Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Книги (5)
Формат представления найденных документов:
полный информационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=Пищевые привычки<.>)
Общее количество найденных документов : 20
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20  
1.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Гинзбург М.
Заглавие : 8 способов не переедать на ночь
Место публикации : Здоровье. - 2007. - № 7. - С. 56-57 (Шифр 71653/2007/7)
Предметные рубрики: Пищевые привычки
Питание, потребность в питании
Найти похожие

2.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Dikha, Ayu Kurnia, Yulia, Yulia
Заглавие : Understanding food selection and dieting patterns: type 2 diabetes mellitus patients and their families
Место публикации : Міжнародний ендокринологічний журнал. - 2021. - Т. 17, № 6. - С. 11-13 (Шифр МУ65/2021/17/6)
Примечания : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-главная: ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ПИЩЕВЫЕ ПРИВЫЧКИ -- FOOD HABITS
Аннотация: The prevalence of type 2 diabetes mellitus (T2DM) is increasing from year to year, especially in Indonesia. The risk of T2DM starts at the dinner table in the family. Meal planning plays an important role in redu­cing the potential complications associated with poor glycemic, lipid and blood pressure control. Focusing on reducing sugar, fat and sodium intake and incorporating culture-appropriate foods will improve adherence. However, T2DM patients develop conflicting eating disorders in which there is a gap between nutrition and self-fulfillment regarding eating control. The purpose of this research is to explore the understanding of the diabetes patient and their family in determining the selection of food and eating pattern during the disease. Materials and methods. This study explores the understanding of T2DM patients and their families in the Depok and Jakarta. The purposive sampling method used 14 participants and 7 family members. The data obtained from participant observation and in-depth interviews then analyzed using thematic analysis. Using a descriptive phenomenological method with a semi structured in-depth interview. The interviews were conducted face to face from October 2017 — July 2018 and were analyzed by thematic analysis Collaizi’s method. Results. This study found 4 important themes: 1) food is believed to affect high blood su­gar; 2) changes in diet after diabetes; 3) the main concern of the family is to keep eating but not make it a burden; and 4) the challenge faced by participants and their families is the lack of information. This study recommends continuing education and partnerships from nurses about the importance of the relationship between diet and blood glucose levels. Conclusions. People are inclined to rely on simple strategies that limit search when making food choices. The ability of patients and families regarding food ingredients to maintain blood sugar stability is the concern of nurses in providing nutritional education. Food labels can (and to some extent do) provide a wide variety of desirable information, ranging from food content to production details, the food’s carbon footprint, and its originsПоширеність цукрового діабету 2-го типу (ЦД2) зростає з року в рік, особливо в Індонезії. Ризик виникнення ЦД2 розпочинається за обіднім столом у родині. Планування харчування відіграє важливу роль у зменшенні можливих ускладнень, пов’язаних з поганим контролем глікемії, ліпідограми й артеріального тиску. Акцент на зменшення споживання цукру, жиру і солі та дотримання відповідного режиму харчування сприяють покращенню прихильності до менеджменту ЦД. Однак у пацієнтів з ЦД2 виникають різноманітні розлади харчування, при яких існує розрив між реальним харчуванням і контролем за його режимом. Метою дослідження є вивчення навичок і знань пацієнта з цукровим діабетом та членів його родини щодо вибору їжі та способу харчування під час захворювання. Матеріали та методи. Під спостереженням перебували пацієнти з ЦД2 та члени їх родин у Джакарті (Індонезія): 14 хворих і 7 членів їх родин. Аналізували дані, отримані під час спостереження за учасниками дослідження та шляхом їх детального опитування. Використовували описовий феноменологічний метод із напівструктурованим поглибленим опитуванням. Інтерв’ю проводилися віч-на-віч із жовтня 2017 року по липень 2018 року та аналізувалися за допомогою тематичного аналізу за методом Collaizi. Результати. Це дослідження виявило 4 важливі аспекти: 1) доведено, що надмірне вживання їжі впливає на високий рівень цукру у крові; 2) необхідно змінювати режим харчування на тлі ЦД; 3) головна турбота родини — забезпечити раціональне харчування, але не робити це тягарем для хворого; 4) виклик, з яким стикаються учасники дослідження та члени їх родини, — це відсутність належної інформації. Дослідження рекомендує продовжувати навчання хворих і посилювати співпрацю середнього медичного персоналу щодо важливості взаємозв’язку між режимом харчування та рівнем глюкози у крові. Висновки. Люди схильні покладатися на прості стратегії, що забезпечують раціональне харчування. Здатність пацієнтів і членів їх родин підбирати харчові інгредієнти та підтримувати стабільність цукру у крові — це завдання середнього медичного персоналу. Етикетки харчових продуктів можуть надавати (і певною мірою надають) широкий спектр необхідної інформації, починаючи від складу харчових продуктів і закінчуючи деталями виробництва, вмістом вуглеводів
Найти похожие

3.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Соломчак Д. Б.
Заглавие : Аналіз впливу харчових звичок на виникнення та рецидивування сечокам’яної хвороби
Место публикации : Здоровье мужчины. - Киев, 2016. - № 1. - С. 106-109 (Шифр ЗУ16/2016/1)
Примечания : Бібліогр.: с. 109
MeSH-главная: УРОЛИТИАЗ -- UROLITHIASIS
ПИЩЕВЫЕ ПРИВЫЧКИ -- FOOD HABITS
Найти похожие

4.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Ковешников А. И., Колесникова И. Ю.
Заглавие : Влияние пищи на клинические симптомы и внутрижелудочную кислотность при язвенной болезни двенадцатиперстной кишки [Электронный ресурс]
Место публикации : Клиницист. - 2016/2017. - № 4-1. - С. 50-54 (Шифр КР54/2016/2017/4-1)
Вид и объем ресурса: Электрон. журн.
MeSH-главная: ДВЕНАДЦАТИПЕРСТНОЙ КИШКИ ЯЗВА -- DUODENAL ULCER
ПИЩЕВЫЕ ПРИВЫЧКИ -- FOOD HABITS
ПИТАНИЯ РЕЖИМА КОНТРОЛЬ -- DIET SURVEYS
ЖЕЛУДОЧНОГО СОКА КИСЛОТНОСТИ ОПРЕДЕЛЕНИЕ -- GASTRIC ACIDITY DETERMINATION
Найти похожие

5.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Ховаев А. А.
Заглавие : Вопросы безопасности и тенденции использования генно-инженерно-модифицированных микроорганизмов при производстве пищевых продуктов, пищевых ингредиентов и продовольственного сырья
Место публикации : Вопросы питания. - 2008. - Т. 77, № 3. - С. 58-63 (Шифр ВР56/2008/77/3)
Предметные рубрики: Генная инженерия
Пищевые привычки
Пищевые микроэлементы
Найти похожие

6.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Даниленко Г. М., Пoдрігалo Л. В., Авдієвська О. Г.
Заглавие : Вплив родини на харчову поведінку сучасних українських підлітків
Параллельн. заглавия :A family influence on the eating behavior of modern Ukrainian adolescents
Место публикации : Український журнал дитячої ендокринології. - 2020. - N 4. - С. 20-30 (Шифр УУ55/2020/4)
Примечания : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-главная: ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
СЕМЕЙНЫЕ ОТНОШЕНИЯ -- FAMILY RELATIONS
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ПИЩЕВЫЕ ПРИВЫЧКИ -- FOOD HABITS
ПОДРОСТКОВ ОХРАНЫ ЗДОРОВЬЯ СЛУЖБЫ -- ADOLESCENT HEALTH SERVICES
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Аннотация: Мета — визначити вікові та статеві особливості впливу родини на формування харчової поведінки підлітків у великому промисловому місті в умовах сприятливого для розвитку учнів освітнього середовища. Матеріали та методи. Проведено анонімне анкетування 1505 учнів 11 закладів загальної середньої освіти зі сприятливим для розвитку учнів освітнім середовищем м. Дніпро у лютому‑березні 2019 р. У дослідженні взяли участь 422 учні 6‑х класів (вказали свою стать 197 хлопчиків та 213 дівчаток), 482 учні 7‑х класів (271 хлопчик та 333 дівчинки) та 784 учні 9‑х класів (243 хлопчики та 216 дівчаток). Досліджено чинники, які формують харчову поведінку сучасних українських підлітків. Проаналізовано частоту вживання певних продуктів харчування, які надають інформацію щодо моделі харчування підлітків. Результати. За даними анкетування, частота щоденного вживання цукерок становила 28 %, тістечок — 18 %, м’яса — 50 %, ковбасних виробів — 30 %, риби — 10 %, молока — 43 %, свіжих овочів — 62 %, свіжих фруктів — 55 %, продуктів, які можуть бути потенційно шкідливими для вживання підлітками: чіпсів або сухариків — 7 %, хот‑догів — 4 %, кетчупу та соусів — 12 %. Установлено, що неповна родина була чинником ризику частішого споживання підлітками «фаст‑фуду» (F = 9,8; p = 0,02), «вуличної» їжі (F = 17,3; p  0,001), чіпсів і сухариків (F Objective — to determine a family’s influence on the formation of eating behavior of adolescents in a large industrial city in health promoting school. Materials and methods. Anonymous survey have been conducted of 1505 students of eleven general secondary education institutions with a health promoting school for students in Dnipro in February‑March 2019. The study involved 422 6th graders (197 boys and 213 girls), 482 7th graders (271 boys and 333 girls) and 784 9th graders (243 boys and 216 girls). Results. The study analyzed the frequency of consumption of certain foods, which in our opinion provide information about the diet of this age group. Frequency of daily consumption of sweets 28 %, cakes 18 %, meat 50 %, sausages 30 %, fish 10 %, milk 43 %, fresh vegetables 62 % and fruits 55 %, and, of course, products that can be potentially harmful for use by teenagers: crisps or crackers 7 %, hot dogs 4 %, ketchup and sauces 12 %. It was also found that the single‑parent family was a risk factor for more intensive consumption by adolescents of «fast food» (F = 9.8; p = 0.02), food for taken out (F = 17.3; p  0.001), crisps, crackers (F 
Найти похожие

7.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Заглавие : Десерт для похудения
Место публикации : Женское здоровье. - 2006. - № 6. - С. 104-105 (Шифр 40930/2006/6)
Предметные рубрики: Пищевые привычки
Найти похожие

8.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Поворознюк В. В., Дзерович Н. І., Мусієнко А. С., Солоненко Т. Ю., Іваник О. С.
Заглавие : Дослідження ефективності та безпечності дієтичної добавки Олідетрим у корекції дефіциту вітаміну D у жінок у постменопаузальному періоді
Параллельн. заглавия :Efficacy and Safety of Dietary Supplements Olidetrim in the Correction of Vitamin D Deficiency in Postmenopausal Women
Место публикации : Імплантологія. Пародонтологія. Остеологія. - Львів, 2019. - № 3. - С. 79-84 (Шифр ІУ17/2019/3)
Примечания : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-главная: ЖЕНЩИНЫ -- WOMEN
ПОСТМЕНОПАУЗА -- POSTMENOPAUSE
ВИТАМИН D -- VITAMIN D
ПИЩЕВЫЕ ПРИВЫЧКИ -- FOOD HABITS
Найти похожие

9.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Копытько М.
Заглавие : Единое и нераздельное
Место публикации : Здоровье. - 2010. - № 3. - С. 82-83 (Шифр 71653/2010/3)
Предметные рубрики: Питание-- методы
Пищевые привычки
Найти похожие

10.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Васюхин В.
Заглавие : Зелененький он был
Место публикации : Здоровье. - 2008. - № 5. - С. 68-71 (Шифр 71653/2008/5)
Предметные рубрики: Пищевые предпочтения
Пищевые привычки
Пищевые пристрастия
Найти похожие

 1-10    11-20  
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)