образование (1)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>K=харчова<.>)
Общее количество найденных документов : 60
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60 
1.


    Міщук, Т.
    Чи це харчова алергія? [Текст] / Т. Міщук // Медицина світу. - 2008. - № 10. - С. 201-207

Рубрики: Гиперсенсибилизация--диагн--тер

   Пищевые продукты--вред возд


Кл.слова (ненормированные):
АЛЛЕРГОЛОГУСПИСОК -- ГАСТРОЛОГУСПИСОК
Свободных экз. нет

Найти похожие

2.


    Guaderas, J. C.
    Чи це харчова алергія? [Текст] / J. C. Guaderas // Медицина світу. - 2004. - Т. XVII, № 9. - С. 234-239

Рубрики: Пищевая гиперсенсибилизация

Свободных экз. нет

Найти похожие

3.


    Абатуров, О. Є.
    Хронічна Helicobacter pylori-асоційована інфекція у дітей, парацелюлярна проникність слизової оболонки шлунка та харчова алергія [Текст] = Chronic Helicobacter pylori-assotiated infection in children, paracellular permeability of the gastric mucosa and food allergy / О. Є. Абатуров, А. Е. Ликова // Здоровье ребёнка. - 2019. - N 1. - С. 69-74. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-главная:
HELICOBACTER PYLORI -- HELICOBACTER PYLORI (патогенность, физиология)
ДЕТИ -- CHILD
БИОЛОГИЧЕСКИЙ ТРАНСПОРТ -- BIOLOGICAL TRANSPORT (физиология)
КЛАУДИНЫ -- CLAUDINS (анализ, диагностическое применение)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (патофизиология, профилактика и контроль, терапия, этиология)
ОБЗОР -- REVIEW
Аннотация: Питання, пов’язані з дисфункцією щільних контактів, протягом останніх років є одними з найбільш актуальних і таких, що вивчаються, у науковому світі. Незважаючи на вагомі досягнення, на сьогодні все ще залишаються відкритими багато проблем. У цьому огляді обговорюється молекулярна структура та регуляція щільних контактів слизової оболонки шлунка, роль бактерії Helicobacter pylori у розвитку харчової алергії у дітей, а також можливість медикаментозної регуляції парацелюлярної проникності слизової оболонки шлунка. Для написання статті здійснювався пошук інформації з використанням баз даних Scopus, Web of Science, MedLine, PubMed, Google Scholar
Currently, issues related to tight junction dysfunction, are one of the most relevant and studied in scientific world. In spite of significant achievements, many problems are still open today. This review discusses the molecular structure and regulation of stomach tight junctions, the relationship between Helicobacter pylori and food allergy in children and the possibility of pharmacological regulation of paracellular permeability of the gastric mucosa. To write the article, information was searched using Scopus, Web of Science, MEDLINE, PubMed and Google Scholar databases
Доп.точки доступа:
Ликова, А. Е.

Свободных экз. нет

Найти похожие

4.


    Ребенок, Ж. О.
    Харчова токсикоінфекція - сальмонельоз чи поліетіологічне інфекційне захворювання? [Текст] / Ж. О. Ребенок // Інфекційні хвороби : Наук.- практ. журн. - 2006. - № 1. - С. 53-57

Рубрики: Пищевые отравления--осл

   Сальмонеллезы--этиол


   Кишечные инфекции--этиол


   Энтеровирусные инфекции--этиол


Свободных экз. нет

Найти похожие

5.


    Ребенок, Ж. О.
    Харчова токсикоінфекція - отруєння чи інфекція? [Текст] / Ж. О. Ребенок // Інфекційні хвороби. - 2005. - № 3. - С. 5-11

Рубрики: Кишечные инфекции

   Пищевые отравления


Свободных экз. нет

Найти похожие

6.


    Клименко, В. А.
    Харчова сенсібілізація як фактор формування функціональних захворювань травної системи у дітей [Текст] / В. А. Климеко, Ю. В. Карпушенко // Лікарська справа = Врачебное дело. - 2014. - № 11. - С. 68-72 . - ISSN 0049-6804


MeSH-главная:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (осложнения)
ПИЩЕВАРИТЕЛЬНОЙ СИСТЕМЫ БОЛЕЗНИ -- DIGESTIVE SYSTEM DISEASES (этиология)
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
ДЕТИ -- CHILD
Доп.точки доступа:
Карпушенко, Ю. В.

Свободных экз. нет

Найти похожие

7.


    Паламарчук, В. В.
    Харчова профілактика ЛОР-онкологічних захворювань. Повідомлення ІІІ. Додаткові зернобобові суміші для харчування [Текст] / В. В. Паламарчук, В. Д. Кузовик // Журнал вушних, носових і горлових хвороб : Наук. - практ. журн. - 2005. - № 6. - С. 64-66

Рубрики: Оториноларингологические новообразования--проф--тер

   Диетотерапия


   Питание энтеральное


Доп.точки доступа:
Кузовик, В. Д.

Свободных экз. нет

Найти похожие

8.


    Паламарчук, В. В.
    Харчова профілактика ЛОР-онкологічних захворювань. Повідомлення ІІ. Обгрунтування ентрального харчування [Текст] / В. В. Паламарчук, В. Д. Кузовик // Журнал вушних, носових і горлових хвороб : Наук. - практ. журн. - 2005. - № 5. - С. 61-64

Рубрики: Оториноларингологические новообразования--тер

   Питание энтеральное


Доп.точки доступа:
Кузовик, В. Д.

Свободных экз. нет

Найти похожие

9.


    Паламарчук, В. В.
    Харчова профілактика лор-онкологічних захворювань [Текст] / В. В. Паламарчук // Журнал вушних, носових і горлових хвороб : Наук. - практ. журн. - 2005. - № 1. - С. 71-72

Рубрики: Оториноларингологические новообразования--проф--тер

   Питательная поддержка


Свободных экз. нет

Найти похожие

10.


    Самборська, Я.
    Харчова поведінка: як усунути розлади [Текст] / Я. Самборська // Фармацевт практик. - 2020. - № 4. - С. 40


MeSH-главная:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (действие лекарственных препаратов, психология)
АПТЕКИ -- PHARMACIES (использование, организация и управление, тенденции)
Аннотация: У квітні істотно збільшується кількість відвідувачів аптек із скаргами на погане самопочуття, які безпосередньо пов’язані із переїданням, — зазначає Ярослава Самборська, провізор вищої категорії, завідувачка аптеки «Центорія» (м. Івано-Франківськ). — Тривалий піст, а потім святкування Великодня за щедро накритими столами даються взнаки як здоровим людям, так і пацієнтам з надлишковою масою тіла. Відповідно аптечні заклади поповнюють і розширюють асортимент лікарських засобів, які покращують травлення і усувають неприємні симптоми з боку травного тракту, печінки і жовчного міхура. А працівники першого столу, рекомендуючи такі препарати, під час фармацевтичної опіки відвідувачів намагаються нагадати їм основні правила здорового харчування
Свободных экз. нет

Найти похожие

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60 
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)