Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полный информационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=Антоцианины<.>)
Общее количество найденных документов : 16
Показаны документы с 1 по 16
1.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Малоштан Л. М., Шакіна Л. О., Гонтова Т. М., Романова С. В., Яременко М. С.
Заглавие : Дослідження цитотоксичної активності сухого екстракту та антоціанового комплексу квіток жоржини сорту Gebu
Место публикации : Укр. біофармац. журнал. - Х., 2021. - № 1. - С. 16-22 (Шифр УУ50/2021/1)
MeSH-главная: РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS

АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
ПРОТИВООПУХОЛЕВЫЕ СРЕДСТВА -- ANTINEOPLASTIC AGENTS
Найти похожие

2.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Бурлака І. С., Кисличенко В. С., Омельченко З. І., Король В. В.
Заглавие : Дослідження антоціанів жимолості блакитної плодів
Параллельн. заглавия :Study of anthocyanins in fruits of lonicera coerulea
Место публикации : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2021. - Том 23, N 1. - С. 75-79 (Шифр МУ92/2021/23/1)
MeSH-главная: ЖИМОЛОСТЬ -- LONICERA
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
ФИТОТЕРАПИЯ -- PHYTOTHERAPY
Аннотация: Світова наука довела, що плоди і ягоди є одними з найважливіших компонентів структури здорового харчування, оскільки вони накопичують велику кількість біологічно активних речовин, без яких не можливе життя людини. Можливості плодових, ягідних і нетрадиційних садових культур у забезпеченні населення високоякісною продукцією є незамінними для профілактики та лікування багатьох захворювань. Особливе місце серед таких нетрадиційних малопоширених культур займають види роду Lonicera Lindl. Одним з них є жимолость блакитна – плодово-ягідна рослина, яка широко культивується в Україні. Жодний вид жимолостей досі не включено до офіційного реєстру лікарських рослин, до ДФУ, хоча про їх корисні властивості знали ще наші предки. Тому можливість застосування їх у медичній практиці вимагає поглибленого вивчення якісного складу та визначення кількісного вмісту груп біологічно активних речовинWorld science has proven that fruits and berries are one of the most important components of the structure of a healthy diet, as they accumulate a large number of biologically active substances (BAS), without which human life is impossible. The ability of fruit, berry and non-traditional crops to provide the population with high quality products is indispensable for the prevention and treatment of many diseases. A special place among such non-traditional rare crops is occupied by species of the genus Lonicera Lindl. One of them is blue honeysuckle – a fruit and berry plant that is widely cultivated in Ukraine. No species of honeysuckle is yet included in the official register of medicinal plants, in the SPU, although their useful properties were known to our ancestors. Therefore, the possibility of their application in medical practice requires in-depth study of the qualitative composition and determination of the quantitative content of BAS groups
Найти похожие

3.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Кузьмак І. П.
Заглавие : Антоціани й антоціанідини як компоненти функціонального харчування: біохімія та вплив на здоров’я людини (огляд літератури)
Параллельн. заглавия :Anthocyanins and anthocyanidins as components of functional nutrition: biochemistry and effects on human health (literature review)
Место публикации : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2021. - Том 23, N 4. - С. 111-124 (Шифр МУ92/2021/23/4)
MeSH-главная: АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
ПРОАНТОЦИАНИДИНЫ -- PROANTHOCYANIDINS
АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS
ПРОТИВОВОСПАЛИТЕЛЬНЫЕ СРЕДСТВА -- ANTI-INFLAMMATORY AGENTS
ПРОТИВООПУХОЛЕВЫЕ СРЕДСТВА -- ANTINEOPLASTIC AGENTS
ГИПОГЛИКЕМИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА -- HYPOGLYCEMIC AGENTS
ЗРЕНИЯ РАССТРОЙСТВА -- VISION DISORDERS
ФИТОТЕРАПИЯ -- PHYTOTHERAPY
РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
НЕРВНОЙ СИСТЕМЫ БОЛЕЗНИ -- NERVOUS SYSTEM DISEASES
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
Аннотация: Антоціани й антоціанідини – це два типи червоно-синіх рослинних флавоноїдів, які в основному містяться у квітках і плодах вищих рослин. Головна відмінність між антоціаніном та антоціанідином полягає в тому, що антоціанін є водорозчинним вакуолярним пігментом, тоді як антоціанідин – аналогом антоціану без цукру. Антоціани утворюються в результаті додавання цукрів до різних бічних груп іона флавілію. Пігменти перебувають у глікозильованих формах. Ціанідин, дельфінідин, мальвідин, пеонідин, петунідин і пеларгонідин – це шість поширених антоціанідинів. Крім використання антоціанідів та антоціанів як природних барвників, ці кольорові пігменти є потенційними фармацевтичними інгредієнтами, які мають різні корисні ефекти для здоров’я. Наукові дослідження, такі, як дослідження на культурі клітин, моделі на тваринах і клінічні випробування на людях, показують, що антоціанідини й антоціани мають антиоксидантну та антимікробну активність, покращують зорове і неврологічне здоров’я та захищають від різних захворюваньУ цьому огляді узагальнено найновішу літературу щодо біологічних переваг дієтичних антоціанів, включаючи протипухлинну активність, протизапальну активність, нейропротекторну активність, запобігання серцево-судинним захворюванням, ожиріння та антидіабетичну активність, особливу увагу зосереджено на молекулярних механізмах дії. Даний огляд допоможе краще зрозуміти, що являють собою ці дієтичні фітохімічні речовини та як їх застосовувати на користь для здоров’я людини. У роботі використано загальнонаукові методи дослідження, що включають експертно-аналітичний огляд наукових джерел, аналіз і синтез літературних данихAnthocyanins and anthocyanidins are two types of red-blue plant flavonoids, mostly found in flowers and fruits of higher plants. The main difference between anthocyanin and anthocyanidin is that anthocyanin is a water-soluble vacuolar pigment whereas anthocyanidin is sugar-free counterpart of anthocyanin. They are based on the flavylium cation, an oxonium ion, with various groups substituted for its hydrogen atoms. Anthocyanins are formed by adding sugars to various side groups of the flavylium ion. The pigments are in glycosylated forms. Cyanidin, delphinidin, malvidin, peonidin, petunidin, and pelargonidin are six common anthocyanidins. Besides the use of anthocyanidins and anthocyanins as natural dyes, these colored pigments are potential pharmaceutical ingredients that give various beneficial health effects. Scientific studies, such as cell culture studies, animal models, and human clinical trials, show that anthocyanidins and anthocyanins have antioxidative and antimicrobial activities, improve visual and neurological health, and protect against various diseasesThis review summarizes the latest literature on the biological benefits of dietary anthocyanins, including antitumor activity, anti-inflammatory activity, neuroprotective activity, cardiovascular disease prevention, obesity, and antidiabetic activity, with a particular focus on molecular mechanisms of action. This review will help you better understand these dietary phytochemicals and use them for human health. This paper uses general scientific research methods, including expert-analytical review of scientific sources, analysis and synthesis of literature data
Найти похожие

4.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Кузнєцова В. Ю., Кисличенко В. С., Сущук Н. А.
Заглавие : Дослідження антоціанів лушпиння цибулі ріпчастої
Параллельн. заглавия :Onion’s peels anthocyanins studying
Место публикации : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2018. - Том 20, N 1. - С. 66-70 (Шифр МУ92/2018/20/1)
MeSH-главная: АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
ЛУК -- ALLIUM
Аннотация: Актуальним завданням сьогодення є вивчення хімічного складу і біологічної активності відходів рослинництва. До рослин, що утворюють як первинні, так і вторинні відходи, належить цибуля ріпчаста – Allium cepa L., родини Alliaceae. Первинні відходи цибулі ріпчастої (лушпиння) утворюються безпосередньо після збору врожаю, вторинні – при переробці харчовою промисловістю (ДСТУ -3234-95 – Цибуля ріпчаста свіжа)
Найти похожие

5.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Криворучко О. В., Котов А. Г., Самойлова В. А., Котова Е. Е., Ковальов В. М.
Заглавие : Визначення вмісту антоціанів і танінів у аронії чорноплідної плодах
Параллельн. заглавия :The determination of content of anthocyanins and tannins in fruit of aronia melanocarpa
Место публикации : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2018. - Том 20, N 1. - С. 71-75 (Шифр МУ92/2018/20/1)
MeSH-главная: АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
ПОЛИФЕНОЛЫ -- POLYPHENOLS
Аннотация: Аронія чорноплідна (Aronia melanocarpa) широко культивується в Україні як харчова, лікарська і декоративна рослина. Якість аронії чорноплідної плодів свіжих регламентувалася вимогами ФС 42-66-87 “Плоди аронії чорноплідної (горобини чорноплідної) свіжі”, проте статтю треба було переглянути з використанням сучасних підходів до стандартизації лікарської рослинної сировини
Найти похожие

6.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Kosyk O. I., Khomenko I. M., Batsmanova L. M., Taran N. Yu.
Заглавие : Phenylalanine ammonia-lyase activity and anthocyanin content in different varieties of lettuce under the cadmium influence
Место публикации : The Ukrainian Biochemical Journal. - Київ, 2017. - Том 89, N 2. - С. 85-91 (Шифр УУ1/2017/89/2)
MeSH-главная: КРЕСС-САЛАТ -- LEPIDIUM SATIVUM
ФЕНИЛАЛАНИН -- PHENYLALANINE
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
КАДМИЙ -- CADMIUM
Аннотация: Cadmium ions influence on the content of anthocyanins as non-plastid pigments and the activity of phenylalanine ammonia-lyase (EC 4.3.1.24) as primary enzyme of their biosynthesis in two lettuce varieties (Lactuca sativa L.) with different anthocyanin content was investigated. The increases in anthocyanin content and enzymatic activity of phenylalanine ammonia-lyase of both lettuce plant varieties during the 14-day exposure in solution of cadmium nitrate (0.1 mmol) were established. The difference in levels of adaptive capacity in two lettuce varieties with different content of anthocyanins under the effect of cadmium ions was revealed. The indexes of tolerance have shown faster adaptive response and higher resistance in red variety plants, compared with plants of the green lettuce variety. These data are consistent with the corresponding changes in anthocyanins content and indicate their active participation in neutralizing the negative impact of cadmium stress
Найти похожие

7.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Сенюк І. В., Аль-Сахлані Б. Д., Ленчик Л. В.
Заглавие : Вивчення послаблюючої активності різних субстанцій, одержаних з плодів сливи домашньої Prunus domestica
Место публикации : Укр. біофармац. журнал. - Х., 2017. - № 5. - С. 21-25 (Шифр УУ50/2017/5)
MeSH-главная:
СЛАБИТЕЛЬНЫЕ СРЕДСТВА -- CATHARTICS
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
Найти похожие

8.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Воробьева И. В.
Заглавие : Современные данные о роли антоцианозидов и флавоноидов в лечении заболеваний глаз
Место публикации : Вестник офтальмологии: Науч.-практ. журн./ МЗ Рос. Федерации,НИИ глазных болезней Рос. АМН. - М.: Медицина, 2015. - Т. 131, № 5. - С. 104-108. - ISSN 0042-465X (Шифр ВР38/2015/131/5). - ISSN 0042-465X
Примечания : Библиогр. в конце ст.
MeSH-главная: ДИАБЕТИЧЕСКАЯ РЕТИНОПАТИЯ -- DIABETIC RETINOPATHY
ЧЕРНИКА -- HUCKLEBERRY PLANT
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
Найти похожие

9.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Жезняковская Л. Ф., Кубасова А. А., Околенко Л. Б.
Заглавие : Сухой экстракт лепестков шиповника: получение и стандартизация
Место публикации : Фармация: Науч.-практ.журн./ Моск. мед. акад. им. И.М.Сеченова, Рос. центр фармацевт. и мед.-техн. информации. - М.: Изд. дом "Рус. врач", 2015. - № 3. - С. 12-13. - ISSN 0367-3014 (Шифр ФР15/2015/3). - ISSN 0367-3014
Примечания : Библиогр. в конце ст.
MeSH-главная: РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
РОЗОЦВЕТНЫХ ПОРЯДОК -- ROSALES
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
Найти похожие

10.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Тринеева О. В., Сливкин А. И., Самылина И. А., Казьмина М. А.
Заглавие : Разработка методики количественного определения антоцианов в плодах облепихи крушиновидной
Место публикации : Фармация: Науч.-практ.журн./ Моск. мед. акад. им. И.М.Сеченова, Рос. центр фармацевт. и мед.-техн. информации. - М.: Изд. дом "Рус. врач", 2015. - № 7. - С. 9-13. - ISSN 0367-3014 (Шифр ФР15/2015/7). - ISSN 0367-3014
Примечания : Библиогр. в конце ст.
MeSH-главная: РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
ОБЛЕПИХА -- HIPPOPHAE
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
ВАЛИДАЦИЯ ИССЛЕДОВАНИЙ -- VALIDATION STUDIES
СПЕКТРОФОТОМЕТРИЯ -- SPECTROPHOTOMETRY
Найти похожие

11.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Примак Р.
Заглавие : Антоціани відкривають свої таємниці
Место публикации : Фармацевт практик. - 2014. - № 3. - С. 16-17 (Шифр ФУ17/2014/3)
MeSH-главная: АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
ПИГМЕНТЫ БИОЛОГИЧЕСКИЕ -- PIGMENTS, BIOLOGICAL
РАСТЕНИЯ -- PLANTS
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
МИКРОХИМИЯ -- MICROCHEMISTRY
Найти похожие

12.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Гергель О. В.
Заглавие : Оптимізація параметрів вилучення антоціанів з плодів Бузини чорної та Калини звичайної
Место публикации : Фітотерапія.Часопис. - 2014. - № 3. - С. 66-68 (Шифр ФУ16/2014/3)
MeSH-главная: БУЗИНА ЧЕРНАЯ -- SAMBUCUS NIGRA
КАЛИНА -- VIBURNUM
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
СПЕКТРОФОТОМЕТРИЯ -- SPECTROPHOTOMETRY
Найти похожие

13.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Ишунина Т. А., Солоненко О. В.
Заглавие : Гистологический краситель на основе антоцианов ягод черноплодной рябины (aroniamelanocarpa)
Место публикации : Морфологические ведомости. - 2014. - № 4. - С. 58-61 (Шифр 83223/2014/4)
MeSH-главная: ПИЩЕВЫЕ КРАСИТЕЛИ -- FOOD COLORING AGENTS
РЯБИНА -- SORBUS
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
Найти похожие

14.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Гриценко А. И., Попова О. И.
Заглавие : Химический состав и биологическая активность листьев скумпии кожевенной
Место публикации : Фармация: Науч.-практ.журн./ Моск. мед. акад. им. И.М.Сеченова, Рос. центр фармацевт. и мед.-техн. информации . - М.: Изд. дом "Русский врач", 2014. - № 1 (Шифр ФР15/2014/1)
Примечания : Библиогр. в конце ст.
MeSH-главная: РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
ЭФИРНЫЕ МАСЛА -- OILS, VOLATILE

АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
Найти похожие

15.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Гергель О. В.
Заглавие : Розробка методик аналізу антоціанів у свіжих плодах калини звичайної (Viburnum opulus L.)
Место публикации : Фітотерапія.Часопис. - 2013. - № 4. - С. 58-60 (Шифр ФУ16/2013/4)
MeSH-главная: СПЕКТРОФОТОМЕТРИЯ -- SPECTROPHOTOMETRY
ХРОМАТОГРАФИЯ ТОНКОСЛОЙНАЯ -- CHROMATOGRAPHY, THIN LAYER
КАЛИНА -- VIBURNUM
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
Найти похожие

16.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Готтих М. Б., Ташлицкий В. Н.
Заглавие : Определение качественного и количественного состава антоцианиновых пигментов в составе биологически активных добавок и лекарственных препаратов для зрения
Место публикации : Вестник офтальмологии. - 2010. - № 5. - С. 34-37 (Шифр ВР38/2010/5)
Предметные рубрики: Антоцианины
Черника
Зрения расстройства-- тер
Найти похожие

 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)