Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Книги (61)Редкие издания (10)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=Пищевые продукты<.>)
Общее количество найденных документов : 142
Показаны документы с 1 по 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.


   
    Щодо негативних тенденцій дитячого харчування [Текст] / В. Б. Педан [та ін.] // Современная педиатрия. - 2009. - № 4. - С. 15-18

Рубрики: Детей питание

   Школьники


   Пищевые продукты


Доп.точки доступа:
Педан, В. Б.
Шадрін, О. Г.
Марушко, Р. В.
Марушко, Т. Л.

Свободных экз. нет

Найти похожие

2.


   
    Що насправді робить нас товстими? [Текст] // Фармацевтичний кур’єр. - 2014. - № 7/8. - С. 48-49


MeSH-главная:
ВЕСА ТЕЛА УВЕЛИЧЕНИЕ -- WEIGHT GAIN (физиология)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (вредные воздействия, экономика)
СОЕДИНЕННЫЕ ШТАТЫ АМЕРИКИ -- UNITED STATES (эпидемиология)
Свободных экз. нет

Найти похожие

3.


   
    Шесть продуктов для нормализации уровня сахара в крови [Текст] // Міжнародний неврологічний журнал. - 2016. - № 4. - С. 147


MeSH-главная:
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ГИПОГЛИКЕМИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА -- HYPOGLYCEMIC AGENTS
Свободных экз. нет

Найти похожие

4.


    Фадєєнко, Г. Д.
    Чинники ризику розвитку раку підшлункової залози [Текст] / Г. Д. Фадєєнко, О. Г. Курінна // Сучасна гастроентерологія. - 2016. - № 2. - С. 89-95


MeSH-главная:
ПОДЖЕЛУДОЧНОЙ ЖЕЛЕЗЫ НОВООБРАЗОВАНИЯ -- PANCREATIC NEOPLASMS (профилактика и контроль, этиология)
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Доп.точки доступа:
Курінна, О. Г.

Свободных экз. нет

Найти похожие

5.


   
    Цитрати заліза, отримані за аквананотехнологією: хімічна та біологічна характеристики (оцінка хімічної чистоти та біодоступності) [Текст] / М. П. Гуліч [та ін.] // Довкілля та здоров’я. - 2011. - № 4. - С. 11-14

Рубрики: Нанотехнологии

   Металлы


   Цитраты


   Железо


   Пищевые продукты


Доп.точки доступа:
Гуліч, М. П.
Ємченко, Н. Л.
Томашевська, Л. А.
Каплуненко, В. Г.
Єрмоленко, В. П.
Косінов, М. В.
Харченко, О. О.
Моісеєнко, І. Є.
Ященко, О. В.

Свободных экз. нет

Найти похожие

6.


   
    Цитрат цинку, отриманий за аквананотехнологією: хімічна та біологічна характеристика (оцінка хімічної чистоти та біологічної доступності) [Текст] / М. П. Гуліч [та ін.] // Довкілля та здоров’я. - 2011. - № 2. - С. 44-49

Рубрики: Нанотехнологии

   Цинк


   Цитраты


   Пищевые продукты


Доп.точки доступа:
Гуліч, М. П.
Ємченко, Н. Л.
Томашевська, Л. А.
Каплуненко, В. Г.
Єрмоленко, В. П.
Косінов, М. В.
Харченко, О. О.
Моісеєнко, І. Є.
Ященко, О. В.

Свободных экз. нет

Найти похожие

7.


    Горчаков, В.
    Харчування, що гармонізує,-міф чи реальність? [Текст] / В. Горчаков, Л. Горчакова // Науковий світ. - 2008. - № 9. - С. 12-13

Рубрики: Питание

   Пищевые продукты


Доп.точки доступа:
Горчакова, Л.

Свободных экз. нет

Найти похожие

8.


   
    Харчова непереносимість у патогенезі функціональних захворювань шлунково-кишкового тракту в дітей раннього віку: підходи до діагностики та лікування [Текст] / О. Г. Шадрін [та ін.] // Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 1. - С. 104-110. - Библиогр.: с. 110-111

Рубрики: ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНЫЕ БОЛЕЗНИ

   ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ


   ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ


   МЛАДЕНЕЦ


Доп.точки доступа:
Шадрін, О. Г.
Марушко, Т. Л.
Радушинська, Т. Ю.
Марушко, Р. В.
Фисун, В. М.
Ковальчук, А. А.
Бондаренко, Н. Ю.

Свободных экз. нет

Найти похожие

9.


   
    Харчова неофобія як поширена поведінкова тенденція в сучасному суспільстві [Текст] // Мистецтво лікування. - 2013. - № 5. - С. 39-41


MeSH-главная:
ФОБИИ -- PHOBIC DISORDERS (диагноз, лекарственная терапия, профилактика и контроль, психология, этиология)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (вредные воздействия, стандарты)
Свободных экз. нет

Найти похожие

10.


    Корост, Я. В.
    Харчова алергія: на що варто звернути увагу [Текст] / Я. В. Корост, Б. І. Гундертайло, М. О. Одинець // Ліки України. - 2014. - № 5/6. - С. 21-26


MeSH-главная:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диетотерапия)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (стандарты)
Кл.слова (ненормированные):
АЛЛЕРГОЛОГУСПИСОК
Доп.точки доступа:
Гундертайло, Б. І.
Одинець, М. О.

Свободных экз. нет

Найти похожие

11.


    Шарафетдинов, А.
    Функциональные продукты - это еда будущего [Текст] / А. Шарафетдинов // Здоровье. - 2012. - № 4. - С. 54-56

Рубрики: Пищевые продукты

Свободных экз. нет

Найти похожие

12.


   
    Формулы идеального завтрака [Текст] // Здоровье. - 2010. - № 6. - С. 68-69

Рубрики: Питание

   Пищевые продукты


Свободных экз. нет

Найти похожие

13.


    Гринзовський, А. М.
    Формування вітчизняного медико-правового поля у галузі гігієни харчування у період з XVI до початку XIX століття [Текст] / А. М. Гринзовський // Довкілля та здоров’я. - 2011. - № 4. - С. 61-64

Рубрики: Питание, законодательство--ист

   Гигиена


   Пищевые продукты


Свободных экз. нет

Найти похожие

14.


    Ахмедова, З.
    Фенотипические особенности пациентов с сахарным диабетом типа 2 в зависимости от модели питания (на примере малых этнических групп) [Текст] / З. Ахмедова, С. Исмаилова // Врач. - 2015. - № 3. - С. 78-82


MeSH-главная:
ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2 (этиология, этнология)
ПИЩЕВОЙ СТАТУС -- NUTRITIONAL STATUS
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY (осложнения, этиология)
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA (этнология)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
АЗЕРБАЙДЖАН -- AZERBAIJAN
Доп.точки доступа:
Исмаилова, С.

Свободных экз. нет

Найти похожие

15.


   
    Ужинать или нет? // Здоровье. - 2012. - № 1. - С. 64-65

Рубрики: Пищевые продукты

   Питание


   Пищеварительной системы физиология


Свободных экз. нет

Найти похожие

16.


   
    Топ-3 самых странных методов лечения анемии [Текст] // Приватний лікар. - 2016. - № 1. - С. 37


MeSH-главная:
АНЕМИЯ ЖЕЛЕЗОДЕФИЦИТНАЯ -- ANEMIA, IRON-DEFICIENCY (терапия)
МЕДИЦИНА АЛЬТЕРНАТИВНАЯ -- COMPLEMENTARY THERAPIES (использование, методы)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование)
Свободных экз. нет

Найти похожие

17.


    Корзун, В. Н.
    Теоретичні основи створення та вживання продуктів спеціального призначення [Текст] / В. Н. Корзун // Довкілля та здоров’я. - 2009. - № 1. - С. 63-68

Рубрики: Пищевые продукты

   Окружающей среды факторы воздействия


   Микроэлементы


Свободных экз. нет

Найти похожие

18.


    Присяжнюк, О. А.
    Сучасні проблеми та перспективи оптимізації функціонального харчування в Україні / О. А. Присяжнюк, А. І. Мирна // Фітотерапія. Часопис. - 2019. - N 2. - С. 58-59


MeSH-главная:
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
УКРАИНА -- UKRAINE
Аннотация: Продукція групи функціонального харчування в Україні дозволить реалізувати цілу низку програм для задоволення потреби населення в послугах щодо зміцнення та відновлення здоров’я.
Продукция группы функционального питания в Украине позволит реализовать целый ряд программ для удовлетворения потребности населения в услугах по укреплению и восстановлению здоровья.
Доп.точки доступа:
Мирна, А. І.

Свободных экз. нет

Найти похожие

19.


    Воробьева, И. С.
    Стандартизация метода определения осмолярности специализированных пищевых продуктов [Текст] / И. С. Воробьева, А. А. Кочеткова, В. М. Воробьева // Вопросы питания. - 2015. - Т. 84, № 2. - С. 68-75


MeSH-главная:
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (стандарты)
ДИЕТИЧЕСКОГО ПИТАНИЯ СЛУЖБЫ -- DIETARY SERVICES (стандарты)
ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ -- ENTERAL NUTRITION (стандарты)
Доп.точки доступа:
Кочеткова, А. А.
Воробьева, В. М.

Свободных экз. нет

Найти похожие

20.


    Рудавка, С. І.
    Стан продовольчої безпеки України в ракурсі покращення здоров’я населення та збільшення тривалості його життя [Текст] = The problems of food security in Ukraine, improving public health and increasing / С. І. Рудавка // Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2019. - Т. 23, № 3. - С. 495-503. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-главная:
ГОСУДАРСТВЕННОЕ ВСПОМОЩЕСТВОВАНИЕ -- PUBLIC ASSISTANCE (организация и управление, тенденции, экономика)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование, экономика)
ДОХОД -- INCOME (статистика, тенденции)
НАСЕЛЕНИЯ ДИНАМИКА -- POPULATION DYNAMICS (тенденции)
ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОСТИ И КАЧЕСТВА ЖИЗНИ СООТНОШЕНИЕ -- QUALITY-ADJUSTED LIFE YEARS
ПОТРЕБИТЕЛЬСКИХ ТОВАРОВ БЕЗОПАСНОСТЬ -- CONSUMER PRODUCT SAFETY (стандарты)
УКРАИНА -- UKRAINE
Аннотация: Важлива роль у формуванні та збереженні здоров’я і збільшенні тривалості життя людини належить харчуванню. Мета статті — розглянути стан виробництва і забезпечення продовольчими продуктами населення України у відповідності з раціональними нормами їх споживання як основи покращення здоров’я населення та збільшення тривалості його життя. За період реформування економіки відбулося значне зменшення споживання населенням країни, порівняно з раціональними нормами, найбільш важливих продуктів харчування — молока, молочних продуктів, м’яса і м’ясопродуктів, плодів та ягідних культур, що пов’язано із зменшенням обсягів їх виробництва. Порівняно з 1990 р. зменшилось у 2018 р. виробництво м’яса тварин і птиці (у забійній базі) на 46,0%, молока — на 58,9%, плодів та ягідних культур — на 11,4%. Також низькою є купівельна спроможність населення. Отже, для вирішення проблеми продовольчої безпеки країни необхідно розробити на тривалий період (10–15 років) цільову програму розвитку агропромислового комплексу країни, приділити особливу увагу відродженню села
Nutrition have an important role in the formation and maintenance of health, increasing the life expectancy of a person. The purpose of the work is to consider the state of production and food supply for the population of Ukraine in accordance with rational norms of their consumption. There was a significant decrease in the consumption of the country’s population, compared with rational norms, of the most important food products — milk, dairy products, meat and meat products, fruits and berry cropsin during the period of economic reform, which is associated with a decrease in their production volumes. In 2018 the production of animal and poultry meat (in slaughter weight) decreased by 46.0%, milk — by 58.9%, fruits and berry crops by 11.4% compared with 1990. The purchasing power of the population also is low. Therefore, to solve the country’s food security problem, it is necessary to develop a targeted program for the development of the country’s agro-industrial complex for a long period (10-15 years), pay special attention to the revival of the village, increase the volume of agricultural production and its processing, and ensure economic accessibility to the population in acquiring food
Свободных экз. нет

Найти похожие

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)