К 20 Каплановскій, Р. Къ вопросу о способахъ открытія спорыньи въ ржаной мукѣ и хлѣбѣ : дис. на степень д-ра медицины Р. Каплановскаго / Р. Каплановскій ; учен. секретарь А. П. Доброславинъ. - С.-Петербургъ : Тип. В. О. Демакова, Новый пер., № 7, 1881. - 67 с. : табл. - Назва за правилами правопису 1918р. : К вопросу о способах открытия спорыньи в ржаной муке и хлебе. - (21,5х15х0,4) Примітки про особливості: Прим. 81022 : Палітурка - тонкий папір, оригінал, стан поганий (пошкоджений); пагінація - суцільна, зверху. Екслібрис: Прим.81022: Б. М. Александръ ІІ Императоръ и самодержецъ Всеросс. - штамп круглий на палітурці та тит. арк. ; Прим.81022: Всероссійская мануфактурая выставка Демакову - штамп круглий на палітурці та тит. арк. Збереження документу: Прим.81022: Деф.: підклейка палітурки задньої сторінки палітурки
MeSH-головна: ХЛЕБ -- BREAD (анализ, история) ХЛЕБНЫЕ ЗЛАКИ -- CEREALS (история) МУКА -- FLOUR (анализ, история) РОЖЬ ПОСЕВНАЯ -- SECALE CEREALE (история) CLAVICEPS -- CLAVICEPS (патогенность) ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ БЕЗОПАСНОСТЬ -- FOOD SAFETY Дод.точки доступу: Доброславинъ, А. П. \учен. секретарь.\ Доброславин А. П. Каплановский, Р. Б. (доктор медицины ; 1840-?) \про нього\ Каплановский Р. Примірників всього: 1 ФРК (1) Вільні: ФРК (1) |
С 59 Соколовъ, В. П. Объ опредѣленіи кислотности хлѣба. Сравнительная оцѣнка существующихъ способовъ опредѣленія кислотности хлѣба : дис. на степень д-ра медицины В. П. Соколова : изъ гигіенической лабораторіи проф. С. В. Шидловскаго / В. П. Соколовъ ; цензор: С. К. Шидловскій, С. А. Пржибытекъ, А. А. Липскій. - С.-Петербургъ : Военная Тип. (въ зданіи Главнаго Штаба), 1898. - 64 с., І-ІV литература : вкл. л., табл. ; 22,3х15,3х0,3. - (Серія докторскихъ диссертацій, допущенныхъ къ защитѣ въ Императорской Военно-Медицинской Академіи въ 1897-98 учебномъ году ; № 48). - Назва за правилами правопису 1918р. : Об определении кислотности хлеба. Сравнительная оценка существующих способов определения кислотности хлеба. - Библиогр.: с. I-IV Примітки про особливості: Прим. 81051 : Палітурка - оригінал, тонкий папір, стан добрий; пагінація - зверху, перервана. Примітки про походження: Прим. 81051 : Н.К.З. Военно-Медицинская Академия Ра.-КР. Кр. Арм. и Фл. СССР. Кафедра общей и военной гигиены - штамп на палітурці та тит. арк., Прим. 81051 : №1101 1932г. - напис в верхньому лівому куті палітурки та тит. арк. .
MeSH-головна: ХЛЕБ -- BREAD (анализ) ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование) Дод.точки доступу: Шидловскій, С. К. \цензор.\ Шидловский С. К. Пржибытекъ, С. А. \цензор.\ Пржибытек С. А. Липскій, А. А. \цензор.\ Липский А. А. Соколов, Владимир Павлович (доктор медицины, выпускник Императорской Военно-Медицинской Академии, земский врач ; 1858-?) Соколов В. П. Примірників всього: 1 ФРК (1) Вільні: ФРК (1) |
С 44 Скоробогачъ, Е. П. Истинные бѣлки отрубей и растворимость ихъ пр вареніи въ папиновомъ котлѣ : дис. на степень д-ра медицины Е. П. Скоробогача : изъ гигіенической лабораторіи проф. А. П. Доброславина / Е. П. Скоробогачъ ; цензор: А. П. Доброславинъ, Н. В. Соколовъ, А. Ѳ. Баталинъ. - С.-Петербургъ : Тип. Дома Призрѣнія Малолѣтнихъ Бѣдныхъ. Лиговка, д. № 16, 1889. - 42 I-VIII : вкл. л., табл. ; 24х15х0,4. - (Серія диссертацій, допущенныхъ къ защитѣ въ Императорской Военно-Медицинской Академіи въ 1888-1889 учебномъ году ; № 83). - Назва за правилами правопису 1918р. : Истинные белки отрубей и растворимость их при варении в папиновом котле Примітки про особливості: Прим. 81050 : Палітурка - оригінал, тонкий папір, стан задовільний (поношений); пагінація - зверху, суцільна.
MeSH-головна: МУКА -- FLOUR (анализ, использование) ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ ОРГАНИЧЕСКИЕ -- FOOD, ORGANIC Дод.точки доступу: Доброславинъ, А. П. \цензор.\ Доброславин А. П. Соколовъ, Н. В. \цензор.\ Соколов Н. В. Баталинъ, А. Ѳ. \цензор.\ Баталин А. Ф. Скоробогач, Евгений Порфирьевич (доктор медицины, выпускник Императорской Медико-Хирургической Академии, военный врач ; 1854-?) Скоробогач Е. П. Примірників всього: 1 ФРК (1) Вільні: ФРК (1) |
M82 Monteuuis, A. Le Pain blanc ses dangers et son reméde. Le pain naturel [Text] / A. Monteuuis ; авт. предисл. Letulle. - Nice : [s. n.], 1914 (Librairie Visconti rue Gloffredo, 60 et a la Directhice de ld). - 342 p. ; 18x11,5x1,5 Переклад назви: Білий хліб, його небезпеки та засоби від них; натуральний хліб Примітки про особливості: Прим. 650 : Палітурка - оригінал, папір, реставрація, підробка, стан - задовільний (поношений); пагінація - суцільна, зверху. Екслібрис: Прим.650: Бруханский Б. П. - на форзаці, авантит. та тит. - власницький штамп Помітки власника колекції: Бруханський Б. П.
MeSH-головна: ХЛЕБ -- BREAD (вредные воздействия, использование, история) Дод.точки доступу: Letulle \авт. предисл.\ Летюль Монтейс, А. (Член корр. Парижского терапевтического общества, директор виллы Сэн-Антуан) Монтейс А. Примірників всього: 1 ФРК (1) Вільні: ФРК (1) |
M82 Monteuuis, A. La Triple Hérésie du Pain Blanc et Reméde Naturel [Text] / Monteuuis. - Prix 1 Fr. 26. - Nice : Librairie Visconti 60 rie Gioffredo Villa de Repos, 1913. - I-IV ; 54 p. : фот. ; 25x16,5x0,4 Э шмуцтитул Переклад назви: Потрійна шкода білого пшеничного хліба та зцілення їм Примітки про особливості: Прим. 651 : Палітурка - папір, оригінал; декор - орнамент геометричний, біг з лівого краю; стан видання - пошкоджений, відреставрований; пагінація - перервана, зверху. Екслібрис: Прим.651: Бруханский Борис Павлович Профессор - власницький штамп на шмуцтитулі Помітки власника колекції: Бруханський Б. П.
MeSH-головна: ДИЕТА БЕЗГЛЮТЕНОВАЯ -- DIET, GLUTEN-FREE (использование, история, методы) ХЛЕБ -- BREAD (вредные воздействия, использование, история) Примірників всього: 1 ФРК (1) Вільні: ФРК (1) |