Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Книги (13)Редкие издания (2)
Формат представления найденных документов:
полный информационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ<.>)
Общее количество найденных документов : 61
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-61      
1.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Heyman M. B., Steven A., Abrams S. A.
Заглавие : Фруктові соки для немовлят, дітей та підлітків: сучасні рекомендації
Место публикации : Міжнародний журнал педіатрії, акушерства та гінекології. - 2017. - Т. 11, № 2. - С. 81-87 (Шифр МУ94/2017/11/2)
Примечания : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-главная: ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ И НАПИТКИ (ВНЕШ) -- FOOD AND BEVERAGES (NON MESH)
НАПИТКИ -- BEVERAGES
ФРУКТЫ -- FRUIT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТИ -- CHILD
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
Аннотация: Історично так склалося, що педіатри рекомендували фруктові соки як джерело вітаміну С та додаткове джерело води для немовлят та маленьких дітей під час розширення кола споживаних продуктів, коли діти починають їсти тверду їжу з більшим навантаженням на нирки. Їх також іноді рекомендували для дітей із закрепом. Фруктовий сік рекламується як здорове й натуральне джерело вітамінів, а в деяких випадках ще й кальцію. Оскільки сік має приємний смак, діти п’ють його з радістю. Але, хоча споживання соку має певні переваги, воно також не позбавлене й негативного ефекту. Високий вміст цукру в соках збільшує кількість спожитих калорій та ризик розвитку карієсу. Крім того, відсутність білку й клітковини в соках може сприяти неправильному збільшенню ваги (занадто або чи занадто багато). Педіатри повинні знати все про сік, щоб інформувати батьків і пацієнтів щодо правильного вживання
Найти похожие

2.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Івахно О. П., Козярін І. П.
Заглавие : Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування
Параллельн. заглавия :The problems of the use of food additives in the infant’s foodstuffs
Место публикации : Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 29-32 (Шифр ДУ9/2019/1)
Примечания : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-главная: ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Аннотация: В роботі наведені дані про використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку, їх класифікація, вплив на організм, заходи щодо попередження негативного впливу. Мета роботи: аналіз даних наукових досліджень з використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку. Матеріали і методи: проаналізовано дані наукових досліджень з використання харчових добавок в харчуванні дітей раннього віку. Результати. Харчові добавки широко використовуються у всьому світі, але кількість дозволених для виготовлення спеціальних продуктів харчування для дітей значно обмежена, особливо це відноситься до барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів і замінників цукру. Висновки. В Україні до цього часу не створено ефективного і дієвого контролю за випуском і використанням харчових добавок, особливо при виготовленні продуктів дитячого харчування. Окремі перевірки не дозволяють повністю гарантувати виконання затверджених стандартів виробниками і повне виключення ситуацій, при яких вони можуть використовувати заборонені до застосування харчові добавки The article presents the data on the use of food additives in the infant’s food intakes, their classification, effects on the organism, measures for the prevention of negative impact. Objective: We analysed the research data on the use of food additives in the food intakes of the infants. Materials and methods: We analyzed the data of the scientific research on the use of food additives in the nutrition of the infants. Results: Nutritional additives are widely used throughout the world but the number of special foods for the children allowed for the manufacture for the children is significantly limited, especially in dyes, flavors, sweeteners, and sugar substitutes. Conclusions: There is no effective control of the production and use of food additives, especially in the manufacture of the infant’s food in Ukraine until now. Separate inspections do not allow a full guarantee of the fulfillment of approved standards by the manufacturers and a complete elimination of the situations where they may use prohibited food additives
Найти похожие

3.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Заглавие : Інтегроване ведення хвороб дитячого віку. Наказ МОЗ України № 581 від 15.07.2010. рекомендації щодо харчування та догляду з метою розвитку хворої і здорової дитини
Место публикации : Бібліотека сімейного лікаря та сімейної медсестри. - 2017. - № 5. - С. 68-69 (Шифр БУ48/2017/5)
MeSH-главная: ДЕТСКИЕ ИНФЕКЦИИ -- CHILDHOOD INFECTIONS
ЗДРАВООХРАНЕНИЕ, УПРАВЛЕНИЕ -- PUBLIC HEALTH ADMINISTRATION
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
БОЛЬНОГО ВЕДЕНИЕ ОПТИМАЛЬНОЕ -- DISEASE MANAGEMENT
ВРАЧИ СЕМЕЙНЫЕ -- PHYSICIANS, FAMILY
Найти похожие

4.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Абрамова Т. В., Георгиева О. В.
Заглавие : Новые виды молочных продуктов промышленного производства в питании детей в возрасте от 1 года до 3 лет
Место публикации : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2014. - Т. 59, № 4. - С. 100 (Шифр РР6/2014/59/4)
MeSH-главная: ДЕТИ -- CHILD
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
Найти похожие

5.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Шадрін О. Г., Ковальчук А. А., Дюкарева С. В., Гайдучик Г. А., Чернега Н. Ф.
Заглавие : Актуальні питання застосування елімінаційних заходів у дітей грудного і раннього віку з харчовою алергією
Место публикации : Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 1. - С. 100-102 (Шифр ПУ3/2016/1)
Примечания : Библиогр.: с. 102
Предметные рубрики: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ
ДИЕТОТЕРАПИЯ
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ
Найти похожие

6.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Бельмер С. В.
Заглавие : Спорные вопросы и реальные ответы о продуктах детского питания
Место публикации : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2015. - Т. 60, № 5. - С. 121-126 (Шифр РР6/2015/60/5)
Примечания : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-главная: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
Найти похожие

7.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Березовська Ю. В., Цодікова О. А.
Заглавие : Профілактика колік і зригування у новонароджених, ефективність дитячої суміші на козиному молоці
Параллельн. заглавия :Prevention of colic and vomiting in newborns, the effectiveness of infant formula in goat’s milk (review of international recommendations on nutritional support)
Место публикации : Дитячий лікар. - 2021. - N 2. - С. 19-24 (Шифр ДУ23/2021/2)
Примечания : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-главная: КОЛИКА -- COLIC
ОТРЫЖКА -- ERUCTATION
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN
Аннотация: Дитячі коліки та відрижки є однією з найчастіших проблем у дітей грудного віку, тому їй приділяється особлива увага як з боку батьків, так і з боку фахівців. Етіологія та патогенез дитячої коліки залишаються до кінця не вивченими, що, певне, пояснюється їх багатофакторним характером. Пропонована етіологія включає шлунково-кишкові, гормональні, психологічні та психосоціальні фактори. Незважаючи на частоту дитячих кольок, досі не існує єдиної стратегії щодо їх профілактики та терапії. Підбір дієти матері та дитині залишається найбільш ефективним та безпечним підходом до профілактики колік та відрижки у новонароджених. Так, при необхідності штучного вигодовування використання дитячих сумішей на козячому молоці, збагачених пребіотиками та пробіотиками, може допомогти у профілактиці алергічних реакцій на білки коров’ячого молока, а також у формуванні здорової мікробіоти кишечника і, як наслідок, призвести до зниження частоти функціональних порушень шлунково-кишкового трактуColic and vomiting are one of the most common problems in infants, so it is given special attention by both parents and professionals. The etiology and pathogenesis of childhood colic remain unexplored, which is probably due to their multifactorial nature. The proposed etiology includes gastrointestinal, hormonal, psychological and psychosocial factors. Despite the frequency of colic in children, there is still no single strategy for their prevention and treatment. The selection of the diet of mother and child remains the most effective and safe approach to the prevention of colic and vomiting in infants. Thus, if you need artificial feeding, the use of infant formula in goat’s milk, enriched with prebiotics and probiotics, can help prevent allergic reactions to cow’s milk proteins, as well as in the formation of a healthy intestinal microbiota and, consequently, reduce the incidence of gastric dysfunction intestinal tract
Найти похожие

8.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Беш Л. В., Куля О. О.
Заглавие : Оптимальний вибір сумішей для харчування дітей грудного віку з проявами алергії
Место публикации : Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2002. - № 6. - С. 35-38 (Шифр ПУ2/2002/6)
MeSH-главная: МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY
ДЕТИ -- CHILD
Найти похожие

9.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Богатирьова Р. В.
Заглавие : Стан дитячого харчування в Україні та його вплив на здоров’я дітей
Место публикации : Медицинские вести. - К., 1998. - № 2. - С. 2-5 (Шифр 15148/1998/2)
MeSH-главная: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
УКРАИНА -- UKRAINE
ЗДОРОВЬЯ СОСТОЯНИЕ -- HEALTH STATUS
Найти похожие

10.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Богданова Н. М.
Заглавие : Нарушения пищеварения у детей раннего возраста : возможности коррекции продуктами функционального питания
Место публикации : Лечащий Врач. - 2013. - № 6. - С. 38-42 (Шифр ЛР13/2013/6)
Предметные рубрики: Новорожденный
Дети
MeSH-главная: ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНЫЕ БОЛЕЗНИ -- GASTROINTESTINAL DISEASES
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS
Найти похожие

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-61      
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)