Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Книги (2)Высшее образование (1)
Формат представления найденных документов:
полный информационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>K=харчова<.>)
Общее количество найденных документов : 60
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60 
1.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Черниш Ю. Р., Охотнікова О. М.
Заглавие : Не-IgE-опосередкована гастроінтестинальна харчова алергія у дітей на грудному вигодовуванні
Место публикации : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2020. - N 2. - С. 73 (Шифр КУ34/2020/2)
MeSH-главная: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ГРУДНОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BREAST FEEDING
ДЕТИ -- CHILD
МИКРОБИОТА -- MICROBIOTA
ГАСТРОИНТЕСТИНАЛЬНЫЕ ГОРМОНЫ -- GASTROINTESTINAL HORMONES
Аннотация: До не-IgE-опосередкованої харчової алергії (ХА) належать: білок-індукований ентероколітичний синдром (FPIES), білок-індукований алергічний проктоколіт (FPIAP), білок-індукована алергічна ентеропатія (FPE) та білок-індуковані порушення моторики (гастроезофагеальна рефлюксна хвороба та закрепи). Симптоми: блювання, абдомінальний дискомфорт на тлі плачу та неспокою, діарея, кров у випорожненнях, здуття живота, затримка набору ваги, закрепи, гіпоальбумінемія, залізодефіцитна анемія. Найчастіші тригери: коров’яче молоко, соя, пшениця та яйця
Найти похожие

2.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Кіро Л. С., Зак М. Ю., Чернишов О. В., Свердлова М. В.
Заглавие : Харчова поведінка та ожиріння: гендерно-вікові особливості
Параллельн. заглавия :Eating behaviour and obesity: gender and age traits
Место публикации : Ендокринологія. - 2021. - Т. 26, № 2. - С. 119-127 (Шифр ЕУ5/2021/26/2)
Примечания : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-главная: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY
ВЕСА ТЕЛА УВЕЛИЧЕНИЕ -- WEIGHT GAIN
ПОЛОВЫЕ ФАКТОРЫ -- SEX FACTORS
ВОЗРАСТНЫЕ ФАКТОРЫ -- AGE FACTORS
Аннотация: Надмірна вага та ожиріння — одна з найскладніших медичних і соціальних проблем сучасності. Для сучасного суспільства характерні фактори, які обумовлюють ожиріння: малорухливий спосіб життя, нераціональне харчування з великою часткою рафінованих продуктів, переїдання, психологічні стреси тощо. Проте роль порушень харчової поведінки (ХП) у формуванні надлишкової ваги та ожиріння вивчені недостатньо. Метою роботи є визначення особливостей різних типів ХП при надмірній масі тіла та ожирінні в залежності від гендерно-вікових чинників. Матеріал і методи. Проведено опитування 210 пацієнтів (105 жінок і 105 чоловіків). Вік жінок коливався від 19 до 60 років (середній вік становив 41,5±11,2 року), вік чоловіків — від 22 до 60 років (середній вік — 42,3±12,3 року). Всіх пацієнтів було розподілено на дві клінічні групи: 1-а група — 70 осіб (35 жінок і 35 чоловіків) з надлишковою вагою (індекс маси тіла (ІМТ) від 25,8 до 29,3 кг/м2; середній показник 27,5±1,31 кг/м2); 2-а група — 72 особи (36 жінок і 36 чоловіків) з ожирінням 1 ступеня (ІМТ від 30,0 до 33,9 кг/м2; середній показник 31,74±1,03 кг/м2). Контрольну групу склали 70 осіб (35 жінок і 35 чоловіків) з нормальною вагою (ІМТ від 19,5 кг/м2 до 23,9 кг/м2; середній показник 22,41±1,43 кг/м2). Оцінку розладів ХП проводили за допомогою адаптованого Нідерландського опитувальника ХП (The Dutch Eating Behaviour Questionnaire, DEBQ). Результати. У пацієнтів 1-ої та 2-ої груп здоровий тип ХП зафіксовано рідше, ніж у контрольній групі, у 5,38 раза (D=13,561, p0,01) та в 10,45 раза (DОбмежувальні розлади ХП є одним із провідних факторів розвитку надмірної ваги та ожиріння. Корекція розладів харчування в людей, що страждають ожирінням, повинна проводитися з урахуванням гендерних і вікових особливостей пацієнта, щоб отримати позитивні результати при коротшому курсі лікуванняOverweight and obesity are one of the most difficult medical and social problems of our time. Modern society is characterized by factors that cause obesity: sedentary lifestyle, irrational diet with a large proportion of refined foods, overeating, psychological stress, etc. However, the role of eating behavior (EB) disturbances in the formation of overweight and obesity has been insufficiently studied. The aim of the work is to determine the features of different types of EB in overweight and obesity depending on gender and age factors. Material and methods. There were surveyed 210 patients (105 women and 105 men). The age of women ranged from 19 to 60 years (mean age was 41.5±11.2 years), the age of men — from 22 to 60 years (mean age — 42.3±12.3 years). All patients were divided into two clinical groups: group 1 – 70 people (35 women and 35 men) with excess weight (body mass index (BMI) was from 25.8 to 29.3 kg/m2, average 27.5±1.31 kg/m2); group 2 – 72 people (36 women and 36 men) with the 1st degree obesity (BMI from 30.0 to 33.9 kg/m2; average 31.74±1.03 kg/m2). The control group consisted of 70 people (35 women and 35 men) with normal weight (BMI from 19.5 kg/m2 to 23.9 kg/m2; average 22.41±1.43 kg/m2). EB disorders were assessed using the Dutch Eating Behavior Questionnaire (DEBQ). Results. In patients of the 1st and 2nd groups, a healthy type of CP was recorded less often than in the control group, 5.38 times (D=13.561, p0.01) and 10.45 times of EB among women was recorded 1.7 times more often than in men (D
Найти похожие

3.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Шадрін О. Г., Марушко Т. Л., Радушинська Т. Ю., Марушко Р. В., Фисун В. М., Ковальчук А. А., Бондаренко Н. Ю.
Заглавие : Харчова непереносимість у патогенезі функціональних захворювань шлунково-кишкового тракту в дітей раннього віку: підходи до діагностики та лікування
Место публикации : Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 1. - С. 104-110 (Шифр ПУ3/2016/1)
Примечания : Библиогр.: с. 110-111
Предметные рубрики: ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНЫЕ БОЛЕЗНИ
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ
МЛАДЕНЕЦ
Найти похожие

4.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Заглавие : Харчова неофобія як поширена поведінкова тенденція в сучасному суспільстві
Место публикации : Мистецтво лікування. - 2013. - № 5. - С. 39-41 (Шифр МУ55/2013/5)
MeSH-главная: ФОБИИ -- PHOBIC DISORDERS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Найти похожие

5.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Левицький В. М., Юрчишена Е. В., Юрчишен О. М., Мисько Л. В., Мисько Ю. Л.
Заглавие : Харчова алергія як преформуючий фактор у виявленні бронхіальної астми в дітей
Место публикации : Здоровье ребенка. - 2015. - № 7. - С. 75-80 (Шифр ЗУ27/2015/7)
MeSH-главная: АСТМА БРОНХИАЛЬНАЯ -- ASTHMA
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ДЕТИ -- CHILD
Найти похожие

6.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Волошин О. І., Руснак І. О., Волошина Н. О., Васюк В. Л.
Заглавие : Харчова алергія та харчова інтолерантність: сучасні аспекти клініки, діагностики, лікування (огляд літератури, повідомлення 2)
Место публикации : Сімейна медицина. - 2010. - № 1. - С. 100-106 (Шифр СУ21/2010/1)
Предметные рубрики: Пищевая гиперсенсибилизация-- диагн-- диет тер-- лек тер --проф
Найти похожие

7.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Волошин О. І., Руснак І. О., Сплавський О. І., Васюк В. Л.
Заглавие : Харчова алергія та харчова інтолерантність: сучасні аспекти етіології та патофізіології
Место публикации : Сімейна медицина. - 2009. - № 2. - С. 61-66 (Шифр СУ21/2009/2)
Предметные рубрики: Пищевая гиперсенсибилизация-- диагн-- тер-- этиол
Пищевые продукты-- вред возд
Найти похожие

8.

Заглавие журнала :Фармацевт практик -2020г.,N 4
Интересные статьи :
Зупанець І. Лікування риносинуситу з позицій доказової медицини: EPOS-2020 та роль фармацевтичної опіки/ І. Зупанець, Н. Безугла, К. Ратушна (стр.1-2)
Дедишина Л. Дрозофіли проти хвороби Альцгеймера/ Л. Дедишина (стр.5-7)
Антигіпертензивні засоби та коронавірус (стр.7)
Ткаченко Т. Кишкова мікробіота та цукровий діабет/ Т. Ткаченко (стр.8-10)
У лікуванні алкоголізму може допомогти протисудомний препарат (стр.9)
Ескапел та постинор - всесвітньо відомі бренди! (стр.11)
Горак В. Голос — інструмент комунікації. Бережіть його!/ В. Горак (стр.12)
Куцепалова Н. Класика, що актуальна: парафінотерапія/ Н. Куцепалова (стр.14)
Біль на карантин не відправиш! Апізартрон - дієвий засіб для лікування захворювань опорно-рухового апарату (стр.15)
Демецька О. У зоні особливої уваги: остеохондроз/ О. Демецька (стр.16-17)
Дорикевич К. Полівітаміни для профілактики: за і проти/ К. Дорикевич, М. Працьовита (стр.18-20)
Хлорохін та гідроксихлорохін у лікуванні COVID-19: питання безпеки (стр.19)
Найдієвіша турбота (стр.21)
Ткаченко Т. Ультразвук у доставці лікарських засобів/ Т. Ткаченко (стр.22-23)
Кузьмінов Б. Генріх Мосінг: людина століття/ Б. Кузьмінов (стр.24-26)
Раптова втрата нюху може свідчити про коронавірусну хворобу (стр.25)
Редькін Р. Допомога пацієнтам в оптимізації техніки застосування інгалятора/ Р. Редькін, Н. Орловецька, О. Данькевич (стр.27-29)
Надзвичайна ситуація: зубний біль (стр.30)
Демецька О. Територія аптеки: відвідувач з алергією/ О. Демецька (стр.32-33)
Приготування м’яких лікарських форм: мазь Вількінсона (стр.34-35)
Кириленко М. Паніка чи… Зберігаємо спокій. Знаємо міру/ М. Кириленко (стр.36-38)
Як довго коронавірус зберігає активність у різних умовах (стр.37)
Самборська Я. Харчова поведінка: як усунути розлади/ Я. Самборська (стр.40)
Интересные статьи :
Найти похожие


9.

Заглавие журнала :Фармацевт практик -2019г.,N 5
Интересные статьи :
Наш спільний захист: вакцини працюють! (стр.1)
Демецька О. В зоні особливої уваги: епідемія цукрового діабету/ О. Демецька (стр.4-5)
Демецька О. Патентна реформа в сфері фармації і медицини: інтереси вітчизняних виробників та пацієнтів понад усе!/ О. Демецька (стр.6-7)
Перепелица М. Современные инструменты коммуникации с потребителем вне зоны полочного пространства/ М. Перепелица, В. Турков (стр.8-9)
Усенко В. Ефективність канабісу та канабіноїдів при хронічному больовому синдромі/ В. Усенко, К. Косяченко (стр.10-12)
«Чарівне літо з Ліотон®» (стр.13)
Ткаченко Т. Як стати щасливим? Експеримент довжиною в життя/ Т. Ткаченко (стр.14-15)
Примак Р. У пошуках найбільш ефективного підходу/ Р. Примак (стр.16-18)
Бальзамед — німецький професійний догляд за стопами (стр.19)
Дуб О. Мастектомія — це боротьба, а не вирок/ О. Дуб (стр.20-22)
Розсіяний склероз: не будь за бортом життя (стр.21)
Міфи у лікуванні еректильної дисфункції (стр.24-25)
Дедишина Л. Дефіцит мікроелементів як причина розвитку ендемічного зоба/ Л. Дедишина (стр.26-27)
Шнайдер С. От института зубоврачевания — к научным школам / С. Шнайдер (стр.28-30)
Антимікробні властивості знайшли у відомого кардіопрепарата (стр.29)
Демецкая А. Опасная валериана/ А. Демецкая (стр.31)
Редькін Р. Їсти подано: харчова алергія та харчові алергени/ Р. Редькін, Н. Орловецька, О. Данькевич (стр.32-34)
Ткаченко Т. Карбапенеми — антимікробні засоби з виключно широким спектром активності/ Т. Ткаченко (стр.36-37)
Швидкість вирішує все! (стр.38)
Демецька О. Вимірюємо температуру тіла правильно/ О. Демецька (стр.40-41)
Приготовление жидких лекарственных форм: жидкость Шинкаревского (стр.42-43)
Конькова Т. Справжня фармація — в Одесі/ Т. Конькова, Л. Руссєва, Г. Дмитрієнко (стр.44-45)
Кириленко М. Харчові розлади як наслідок жорстких стандартів краси/ М. Кириленко (стр.46)
Як правильно доглядати за віями, бровами і губами (стр.48)
Интересные статьи :
Найти похожие


10.

Заглавие журнала :Український терапевтичний журнал -2017г.,N 2
Интересные статьи :
Беловол А. Н. Полиморфизм гена ангиотензинпревращающего фермента в патогенезе гипертрофии миокарда у пациентов с артериальной гипертензией в сочетании с сахарным диабетом 2 типа/ А. Н. Беловол, Л. Р. Бобронникова (стр.5-10)
Амосова К. М. Порівняльна ефективність "нітратцентричної" та "діуретикоцентричної" стратегій лікування гострої декомпенсованої серцевої недостатності у хворих з хронічною хворобою нирок щодо деконгестії та важких серцево-судинних ускладнень/ К. М. Амосова [и др.] (стр.11-19)
Беловол А. Н. Персонифицированный подход к антитромбоцитарной терапии при ишемической болезни сердца/ А. Н. Беловол, О. Е. Запровальная (стр.20-25)
Фадєєнко Г. Д. Нутрігенетичні особливості та харчова поведінка - вагомі складові сучасної персоналізованої медицини/ Г. Д. Фадєєнко [и др.] (стр.26-32)
Синяченко О. В. Особенности течения ангиопатии при системных аутоиммунных ревматических заболеваниях/ О. В. Синяченко [и др.] (стр.33-39)
Колеснікова О. В. Гормонально-метаболічні особливості у пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки та роль субклінічного гіпотиреозу в їх розвитку/ О. В. Колеснікова, А. В. Потапенко (стр.40-45)
Пасиешвили Л. М. Иммунная дисрегуляция как фактор прогрессирования метаболического синдрома у лиц молодого возраста/ Л. М. Пасиешвили (стр.46-51)
Ісаєва Г. С. Ефективність контролю факторів кардіоваскулярного ризику на амбулаторному етапі/ Г. С. Ісаєва [и др.] (стр.52-56)
Опарин А. А. Изучение качества жизни ликвидаторов аварии на Чернобыльской АЭС, больных гипертонической болезнью/ А. А. Опарин, В. П. Синельник (стр.57-61)
Аль-Травнех О. В. Дисметаболічни порушення у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та цукровим діабетом 2 типу (на англ. мові)/ О. В. Аль-Травнех (стр.62-66)
Немцова В. Д. Стан оксидантної та антиоксидантної систем у хворих при поєднаному перебігу артеріальної гіпертензії, цукрового діабету 2 типу та гіпотиреозу/ В. Д. Немцова (стр.67-72)
Лапшина К. А. Особливості портальної гемодинаміки у хворих на неалкогольний стеатогепатит, поєднаний з гіпертонічною хворобою/ К. А. Лапшина (стр.73-77)
Назаренко К. В. Особливості функції зовнішнього дихання та відповіді на бронхолітик хворих на поєднану патологію бронхіальної астми та ХОЗЛ/ К. В. Назаренко (стр.78-84)
Короленко В. В. Стратегія Harm Reduction у сфері охорони здоров’я України : виклики та перспективи/ В. В. Короленко (стр.85-90)
Лемко О. І. Ендотеліальна дисфункція та її місце в патогенезі хронічного обструктивного захворювання легень (частина 1)/ О. І. Лемко, Н. В. Вантюх (стр.91-97)
Боброннікова Леся Романівна (1962-2017) (стр.96)
Интересные статьи :
Найти похожие


 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60 
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)