Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Книги (13)Редкие издания (2)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ<.>)
Общее количество найденных документов : 61
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-61      
1.


    Heyman, M. B.
    Фруктові соки для немовлят, дітей та підлітків: сучасні рекомендації [Текст] / M. B. Heyman, A. Steven, S. A. Abrams // Міжнародний журнал педіатрії, акушерства та гінекології. - 2017. - Т. 11, № 2. - С. 81-87. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-главная:
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ И НАПИТКИ (ВНЕШ) -- FOOD AND BEVERAGES (NON MESH) (использование)
НАПИТКИ -- BEVERAGES (использование)
ФРУКТЫ -- FRUIT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование)
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТИ -- CHILD
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
Аннотация: Історично так склалося, що педіатри рекомендували фруктові соки як джерело вітаміну С та додаткове джерело води для немовлят та маленьких дітей під час розширення кола споживаних продуктів, коли діти починають їсти тверду їжу з більшим навантаженням на нирки. Їх також іноді рекомендували для дітей із закрепом. Фруктовий сік рекламується як здорове й натуральне джерело вітамінів, а в деяких випадках ще й кальцію. Оскільки сік має приємний смак, діти п’ють його з радістю. Але, хоча споживання соку має певні переваги, воно також не позбавлене й негативного ефекту. Високий вміст цукру в соках збільшує кількість спожитих калорій та ризик розвитку карієсу. Крім того, відсутність білку й клітковини в соках може сприяти неправильному збільшенню ваги (занадто або чи занадто багато). Педіатри повинні знати все про сік, щоб інформувати батьків і пацієнтів щодо правильного вживання
Доп.точки доступа:
Steven, A.
Abrams, S. A.

Свободных экз. нет

Найти похожие

2.


    Івахно, О. П.
    Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування [Текст] = The problems of the use of food additives in the infant’s foodstuffs / О. П. Івахно, І. П. Козярін // Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 29-32. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-главная:
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (анализ, использование)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, использование, стандарты)
ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE (методы)
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Аннотация: В роботі наведені дані про використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку, їх класифікація, вплив на організм, заходи щодо попередження негативного впливу. Мета роботи: аналіз даних наукових досліджень з використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку. Матеріали і методи: проаналізовано дані наукових досліджень з використання харчових добавок в харчуванні дітей раннього віку. Результати. Харчові добавки широко використовуються у всьому світі, але кількість дозволених для виготовлення спеціальних продуктів харчування для дітей значно обмежена, особливо це відноситься до барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів і замінників цукру. Висновки. В Україні до цього часу не створено ефективного і дієвого контролю за випуском і використанням харчових добавок, особливо при виготовленні продуктів дитячого харчування. Окремі перевірки не дозволяють повністю гарантувати виконання затверджених стандартів виробниками і повне виключення ситуацій, при яких вони можуть використовувати заборонені до застосування харчові добавки
The article presents the data on the use of food additives in the infant’s food intakes, their classification, effects on the organism, measures for the prevention of negative impact. Objective: We analysed the research data on the use of food additives in the food intakes of the infants. Materials and methods: We analyzed the data of the scientific research on the use of food additives in the nutrition of the infants. Results: Nutritional additives are widely used throughout the world but the number of special foods for the children allowed for the manufacture for the children is significantly limited, especially in dyes, flavors, sweeteners, and sugar substitutes. Conclusions: There is no effective control of the production and use of food additives, especially in the manufacture of the infant’s food in Ukraine until now. Separate inspections do not allow a full guarantee of the fulfillment of approved standards by the manufacturers and a complete elimination of the situations where they may use prohibited food additives
Доп.точки доступа:
Козярін, І. П.

Свободных экз. нет

Найти похожие

3.


   
    Інтегроване ведення хвороб дитячого віку. Наказ МОЗ України № 581 від 15.07.2010. рекомендації щодо харчування та догляду з метою розвитку хворої і здорової дитини [Текст] // Бібліотека сімейного лікаря та сімейної медсестри. - 2017. - № 5. - С. 68-69


MeSH-главная:
ДЕТСКИЕ ИНФЕКЦИИ -- CHILDHOOD INFECTIONS (диагностика, патофизиология, этиология)
ЗДРАВООХРАНЕНИЕ, УПРАВЛЕНИЕ -- PUBLIC HEALTH ADMINISTRATION (законодательство и юриспруденция)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование)
БОЛЬНОГО ВЕДЕНИЕ ОПТИМАЛЬНОЕ -- DISEASE MANAGEMENT
ВРАЧИ СЕМЕЙНЫЕ -- PHYSICIANS, FAMILY (использование)
Свободных экз. нет

Найти похожие

4.


    Абрамова, Т. В.
    Новые виды молочных продуктов промышленного производства в питании детей в возрасте от 1 года до 3 лет [Текст] / Т. В. Абрамова, О. В. Георгиева // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2014. - Т. 59, № 4. - С. 100


MeSH-главная:
ДЕТИ -- CHILD
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
Доп.точки доступа:
Георгиева, О. В.

Свободных экз. нет

Найти похожие

5.


   
    Актуальні питання застосування елімінаційних заходів у дітей грудного і раннього віку з харчовою алергією [Текст] / О. Г. Шадрін [та ін.] // Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 1. - С. 100-102. - Библиогр.: с. 102

Рубрики: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ

   ДИЕТОТЕРАПИЯ


   ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ


Доп.точки доступа:
Шадрін, О. Г.
Ковальчук, А. А.
Дюкарева, С. В.
Гайдучик, Г. А.
Чернега, Н. Ф.

Свободных экз. нет

Найти похожие

6.


    Бельмер, С. В.
    Спорные вопросы и реальные ответы о продуктах детского питания [Текст] / С. В. Бельмер // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2015. - Т. 60, № 5. - С. 121-126. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-главная:
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ)
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA (химия)
Свободных экз. нет

Найти похожие

7.


    Березовська, Ю. В.
    Профілактика колік і зригування у новонароджених, ефективність дитячої суміші на козиному молоці [Текст] = Prevention of colic and vomiting in newborns, the effectiveness of infant formula in goat’s milk (review of international recommendations on nutritional support) / Ю. В. Березовська, О. А. Цодікова // Дитячий лікар. - 2021. - N 2. - С. 19-24. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-главная:
КОЛИКА -- COLIC (профилактика и контроль)
ОТРЫЖКА -- ERUCTATION (профилактика и контроль, этиология)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ)
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN (физиология)
Аннотация: Дитячі коліки та відрижки є однією з найчастіших проблем у дітей грудного віку, тому їй приділяється особлива увага як з боку батьків, так і з боку фахівців. Етіологія та патогенез дитячої коліки залишаються до кінця не вивченими, що, певне, пояснюється їх багатофакторним характером. Пропонована етіологія включає шлунково-кишкові, гормональні, психологічні та психосоціальні фактори. Незважаючи на частоту дитячих кольок, досі не існує єдиної стратегії щодо їх профілактики та терапії. Підбір дієти матері та дитині залишається найбільш ефективним та безпечним підходом до профілактики колік та відрижки у новонароджених. Так, при необхідності штучного вигодовування використання дитячих сумішей на козячому молоці, збагачених пребіотиками та пробіотиками, може допомогти у профілактиці алергічних реакцій на білки коров’ячого молока, а також у формуванні здорової мікробіоти кишечника і, як наслідок, призвести до зниження частоти функціональних порушень шлунково-кишкового тракту
Colic and vomiting are one of the most common problems in infants, so it is given special attention by both parents and professionals. The etiology and pathogenesis of childhood colic remain unexplored, which is probably due to their multifactorial nature. The proposed etiology includes gastrointestinal, hormonal, psychological and psychosocial factors. Despite the frequency of colic in children, there is still no single strategy for their prevention and treatment. The selection of the diet of mother and child remains the most effective and safe approach to the prevention of colic and vomiting in infants. Thus, if you need artificial feeding, the use of infant formula in goat’s milk, enriched with prebiotics and probiotics, can help prevent allergic reactions to cow’s milk proteins, as well as in the formation of a healthy intestinal microbiota and, consequently, reduce the incidence of gastric dysfunction intestinal tract
Доп.точки доступа:
Цодікова, О. А.

Свободных экз. нет

Найти похожие

8.


    Беш, Л. В.
    Оптимальний вибір сумішей для харчування дітей грудного віку з проявами алергії [Текст] / Л. В. Беш, О. О. Куля // Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2002. - № 6. - С. 35-38


MeSH-главная:
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA (прием и дозировка, стандарты)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование, стандарты)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED (использование, стандарты)
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY (диетотерапия)
ДЕТИ -- CHILD
Доп.точки доступа:
Куля, О. О.

Свободных экз. нет

Найти похожие

9.


    Богатирьова, Р. В.
    Стан дитячого харчування в Україні та його вплив на здоров’я дітей [Текст] / Р. В. Богатирьова // Медицинские вести. - 1998. - № 2. - С. 2-5


MeSH-главная:
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (микробиология, снабжение и распределение, стандарты)
УКРАИНА -- UKRAINE
ЗДОРОВЬЯ СОСТОЯНИЕ -- HEALTH STATUS
Свободных экз. нет

Найти похожие

10.


    Богданова, Н. М.
    Нарушения пищеварения у детей раннего возраста : возможности коррекции продуктами функционального питания [Текст] / Н. М. Богданова // Лечащий Врач. - 2013. - № 6. - С. 38-42


Рубрики: Новорожденный

   Дети


MeSH-главная:
ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНЫЕ БОЛЕЗНИ -- GASTROINTESTINAL DISEASES (диетотерапия)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS
Свободных экз. нет

Найти похожие

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-61      
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)