Михайличенко, Б. В. Метод количественного определения гепарина в биосубстратах [Текст] / Б. В. Михайличенко, С. В. Выдыборец> // Лабораторная диагностика. - 2000. - № 4. - С. 53-56 MeSH-головна: ЭНОКСАПАРИН -- ENOXAPARIN (анализ) СУБСТРАТНАЯ СПЕЦИФИЧНОСТЬ -- SUBSTRATE SPECIFICITY (действие лекарственных препаратов) Дод.точки доступу: Выдыборец, С. В. Вільних прим. немає |
Пирог, Т. П. Использование микроорганизмами смеси ростовых и неростовых субстратов [Текст] / Т. П. Пирог, М. А. Коваленко> // Мікробіологічний журнал. - 2004. - Т. 66, № 6. - С. 94-100 Рубрики: Субстратная специфичность Дод.точки доступу: Коваленко, М. А. Вільних прим. немає |
Деполимеризация гиалуроновой кислоты стрептококковой гиалуронатлиазой [Текст] / А. В. Белодед [и др.]> // Биотехнология. - 2007. - № 5. - С. 80-87 Рубрики: Гиалуроновая кислота--фармакокин--фарм Хроматография жидкостная--методы Вязкость Гидролиз Субстратная специфичность Дод.точки доступу: Белодед, А. В. Марквичев, Н. С. Самойленко, И. И. Цепилов, Р. Н. Вільних прим. немає |
Юрова, М. А. Существование yersinia enterocolitica в условиях агрокомплекса [Текст] / М. А. Юрова, В. И. Пушкарева, В. Ю. Поляков> // Журнал микробиологии, эпидемиологии и иммунобиологии. - 2013. - № 3. - С. 31-38 . - ISSN 0372-9311 MeSH-головна: YERSINIA ENTEROCOLITICA -- YERSINIA ENTEROCOLITICA (патогенность, рост и развитие) БИОПЛЕНКИ МИКРООРГАНИЗМОВ -- BIOFILMS СУБСТРАТНАЯ СПЕЦИФИЧНОСТЬ -- SUBSTRATE SPECIFICITY Дод.точки доступу: Пушкарева, В.И. Поляков, В.Ю. Вільних прим. немає |
Авдіюк, К. В. Мікробні α-амілази: фізико-хімічні властивості, субстрактна специфічність та доменна структура [Текст] / К. В. Авдіюк, Л. Д. Варбанець> // Український біохімічний журнал : Науч.-теорет.журн. - 2013. - Т. 85, № 4. - С. 5-19. - Библиогр. в конце ст. . - ISSN 0201-8470 MeSH-головна: АЛЬФА-АМИЛАЗЫ -- ALPHA-AMYLASES (анализ, биосинтез) СУБСТРАТНАЯ СПЕЦИФИЧНОСТЬ -- SUBSTRATE SPECIFICITY КАТАЛИТИЧЕСКИЙ ДОМЕН -- CATALYTIC DOMAIN Дод.точки доступу: Варбанець, Л. Д. Вільних прим. немає |
Гудзенко, О. В. Субстратна специфічність ɑ-L-рамнозидаз Cryptococcus albidus I Eupenicillium erubescens [Текст] / О. В. Гудзенко, Л. Д. Варбанець> // Український біохімічний журнал : Науч.-теорет.журн. - 2013. - Т. 85, № 5. - С. 17-26. - Библиогр. в конце ст. . - ISSN 0201-8470 MeSH-головна: ФЕРМЕНТЫ -- ENZYMES КРИПТОКОККИ -- CRYPTOCOCCUS EUPENICILLIUM -- EUPENICILLIUM СУБСТРАТНАЯ СПЕЦИФИЧНОСТЬ -- SUBSTRATE SPECIFICITY Дод.точки доступу: Варбанець, Л. Д. Вільних прим. немає |
Фокина, Е. Биохимический паспорт человека: 6 субстратов и 6 ферментов [Текст] / Е. Фокина, И. Рослый> // Врач. - 2014. - № 7. - С. 6-12 MeSH-головна: БИОХИМИЧЕСКИЕ ПРОЦЕССЫ -- BIOCHEMICAL PROCESSES СУБСТРАТНАЯ СПЕЦИФИЧНОСТЬ -- SUBSTRATE SPECIFICITY ФЕРМЕНТЫ -- ENZYMES Дод.точки доступу: Рослый, И. Вільних прим. немає |
Крамар, С. Б. Мікроскопічні та гістохімічні зміни шкіри після експериментальної термічної травми при застосуванні кріоліофілізованого ксенодермального субстрату [] / С. Б. Крамар, К. С. Волков, С. О. Литвинюк> // Вісник морфології. - 2015. - Т. 21, № 1. - С. 6-9. - Бібліогр.: в кінці ст. MeSH-головна: РАНЫ И ТРАВМЫ -- WOUNDS AND INJURIES МОРСКИЕ СВИНКИ -- GUINEA PIGS (анатомия и гистология, физиология) БОЛЕЗНЬ, МОДЕЛИ НА ЖИВОТНЫХ -- DISEASE MODELS, ANIMAL ЭПИДЕРМИС -- EPIDERMIS (анатомия и гистология, физиология) СУБСТРАТНАЯ СПЕЦИФИЧНОСТЬ -- SUBSTRATE SPECIFICITY Дод.точки доступу: Волков, К. С. Литвинюк, С. О. Вільних прим. немає |
Kosterin, S. O. Consideration of the contribution of chemical (non-enzymatic) conversion of substrate in the general mechanism of enzyme reaction [Текст] = Врахування внеску хімічного (неензиматичного) перетворення субстрату в загальний механізм ензиматичної реакції / S. O. Kosterin, S. O. Karakhim, P. F. Zhuk> // The Ukrainian Biochemical Journal. - 2019. - Т. 91, № 4. - С. 78-87. - Bibliogr. at the end of the art. MeSH-головна: КИНЕТИКА -- KINETICS ФЕРМЕНТЫ -- ENZYMES (анализ, химия) СУБСТРАТНАЯ СПЕЦИФИЧНОСТЬ -- SUBSTRATE SPECIFICITY ЦИКЛИЗАЦИЯ -- CYCLIZATION КАТАЛИЗ -- CATALYSIS ФЕРМЕНТОВ АКТИВНОСТИ ОПРЕДЕЛЕНИЕ -- ENZYME ASSAYS (методы, тенденции) МОДЕЛИ ХИМИЧЕСКИЕ -- MODELS, CHEMICAL Анотація: When enzyme-catalyzed reactions are studied, it is necessary to take into account the contribution of the chemical (non-enzymatic) conversion of the substrate to the product, which is carried out together with the enzyme-catalyzed conversion of the substrate. It is generally believed that the difference of the product concentration that was formed in the presence of the enzyme and in its absence (during the same time interval) is the concentration of the product that was formed directly in the enzyme-catalyzed reaction, i.e. that there is additivity of the product concentrations at each time point. In this paper, we have analyzed when there is additivity and how to correctly take into account the contribution of chemical (non-catalytic) substrate conversion when the enzyme-catalyzed reactions are investigated. We have shown that the additivity of product concentrations and initial rates is observed only for a period when the product concentration increases linearly with time. The longer the reaction proceeds the more the deviation from the additivity. Under equilibrium condition, there is no additivity of equilibrium product concentrations but under conditions of detailed balance the equilibrium product concentration of the overall reaction, including the enzyme-catalyzed and chemical (non-enzymatic) conversion of the substrate, is also at the same time the equilibrium concentration of the product of the enzyme-catalyzed conversion of the substrate Під час проведення досліджень ензиматичних реакцій необхідно враховувати внесок хімічного перетворення субстрату на продукт, яке відбувається разом з ензиматичним перетворенням. Зазвичай вважають, що різниця концентрацій продукту, що утворився в присутності ензиму та за його відсутності (впродовж одного й того ж інтервалу часу), є концентрацією продукту, що утворився безпосередньо в ензиматичній реакції, тобто, що існує адитивність концентрацій продукту реакції в кожний момент часу. У цій статті проаналізовано коли існує адитивність і як правильно враховувати внесок некаталітичного перетворення субстрату під час проведення досліджень ензиматичних реакцій. Показано, що адитивність концентрацій продукту і початкових швидкостей існує лише в період, коли спостерігається лінійне зростання концентрації продукту в часі. Чим довше перебігає реакція, тим більше порушується адитивність. В умовах рівноваги адитивність рівноважних концентрацій продукту відсутня, проте в умовах детального балансу рівноважна концентрація продукту узагальненої реакції, що включає ензиматичне і хімічне перетворення субстрату, одночасно є також і рівноважною концентрацією продукту ензиматичного перетворення Дод.точки доступу: Karakhim, S.O. Zhuk, P. F. Вільних прим. немає |