Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Книги (2)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=Натрия хлорид пищевой<.>)
Общее количество найденных документов : 38
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-38 
1.


   
    FDA ставить нову мету щодо зниження споживання солі в повсякденному раціоні американців // Артеріальна гіпертензія = Артериальная гипертензия = Hypertension. - 2021. - Т. 14, № 5. - С. 77-78


MeSH-главная:
ПИТАНИЯ РЕЖИМА КОНТРОЛЬ -- DIET SURVEYS
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY
Аннотация: 13 жовтня 2021 р. Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) опублікувало постанову, у якій вони наполягають на зниженні споживання солі в середньому на 12 % у продуктах харчування, починаючи від упакованого м’яса і закінчуючи сиром, намагаючись таким чином знизити зростаючу епідемію проблем зі здоров’ям, яким можна запобігти
Свободных экз. нет

Найти похожие

2.


    Zhiwei Yang
    The mechanism of hypertension regulated by high salt intake / Zhiwei Yang // Пробл. ендокринної патології. - 2019. - N спец.вип. - P252


MeSH-главная:
ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION (этиология)
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY (вредные воздействия, метаболизм)
Свободных экз. нет

Найти похожие

3.


    Нерознак, Ю. П.
    «Life style modification» у будь-який період життя жінки. Правда і міфи про сіль [Текст] / Ю. П. Нерознак, Ю. В. Давидова // Український журнал перинатологія і педіатрія. - 2021. - N 2. - С. 94-95


MeSH-главная:
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY (прием и дозировка)
ЖЕНЩИНЫ -- WOMEN
БЕРЕМЕННОСТЬ -- PREGNANCY
Аннотация: Зізнаймося, що всі ми любимо сіль — далеко не всі дослухаються порад фахівців, що ми забагато її вживаємо і тим самим шкодимо власному здоров’ю. З іншого боку, натрій с ключовим елементом харчової солі, без якого неможливий нормальний баланс рідини в організмі людини. У формі різних сполук натрій входить до складу крові, лімфи і травних компонентів, більше того, позитивно заряджений іон натрію активізує процеси передачі нервового сигналу, скорочення м’язових волокон та інші фізіологічні реакції. Але надлишок натрію затримує в організмі рідину, зокрема, виникають набряки, до того ж посилюється спазм судин, що небезпечно для тих, хто страждає від захворювань серця і судин. За нестачі солі в раціоні організм використовує власні внутрішні резерви — компоненти з органів і тканин, тому людина, яка невиправдано дотримується безсольової дієти, спочатку відчуває слабкість у м’язах, далі швидко стомлюється, а її самопочуття стрімко погіршується
Доп.точки доступа:
Давидова, Ю. В.

Свободных экз. нет

Найти похожие

4.


    Потешкина, Н. Г.
    Артериальная гипертензия: проблема потребления соли и вопросы выбора диуретика [Текст] / Н. Г. Потешкина // Concilium medicum. - 2013. - Т. 15, № 10. - С. 29-33


MeSH-главная:
ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION (диетотерапия, лекарственная терапия)
ДИУРЕТИКИ -- DIURETICS (терапевтическое применение)
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY (прием и дозировка, противопоказания)
Свободных экз. нет

Найти похожие

5.


    Гармашева, І. Л.
    Біологічні властивості ентерококів і лактококів, ізольованих з традиційних кисломолочних продуктів України [Текст] / І. Л. Гармашева, Н. К. Коваленко, Л. Т. Олещенко // Мікробіологічний журнал. - 2020. - Том 82, N 1. - С. 22-32


MeSH-главная:
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS (микробиология)
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY (выделение и очистка)
ЭНТЕРОКОККИ -- ENTEROCOCCUS (рост и развитие)
ЛАКТОКОККИ -- LACTOCOCCUS (рост и развитие)
ЛЕКАРСТВЕННАЯ УСТОЙЧИВОСТЬ У МИКРООРГАНИЗМОВ -- DRUG RESISTANCE, MICROBIAL
МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ -- MICROBIOLOGICAL TECHNIQUES (методы)
Аннотация: Мета. Метою роботи було вивчити біологічні властивості штамів ентерококів, що були ізольовані з традиційних кисломолочних продуктів та оцінити їх потенціал як заквасочних культур в порівнянні зі штамами лактококів. Методи. Здатність до росту при різних температурах та стійкість до NaCl визначали з використанням традиційних мікробіологічних методів. Рівень кислотоутворення визначали за зміною рН молока через 6 і 8 год культивування при температурі 30°C. Результати. Здатність до росту при 10°С виявили 66,3% штамів ентерококів і 73,4% штамів лактококів, до росту при 45°С – 30,8% і 15,0% штамів відповідно. Стійкість до 6,5% NaCl була притаманна лише 10,3% штамів ентерококів і 3,5% – лактококів. Штами ентерококів, стійкі до 6,5% NaCl, найчастіше були ізольовані зі зразків бринзи, найрідше – зі сквашеного молока. Стійкі до 6,5% NaCl лактококи були виділені з сиру кисломолочного і бринзи. Швидкі кислотоутворювачі були виявлені як серед лактококів (44% штамів), так і серед ентерококів (15% штамів). Співставлення визначених раніше профілів антибіотикорезистентності штамів ентерококів з даними щодо їх швидкості кислотоутворення показало, що серед штамів ентерококів, перспективних як заквасочні культури, лише три штами (8,4%) виду E. durans були стійкими до 1–2 препаратів – інгібіторів транскрипції і синтезу нуклеїнових кислот, 52,8% штамів були резистентними до 2–8 препаратів – інгібіторів синтезу білка і нуклеїнових кислот, а 38,8 % – були стійкими до 4–9 антибіотиків, різних за механізмом дії, включаючи ванкоміцин. Висновки. За інтенсивністю кислотоутворення культури ентерококів аналогічні лактококам, що свідчить про можливість їх використання у приготуванні кисломолочних продуктів. Стійкість досліджених штамів ентерококів до антибіотиків не відповідає вимогам до промислових штамів і вказує на необхідність обов’язкового дослідження наявності факторів вірулентності, зокрема, антибіотикорезистентності, у потенційно заквасочних культур.
Доп.точки доступа:
Коваленко, Н. К.
Олещенко, Л. Т.

Свободных экз. нет

Найти похожие

6.


    Шинкар, О. В.
    Гігієно-фізіологічна характеристика праці робітників при видобуванні кам’яної солі машинним способом [Текст] / О. В. Шинкар // Медичні перспективи. - 1999. - Т. 4, № 4. - С. 100-104


MeSH-главная:
ДОБЫВАЮЩАЯ И ПЕРЕРАБАТЫВАЮЩАЯ ПРОМЫШЛЕННОСТЬ -- EXTRACTION AND PROCESSING INDUSTRY (кадры, организация и управление)
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY
ПРОФЕССИОНАЛЬНАЯ ГИГИЕНА -- OCCUPATIONAL HEALTH (кадры, этика)
Свободных экз. нет

Найти похожие

7.


    Шанар, Ж.
    Гипертония, соль и почки / Ж. Шанар // Нефрология. - 2000. - Т. 4, № 1. - С. 98-100


MeSH-главная:
ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION (осложнения, профилактика и контроль, этиология)
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY (анализ, вредные воздействия)
Свободных экз. нет

Найти похожие

8.


    Кравченко, В. І.
    Дослідження дефіциту йоду в Чернігівській області та шляхи запровадження масової йодної профілактики [Текст] / В. І. Кравченко, О. І. Осадців, В. В. Марков // Ендокринологія. - 2011. - Т. 16, № 1. - С. 40-48

Рубрики: Иод--деф--проф

   Зоб диффузный токсический--проф


   Натрия хлорид пищевой


Доп.точки доступа:
Осадців, О. І.
Марков, В. В.

Свободных экз. нет

Найти похожие

9.


   
    Дослідження сільчутливості у хворих на цукровий діабет 2 типу [Текст] / В. В. Корпачев, О. М. Гриценко, Л. В. Корпачева-Зінич // Ендокринологія. - 2010. - Т. 15, № додаток. - С. 33

Рубрики: Диабет сахарный инсулиннезависимый

   Натрия хлорид пищевой


Доп.точки доступа:
Корпачев, В. В.
Гриценко, О. М.
Корпачева-Зінич, Л. В.
Ховака, В. В.

Свободных экз. нет

Найти похожие

10.


    Кравченко, В. І.
    Ефективність масової йодної профілактики при використанні харчової йодованої солі жінками репродуктивного віку західного регіону України [Текст] / В.І. Кравченко, Н.І. Миронюк, В.І. Турчин // Ендокринологія. - 2008. - Т. 13, № 2. - С. 184-190

Рубрики: Репродуктивное здоровье--женск

   Иод--выдел--деф--проф


   Моча


   Натрия хлорид пищевой


   Украина


Доп.точки доступа:
Миронюк, Н. І.
Турчин, В. І.

Свободных экз. нет

Найти похожие

 1-10    11-20   21-30   31-38 
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)