Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Периодические издания- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Книги (4)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=Рыбные продукты<.>)
Общее количество найденных документов : 14
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-14 
1.


   
    AHA рекомендує їсти рибу двічі на тиждень для здоров’я серця [Текст] // Артериальная гипертензия. - 2018. - N 4. - С. 65-67


MeSH-главная:
РЫБНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FISH PRODUCTS (использование)
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫЕ БОЛЕЗНИ -- CARDIOVASCULAR DISEASES (профилактика и контроль)
Свободных экз. нет

Найти похожие

2.


    Ianieva, O. D.
    Yeasts associated with salted herring and brine, Ukraine [Текст] / O. D. Ianieva, K. S. Ogirchuk // Мікробіологічний журнал. - 2018. - Том 80, N 2. - С. 80-91


MeSH-главная:
РЫБНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FISH PRODUCTS (микробиология)
ДРОЖЖИ -- YEASTS (выделение и очистка, химия)
Аннотация: Дріжджі — одноклітинні еукаріотичні мікроорганізми, які широко розповсюджені в різноманітних харчових продуктах, особливо з низькими показниками рН, активності води або високим вмістом цукру або солі, де більшість бактерій не здатні вижити. Майже нічого не відомо про дріжджову мікробіоту в такому популярному в Україні продукті, як солоному оселедці. Метою цієї роботи було дослідити склад дріжджової мікробіоти в зразках солоного оселедця, стійкість ізольованих дріжджів до різних стресових факторів (сольового та осмотичного стресу, харчових консервантів) та їх гідролітичні властивості, що можуть призвести до псування продукту. Методи. Культури дріжджів із зразків оселедця були ізольовані методом серійних розведень та ідентифіковані відповідно до фенотипових ознак. Було визначено стійкість ізольованих дріжджів до стресових факторів та їх гідролітичні властивості. Результати. 57 штамів дріжджів було ізольовано з 10 зразків солоного оселедця та розсолу, придбаних на ринках та супермаркетах в Україні. Кількість дріжджів в зразках варіювала від нуля до 3,69 log10 КУО/мл. Ізольовані дріжджі були ідентифіковані як Debaryomyces hansenii (38 % штамів), Candida sake (20 % штамів), Candida zeylanoides (13 % штамів), Yarrowia lipolytica (9 % штамів) та ін. Більшість ізольованих дріжджів мали ліполітичну активність (98 % штамів), але лише невеликий відсоток з них були протеолітичними (7% штамів). Більшість ізолятів не були здатні до ферментації глюкози (70 % штамів). Виділені дріжджі характеризувалися високою чутливістю до таких харчових консервантів, як сорбінова (МІК 0,05-0,25 г/л) та оцтова кислоти (МІК 0,1-1 г/л) за низького значення рН та демонстрували широкий спектр стійкості до бензоату та пропіонату. Пригнічуюча дія слабких органічних кислот щодо ізольованих дріжджів знижувалася в рази при підвишенні рН середовища до 5,5. Значна частина дріжджів характеризувалася високим рівнем галотолерантності (МІК NaCl вище 150 г/л) та осмотолерантності (здататності до росту при 50 % глюкози). Висновки. В роботі представлені дані щодо видового складу дріжджів, ізольованих із солоного оселедця, їх стійкість до сольового та осмотичного стресу та чутливість до харчових консервантів.
Доп.точки доступа:
Ogirchuk, K. S.

Свободных экз. нет

Найти похожие

3.


   
    Взаємозв’язок споживання риби з ризиком серцево-судинних захворювань та смерті в осіб із серцево-судинними захворюваннями або без них у 58 країнах світу // Артеріальна гіпертензія = Артериальная гипертензия = Hypertension. - 2021. - Т. 14, № 2. - С. 83


MeSH-главная:
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫЕ БОЛЕЗНИ -- CARDIOVASCULAR DISEASES
РЫБНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FISH PRODUCTS
Аннотация: Результати цього об’єднаного аналізу 4 когортних досліджень показали, що мінімальне споживання риби 175 г (приблизно 2 порції) на тиждень пов’язане з меншим ризиком серйозних ССЗ та смерті в пацієнтів із вже існуючими ССЗ, але не в загальній популяції. Користь від вживання риби (особливо жирної) слід оцінювати у ран- домізованих клінічних дослід женнях пацієнтів із ССЗ
Свободных экз. нет

Найти похожие

4.


   
    Визначення гістаміну у рибі та рибопродуктах: валідація фотометричного методу / О. О. Харченко [та ін.] // Довкілля та здоров’я. - 2021. - N 4. - С. 58-62


MeSH-главная:
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
РЫБНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FISH PRODUCTS
ФОТОМЕТРИЯ -- PHOTOMETRY (методы)
ГИСТАМИН -- HISTAMINE
Аннотация: За результатами проведення валідації обґрунтовано та експериментально доведено, що фотометрична методика кількісного визначення гістаміну може бути коректно відтворена і придатна для контролю якості вимірювань. Найбільш прийнятні результати отримано для концентрацій гістаміну в діапазоні від (50,0 ± 0,1) мг/кг до (200,0 ± 0,05) мг/кг. Для менших концентрацій гістаміну характерний більший відсоток сумарної невизначеності, хоча вона також знаходиться в межах допустимих значень. Оцінка отриманих валідаційних характеристик свідчить, що дана методика може використовуватись для кількісного визначення вмісту гістаміну у рибі та рибних продуктах і не поступається за точністю та правильністю методам високоефективної рідинної хроматографії.
По результатам проведения валидации доказано, что фотометрическая методика количественного определения гистамина может быть корректно воспроизведена и пригодна для контроля качества измерений. Наиболее приемлемые результаты получены для концентраций гистамина в диапазоне от (50,0±0,1) мг/кг до (200,0±0,05) мг/кг. Для меньших концентраций гистамина характерен больший процент суммарной неопределенности, хотя она находится в пределах допустимых значений. Оценка полученных валидационных характеристик свидетельствует, что данная методика может использоваться для количественного определения содержания гистамина в рыбе и рыбных продуктах и ??не уступает по точности и правильности методам высокоэффективной жидкостной хроматографии.
Доп.точки доступа:
Харченко, О. О.
Гуліч, М. П.
Ященко, О. В.
Моісеєнко, І. Є.
Любарська, Л. С.

Свободных экз. нет

Найти похожие

5.


    Гремячих, В. А.
    Влияние кулинарной обработки на содержание ртути в рыбе [Текст] / В. А. Гремячих, И. И. Томилина, В. Т. Комов // Гигиена и санитария. - 2007. - № 6. - С. 64-67

Рубрики: Ртуть--токсич

   Рыбы


   Рыбные продукты


   Пищевые продукты, загрязнение


   Пищевых продуктов обработка


Доп.точки доступа:
Томилина, И. И.
Комов, В. Т.

Свободных экз. нет

Найти похожие

6.


    Ким, И. Н.
    Содержание N-нитрозаминов в копченной рыбе и консервах [Текст] / И. Н. Ким, Г. Н. Ким, И. А. Кривошеева, // Гигиена и санитария. - 2002. - № 4. - С. 35-38


MeSH-главная:
НИТРОЗАМИНЫ -- NITROSAMINES
ПРОДУКТЫ КОНСЕРВИРОВАННЫЕ -- FOOD, PRESERVED
РЫБНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FISH PRODUCTS
Доп.точки доступа:
Ким, Г. Н.
Кривошеева, И. А.

Свободных экз. нет

Найти похожие

7.


   
    Клинические проявления IgЕ-опосредованной пищевой аллергии у детей [Текст] / Т. А. Евдокимова [и др.] // Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - 2014. - T. 93, № 3. - С. 20-24


Рубрики: Дети

MeSH-главная:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагноз, эпидемиология)
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E
РЫБНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FISH PRODUCTS (вредные воздействия)
Доп.точки доступа:
Евдокимова, Т. А.
Огородова, Л. М.
Петровский, Ф. И.
Федорова, О. С.
Сорвачева, Т. Н.

Свободных экз. нет

Найти похожие

8.


    Ларцева, Л. В.
    Санитарно-микробиологическая оценка промысловых рыб Волго-Каспийского региона / Л. В. Ларцева // Гигиена и санитария. - 1998. - № 5. - С. 25-30


MeSH-главная:
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS (методы, экономика)
РЫБНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FISH PRODUCTS (анализ, статистика, токсичность)
Свободных экз. нет

Найти похожие

9.


    Можаев, Е. А.
    Влияние загрязнения великих озер химическими веществами на потребителей рыбы (обзор) [Текст] / Е. А. Можаев, Ю. А. Рахманин // Гигиена и санитария. - 2001. - № 1. - С. 71-72


MeSH-главная:
ВОДЫ ЗАГРЯЗНЕНИЕ ХИМИЧЕСКОЕ -- WATER POLLUTION, CHEMICAL (анализ, вредные воздействия, профилактика и контроль, статистика)
РЫБНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FISH PRODUCTS (анализ, статистика, токсичность)
Доп.точки доступа:
Рахманин, Ю. А.

Свободных экз. нет

Найти похожие

10.


   
    Рыбный день [Текст] // Здоровье. - 2005. - № 2. - С. 57-59

Рубрики: Рыбные продукты

Свободных экз. нет

Найти похожие

 1-10    11-14 
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)