Шифр: МУ14/2016/78/6
   Журнал

Мікробіологічний журнал . - Виходит раз на два місяця
2016р. Т. 78 № 6
Зміст:
Danylo Zabolotny, the Scientist and the Citizen - Tribute to the 150th Anniversary of Academician D. K. Zabolotny. - С.2-7
Pidgorskyi, V. S. Taxonomic Research. Biological Properties and Biosynthetic Activity of Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria Isolated from Various Natural Ecological Niches / V. S. Pidgorskyi, N. K. Kovalenko, I. L. Garmasheva. - С.8-18
Pasichnyk, L. A. The Spectrum of Weed Phytopathogens in Wheat Agrophytocenosis / L. A. Pasichnyk. - С.19-28
Kurdish, I. K. Impact of a Number of Factors on Physiological and Biochemical Activity of Strains - Components of Azogran. a Complex Bacterial Preparation / I. K. Kurdish. - С.29-36
Varbanets, L. D. Structure, Function and Biological Activity of Lipopolysaccharide Lipid A / L. D. Varbanets. - С.37-49
Klochko, V. V. Ecology, Systematics and Antibiotic Activity of Pseudomonas batumici and Alteromonas macleodii in Connection with Analysis of their Genome Structure / V. V. Klochko. - С.50-59
Matselyukh, B. P. Sequences of Landomycin E and Carotenoid Biosynthetic Gene Clusters, and Molecular Structure of Transcriptional Regulator of Streptomyces globisporus 1912 / B. P. Matselyukh [и др.]. - С.60-70
Інші автори: Polishchuk L. V., Lukyanchuk V. V., Golembiovska S. L., Lavrenchuk V. Y.
Patyka, V. P. Phytopathogenic Bacteria in Contemporary Agriculture / V. P. Patyka. - С.71-83
Avdeeva, L. V. Fundamental Basis of Creation of Probiotic with Provitamin Activity Based on Strains Bacillus amyloliquefaciens IMV B-7513 and IMV B-7525 / L. V. Avdeeva [и др.]. - С.84-91
Pidgorskyi, V. S. Biodegradation of Petroleum Hydrocarbons by Actinobacteria and Acinetobacteria Strains Producing Biosurfactant / V. S. Pidgorskyi, T. M. Nogina. - С.92-103
Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1




    Pidgorskyi, V. S.
    Taxonomic Research, Biological Properties and Biosynthetic Activity of Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria Isolated from Various Natural Ecological Niches [Текст] = Таксономічні дослідження, біологічні властивості й біосинтетична активність молочнокислих бактерій і біфідобактерій, ізольованих з різних природних еконіш / V. S. Pidgorskyi, N. K. Kovalenko, I. L. Garmasheva // Мікробіологічний журнал. - 2016. - Том 78, N 6. - С. 8-18


MeSH-головна:
ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS (действие лекарственных препаратов)
БИФИДОБАКТЕРИИ -- BIFIDOBACTERIUM (действие лекарственных препаратов)
ПРОБИОТИКИ -- PROBIOTICS (терапевтическое применение)
Дод.точки доступу:
Kovalenko, N. K.
Garmasheva, I. L.

Вільних прим. немає


Шифр: МУ14/2021/83/1
   Журнал

Мікробіологічний журнал . - Виходит раз на два місяця
2021р. Т. 83 № 1
Зміст:
Kurdish, I. K. Efficiency of the complex bacterial preparation Azogran application in protecting potatoes from the colorado potato beetle depending on the stage of its development / I. K. Kurdish, A. A. Roy, I. A. Skorochod. - С.3-11
Garmasheva, I. L. Effect of cocultivation on Lactobacillus plantarum strains growth and antagonistic activity / I. L. Garmasheva, O. M. Vasyliuk, L. T. Oleschenko. - С.12-20
Karpenko, V. P. Microbiota in the rhizosphere of cereal crops / V. P. Karpenko [et al.]. - С.21-31
Інші автори: Poltoretskyi S. P., Liubych V. V., Adamenko D. M., Kravets I. S., Prytuliak R. M., Kravchenko V. S., Patyka N. I., Patyka V. P.
Mykhalkiv, L. M. Symbiotic properties of Sinorhizobium meliloti and ethylene production by alfalfa plants at the early stages of the symbiosis formation under different water supply and seed treatment by lectin / L. M. Mykhalkiv [et al.]. - С.32-38
Інші автори: Kots S. Ya., Zhemojda A. V., Kots Т. А.
Fedosova, N. I. Physico-chemical and cytotoxic properties of Bacillus subtilis IMV B-7724 extracellular lectin / N. I. Fedosova [et al.]. - С.39-48
Інші автори: Cheremshenko N. L., Hetman K. I., Symchych T. V., Chumak A. V., Shliahovenko V. O., Voyeykova I. M., Didenko G. V.
Vortman, M. Ya. Bactericidal and fungicidal activity of polyetherguanidinium chloride / M. Ya. Vortman [et al.]. - С.49-57
Інші автори: Pysmenna Yu. B., Chuenko A. I., Rudenko A. V., Tretyak V. V., Lemeshko V. N., Shevchenko V. V.
Hrynchuk, N. I. Antibiofilm effect of adamantane derivative against Staphylococcus aureus / N. I. Hrynchuk [et al.]. - С.58-67
Інші автори: Vrynchanu N. O., Buchtyarova T. A., Dudikova D. M., Korotkyi Yu. V., Bondarenko L. B.
Berhilevych, O. Comparison of cell sizes of methicillin-resistant Staphylococcus aureus with presence and absence of the mecA gene / O. Berhilevych [et al.]. - С.68-77
Інші автори: Kasianchuk V., Kukhtyn M., Shubin P., Butsyk A.
Dawood, A. A. Identification of cytotoxic Т-Cell and В-Cell epitopes in the nucleocapsid phosphoprotein of SARS-CoV-2 Using Immunoinformatics / A. A. Dawood. - С.78-86
Davranov, K. The conception of microbial preparations development for a crop production / K. Davranov [et al.]. - С.87-100
Інші автори: Shurigin V., Samadiy S., Djalolova В.
Анатолій Леонідович Бойко (пам’яті вченого). - С.101-102
Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1




    Garmasheva, I. L.
    Effect of cocultivation on Lactobacillus plantarum strains growth and antagonistic activity [Text] / I. L. Garmasheva, O. M. Vasyliuk, L. T. Oleschenko // Мікробіологічний журнал. - 2021. - Том 83, N 1. - P12-20


MeSH-головна:
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS (микробиология)
LACTOBACILLUS PLANTARUM -- LACTOBACILLUS PLANTARUM (выделение и очистка, химия)
ШИГЕЛЛА ФЛЕКСНЕРА -- SHIGELLA FLEXNERI (рост и развитие)
ESCHERICHIA COLI -- ESCHERICHIA COLI (рост и развитие)
PROTEUS VULGARIS -- PROTEUS VULGARIS (рост и развитие)
Анотація: Використання бактеріальних заквасок для виготовлення ферментованих продуктів має ряд переваг над традиційним методом спонтанного бродіння, оскільки забезпечує швидке та контрольоване зниження рН, покращує мікробіологічну якість продукту та подовжує термін його зберігання. Ферментовані продукти зазвичай виготовляють із використанням змішаних заквасочних препаратів завдяки синергізму між їх складовими культурами молочнокислих бактерій. Отже, сумісність між штамами молочнокислих бактерій є основою ефективності багатокомпонентних заквасок. Метою роботи було дослідження впливу сумісного культивування на ріст, кислотоутворення та антагоністичну активність штамів Lactobacillus plantarum для оцінки можливості використання їх комбінацій для виготовлення ферментованих овочів. Методи. Вплив сумісного культивування на ростові характеристики чотирьох штамів L. planrtarum був визначений в середовищі MRS та капустяному середовищі з 2,5% NaCl. Після 8 год культивування при 30°C і 37°C визначали кількість колонієутворюючих одиниць (КУО/мл) та pH середовищ. Антагоністичну активність монокультур штамів L. plantarum та їх шести композицій щодо умовно-патогенних мікроорганізмів визначали з використанням методу відстроченого антагонізму. Висновки. Отже, виходячи з отриманих в даній роботі даних, ми можемо зробити припущення, що деякі з використаних в дослідженні штамів L. Plantarum можуть бути бактеріоциногенними. Не дивлячись на те, що при сумісному культивуванні в стандартному багатому середовищі MRS чотири вивчених штами L. Plantarum є сумісними, результати сумісного культивування в капустяному середовищі з 2,5% NaCl не дозволяють рекомендувати ці штами для одночасного використання у заквасці для сквашування овочів. Необхідними є подальші дослідження бактеріоциногенних властивостей та механізмів пригнічення росту за умов сумісного культивування в овочевому середовищі, що дозволить комбінувати дані штами L. plantarum з МКБ інших видів чи родів для створення багатокомпонентних заквасок для ферментування овочів.
Дод.точки доступу:
Vasyliuk, O. M.
Oleschenko, L. T.

Вільних прим. немає